Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 21
Raspunsuri - Pagina 16
elyanne spune:
oooo.. lume noua...
3in1 felicitari!!! Sa ne spui cum ii cheama, sa-i trecem in listuta.
obliomov cand sunt nascuti picii tai? Ca sunt de-o seama cu ai mei... numa ca eu am doi baieti.
Nu stiu sa te lamuresc cu problema ta... ai mei nu prea musca... f.f.f. rar mai ma musca pe mine...
dalina multumiiiiiiiiiiiim
Pussi e mai mult decat normal... Fiecare cu personalitatea ei... Ce daca sunt nascute odata... nu inseamna ca sunt identice...
Ai mei sunt la fel... Andrei e independent si tacut... Mihai dependent de ma'sa (tipa daca plec, daca dispar din piesaj, daca il iau pe frac'su sau sora'sa in brate)... Mihai e mai vorbaret...
Lista e luuuuuuunga...
Se dezvolta diferit, au personalitati diferite.
De-asta nici nu se recomanda sa fie imbracati la fel.. pt. ca nu trebe sa se vada ca'n oglinda... nu trebuie tratati la "pachet"... sunt doi indivizi diferiti... ca orice frati (din "generatii" diferite)
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
3in1 spune:
Multumesc pt. felicitari.
Baietelul se numeste Tamas (Toma in romaneste), iar fetita Abigel.
Deoarece nu prea avem ajutoare as dori sa va intreb voi cum v-ati descurcat cu timpul liber, treburile casei etc. Dar cu depresia post natala? Eu cateodata simt ca nu mai pot. Sotul ma ajuta enorm de mult, dar totusi as avea nevoie si de putin timp liber ca sa-mi incarc bateriile. Voi ce ati facut?
Ms pt raspunsuri.
oanna3 spune:
pai da ... dew la o posta se vede cat sunt de diferiti si ai mei, chiar si baietii... chestia e ca Ingrid de f f mult timp ii deosebeste( chiar si la cresa le ajuta pe doamne cand se incurca... indicandu-i pe fiecare in parte)...., chestia e ca ei in poze / oglinda nu se recunosc indicand mereu fratele chiar daca sunt amandoi.... le mai trebuie timp sau cum sa-i ajut?
salutari noilor fete si sarcina usoara, crstere mare bbilor 3IN 1 si revin cu detalii despre nunta poate si poze ceva mai incolo
am vazut pozele strumfilor de la gradi.... frumos ca intotdeauna, apropo ati plecat deja spre mare? daca da, vacanta placuta si un bronz ideal
http://www.dropshots.com/triplets_RAI#date
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
iubesc si sunt iubita
dalina2x2 spune:
Si veveritele mele au fost si sunt diferite. Fiecare cu personalitatea ei, nu?
Si asa-mi si doresc sa fie, pentru ca si eu cu sora mea (suntem si noi gemene, va mai amintiti?) am fost si suntem firi foarte diferite si totusi foarte apropiate una de cealalta. Cand e momentul, ce nu are una (curaj, vointa, taria de a lua o hotarare, de exemplu) ii insufla cealalta si se completeaza reciproc.
Lasa-le asa, Pussi, sa fie fiecare cum vrea ea, asta e important, sa-si dezvolte personalitatea intr-un mod... liber! (independent nu poate fi in adevaratul sens al cuvantului, pentru ca ele intotdeauna vor fi dependente una de cealalta, ai sa vezi!
_
Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)
http://s292.photobucket.com/albums/mm33/dalinaGMN/
"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"
dalina2x2 spune:
Era sa uit:
3in1, FELICITARI!!!! Sa-ti traiasca gemenutii, sa fie sanatosi si sa va aduca numai bucurii!!
Asteptam pozute!
Obliomov, si ale mele au avut o perioada cand se muscau, cam pana intr-un an jumate. (trebuie sa-ti spun ca si acum se mai intampla, dar foarte rar, cam o data sau de doua ori pe luna - cand mai rabufneste rautatea din ele). Eu atunci cand am vazut ca fac asta una-doaua, le-am pedepsit (o puneam in tarc pe cea care o muscase pe surioara ei, izolata de jucarii si de tot si-i explicam si-i tot repetam:"nu e voie s-o musti pe surioara, ta; o doare tare dac-o musti! Ea e surioara ta si trebuie s-o iubesti, sa-i dai pusi.." Stii, chestii dinastea...
Incercati si asa, dar eu zic ca oricum o sa-i treaca. Totusi, poate explicatia si puterea exemplului (imbratisari, pupicuri) o sa ajute cumva...
Bafta si s-auzim de bine!
