Mi s-a prescris CIPRALEX10g-ce stiti de el?
Va rog sa imi spuneti cum va simtiti dupa Cipralex ce reactii adverse simtiti si cind se fac simtite rezultatele?
Va multumesc
Paula
Raspunsuri
mariamunteanu spune:
Eu iau cate jumatate pe zi si nu am nici un efect advers. Ridica nivelul de serotonina si da o stare generala mai buna. Cam dupa o saptamana incep sa se faca simtite efectele.
Maria
KULTA spune:
Buna MAria,
La mine e ciudat. Parca nu mai sunt eu, nu mai vreau sa conversez cum o faceam inainte, mi-e frig, parca sunt cu capu-n nori, dureri/amorteala a cefei.
Inc e fel iti da o stare de bine?
Te simti plina de energie, vrei sa stai de vorba cu ceilalti sau simti ca vrei sa stai mai mult in lumea ta?
Aamu spune:
Kulta,
Imi pare rau ca ai probleme, insa o sa fie bine. E foarte bine ca ai inceput sa cauti ajutor:)
Pot sa treaca si 2 saptamani pana iti trec starile astea ciudate, insa o sa treaca si nu o sa simti ca iei pastile. Poti sa iei jumatate de pastila cam 4-5 zile si apoi sa maresti la 10 mg.
Eu am luat Cipralex aproape un an, in ianuarie l-am uitat acasa cand am plecat in concediu si asa am intrerupt si nu am mai luat de atunci. M-am simtit bine cu el, mai linistita, mai increzatoare, mai sigura pe mine. In tot acest timp am facut si terapie de 2 ori pe saptamana.
Cauta un terapeut bun si incepe si terapia, parerea mea..Poti sa obtii si o compensare ptr asta (cam 65% din pretul sedintei de terapie) daca urmezi anumite proceduri.
Aamu
KULTA spune:
Chiar acuma stept invitatia la clinica. Cica vine acasa. Cit costa o seditna de psihoterapie si ce inseamna a urma anumite proceduri. Adica KELA nu korvateaza oricum?
mariamunteanu spune:
quote:
Originally posted by KULTA
Buna MAria,
La mine e ciudat. Parca nu mai sunt eu, nu mai vreau sa conversez cum o faceam inainte, mi-e frig, parca sunt cu capu-n nori, dureri/amorteala a cefei.
Inc e fel iti da o stare de bine?
Te simti plina de energie, vrei sa stai de vorba cu ceilalti sau simti ca vrei sa stai mai mult in lumea ta?
Kulta, mamica de Danuta(15,04,2004) si Sebastian(25,08,2005)
Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"
Imi da o stare de bine in sensul ca nu ma mai simt atat de obosita. Atunci cand am inceput eram surmenata (copiii, munca multa, somn putin, lipsa unui concediu) - dupa ce am inceput sa iau Cipralex (mai intai cate 1/" de pastila, apoi una intreaga) am inceput sa ma simt normal, adica mai in forma si ma energica. Nu in mod exagerat, ci tocmai bine.
Nu am avut nimic din ce spui tu dar eram la capatul puterilor. Nu mai iau de cateva luni si sunt ok.
Dr. mea - care e foarte prudenta cu medicamentele - mi-a spus ca a mai prescris si altor paciente si ca este bine tolerat. Intreaba-ti dr., va d ca tie nu-ti prieste.
Ce doza iei si de cand ?
Maria
KULTA spune:
Maria, eu iau Cipralex de 10 si il iau de Vineri. Medicul mi-a spus de reactiile adverse insa mi-a spus ca orice s-ar intimpla sa nu intrerup. Nu ma simt rau dar am senzatia ca nu-mi mai pot controla fizicul, nu ma pot aduna...
