Fulguleti de nov-dec 2006 (165)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns deeaA spune:

mda,problema cu NU e prezenta si la noi,oricat de mult as incerca sa-l inlocuiesc ..si nu merge aproape in nici o situatie faza cu distrasul atentie,cand vrea sa dea cu boxa de pamant pana nu da nu se lasa,chiar dc ,mami te rog sa nu dai cu ea de pamant,ca se strica si nu mai avem la ce asculta muzica,ca se supara tati pe noi,ca hai sa-ti dau nu stiu ce........
Haideti sa va arat de ce nu prea intru pe forum cand e sotu acasa ( hobby-ul lui,lucreaza pe calc in 3ds max )dovada-camera si poza de david

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

mor, mor de dor de voi, dragelor..intru foarte rar pentru ca mi-e teama de dependenta, sunt si asa dezastru la timpul liber..recunosc, imi impun sa nu intru, a fost greu, mi-au tremurat mainile la inceput, ma treceau transpiratiile cand vedeam calculatorul, aproape reusisem, eram "curata" de vreo 4 luni cred..pana in seara asta, in loc sa-mi rezolv niste hartii pt. serviciu, dupa ce a adormit maimutzica mica, am intrat un picut sa caut un raspuns la o intrebare si bine-nteles ca sunt pe DC de vreo 2 ore, chinuindu-ma sa mai recuperez ceva din urma..inutil, insa..intre timp, ati scris cat n-am citit eu tot liceul..Printre randuri, am frunzarit noutati mari si frumoase, burtici, bebici..Felicitari si tot binele si frumosul din lume..Abia astept si eu la anul burtika..asa e in plan..din noiembrie 2008 ne apucam de treaba, atunci e marea schimbare..parca v-am spus de schema perfect babeasca, dar incredibil de exacta cu calculatul sexului bebelusului? hi hi..daca nu v-am spus-o, sa stiti ca e secreta....- se poate aranja cu pile, cu relatii, o atentie, o maslina..

Noi suntem bine, Eva e aceeasi maimutzica nazdravana, are un inceput de vocabular tare haios (cateva exemple de cuceriri in ale limbajului: bananini- banana, tatutiti - tataie, maminini- nu, nu mamaie, ci mamaliga, nana-mamaie, mai-mar, uuu-haaa - atat utza-utza, cat si Petruta, bona, care o si duce la utza-utza etc etc). Se cam rasfata, in special atunci cand suntem toti adunati in plen, mami, tati, mamaitele, tataie, cumnatica, si toti ne invartim in jurul ei ca planetele in jurul soarelui..manaca f bine si mai nou, numai singura, refuza cu incapatanare sa o ajutam cu ceva, manuieste destul de bine furculita si lingura, adica mancarica ajunge cam in proportie de 60% in gurita, restul pe, sub, masa, hainute..dar are falcute si bulanase, vreo 13 kg...

Ceea ce ma ingrijoreaza insa e ca mi se pare ca bea prea multe lichide..adica: pe langa cei 800-900 ml "tapte", cum cere ea noaptea, 200 ml suc natural de fructe, 150-200 ml iaurt, plus 500-600 ml apa, pe care mi-o cere ea..in seara asta a baut 200 ml lapte+gris, apoi mi-a cerut apa, a baut 250 ml pe nerasuflate..si tot mai vroia.."nu-i" imi arata biberonul..scaunele sunt ok, ca ceasul, de 3 ori-zi, consistenta nici prea-prea, nici foarte-foarte, fara viermisori, fara febra..si am mai remarcat o chestie ciudata..se freaca la nasuc f des - si am citit ca e un simptom posibil giardia..sunt eu nebuna? copro si urina i-am facut acum vreo luna = ok..

