Dulceturi si papanasi de sept-oct 2007 (127)
Raspunsuri - Pagina 6
sim_stoian spune:
La apel!
Teo, am umblat lelea pana pe la 4, iar dupa aia i-am facut papa lui Stefan, am pus la cuptor o ratza cu portocale si niste orez la steamer. Chiar vorbeam cu sotul si ii povesteam de febra ta si ma intrebam cum esti. Vroiam sa te sun, dar pana m-am trezit eu era cam tarzie ora. Multa sanatate . Cred ca e mai bine cu branula, eu numai cat aud de atatea injectii mi se face rau, mai ales ca imi aduc aminte si de Pregnylul din timpul sarcinii, fara numar, fara numar...
Luy, chiar asa, cum merge diversificarea?
Sim, mami de Stefan (25.08.2007)
Blogul lui Stefan
Mamicile gatesc
Pentru vizualizarea blogului trebuie sa va logati cu userul septoct2007@gmail.com, parola o stim toate
Pozele noastre le gasiti pe flickr in Contact list
papanash spune:
quote:
Originally posted by luy
papanash, felicitari pt Andreiutzul cel "precoc" in toate, vad ca se grabeste si cu vorbirea...
Si Maria dupa ultimul vaccin a facut temperatura, avea 38,6 si ma ingrijorasem, chiar le intrebam pe fete daca e grav. Se pare ca vaccinul asta de 6 luni s-a lasat cu febra pe la mai multi bebei... I-am pus supozitor si am urmarit-o, dar a fost ok
Luy, fericita mamica de Maria Teodora ( 25 august 2007 )
Luy multumesc !
acum doarme, se cam agita in somn, dar parca i-a scazut febra,cred ca a onceput sa-si faca efectul panadolul. totusi nu inteleg de ce pe prospect scrie 5 ml. Oare numai preventiv trebuie dat 3.5 si in caz de febra 5 ?
Poze puteti vedea in contul comun pe flickr/contacts
Mama de papanash Andreiutz ( 2.10.2007 )
luy spune:
Papanash, nu stiu ce sa-ti zic de Panadol, noi folosim la nevoie supozitoare de paracetamol de 125 mg ( sper ca asta e unitatea de masura )
A, mi-am adus aminte ca la primul vaccin pediatra ne recomandase supozitor de 80 mg si ne-a zis ca in cazul in care nu gasim, sa il mai "cioplim" noi un pic ca sa-l aducem ( asa, ochiometric, bineinteles ) la cantitatea asta. Ca cele 80 mg recomandat erau in functie de varsta si greutatea Mariei.
Poate si la voi e la fel, ti-a scris pe reteta 3.5 ml cantitate recomandata pt Andrei, numai ca la farmacie nu au avut cum sa-ti dea fix cantitatea asta.
Sim, de mai multe zile vreau sa scriu cum mai stam cu diversificarea, da' nu apuc, de exemplu acu' ma zoreste sotu' sa plec de la laptop, ca are si el ceva treaba.
Dar hai sa zic asa, pe scurt, ca ma intreba mai demult si myral
Dimineata : 1 mar mediu ras, amestecat cu o lingurita de cereale
sau 3 sferturi borcanas Hipp ( caise sau piersici, astea ii plac )
sau uneori, mai amestec cu marul si o bucata de para
Uneori mananca tot, alteori nu. Ieri, in premiera, a mancat un borcanas intreg de piure de caise.
La pranz: fierb morcov, cartof, pastarnac, telina, ceapa si pun in apa 1 lingurita de ulei de masline. Pasez numai morcov si cartof, si bineinteles carnita ( piept de pui ) fiarta separat. O mai subtiez cu zeama din supa. Aici nu prea stam bine cu mancatul, papa ceva, dar mult mai putin decat dimineata sau seara
Seara: ( ora 18-19 ) 2 linguri cereale preparate cu apa, in care adaug 1/2 mar sau 1 sfert borcanas Hipp de caise sau piersici ( ce ramane din borcanas in diminetile cand i-am dat piure de la borcanas ) . Uneori papa tot, alteori nu...
Cam asa suntem in momentul de fata.
Hai ca mai incerc sa scriu maine, mai vreau sa le urez una-alta sarbatoritilor de azi...
luy spune:
Azi avem sarbatoriti de soi... Pacat ca nu ma lasa sotul sa stau prea mult la taclale cu tanti Inspiratia, as fi vrut sa le scriu la fiecare cateva versuri. Oricum, le urez din inima La multi ani ! delicatelor dulcetzele si voinicilor papanashi sarbatoriti
Sunt Miruna cea cocheta,
De acum sunt o vedeta !
