Fulguleti de nov-dec 2006 (165)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Cum fu? Fu fain pt unii; mai ales pt aia mici. Care s-au ozonificat/ozonat sau cum se zice la greu.. vreo 3 ore dimineata si inca pe jumate seara. Numai in vreo doo, hai trei zile am chiulit de la plimbarea de seara.. ploua prea tare. Grigore a inceput sa le tropaie prin padure si sa mosmondeasca pe la copaci, crengi, muschi, pietre, noroaie, zapada.. trai neneaca. Pan ce cadea lat si era tare fericit sa se suie in trasurica lui.

Am uitat esentialul: Grigore s-a indragostit!! De gaini si cocosi! Pe bune.. era o adevarata tragedie daca nu treceam pe la dansele, sa le salutam, sa le admiram. Iar inainte de pus in patut ne-am facut un nou ritual.. stateam la ferastra (lingand geamul) si uitandu-ne dupa dansele. Era mare tristete daca nu apareau "cocona-cocona".

Si Matei iubeste gainile si le dezmiarda.. da parca pasiunea lu nu fu asa coplesitoare. Si parca le-a descoperit mai incolo..

Eu sunt sunt happy c-am prins 2 zile de ski.. una minunata, perfecta.. cu soare, soare si o zapada nemaipomenita. Asta fu inainte de sezonul ploios.. care la altitudine era ditamai ninsoarea. Asa ca sambata ne-a nins, ne-a batut vantul si .. vorba lu mama.. am incercat sa nu pierdem copilul pe ceata aia.

Mai cu peripetii a fost drumul de dus, c-am prins taman simularea.. nu credeam c-o sa fac vreodata 4 ore (cu pauza de masa a conului inclusa) pan la Ploiesti. Da am facut. Noroc ca am un baiat bombon si nu s-a crizat prea tare.. practic de loc. A mai dormit, a mai studiat diverse, a mai supt la suzi si s-a infundat tare cu paine de Comarnic. Si biscuiti Leibniz integral.. o nebunie. Numa ca din pacate, stand atata pe drum n-am mai putut sa ne bucuram -cat am fi dorit- de o anume companie selecta.

Caci am avut onoarea sa le cunoastem pe Dia si Oana. Bre da pozele nu mint.. Dia ii frumoasa de pica. Iar Oana e o dulceata si o simpatica. Care s-a straduit sa fie o gazda buna pt un con cam obosit si marait.. se apropria navalnic ora de nani.

Dia multumim frumos ! Au avut mare succes.. c-a plecat tati cu ele la Buc, dar mai incolo, avand drum c-o delegatie a trecut pe la noi si-a desartat tot porbagajul. Iti dai seama ce fatza facui cand le vazui.. pe toate trei si in marime umflata! Matei l-a acaparat pe Winnie si era tare suparat ca tati i-a uitat "chilotii" la Buc.

Ah, cand coboram duminica trecuta de la cota 1400.. putin mai jos era un buluc de masini oprite.. mai intai crezuram ca fu accident. Dar nu, era numa un mos Martin.. probabil mort de foame, saracul. Nasol rau ca s-au invatat ursii sa cerseasca pe la oameni.. ne asociaza cu papa.. si asa devin din ce in ce mai agresivi la o adica fata de oameni. Mai ales ca pe soseaua aia se merge si la pas.. brrrr.

Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)

Mergi la inceput

DeeA, multumim frumos pt ceai. Chiar ca-i numa bun pe ploaia asta.

Donia, draga mea draga, m-am intors . Tare bine le-ai mai zis din condei.. [omulet dand aprobator din cap]. Viata ideala si cea reala sunt cam la milioane ani lumina.. uneori.

Dandusa, mey ce le mai tragea si toncanea Crinuta. Si cum se aude cum facea gal-gal.. draga de ea.

Ola, Fatima . Sper ca nu-i doar o "scapare" de moment si te mai asteptam sa "pacatuiesti" pe la noi. Cumva si cu niste poze mai noi??

Dianarus, ce are mama ta?

