Mi s-a prescris CIPRALEX10g-ce stiti de el?
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Aamu spune:
Terapia de la mielenterveystoimisto e gratuita, la fel si medicul psihiatru.
Eu am facut cam 8 luni terapie (cu terapeuta mea de acum) inainte sa primesc decizia de compensare, dar mai rar...poate de 2 ori pe luna si pe astea le-am platit din buzunar...
O solutie ar mai fi daca ai asigurare medicala privata si nu figureaza in registrele lor nimic despre problemele tale de acum..
Edit: Sau daca ai timp si poti sa mergi la mielenterveystoimisto intre 8 si 16:00, numai ca acolo e si foarte aglomerat de obicei..
Aamu
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Aamu spune:
Legat de Cipralex, parerea mea e sa mai astepti o saptamana si daca simptomele continua si dupa, poti suna medicul. Cred ca e prea repede de vineri pana acum sa-ti dai seama daca il tolerezi sau nu..mai ales daca ai inceput direct cu 10mg.
Aamu
mariamunteanu spune:
Mie mi-a fost prescris de medicul de familie. Nu am alte probleme in afara de surmenajul cae a trecut dealtfel. Daca dr. te-a pus in tema, s-ar putea ca efectele adverse sa dispara dupa putin timp. Eu cand am inceput sa iau anticonceptionale, in primele 3 luni m-am simtit groaznic - imi tiuiau urechile, ameteam, aveam impresia ca o sa cad din picioare, eram deprimata, imi venea sa plang din orice. In fiecare zi ma gandeam sa renunt la ele. Dupa 3 luni simptomele au disparut brusc si nu mai am deloc probleme.
Maria
KULTA spune:
Va multumesc pentru pareri si raspunsuri. Ma simt mult mai bine, reactiile adverse au disparut si incep sa simt efectul placut al linistii si bunei dispozitii.
Va tin la curent.
Aamu spune:
Ma bucur ca au disparut efectele adverse si incepi sa te simti bine. Nu renunta insa la ideea de a urma psihoterapie, oricat de bine te-ai simti de la pastile.
Aamu
KULTA spune:
Aamu, nu renunt la idee nicicum insa tu stii prea bine cam cit trebuie sa astepti pina-ti vine rindul. Pe mine m-au trimis la Helsiki.
pupici si sanatate
Aamu spune:
Stiu cum sint..Eu eram intr-o stare de plans cand am fost la medicul de familie, am plans acolo o jumate de ora si nici nu mai stiu ce-am debitat, ca am primit invitatia la psihiatru in 4 zile. Dar sint si intr-un oras mult mai mic, lucrurile merg mai repede cu o mana de oameni.
Insa e bine ca e demarat totul, vine si invitatia.
O sa fie bine.
Aamu
KULTA spune:
Aamu, cam asa a decurs si la mine sedinta cu medicul de familie. Am stat acolo vreo ora jumate, timp in care am plins de s-a scuturat camasa pe mine si ea saraca si draguta a scris si iar a scris, la un moment dat i-au dat lacrimile, cind i-am povestit frinturi din copilaria mea si a decis sa imi dea Cipralex, tocmai pentru a-mi face "asteptarea" invitatiei mai usoara. Medicatia finala o va decide medicul de specialitate.
Pupici si sanatate maxima.
Ai fost o norocoasa sa primesti asa repede invitatia. Aici dureaza luni:(.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/giulia71/giulia71.jpg)
giulia71 spune:
Stiu ca dureaza luni de zile in afara pana poti face terapie, dar e numai bine, pen ca in acest timp cipralexul o sa-si faca treaba si vei putea discuta cu terapeutul relaxat si mai detasat despre problemele care te framanta.
Eu zic sa incerci sa consideri un avantaj acest lucru.
O sa vezi ca va bine in final!
Sa ai multa bafta!
...mami daca nu mananc acuma, intru'-n grebla foamei!!!!
Aamu spune:
Kulta, stiu ca dureaza mai mult ptr ca e un sector foarte aglomerat si mai e si Helsinki..nu se poate compara cu Rauma. Aici aproape totul se rezolva repede ptr ca e asa mic:).Daca ai noroc poate nu dureaza chiar luni, chiar daca asa e de regula..
Probabil ca daca tolerezi Cipralexul, o sa continui cu el. Mie mi-a prescris medicul de la servici Efexor Depot prima data, am luat cam o luna si eram ca un zombie, parca eram drogata. Am intrerupt. Dupa un timp, cand am ajuns la psihiatru, mi-a dat sa incerc Cipralex si a mers.
Cum spune si giulia71, ai nevoie de o oarecare detasare fata de problemele ce te framanta, si acum in asteptare si cand vei face terapie ..pentru un timp...
E rascolitoare terapia, dar ajuta. Cel putin asa simt eu.
Soacra-mea face terapie si de fiecare data cand vine de acolo se imbata. M-am intrebat de multe ori de ce...Insa acum ceva timp am inteles brusc, m-am simtit atat de rascolita cand am venit de acolo, ca mi-a trecut prin cap ca as putea sa ma imbat. Am preferat sa plang insa.
Sper sa ai parte de un psihiatru bun, care sustine terapia. De el depind demersurile ptr compensare. Sint rari oricum cei care nu o sustin, insa din pacate mai sint. Aici in oras e unul, bine ca nu am ajuns la el.
Eu in curand tb sa aplic ptr al doilea an de terapie.
Sigur o sa fie bine, ai incredere.
Aamu