Fulguleti de nov-dec 2006 (165)
Raspunsuri - Pagina 20
dandusa spune:
multumesc de raspunsuri fetelor
si mie la fel ca si voua mi-au monitorizat bataile inimii Crinutei fff des,dar nu mi-au facut eco...
de curand am aflat de un caz trist care a nascut cu dr cu care urmeaza sa nasc eu...
bebe a avut tripla circulara de cordon...,travaliu lung...din care a rezultat un copil semi-leguma...,m-a socat si imi intrase un cui...
acum nu stiu ce sa zic...,sincer mi se pare o loterie si asta...,sant femei care s-au chinuit sa nasca 13 ore si au nascut copil cu maaari probleme...si sant femei care au avut travaliu de 11 ore si au nascut un copil sanatos...,d-zeu stie...
sa ne fereasca de probleme...
filmuletul este mortal...si mie imi place de moooor
Fatima,
salutam revenirea pe meleagurile noastre...,dar fa-ti pomana cu ceva poze sa va mai vedem si noi,frumoaselor
Ruxandra,
nu-mi spune ca n-ai prins in poza ziua aia minunata de ski ca moor de ciuda
Chinico,
felicitari pentru dintisor
Adeju,
totul ok?
a devenit o obisnuinta sa ma anunte de fiecare data cand face kk,este obisnuita cu sunetul "shhhhh",pe care am ajutat-o sa-l asocieze cu kk si acum de cate ori face kk,incepe "shhhhh"...,dupa care ne spune ca a facut...,o intreb daca sa schimbam pampersul si-mi raspunde cu "da"
ar cam fi timpul sa incercam olita,asa-i?dar zau ca nu stiu cum sa incep...,adica in ce moment al zilei s-o folosesc...
ea nu face kk regulat...si nici ora nu se prea potriveste...
Mamica stralucitoare
10+ + Crinuta 1 Nov 2006
bamboletta spune:
quote:
Originally posted by porumbita80
Intrebare cum sa reactionez la afirmatiile "vai asa mare e si nu vorbeste, nu e bine..." si multe de genul asta. La inceput nu acordam atentia acum a inceput sa ma dispere astfel de intrebari.Mama la fel imi zice ca putin lucrez cu el, copilu pronunta anumite cuvinte dar nu face propozitii.Da ieri o tanti chear ma enervat rau i-l intreaba pe mario cum te cheama? Cata al meu repede e mic inca nu vorbeste bine, aia vai trebuie dus la biserica sa bea apa din clopot ca va ramane mut. Inca un pic si rabufneam de tot.
Stela 30s cu printesa Cleopatra+Mario Gabriel(31.10.06)
dupa unii Antonia trebuia sa vb de la 1 an si sa faca la olita de la 5 luni ,sunt f stanjenitoare aceste intrebari eu daca intalnesc persoane de genul asta le evit,nu mai stau de vb cu ele
Bamboletta si www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">Antonia-Gabriela(1 nov 2006)
dianocica spune:
taman cand discutiile devin mai interesante eu sunt prinsa intre trafalet, curatenie, mutat..toate astea in timpul in care doarme d...
donia, dianarus si nu numai
acum cateva zile am vazut la semnatura cuiva o chestie faina be the change you want to see in the world. cred ca totul tine de alegeri. asta apropo de ce ziceai tu, diana. nu pot sa zic 'saraca fata bogata'. este alegerea fiecaruia ce face cu viata lui. si nu pot sa compatimesc rezultatele alegerilor fara le pun pe acestea (alegerile) in discutie. alegi ce si in cat timp vrei de la viata. si cum faci sa obtii asta.
poti alege sa lucrezi 8-10-12h pe zi, sa lasi copilul cu bona/cresa de la 3-5-8 luni. da, in timpul asta strangi bani cu care-ti faci casa...io stiu..zic si eu...dar in secunda in care te plangi ca esti peste cap de deadlineuri si nu mai ai timp de copil nu pot sa te compatimesc. este rezultatul unei alegeri. pe care o faci. tu.
eu una aleg sa stau acasa, cu amaratii de 8mil/luna. nu imi permit sa ma plang ca nu imi ajung pt X sau pt Y. ca nu pot sa merg la shopping in fiecare we, cum o faceam cand nu il aveam pe d. pt ca e alegerea mea si atunci cand am facut-o am fost constienta de asta. si cand ma gandesc ca as iesi sa-mi iau ceva, aleg sa merg cu d intr-un parc nou si sa fac altfel 'schimbarea' de care am nevoie.
constrangeri sunt peste tot, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma cramponez de ele sau sa le folosesc ca si scuze atunci cand ceva nu merge bine. insa nu cred ca pot merge pe ideea ca da, oricum life's a bitch si n-am ce-i face, trebuie sa invete asta de mic, ca , nah.., asta e lumea in care traim. daca pot sa il cresc fara constrangeri, fara limitari, daca poate sa copilareasca cat mai pur si fara sa se loveasca de greutati, atunci o fac din toata inima, chiar daca asta e mai greu pt mine. pt ca, normal, e mai usor sa zici ca tre' sa facem asta, sau ca nu se poate asta punct, decat sa-i explici si sa incerci sa il menajezi/protejezi.