Kikineata, Asiza, Teutz, si mie mi-a fost tare dor de minunatele mamici de fulguleti. Caci tare greu fu fara voi.. Apropo Kikineata, ca bine le zici.. de Roxanica nu se mai stie nimic??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns porumbita80 spune:

Dandusaprima nastere la municipal Buc. au monitorizat bataile inimii, la Iasi nu au avut timp ca dupa internare in 40 min am nascut. Eu cred ca este optional. La mine mereu frica cea mai mare a fost ca nu o sa ajunga doctorul la timp, dar a fost ok.

Intrebare cum sa reactionez la afirmatiile "vai asa mare e si nu vorbeste, nu e bine..." si multe de genul asta. La inceput nu acordam atentia acum a inceput sa ma dispere astfel de intrebari.Mama la fel imi zice ca putin lucrez cu el, copilu pronunta anumite cuvinte dar nu face propozitii.Da ieri o tanti chear ma enervat rau i-l intreaba pe mario cum te cheama? Cata al meu repede e mic inca nu vorbeste bine, aia vai trebuie dus la biserica sa bea apa din clopot ca va ramane mut. Inca un pic si rabufneam de tot.

Stela 30s cu printesa Cleopatra+Mario Gabriel(31.10.06)

Mergi la inceput

Si sa nu uit, am doo restante:

Mamaana, stiu c-am intrebat si nu stiu daca ai raspuns.. ca nu crez sa mai apuc a citii in urma: vii la Romania?? Ca parca asa am inteles. Cumva si prin zona capitalei?? Tare mult mi-ar placea sa va vedem.

Eri_ka daca nu ma insel nu ne-ai povestit cu fu in Austria. Poate ne zici si tu una, alta. Unde? La ce hotel/pensiune? Prin ce agentie.. cum fu pe drum (ati fost cu masina, nu?). Partiile? Preturile? Oamenii? Ce mai vrei tu. Hai.. te rooog frumos.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by porumbita80
Intrebare cum sa reactionez la afirmatiile "vai asa mare e si nu vorbeste, nu e bine..." si multe de genul asta. La inceput nu acordam atentia acum a inceput sa ma dispere astfel de intrebari.Mama la fel imi zice ca putin lucrez cu el, copilu pronunta anumite cuvinte dar nu face propozitii.Da ieri o tanti chear ma enervat rau i-l intreaba pe mario cum te cheama? Cata al meu repede e mic inca nu vorbeste bine, aia vai trebuie dus la biserica sa bea apa din clopot ca va ramane mut. Inca un pic si rabufneam de tot.

Hai ca m-am enervat si nu stiu cat de istet o sa-ti raspund. Da unde scrie frate ca tre sa vb la nici un an juma????????????

Pe mine ma apelau pana acu vreo luna, doua cu "merge?". Le raspundeam ca va merge cand va merge, si ca numai in Romania (ma rog, probabil nu numa) este incetatenita ideea fixa ca la un an copilul merge, incepe sa vorbeasca si basca sa faca la olita. Si le recitam placa cu "copiii incep sa mearga intre 10-18 luni, media fiind la 14 luni".. Noroc ca acu sunt mai batrana si ca-s la al 2lea copil.. stiu ce ma disperasera aceleasi intrebari la Matei, care chiar avea o problema.. sau asa o vedeam eu atunci.

Cat despre propozitii?? Sa mor de ras, scuze. Pai eu cred ca cei care vb in propozitii la varsta asta sunt exceptiile de exceptii. Maya, care mi se pare un copil ff precoce din acest punct de vedere, de abia a inceput sa asocieze uneori cuvintele... si e cu 4-5 luni mai mare decat fulguletii nostri.

Eu nu cred ca tb sa "lucrezi" cu Mario. Doar sa vorbesti mult cu el, pronuntand cuvintele clar (dar sa vina firesc, de la sine, nu fortat) si evitand diminutivele. Si sa va auda vorbind si intre voi. Atat.

