Mi s-a prescris CIPRALEX10g-ce stiti de el?
Raspunsuri - Pagina 3
blue eyes spune:
Sunt sigura ca o sa fie bine; aveti incredere in voi, fete dragi! 2x
www.youtube.com/watch?v=9hMrY8jysdg" target="_blank">I want to break free
KULTA spune:
quote:
Originally posted by Aamu
Kulta, stiu ca dureaza mai mult ptr ca e un sector foarte aglomerat si mai e si Helsinki..nu se poate compara cu Rauma. Aici aproape totul se rezolva repede ptr ca e asa mic:).Daca ai noroc poate nu dureaza chiar luni, chiar daca asa e de regula..
Probabil ca daca tolerezi Cipralexul, o sa continui cu el. Mie mi-a prescris medicul de la servici Efexor Depot prima data, am luat cam o luna si eram ca un zombie, parca eram drogata. Am intrerupt. Dupa un timp, cand am ajuns la psihiatru, mi-a dat sa incerc Cipralex si a mers.
Cum spune si giulia71, ai nevoie de o oarecare detasare fata de problemele ce te framanta, si acum in asteptare si cand vei face terapie ..pentru un timp...
E rascolitoare terapia, dar ajuta. Cel putin asa simt eu.
Soacra-mea face terapie si de fiecare data cand vine de acolo se imbata. M-am intrebat de multe ori de ce...Insa acum ceva timp am inteles brusc, m-am simtit atat de rascolita cand am venit de acolo, ca mi-a trecut prin cap ca as putea sa ma imbat. Am preferat sa plang insa.
Sper sa ai parte de un psihiatru bun, care sustine terapia. De el depind demersurile ptr compensare. Sint rari oricum cei care nu o sustin, insa din pacate mai sint. Aici in oras e unul, bine ca nu am ajuns la el.
Eu in curand tb sa aplic ptr al doilea an de terapie.
Sigur o sa fie bine, ai incredere.
Aamu
Buna Aamu.
Iti multumesc pentru incurajare. Mie nu mi-a fost prescris altceva decit Cipralex si ma simt bine, dupa cum am spus. Abia astep terapia si sper sa vina invitatia macar intr-o luna. Succes sa treci cu bine prin toate si daca mai am ceva nelamuriri, da-mi voie sa mai intreb.
Sanatate maxima.
Paula
KULTA spune:
quote:
Originally posted by blue eyes
Sunt sigura ca o sa fie bine; aveti incredere in voi, fete dragi! 2x
Multumesc mult si te pupic mult.
Aamu spune:
Kulta, multumesc. Multa sanatate si tie si bafta! Poti sa intrebi oricand ai nevoie.
Blue eyes, multumim pentru incurajari!
Aamu
cornelia_laura spune:
Kulta, eu iau Cipralex din iunie anul trecut. Initial am luat cate o tableta de 10 mg/zi iar acum iau cate o 1/2/zi de tableta. La mine reactiile adverse au fost greata si durerea de cap. Aveam capul greu, parca statea sa-mi explodeze. Prima saptamana a fost mai urat, apoi am inceput sa ma simt bine si nu am mai avut nici o problema de la ele. Va fi bine, ai sa vezi!
Georgia2 spune:
si eu am luat. Cam un an de zile. Am avut aceeasi senzatie de "plutire", foarte greu sa-mi adun gindurile. Cea mai rea reactie adversa a fost insa ca treptat, treptat am inceput sa am probleme cu somnul. Nu spun ca e in totalitate de la pastile, cum a mai spus cineva, terapia ajuta mai mult decit pastilele si insomnia mea era cauzata si de stress, dar de-abia cind am intrerupt tratamentul am inceput usor, usor sa ma reglez si cu somnul.
KULTA spune:
Buna fetele.
Se pare ca acest Cipralex nu isi mai face efectul. Am peste 2 saptamini de cind il iau si ma simt mai rau. Sunt nervoasa, iritabila si nu am rabdare deloc. Ce sa fac?
Multumesc
Aamu spune:
Kulta,
Parerea mea e sa astepti pana lunea viitoare si sa discuti cu psihiatrul despre pastile. Cipralexul nu are efect chiar imediat, nu e ca un calmant. Regleaza treptat nivelul serotoninei. Se ia cel putin 6 luni (ca toate antidepresivele), insa daca au fost depresii repetate in viata ta,este recomandat mai mult timp. Asta e de la psihiatru citire..
Nici eu nu m-am simtit bine chiar de la inceput, mai aveam caderi. In timp am simtit insa o stabilizare.
Am oprit pastilele brusc (ceea ce nu se face), am plecat in Canada ptr 2 saptamani si l-am uitat acasa. Acum consider sa-l iau din nou, nu prea am loc de crize de depresie in momentul de fata si le cam simt apropiindu-se.
Aamu
blue eyes spune:
Curaj, fetelor! Sunteti mai puternice decat depresia! 2x
KULTA spune:
Buna Aamu,
Nu intentionez sa opresc tratamentul insa cu siguranta voi discuta cu terapeutul despre asta.
Ai grija de tine.