Aamu spune:
Nu, Kela nu compenseaza oricum. Trebuie sa mergi timp de cel putin trei luni la mielenterveystoimisto, unde faci terapie din cand in cand si te vezi si cu medicul psihiatru de cateva ori (de regula psihiatrul nu e acelasi cu terapeutul acolo, dar poate sa si fie). Dupa aceste 3 luni, psihiatrul scrie o decizie (lausunto) pe care o trimite la Kela si recomanda terapia. Pe baza acestei decizii si a aplicatiei tale catre Kela (o gasesti in pagina de web a Kela), se ia decizia daca o sa compenseze sau nu.. Nu aplica mai devreme de 3 luni..eu am facut-o si mi-au respins prima aplicatie.
In momentul in care aplici, trebuie sa ai numele terapeutului la care vrei sa mergi deja si el sa fie acceptat de Kela. Incearca sa te interesezi de un terapeut bun si chiar testeaza..du-te si vezi daca simti ca poti avea incredere deplina in respectivul.
Intereseaza-te si de medicul psihiatru, unii sint impotriva terapiei si sustin numai pastilele. Sigur au numele undeva intr-o lista si de regula acolo scrie daca este specializat in terapie sau interesat de ea cel putin. Altfel, daca psihiatrul nu scrie acea decizie..nu poti obtine compensarea.
O sedinta de terapie e intre 55 si 75 euro (45 minute)..depinde in ce oras esti...banuiesc ca in Helsinki ajunge la 70. Mai depinde si de gradul terapeutului (ylemmän, ylin erityistaso etc).
Nu stiu daca am fost chiar coerenta in ce am scris, intreaba-ma daca mai vrei sa stii ceva.
Aamu
KULTA spune:
quote:
Originally posted by Aamu
Nu, Kela nu compenseaza oricum. Trebuie sa mergi timp de cel putin trei luni la mielenterveystoimisto, unde faci terapie din cand in cand si te vezi si cu medicul psihiatru de cateva ori (de regula psihiatrul nu e acelasi cu terapeutul acolo, dar poate sa si fie). Dupa aceste 3 luni, psihiatrul scrie o decizie (lausunto) pe care o trimite la Kela si recomanda terapia. Pe baza acestei decizii si a aplicatiei tale catre Kela (o gasesti in pagina de web a Kela), se ia decizia daca o sa compenseze sau nu.. Nu aplica mai devreme de 3 luni..eu am facut-o si mi-au respins prima aplicatie.
In momentul in care aplici, trebuie sa ai numele terapeutului la care vrei sa mergi deja si el sa fie acceptat de Kela. Incearca sa te interesezi de un terapeut bun si chiar testeaza..du-te si vezi daca simti ca poti avea incredere deplina in respectivul.
Intereseaza-te si de medicul psihiatru, unii sint impotriva terapiei si sustin numai pastilele. Sigur au numele undeva intr-o lista si de regula acolo scrie daca este specializat in terapie sau interesat de ea cel putin. Altfel, daca psihiatrul nu scrie acea decizie..nu poti obtine compensarea.
O sedinta de terapie e intre 55 si 75 euro (45 minute)..depinde in ce oras esti...banuiesc ca in Helsinki ajunge la 70. Mai depinde si de gradul terapeutului (ylemmän, ylin erityistaso etc).
Nu stiu daca am fost chiar coerenta in ce am scris, intreaba-ma daca mai vrei sa stii ceva.
Aamu
Draga mea, adica incerci sa imi explici ca eu 3 luni va trebui sa imi platesc terapia integral din buzunar? Tu cum ai facut?
Aamu spune:
Stau in Rauma. Sint de 5 ani in Finlanda. Scuze de-abia acum am vazut intrebarea ta.
Si mie mi-a zis medicul ca e foarte bine tolerat Cipralexul cand am inceput si asa a fost, m-am simtit bine cu el.
quote:
Originally posted by KULTA
Aamu,
Unde stai in Finlanda?
De cit timp esti aici?
Kulta, mamica de Danuta(15,04,2004) si Sebastian(25,08,2005)
Poze cu noi
"Lucrurile bune li se intimpla celor care stiu sa astepte"