Cat despre intrebarile cele binevoitoare straduieste-te sa dai un mare, da mare IGNORE.. iar daca devin prea insistenti roaga-i sa-si vada de ale lor.. ca pe pariu ca nu e totul "ca la carte" la nimenea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphna spune:

DONIA,mdaaa...si eu crescuta in spatele lui trebuie ,nu am multe in comun cu mama mea,nu pot vorbi orice cu ea...din pacate,ptr k mereu trebuia si atat,fara o explicatie,fara o mana intinsa,fara ,fara..multe.deci,in momentul in care o sa ajungem in faza ce,de ce,cum ,impreuna vom vedea cu stau lucrurile si cu trebuie asta.oricum, tu vezi altfel lucrurile avand-o pe Roxanica mai mare . de fapt,nici nu stiu dk asta vroia Dianocica cu tema zilei....imi pare rau de mama ta.
Nu stiti vreo magie,vreun descantec ..ceva...sa plece ploaia asta ???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Servus,
Citit ceva din urma.. nu tot.. uitat jumatate
Chris, LA MULTI ANI!!!! Multa fericire iti uram
Tema casei mi-a placut.. si eu vreau sa incerc sa nu folosim trebuie des... acum nu am timp de dezbatere...
De miercuri incepem programul de vara: 7-17.30 , dar voi avea 2 sambete libere.... SUPER!!!
Dianocica, am urmat sfatul tau... acum adoarme cu periutza in gura... nu ma lasa sa-l spal eu, dar se freaca singur.. oricum s-a mai dus chestia neagra de pe dinti... MERCI DE SFAT!!!
Daphna, e atat de frumoase printesa ta....
Revin...
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006) varsta Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphna spune:

kikineata,chris,teutz, unde faceti voi analizele astea,concret?constanta e mult sub niv marii la capitolul analize,reactivi,doctori...tulpini,si altele.as vrea si eu sa vin ptr asa ceva la buc,si nu mai sunt deloc la curent cu ce e f.bun..merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

ma ingropa hartoagele. toatele multele care s-au adunat in lipsa mea.
normal, nu am timp de scris.
da tot va dau un buna dimineata, sa-mi intru in forma.

ca ieri eram inca prin paduri...Chris La multi ani, multa sanatate si toate cele bune ti le dorim! ..noi, adeca. io si beoaca.

detalii dupa amiaza. atat acum. bea are un dinte.

iar am uitat ceva. e clar, mi-am intrat in forma.
multumesc pentru intampinare. mi-a uns miere miere sufletul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

tema restanta, pe scurt...

nu stiu in ce lume traiti voi, dragele mele, dar in lumea mea e plin de 'trebuie'. adica in lumea mea de adult. deci nu prea am timp sa ma enervez cand aud ca 'trebuie' sa fac ceva ca deja vine deadline-ul peste mine... cred ca depinde foarte mult de ton, de context, de alternative... au trecut secole de cand vedeam lumea in alb si negru :)) acum traim (eu si ai mei de-acasa) dupa toate nuantele curcubeului!

iar 'trebuie', in relatia cu copiii este intens inlocuit de un proces indelung si sofisticat de... negociere :)) de ce? pt ca altfel nu reusim sa impacam capra, varza si alte oratanii... negociere, santaj, spuneti-i cum vreti. eu cred ca cel mai bine i-as spune 'schimb reciproc avantajos' :))) acuma lasand gluma la o parte, 'trebuie' exista, va exista mereu sub forma diverselor compromisuri si constrangeri, atat in viata de copil cat si in cea de adult, nu poate fi ignorat si eliminat complet. si atunci cand simt ca e cazul, intervine cu fermitate 'trebuie' insotit de explicatii si daca nu functioneaza singur, atunci este insotit de time-out (aici vorbesc numai de ianis, si, uneori de alin :)) ). asta e calea pe care deocamdata am ales-o sa ne descurcam rezonabil. nu zic ca nu se poate mai bine. important e sa imbunatatim lucrurile din mers. sa pastram in toate acel echilibru atat de necesar in viata de familie. care viata, in cazul meu, include familia extinsa, din motive de locuit cu bunicii la aceeasi adresa.

revin mai incolo, sa citesc si eu ce-ati scris ieri ca nu am apucat.
si daca imi vin in minte, dianocica, revin cu exemple concrete de 'trebuie' si 'nu', ca parca asta spuneai in mesajul initial, ca vrei exemple din viata cotidiana.

Marc 1+ si Ianis 3+

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc

Mananc deci slabesc

Mergi la inceput