Si-s frumoasa ca o floare
O printzesa mami are !
pufoasa Mirunica de prisi
frumosul Gheo de Sabina
delicatei Raisa de Si_bv
voinicul Rares de Pinacolada
plimbaretei Eliza de ramonaiani
papanashului Stefan de Mariadia
dulcetzelei Ana Iasmine de Pico
papanashului Vlad de ancasilv
Sa cresteti mari si sanatosi, sa fiti voiosi si norocosi, fericiti si intelepti, iar succesul sa va insoteasca pretutindeni !
ANDREEA11 spune:
Salutare!!!!
Noi am fost plecati la munte.
Ieri am vazut ca e asa frumos afara incat am zis sa dam o fuga pana la munte!
Zis si facut, insa vremea s-a stricat si am fost la munte, insa ma stat in masina!!!
Am vizitat Branul, am facut poze si cam atat!!
Cris nu prea mai vrea sa mai manance!!! O fi de la dintii?????
Azi l-am fortat nitel la pranz si mi-a si vomitat!!
Aseara am stat la o vila rustica unde se facea focul cu lemne, asa ca noi pt a nu suferi de frig am bagat lemne la greu incat de la 2 la 4 dimineata am stat cu geamul deschis!!
Cum a patit-o si MAMI am patit-o si eu azi. Eram la un restaurant si dupa ce Cris vomitase, il ia un var de-al sotului si il vad cu o bucata de paine in mana!!! sa mor, bineinteles ca i-am zis cu frumosul ca nu ii dau paine. Insa at cand mi-a zis ca e mare si ca poate manca orice mi-au venit nervii si am vb mai urat..... asta e vad ca unii oamenii nu stiu sa intreb si cred ca asa cum fac ei e bine!!! Stiti ce mi-a zis ca dac ma iau numai dupa doctori o sa-mi imbolnavesc copilul!!!.
E asta e!!!!
Una peste alta ne-am simtit binisor! Cris cam obosit ca el nu doarme decat in patutul lui si desi am avut patutul de voiaj a adormit greu, insa cred ca i-a placut!!!
andreea
http://community.webshots.com/user/andreeagogo
ANDREEA11 spune:
Bebeka Eu ii dau branzica de vaci lui Cris cu ousor sau cu carnita in piureul de legume insa nu mai mult de o ligurita. Nu cred ca are de ce sa-i faca rau! Eu ma gandesc cu ce mi-ar place mie s a mananc branza? Cu fructe sau cu carne si legume!? raspunsul a fost cu piure si carnita. Eu pastrez branzica maxim 3zile! Si ii fac la 2 sapt!
andreea
ANDREEA11 spune:
alina muller bine ai venit!!!
Melania si eu sunt speriata ca nu mai ia in greutate, mai ales ca Cris are 7,950 gr si 72-73 cm! cat are al tau???? Cris face maine 7 luni!!! Si acum nici nu mai vrea sa manance!
OanaP Cris se joaca cu pungi, telecomenzi, telefoane, cu orice numai cu jucarii nu! Dc vrei sa-l pui sa alerge in 4 labe, ii pui in fata o telecomanda sau un telefon si e mare ATLET!! Insa cam are restrictie la aceste obiecte!!!
Teo SANATATE ca-i mai buna decat toate!!!!!
Papanash dai 5ml panadol sau 2,5 ml nurofen! dc nu scade punei un supozitor Novocalmin, si daca tot nu scade si creste la 39 rectal fai impachetari cu apa! SI SUNA DOCTORUL!!!! Sanatate!!!!
andreea
ANDREEA11 spune:
FETELOr mai intreb o data e normal sa-i scada apetitul din cauza dintisorilor??? Mentionez ca mananca si mai putin de 100ml de lapte la o masa!!!
andreea
gabitz78 spune:
am auzit un banc fain azi....vi-l zic si voua, poate va mai binedispun itel!
Pesimistul vede intr-un tunel intunericul,
Optimistul vede lumina de la capatul lui,
Realistul vede luminile trenului care vine,
Mecanicul de locomotiva vede trei idioti pe sine
teo - multa sanatate!
andreea11 - eu zic ca da!
pupici dulci tuturor.ma duc la nani!
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/eliza/
cecilia L spune:
Bebeka eu ii dau lui Cris branzica de regula seara, amestecata cu iaurt si caise sau piersici din borcanel Hipp( cat sa nu se simta prea tare iaurtul) si papa tot. Uneori ii mai pun in piureutul de fructe in loc de carnita sau galbenus.Aaa pana sa-i introduc iaurtul ii dadeam numai cu fructe din borcanel.I-am amestecat branza, iaurt si banana, i-a placut dar .....ne-a constipat si am renuntat la banana.
Cecilia si bebe Cristian Matei(07.09.2007)
poze noi