_
Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006)
http://s292.photobucket.com/albums/mm33/dalinaGMN/
"Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!"
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by Flubby
Mamici,
multumesc pentru raspunsuri... 15 kg la o sarcina cu gemeni mi se pare foarte putin, in conditiile in care se iau tot atitea la o sarcina normala..sunteti norokoase
nu v-am intrebat, cite kg au avut bebeii vostri la nastere?, ca doar 'atirna' ei la greutatea totala
si intr-adevar laura25 ai dreptate ca in ceea ce priveste vergeturile conteaza materialul...eu deja sunt plina doar de la oscilatiile mici de + - 5 kg....cred ca nu e de foarte buna calitate :-P
va pup
Nu stiu ce varsta ai si sper sa nu mi-o iei in nume de rau, dar, tu esti sigura ca vrei sa ai copii?
Adica, daca principalele lucruri care te ingrijoreaza la o sarcina si ulterior la ceea ce presupune a fi mama sunt kg in plus, vergeturile si sistemul de cresa pentru copii atunci, parerea mea sincera si total lipsita de rautate este sa te gandesti de 2 ori inainte de a ramane insarcinata.
Copii (indiferent de nr lor) nu sunt niste accesorii dragute sau niste animalutze de companie ci niste fiinte vii care depind de tine in totalitate si pe care nu ii poti pune in dulap sau inchide in lat ori de cate ori nu ai chef de ei.
A fi mama e o slujba de 24 de ore din 24.
Nu spune nimeni ca toata viata de femeie, sotie, iubita, cariera se va duce pe apa sambetei dar sacrficii si compromisuri sunt absolut inerente.
Inca odata, daca pt tine e mai important aspectul fizic decat copii atunci mai bine nu ii faci! Nu de alta, dar ca sa nu te chinuie nici ei pe tine si nici tu pe ei!
Multa sanatate si cat mai putine vergeturi iti doresc!
ophadina spune:
Salut cu drag si respect toate mamicile si viitoarele mamici de gemeni si tripleti.
Sunt si eu o tanara viitoare mamica de gemeni, fetita si baiat, in prezent suntem in saptamana 32 de sarcina, si cu toate ca va urmaresc de cand eram insarcinata in 5 saptamani de-abia acum am decis sa scriu, pentru ca in primul rand vreau sa va multumesc. Mi-am dat seama, citind ce ati scris voi ca nu sunt ...defecta, ca unele temeri si trairi pe care le am si le-am avut sunt normale. Am ramas insarcinata foarte repede din momentul in care ne-am propus sa avem copii, eram foarte fericita , insa cand am aflat ca sunt doi....hmmm....toata fericirea mea s-a transformat in frica, ma gandeam mereu ca nu sunt in stare, ca nu voi face fata, ma vedeam singura in garsoniera nostra, cu doi copii mici in brate, la care nu stiam ce sa le fac, ma vedeam coplesita de greutati si rate la banci.Off, si sotului meu nu-i puteam zice nimic din ceea ce simt, ca el era in al zecelea cer de fericit, si poate m-ar fi inteles gresit( am incercat o data sa-i spun ceva, dar la intrebarea mea ''cum o sa-i crestem?'' el a raspuns imediat ''cu dragoste''....si atunci mi-a fost rusine si am tacut).
Important este ca acum starea mea de spirit e cu totul alta,abia aatept sa nasc si sa-mi vad copii sanatosi, m-a ajutat mult si ceea ce ati scris voi de-a lungul acestor luni, nu v-ati lasat coplesite de grijile cotidiene, si faptul ca sunteti niste mamici deosebite se vede in fiecare fraza pe care o scrieti.
Va doresc multa sanatate.
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by ophadina
Salut cu drag si respect toate mamicile si viitoarele mamici de gemeni si tripleti.
Sunt si eu o tanara viitoare mamica de gemeni, fetita si baiat, in prezent suntem in saptamana 32 de sarcina, si cu toate ca va urmaresc de cand eram insarcinata in 5 saptamani de-abia acum am decis sa scriu, pentru ca in primul rand vreau sa va multumesc. Mi-am dat seama, citind ce ati scris voi ca nu sunt ...defecta, ca unele temeri si trairi pe care le am si le-am avut sunt normale. Am ramas insarcinata foarte repede din momentul in care ne-am propus sa avem copii, eram foarte fericita , insa cand am aflat ca sunt doi....hmmm....toata fericirea mea s-a transformat in frica, ma gandeam mereu ca nu sunt in stare, ca nu voi face fata, ma vedeam singura in garsoniera nostra, cu doi copii mici in brate, la care nu stiam ce sa le fac, ma vedeam coplesita de greutati si rate la banci.Off, si sotului meu nu-i puteam zice nimic din ceea ce simt, ca el era in al zecelea cer de fericit, si poate m-ar fi inteles gresit( am incercat o data sa-i spun ceva, dar la intrebarea mea ''cum o sa-i crestem?'' el a raspuns imediat ''cu dragoste''....si atunci mi-a fost rusine si am tacut).