Pupici multi multi ~~~~~~ (si daca mai planuiti vreo intalnire, daca sunt libera, zic si eu prezent..acum sunt soferita si cum ploiesti-bucuresti doar vreo 40-45 min., chiar mi-ar placea sa va cunosc..)

eva ioana (08.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Salutare,zilele astea am cam tras chiulul nu prea am avut timp de scris ,cand am zis ca am scapat si am timp de forum a facut ochi Antonia a adormit la 21 si la 22 gata somnul,abia am reusit sa o adorm din nou dupa 1 ora
azi am fost la finut Antonia nu are nici o treaba cu el nici nu-l baga in seama,o fi geloasa? l-am luat in brate ii aratam bebe mic dar se uita in alte parti
am fost si prin gradina botanica azi ne-a prins ploaia fara umbrela dar a fos f placut,Antonia era inebunita dupa stropi ii prindea cu mana

Chris

vad ca ati avut un spor la scris buna tema propusa de Dianocica,din pacate si eu mai folosesc trebuie dar incerc pe cat posibil sa-l scot la fel patim si cu NU

Bebinuta-
Chris-daca ar fi sa aleg intre "bona" si "gradinita"as alege gradinita
cat costa analiza "hpv"?
Dianarus-multa sanatate mamei,sper sa iasa bine analiza
Daphna-o scumpa numai buna de mancat Elisa
Chinico-bine ai venit acasa
Asiza-multa sanatate lui Denis,refacere rapida
Danutz-la noi inca ploua deci nu noi am trimis ploaia
Deea-f frumosa camera si poza de David
Fatima-imi era tare dor de voi te asteptam mai des sa ne scrii,intradevar bea multe lichide maimuticanoi cu toate la un loc daca bem 800 ml,ai vb cu pediatra?ce zice?

fug si eu la somnic n buna

Bamboletta si www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">Antonia-Gabriela(1 nov 2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphna spune:

DEEA,hobby...hobby...mmmmmmm,bestial arata camera lui david in viz sotului tau ,ia sa bage una si de fetita,pls,platesc bine.
DANDUSA,superb filmuletul...
Stiti ce a inceput sa faca Elisa de vreo doua nopti??cand facem nani,ma ia efectiv de gat,ma iubeste...mai precis...imi vine sa mor de drag,mai ales k ea pana acum nu dadea pupici ,nu era prea mamoasa.
CHINICO,bine ai revenit!

Mergi la inceput

asiza multa sanatate lui denis!
bambo
daphna daca vrei...se face..
nb ca se baga iar la pc.. minunatelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Seara buna, dragelor!
Iar face figuri porcaria asta de calculator!!!! Am citit tot, dar de scris nu s-a putut deloc!

Am vazut o multime de poze superbe cu fulguleti scumpi foc si mamici mandre tare.
Sanatate multa copilasilor si mamicilor bolnaviori!
La multi ani Chris! Sa fii sanatoasa si sa ai parte de tot binele din lume!
Eu am Hpv, doua tulpini cu risc inalt de cancer de col, din pacate. Dr mi-au spus ca nu exista tratament, doar organismul lupta cu virusul. Fac de doua ori pe an testul Papanicolau, ca sa depistez din timp eventuale probleme.

Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Dianarus, refacere grabnica mamei tale, sa dea DD ca rezultatul analizei sa fie bun si sa nu fie nevoie de inca o operatie! Sanatate multa baietilor!
Chinico, ma bucur ca ai aparut!
Madaluta, multumim pentru joculete!
Yagmur si te asteptam la Bucuresti!
Ruxandra, bine ai revenit!

Raspund si eu pe scurt la cateva teme, din ce-mi mai aduc aminte:
- cacao si ciocolata: mai asteptam, mai ales din cauza de DA
- zahar si sare: in cantitati moderate nu cred ca pot constitui o problema
- fructe: doar mere, pere si banane.
- Folosim si trebuie (incercam sa o facem cat mai rar, dar mai scapa) si nu. Distragerea atentiei functioneaza din ce in ce mai putin si de cele mai multe ori se lasa cu scandal cand ii refuz ceva, chiar daca ii explic si ii paraexplic. Nici nu vrea sa ma asculte. In rest... Ea decide cu ce si cand se joaca (cand va putea, isi va alege singura si jucariile pe care vrea sa i le cumpar, deocamdata e multumita cu ce ii iau eu). Programul de masa si de somn e stabilit tot de ea de cand era micuta, micuta. Am observat ca se repeta zilnic si doar am ajutat-o sa-l fixam cumva. Bineinteles ca mai sunt zile in care nu vrea sa doarma la pranz sau nu vrea sa manance la ora obisnuita... e ok, o las in pace, nu o fortez. Cand eram mica ai mei ma puneau sa dorm la pranz, chiar daca nu-mi era somn. Ma enerva rau de tot chestia asta, asa ca eu n-o sa fac la fel cu Alexia. Deocamdata e micuta si mi se pare mai usor, dar pe masura ce va creste va fi nevoie sa afle ca anumite chestii trebuie facute (mers la scoala, facut lectii, spalat pe dinti zilnic, mers la medic etc), iar altele nu. Voi incerca tot timpul sa-i explic care vor fi urmarile actiunilor ei, sa-i prezint lucrurile cat mai atractiv si pe intelesul ei. Sa-mi dea DD intelepciune si rabdare sa gasesc echilibrul intre ce/cum vrea si ce/cum trebuie!

