Mi s-a prescris CIPRALEX10g-ce stiti de el?
Raspunsuri - Pagina 4
blue eyes spune:
Eu va faceam voua curaj, dar nu vedeam ca burnout-ul meu era dupa colt. Vineri am ajuns de urgenta la medicul de familie care mi-a prescris Cipralex 10mg si Truxaletten (astea pentru cazurile acute). Eram terminata, mai ales fizic, iar inima imi batea nebuneste. 3 zile de cosmar. Azi imi e mai bine, mi-am adunat ultimele picaturi de putere sa ma stabilizez si sa ma hotarasc sa-mi schimb modul de a trai si de a gandi. Vreau sa-mi construiesc oaza de liniste in aceasta lume agitata, lume in care bolile civilizatiei sunt cele care macina psihicul.
Mai ales ca stau in Elvetia, tara cu o foarte ridicata rata de sinucideri (mai multe decat in Scandinavia), tara in care oamenii sunt niste roboti orientati spre performanta, tara in care interactiunea intre oameni e redusa, tara in care "afara e frumos vopsit gardul, si'nauntru leopardul".
In fine, sa-mi fac eu curaj si sa rezist!
www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free
Val_ spune:
Blue eyes iti doresc sa iti revii repede din starea aceasta de depresie/anxietate. Iar chestia cu Elvetia care are un grad ridicat de sinucideri, tu esti romanca asa ca nu ai nimic de-a face cu asta.
Si eu ma lupt cu anxietatea si tot felul de fobii dar nu mi-am pierdut speranta ca voi fi mai bine.
blue eyes spune:
Multumesc, Val! Ma simt mai bine, imi pot da seama ce a creat starea aceea si vreau sa previn asemenea caderi.
Da, sunt eu romanca, dar traiesc aici si trebuie sa (supra)vietuiesc in Elvetia. Aici vezi oameni pe strazi seara sau la sfarsit de saptamana doar in orasele mari. Ma gandesc sa ma mut in partea italiana, unde oamenii au mai mult soare in inimi si chef de viata, dar sunt 101 de pro si contra. Si asta imi macina creierul si sufletul: quo vadis?
giulia71 spune:
blue eyes, trebuie sa faci ceva pentru a schimba modul tau de viata si este bine ca ai descoperit ca nu esti in elementul tau acolo. Mutat-te,cu toate consecintele de rigoare, daca tu simti ca iti va fi mai bine. Nimic nu este mai presus decat propria-ti sanatate.
Cipralexu te va ajuta, dar da-i timp sa actioneze si tine legatura cu medicul care ti l-a prescris pentru efectele secundare.
Beneficiul medicatiei antidepresive apare intre 8 si 10 saptamani, depinde de chimia creierului fiecarei persoane.
Dupa ce te vei simti mai bine, n-ar strica si nise terapie.
Numai bine iti doresc si sa ne tii la curent!!!
...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!
Aamu spune:
Blue eyes, curaj! O sa gasesti forta interioara ca sa treci peste caderea asta. Cipralexul te va ajuta sa te linistesti si detasezi putin de gandurile negre.
Pupici si sanatate
Aamu
Val_ spune:
Blue eyes nu am fost niciodata in Elvetia si nu cunosc nici un elvetian dar nici eu nu m-as simti bine intr-un loc pustiu si unde oamenii nu interactioneaza unul cu altul.
Voiam sa intreb si eu ceva pe fetele care se pricep. Giulia, Miss Parker help!
O sa incep in curand o terapie cognitiv comportamentala pentru agorafobie si probabil ca or sa mi se recomande medicatie, ca terapie complementara. Insa eu nu am luat pana acum decat 1/4 de lexotan din cand in cand si imi este tare frica de antidepresive. Puteti sa imi spuneti ce anume v-a facut bine si ce nu, ca sa nu fiu total in ceata atunci cand o sa se puna problema?
Multumesc
KULTA spune:
Blye eyes, vom trece peste toate desi e greu.
Mi-au marit doza de Cipralex si mi-au mai dat Opamox pentru situatii de urgenta, atacuri de panica.
Va multumesc
blue eyes spune:
Da, Paula, vom trece peste toate. Eu acum am venit de la psihoterapeuta. Mi s-a confirmat diagnosticul nevroza. Acum macar stiu clar ce am si contra cui lupt. Am decis ca voi face terapie intensiva, sa pun calului naravas capastrul dupa cap odata pentru totdeauna. Sunt hotarata sa scotocesc in subconstientul meu, pentru a afla si constientiza ce am reprimat si ce lacune, care de imi coordoneaza gandirea si comportamentul, am. Vreau sa merg pana la capat, pana ma voi simti in interiorul meu libera si puternica. I want to break free!
Nu pot neglija faptul ca ma apasa si factorii externi: mentalitatea elvetianului in ceea ce priveste relatiile interumane, pofta lor de viata, modul de a se imbraca si de a se comporta.
Stiti bancul acela cu raiul si cu iadul?
Raiul e unde elvetianul e bancher, francezul bucatar, englezul politist, neamtul organizator si italianul amant.
Iadul e unde englezul e bancher, neamtul bucatar, francezul politist, italianul organizator si elvetianul amant!
pentru "Zori de zi" si pentru "scumpa"
blue eyes spune:
quote:
Originally posted by Val_
Blue eyes nu am fost niciodata in Elvetia si nu cunosc nici un elvetian dar nici eu nu m-as simti bine intr-un loc pustiu si unde oamenii nu interactioneaza unul cu altul.
Val, chiar daca ai veni, ai vedea doar "gardul vopsit", asa cum vad multi turisti fascinati de perfectiunea Elvetiei; pentru aceasta perfectiune se plateste un pret foarte ridicat.
ps. si aici am un banc (eu fac haz la necaz)
Un tip ajunge in rai. Sfantul Petre ii da voie sa faca o excursie in iad, sa vada cum e si "dincolo". Ajunge omul in iad, vede acolo doar femei frumoase, orgii, bautura, muzica, veselie... Se intoarce la Sfantul Petre si ii spune ca vrea sa se mute in iad. Zis si facut. Ajuns la destinatie, il iau dracii, il baga in cazanul cu smoala, il iau la biciuit. De distractie, femei, nici urma. Chinuit, se duce omul nostru la Talpa Iadului si intreaba unde e distractia vazuta inainte, de ce e chinuit acum? Tartorul raspunde: "Ehe, aia era pentru turisti!"
Val_ spune:
Blue eyes caraghioase bancurile. Mi-au mai pus ridurile de expresie la treaba.
Daca te simti asa de straina de stilul elvetian de ce nu te muti de acolo?
Kulta nu stiam ca tu ai si atacuri de panica. Credeam ca ai doar OCD. Inteleg ca Cipralexul iti face bine?