Important este ca acum starea mea de spirit e cu totul alta,abia aatept sa nasc si sa-mi vad copii sanatosi, m-a ajutat mult si ceea ce ati scris voi de-a lungul acestor luni, nu v-ati lasat coplesite de grijile cotidiene, si faptul ca sunteti niste mamici deosebite se vede in fiecare fraza pe care o scrieti.
Va doresc multa sanatate.
Bine ai venit printre noi!
In primul rand sarcina usoara in continuare, nastere la termen si bebei sanatosi si mancaciosi iti doresc!
In al doilea rand sa stii ca sotul tau are dreptate.
Nu e deloc prozaic ceea ce spune, copii se cresc cu dragoste.
Si noi stam la garsoniera, nu am bona, merg la servici, copii fac naveta, bunica face naveta (in Bucuresti din fericire), ne construim acum mansarda deasupra lor sa ne mutam si cu toate acestea (nu le spun greutati ca altii au si mai mari probleme) am niste copii minunati, sanatosi si fericiti. Pentru ca sunt iubiti si pentru ca e acolo sus un Dumnezeu mare si milostiv!
Asa ca stai linistita, bucura-te de perioada asta cat poti demult, lasa-te rasfatata si fii optimista pt viitor.
Atata timp cat e sanatate si dragoste se rezolva incet incet toate!
elyanne spune:
ophadina bine ai venit! Asteptam sa scrii mai des... si sarcina usoara, si cat mai aproape de termen.
Gandeste pozitiv... o sa fie bine... numa sa fie ei sanatosi, ca de crescut cresc... eu am 3 (o fata mai mare si baietii gemeni) si mai suntdem asa... Oana are 3 odata... si tot se descurca.. Nu le pasa lor de spatiu, stai calma... important e sa nu fiti voi stresati, sa le transmiteti starea, sa ii cresteti cu dragoste cu zice sotul tau... E cel mai important... daca e dragoste, restul se rezolva
3in1 pe mine ma ajuta soacra... face mancare si calca... In rest eu fac curat, eu stau cu ei, eu duc mandra la gradi, eu ii scot afara.
Sotul ma ajuta cand e acasa... seara, dar nu in fiecare zi...
Soacra ma ajuta in sensul ca mai ii pot lasa cu ea 2-3 ore sa merg la cumparaturi, la doctor... unde ma treaba...
Mergi de doua ori pe sapt. o ora la sala, la cafea cu fetele, la cumparaturi... lasa-i cu soata ca se descurca... si incarca-ti bateriile... si trece si depresia... n-o baga in seama... si gata...
Noi suntem pe ultima suta de metri cu nunta surioarei... si scapaaaaam... intrgei, sper...
Pe urma avem nunti, botezuri... dar numa ca invitati simpli... asa ca scap de strez... si o sa recuperam... ne distram atunci si pt. nunta asta.
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
3in1 spune:
Ophadina si eu am fost speriata si am fost ingrijorata cum o sa fie, ca nu avem mult spatiu, nu avem prea mult ajutor etc. Pe mine m-a pacalit si doctorul ginecolog, m-a lasat balta la nastere si trebuia sa ma duc la alt spital. Am stat o saptamana fara copii mei, inca doua cu ei la alt spital, deci ... Dar cand vad doua fete mici si zambitoare trec toate necazurile.
Eu am nascut prin cezariana. Dupa cat timp pot sa ma apuc de sport, dupa parerea voastra? Mai am aprox. 5 kg in plus. Dieta nu pot tine pt. ca alaptez.
Copilasii sunt bine, cresc pe zi ce trece. Descopar in fiecare zi cate o noutate, un zambet, un sunet nou etc.
Am insa o mica problema. Pana ieri mancau constant 100 - 140 ml la fiecare masa. De ieri nu mai vor sa manance. Dupa lapte de mama nu mai vor formula. Voi v-ati confruntat cu astfel de probleme? O alta problema e constipatia. Copilasii mei au scaun max. de 2 ori pe saptamana. Pediatra mi-a spus ca e normal sa fie constipati pt. ca mananca lapte matern. Dar au niste dureri groaznice de burtica. Daca aveti niste idei ce as putea face sunt binevenite.
Imi cer scuze daca intrebarile mele au mai fost discutate. Va multumesc pt. raspunsuri.