Fetele din Austria (23)
Raspunsuri - Pagina 11
silar spune:
Danat ma incurajeaza vorbele tale despre gradinita.
S-ar putea sa venim si noi din toamna, Mariuta noastra merge deja la cresa aici in Onesti si e f bine, nu plange , mananca, doarme, nu zice nici pa cand plec de langa ea.
Oare sunt si in Viena crese?? Poate gasim ceva in limba engleza.
Pup si sa aveti vreme frumoasa ca vine week-end-ul, la noi tuna de zici ca se rupe cerul
Flaflo spune:
Buna fetele, fac si eu scurt prezenta de la munca..... Bianca are rosu in git, a vazut-o miercuri pediatra, i-a prescris antibiotice, insa dupa ce m-am uitat si eu in gitul ei am vazut ca e doar rosu, nu are puroi. Asa ca am decis sa mai astept cu antibioticele (ca si asa a luat mult prea multe....) ca nu a facut nici febra, doar acuza din cind in cind de dureri. Asa ca i-am facut limonada cu multa lamiie (ea nu bea ceai cald sub nici o foarma), i-am mai dat niste bombonele de supt, ieri am tinut-o in casa si vad ca nu a progresat. Azi dimineata chiar mi-a zis ca nu o mai doare deloc! Am decis sa mai bazez mai mult pe instictele mele cind este bolnava si sa incerc sa nu mai apelez la medicamente doar cind nu se poate altcumva.
Deci nu am avut ieri activitate, ne scoatem noi in weekend pirleala!
Silar, de ce vrei cresa in engleza, ca ma gidesc ca Mariuta nu vorbeste engleza......
Fetelor, noi mergem miine la "Flautul fermecat pentru copii", la teatrul de marionete din Schönbrunn. Daca mai sint amatori ne-am bucura!
Cam atit....ma cheama datoria! Va pup
adinag spune:
Flavia, eu as veni cu mare placere, dar nu am ce face cu Floris...
Imi pare rau de rosul in gat. Nu stiu, mie mi se pare pediatra ta cam buna prietena cu antibioticele... sau mi se pare doar? Si eu sunt de parere sa te lasi conduca de instinctele tale, eu asa fac...
Eu am de ieri o migrena, nu stiu ce sa mai fac... ca am de facut pregatiri de drum, am inca de cumparat haine ptr mine (va amintiti, nu am ce sa ma incapa ) si nu stiu cum sa fac, ca-s mai mult singur cu copiii. Off... Si Floris e usor racit (fara febra, dar nasucul e infundat si tuseste din cauza asta)
Silar, chiar de ce nu cresa in germana? Sincer ma indoiesc sa fie la Graz cresa in engleza, dar totul e posibil!
danat spune:
Buna fetelor!
Flavia deci pina la urma tot a durut-o maitare gatul? Ooofff! Dar totusi bine ca nu te-ai luat dupa dr de data asta, si eu sunt de aceeasi parere, ca instinctele de mama e bine sa fie ascultate (chiar daca uneori nu aplicam treaba asta!). Sanatate multa!
Silar eu l-am dat din prima pe Radu la gradi germana, cu toate ca aveam si optiunea de engleza, dar mi-am datseama ca aici e o sansa sa invete germana f bine, pe cand engleza o poate invata oricand, oriunde s-ar afla. Mai ales ca fetita ta e mai mica, eu una as da-o la germana. Bineinteles ca tu faci cum crezi, eu doar ti-am sugerat o parere.
Adina sanatate si puiului mic si tie sa iti treaca capul. E groaznic sa ai asa o durere si sa nu treaca...bleah! Ai luat ceva? mie in ultima perioada imi trec durerile astea mai puternice de cap cu Nurofen plus (adica o combinatie ibuprofen si codeina, nu stiu daca se numeste la fel si aici, dar cred ca ceva similar exista).
Noi am fost ieri pina la Neusiedl am See, am stat destul de putin fiindca era racoare si batea un vant...dar am facut poze si am admirat peisajele (eu am o manie cu pozele, inca nu la stadiul de hobby, dar tare imi place sa le fac). Raducu s-a bucurat ca a fost cu amindoi si abia astepta sa vina ziua de azi sa mearga la gradi :-)
Sper sa fie vremea buna in week-end sa mai cutreieram.
Numai bine tuturor!
Pup,
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)
Violeta Nicolae spune:
Buna fetele,
Noi suntem bine,avem un wochenende prelungit pt ca Stefan nu are azi scoala,am vorbit la gradi ca si fetele sa ramana acasa. Acum pregatesc masa de pranz,dupa o sa o adorm pe Alessa si cand se trezeste vreau sa mergem in parc.
Mie imi merge bine cu burtica,numai ca din ce in ce e mai greu si am arsuri foarte puternice.Bebe este foarte activ,sotul zice ca "joaca fotbal ca deee..e baiat",asta in conditiile in care nu se stie pana acum sexul copilului!
Gina, inca mai am dorinta sa nasc in apa,dar mi s-a spus ca depinde de cum evolueaza travaliul.Daca e totul ok o sa am voie, daca nu, e risc pra mare si nu o sa-mi permita doctorii.
Flavia imi pare rau de Bianca.Eu cred ca ai facut bine ca nu i-ai dat antibiotic. Sa inteleg ca acum e bine? Adica boala nu a mai progresat? Ii doresc multa sanatate la micuta printesa!