Va pup dulce pe toate, ca tare dor mi-a fost sa va scriu!

Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)

Mergi la inceput

buna dimineata..ce frumoasa-i viata..de dimineata,va servesc cu o cana mare de ceai fierbinte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

deeaA, tu deja te-ai trezit iar eu inca nu m-am culcat! Hai ca iau o gura de ceai, ca poate ma adoarme.

Azi m-am tot gandit la tema zilei. Cred ca cineva are probleme cu limba romana si ar dori sa o reinventeze. Cuiva nu-i place cuvantul trebuie si obligativitatea care deriva din el.
Insa... "trebuie" exista in vietile noastre, indiferent ca il numim asa sau nu. Azi mi-a umblat mult in cap o nuanta a lui "trebuie". Eu, crescuta cu cat mai putin "trebuie", am ajuns sa asist la moartea mamei. Am cazut ca intr-o prapastie fara fund din care a trebuit sa ma ridic. Pentru ca altii se bazau pe mine.
Si cam cu ocazia aia am invatat ca de fapt atunci cand altii se bazeaza pe tine, de cele mai multe ori trebuie sa fii acolo pentru ei.
Sunt ocazii in care viata nu te intreaba daca vrei sau nu sa faci ceva, ci pur si simplu trebuie sa iti sufleci manecile si sa treci la treaba. Si e bine sa poti s-o faci bazandu-te cat mai putin pe ajutorul altora, pentru ca unele poveri le ducem singuri. Si atunci trebuie sa fii in asa fel "dotat" (inteleg prin asta si "modelat prin educatie") incat sa iti gasesti motivatia si puterea sa mergi inainte.
Pareri pro? Pareri contra?
E cazul sa modelam copiii in spiritul asta? Cum o facem? Folosirea (sau nu a) cuvantului "trebuie" are un rol determinant? Cuvintele sunt autonome, de sine statatoare sau le incarcam noi cu o semnificatie?
Sau poate ar trebui sa stabilim ce sens al cuvantului trebuie discutam?
Sau poate nu l-am vazut eu, caz in care maine o sa sterg tot ce am scris mai sus?

Ceaiul chiar si-a facut efectul, asa ca va las si ma duc sa ma culc

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikineata spune:

Ruxandra, Chinico bine ati revenit! Mi-era tare dor de voi.

Chris...cu intarziere dar din toata inima La Multi Ani, sa fii sanatoasa!

Teutz, bun (re)venit si tie! Imi pare rau ce zici tu...care sunt cele 2 tulpini, ca io stiu ca una e cu risc mare s-atat.

Bambo, analiza costa in jurul a 5 mil juma. Atat am platit io, cred ca e undeva minus, plus 500 mii.

Dianocica, ingrozitor ce zici tu acolo, oare chiar ii pun la colt? Presupun ca stai la parter de auzi toate astea.

Roxanico, tu vrei sa mor de dorul tau????????

Dandusa, pe mine m-au monitorizat in travaliu cu o chestie ce arata bataile inimii de la bun inceput, dar era acea aritmie prezenta din luna a7a de sarcina. In momentul in care dilatatie nexam dupa 6 ore, au trecut la cezariana fortuita, si asa cred ca am cam riscat fara sa-mi dau seama. Dar...din ce-mi aduc aminte ca am nascut la Elias si au niste rezerve de travaliu de poti trece din una in alta...parca toate aveau monitor. Oricum la un moment dat toate fetele eram pe hol ba in genunchi, ba pe o canapea de piele...hmmm ce rece mi se parea...dar radeam toate.

KIKINEATA mami de SARA MARIA (16 noiembrie 2006)

Mergi la inceput