donia ce incercam eu sa zic, este ca acel trebuie pe care ti-l faci tu tie este unul, cu niste rezultate, insa cel pe care ti-l impun ceilalti e cu totul altfel. daca tu iti dai seama ca trebuie sa te ridici, pt ca ceilalti nu pot fara tine, atunci o vei face. daca esti jos si toti ceilalti iti spun ca trebuie sa te ridici, ca nu pot fara tine....pt mine una rezultatul nu e acelasi, sa nu zic dimpotriva...
mai am . mai vin
Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.
dianocica spune:
fatima bine ai venit! citisem subiectul tau si te asteptam cu drag si pe la noi :). si mie imi par multe lichide, dar aici as pune doar apa/ceai, si as numara si laptele, dar nu iaurtul. insa as zice sa nu cumva sa incerci sa i le scoti. daca exista o problema inseamna ca ccorpul ei are nevoie de asta pt a se regla. mai intai trebuie sa descoperi sursa problemei si de-abia apoi sa o remediezi. din cate mai stiam eu, infectiile urinare pot cere multe lichide. viermisorii nu stiu daca se vad la coprocultura dar se vad la coprparazitologic. cules din cat mai multe locuri din pampers, eventual cateva zile la rand. la giardia (din astia avem noi, la restul nu stiu) stiu ca exista diferite etape si atunci cand se cronicizeaza se elimina f rar. dar dr ce zice? n-are nici o idee?
porumbita eu le-as zice ca vb f mult acasa, spune propozitii intregi, doar ca nu vb cu necunoscutii . sau ca nu vb dar face adunari . orice numai sa le inchid gura. asta fac cand ma enervez. cand sunt inca calma (rar ) le zic ca nu, copiii nu trebuie sa vorbeasca la varsta asta, aceia sunt exceptia si nu regula. d a mers la 1 an si intr-o luna mergea mai bine decat verisorul lui de-o seama cu el,care a mers le la 10 luni. (care evident ca nu exista, dar nu stie nimeni
dandusa am savurat filmuletul cu crinuta, absolut delicios. cat avea?
daphna da, buna intrebare aia cu ce am vrut cu tema zilei . cred ca mai mult voiam sa vad cat de mult e fiecare constrans de acel trebuie in viata lui de adult, si cat de mult din asta incearca sa o impuna copiilor. pt ca, de fapt, totul tine de cum vedem noi, ca oameni, in viata noastra, proprie si personala , constrangerile. eu una le-am evitat mereu. am schimbat 5 servicii pana am gasit unul care sa-mi placa, am facut mereu ce am vreut si ce mi-a facut placere. si am facut-o bine de tot. in secunda in care am incercat sa fac ceva ce nu imi place, ce nu mi se potriveste, rezultatele au fost muuuult sub normal. si asta e viata pe care mi=o doresc pt copilul meu.
de aici si 'curajul' de a nu il da la o gradinita decat daca e ok, ii place, vrea neaparat, la fel si cu scoala, chit ca va trebui sa ma mut in alta tara pt asta(si sa imi conving si barbatul undeva pe drum
). lucruile facute din placere si din interes sunt cele mai bune, cu cele mai spectaculoase rezultate. asta vreau eu pt d. iar in viata mea nimic nu e batut in cuie. pot schimba orice pt el, pt noi. pot schimba serviciul, pot renunta de tot la el, pot schimba orasul, pot vinde casa, pot face toate lucrurile care 'nu se pot face' pt d. de fapt, pt noi 3. pt ca, pana la urma, pt noi avem viata asta. si cred ca increderea in mine si in faptul ca o pot lua de la capat oricum, oriunde, oricand, vine si din faptul ca stiu ce pot. cat de bine pot iesi lucrurile cand le faci cu suflet. probabil ca altfel nu as fi avut curaj
Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.
kikineata spune:
Daphna, din cate stiu exista si la voi centre particulare care fac analiza asta, dar am impresia ca le trimit tot la Babes sau Cantacuzino in Bucuresti. Parca la Medicover au.Exista si un program national gratuit la spitalul Titan parca.
Si dc iti e mai usor incepi doar cu un PAP ca se vede dc e ceva in neregula. Dar dc ti-a intrat un cui...fa direct hpv-ul.
Sunt 4 fact care determina cica aparitia virusului: imunitate scazuta, fumat, sex, genetic.
KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)
dianocica spune:
si apropo de ce ziceam odata legat de 'crizele' ce au sa vina, am gasit ceva dragutz pe la alt subiect Ne ingrijoram de ceea ce va deveni copilul nostru maine insa uitam de cine
este el astazi. - Stacia Tauscher
si cred ca ma mobilizez si la capitol nou, ca vad ca sunt in forma
Dia1609 spune:
chinico, welcome back, te astetam sa-ti intri in forma si sa ne pove de bea
ruxandra, draguta as usual welcomeback si tie... baga rpd niste poze sa vedem cat de tare ti-a priit muntele :).. ma bucur ca s-au distrat calaretii :)..cu ce ati umflat calutii pana la urma?
fatima, de nshpe ori m-am gandit la voi... hai pune si niste poze cu eva, daca tot ti-ai facut timp
daphna, frumoasa foc elisa, am admirat-o impreuna cu sotul
chris, mami de pisi (cu intarziere, ma scuzi) iti dorim numai sanatate, fericire si o pisi frumoasa, sanatoasa si desteapta si in continuare (si sa surzeasca babanovaca)... si eu sunt adepta gradinita versus bona
porumbita, fraze la 1 an si 4 luni??? helloooo, cati copii fac fraze la varsta asa? stiu ca e greu, dar da-le un big ignore... si mai o chestie, mario e mare-mare, poate oamenii cred ca are 2 ani jumate
donia, ce mai face cristinel? roxanica?
e o vreme asa frumoasa in timisoara... fetelor cu ploaia pe cap, va invitam la noi .. cred ca-s 20 grade afara... in parc un copil cu o caciula crosetata groasa, da' groasa rau si jacheta de fas .. si transpira saracul la greu si plangea non-stop si dobitoaca de bunica ii spunea sa nu mai planga ca-l duce acasa dc nu stie sa fie 'cuminte' ... asociatia bonelor din parc statea la palavre si 2 fetite (gemene) ale aceleiasi bone s-au lovit la interval de 5 min rau cu capul de un leagan in miscare si de un leagan din ala care se roteste .. tembela de bona povestea nestingherita pe banca... una din fetite cred ca si-a spart si capul, au plecat de acolo cu compresa toata plina de sange pe frunte, sper ca a dus-o la spital si nu i-a pus o frunza de varza pe cap ... mi-am oferit ajutorul sa le duc la spital, tampita de bona a zis sa-mi vad de treaba mea, ca ea stie cum sa procedeze in asemenea situatii. i-am spus ca am vazut ca stie cum sa procedeze, se aseaza pe banca si-si continua barfa, ca sa se loveasca si a doua fata . s-a carat. daca prind fetele duminica cu vreun parinte jur ca-i abordez si le spun ce dobitoaca de bona si-au angajat. si fetele super dragute, aveau cam 3 ani, se jucau mai mult singurele, aia nici nu se uita la ele . in rest, inca 2 bone si-au pocnit copii, iar altele 2 au tipat la copii non stop timp de 2 ore cand am stat eu acolo... jur ca pe fata unora din ele se vedea ca-s batute in cap, nu le plac copii si sunt acrituri. ma gandesc cum pot unii parinti sa-si angajeze asemenea bone???? bine, nu mai spun ca era si o bunica la fel de ignoranta si abuziva cu copilul.... cred ca ma duc in padure.... oana se uita asa mirata cand aude vreo persoana tipand la vreun copil, efectiv nu intelege ce se intampla....
dianocica spune:
Capitolul 166
merge netu' incredibil de prost, daca e ceva nasol nu dati cu parul ca vin mai incolo si remediez :)
iulia-stefy spune:
quote:
Originally posted by Laura13
in primul rand: iulia-stefy fii pe faza zilele urmatoare, sa vazi ce inseamna discutii aprinse
TREBUIE, sa raspund prezent, daca am fost nominalizata.
Noi mai greu pe forum, ca suntem cu mersul la spital. A facut o laringita de frumusetea, de nu putea sa respire, ajunsese sa vomite suc gastric.Si brusc i-a crscut temperatura de la 37.4 la 39.2 in 15-20 minute si tremura de mama focului si frigea... ca o sobita. Am ajuns luni dimineata la ora 2 la urgenta la Spitalul de copii.
Acum ne-a lasat sa plecam acasa si mergem doar dimineata si seara la 7 la tratament, iar aerosolii ii facem acasa. Cu urletele de rigoare, ca nu e deloc incantata. Iar cand intram cu masina pe poarta spitalului incep protestele, deja incepe sa tipe, ca stie ce o asteapta. Vai de funduletul ei.
Multa sanatate la ceilalti bolnaviori.
poze din Copou
poze din februarie-martie
Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
iulia-stefy spune:
quote:
Originally posted by dandusa
o intrebare pt cele care ati nascut natural...
dr v-a facut eco in timpul travaliului?
este o masura obligatorie sau optionala,aveti idee?
Mie mi-a facut ecografie, dar nu stiu daca e obligatoriu. Atunci chiar nu mi-am pus problema, ca eram....Stiu ca a zis ca vrea sa vada cum e copilul asezat, ca eu eram programata la cezariana si nu era loc in sala, ca era carantina si fiindca domnisoara mea a vrut musai sa se nasca, si mi s-a rupt apa, si a trebuit sa nasc natural. Si nu stia sigur daca se va putea. Si copilul era mare, ca de asta mi-a recomandat cezariana. Dar la celelalte fete care au nascut tot atunci, n-am vazut sa le fi facut eco. Deci... te-am lamurit.....mai mult nu.
poze din Copou
poze din februarie-martie
Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)