Dana ma bucur ca Raducu s-a acomodat asa repede!M-a impresionat faptul ca el in Ro suferea din cauza altor copii,nu-i fair sa se intample asa ceva.
Silar,exista crese si in germana si in engleza!
Fetele mele merg la cresa din, septembrie Maira si respectiv octombrie Alessandra,2007. Cu toate ca ele sunt nascute aici nici una nu vorbea germana pt ca la noi acasa se vorbeste numai romaneste!
Ceea ce am observat la copii este faptul ca pentru ei a nu cunoaste limba, nu este o bariera de socializare. Ei se joaca si se inteleg pe o limba proprie!Parerea mea e ca din privinta asta sa nu-ti faci griji!
Adina,poate din cauza stresului ai migrene,sanatate va doresc tie si lui Floris!
Va pupam
Violeta,Alessandra,Maira,Stefan
Iubirea noastra-i mai frumoasa,
ca orice dragoste sub cer.
Caci toate dragostele pier,
a noasta nici de iad nu-i pasa!
silar spune:
Vreau cresa in engleza pt ca eu nu stiu germana, si cum ma inteleg cu educatoarele? Dupa ce ajung la Viena o sa intru si eu la un curs de germana, pana at trebe sa ma descurc cu engleza. De fapt cred ca am sa incep de pe acum cu un curs de germana fara profesor.
danat spune:
Silar dar nici eu nu stiu germana (ma rog, nu chiar nimic, dar elementar cat sa inteleg sensul unei discutii si sa zic cateva propozitii elementare), stiu engleza dar la gradinita lui Radu educatoarele nu stiu engleza, doar directoarea, asa ca eu ma inteleg jumate germana, jumate limba gimnastica Dar ne intelegem si nu rade nimeni de mine. De fapt, am renuntat sa mai ma consum din necunoasterea (deocamdata) a limbii, ptr ca asta nu mi-ar crea decat complexe si m-ar infrina s-o invatz. Si-asa eu sunt perfectionista si daca nu sunt sigura pe mine, mai bine nu deschid gura.
Eu cred ca poate ducand-o la o cresa germana pe fetitza ta, atunci te-ar forta si pe tine sa inveti mai rapid germana. Stii cum e, daca te arunca cineva in groapa cu lei, atunci sa vezi vitejie
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 3 anisori :-)
adinag spune:
Dana, in privinta limbii, sunt de acord :-)
Flavia, ce tot vreau sa-ti spun si uit: povesteai ca Bianca a inceput sa te intrebe de fratior sau surioara... e o faza normala, prin care trec toti copiii. Si Jasmina a avut o asemenea faza, in fiecare zi ma batea la cap (tot cam la varsta Biei). Acum nu-si mai aduce aminte ca vroia fratior . Eu zic ca va trece de la sine. Si imi aduc aminte si ca eu tare imi mai doream si eram suparata pe mama ca nu-mi face ;-) Poate ii arati si avantajele statutului de copil unic, ca sunt destule.
Dar cumva eu zic ca e bine ca isi doreste, ca am o prietena care m-a socat cumva. Ea e singura la parinti si mi-a zis ca una din cele mai mari temeri ale copilariei ei era ca nu cumva sa aiba o sora sau un frate, ca ar fi trebuit sa imparta parintii cu el/ea si ea ii vroia doar pentru ea :-o
Flaflo spune:
Buna fetele, noi am fost ieri la teatrul de marionete, a fost super, si chiar daca a durat o ora, Bianca a fost numai ochi si urechi. I-a placut mult si a zis ca mai vrea sa mergem.
Dana, Bianca e mai bine, o mai doare gitul (e rosu bine) dar nu a mai progresat, deci nici puroi nu a facut. Se pare ca e ceva viral, deci antibioticele nici nu ar fi ajutat. Dam tare cu lamiie si bomboane de git si speram sa treaca repede. Oricum ea e activa, fuge si se joaca, doar cind isi aduce aminte de git se mai smiorcaie...
Violeta, voi nu ati vrut sa aflati sexul, sau nu s-a vazut? Ai grija de tine si de burtica.
Adina, noi avem 2 pediatrii, una care lucreaza cu casa de asigurari si unul privat. Cel privat nu este disponibil ca si-a rupt piciorul, asa ca am chemat-o pe cealalta. Ea zice ca a vazut puroi, de aceea i-a dat antibiotic. Ma rog... Tu oricum cunosti parerea mea despre doctorii din Austria....
Bianca este inca obsedata de o surioara (acum a stabilit, trebuie sa fie surioara), alaltaieri am fost la Billa cu ea, am trecut pe la raionul de mincare de bebei si a inceput sa strige sa cumparam borcanele pentru Izabela (cea care a fost la noi). Iar ieri s-a intilnit cu Romana (fetita lui marimar), dupa care mi-a spus: "mami vreau si eu o Romana sa o luam acasa sa locuiasca cu noi..."
Ma doare sufletul caci si eu mi-am dorit mai multi copiii, insa asta este.....
Va pup si va doresc o dumineca placuta
silar spune:
quote:
Originally posted by danat
educatoarele nu stiu engleza, doar directoarea, asa ca eu ma inteleg jumate germana, jumate limba gimnastica
Exact ce spui tu am patit si eu la gradinita unde a fost Mihaita in Praga, a fost okay pana la urma.Desi nu intelegea nimik plangea ca vrea la gradi.