Clopotei de Ianuarie-Februarie 2008 (17)
Raspunsuri - Pagina 12
creata2008 spune:
Copiii, chiar si cei alimentati artificial, nu au nevoie de apa deloc. Ceai, eventual, chimen si anason. Daca sunt agitati intre mese. Dar, ca si laptele matern, cel praf tine si de sete si de foame. Ca atare, daca ii este sete, incearca cu lapte, nu ii da apa. Sau, ti-am spus, daca vrei neaparat, poti sa ii dai ceai. Dar numai chimen si anason, nu altceva. Eu nu i-am dat deloc Mariucai altceva pana acum. Si are 2 luni jumate'. Deci vreo 10 saptamani.
quote:
Originally posted by stoisor
mai am o intrebare pentru voi.....la noi in casa din cauza izolatiei termice ,la etaj unde sunt dormitoarele ,temp nu coboara sub 25 grade ,fara centrala si am impresia ca Sara este tot timpul insetata....cata apa au voie bebei de 6 saptamani stie cineva??tot scoate limbuta afara si i dau ba ceiuc ba cate o lingurita de apa stiu ca daca ar fi alaptata initial si-ar stinge setea apoi s-ar hrani dar fiind vorba de formula nu imi pot da seama de cata apa ar avea nevoie
stie cineva???
Sara Ioana 15.02.2008
POZE CU MAMI SI SARA
Creata 1 cu Creata 2
www.flickr.com/photos/uic9999/sets/72157601143394729/" target="_blank">Poze Mariuca
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona
stoisor spune:
multumesc pt raspunsuri
noi o data la cateva zile spalam fata cu ceai de musetel si folosim doar ulei fiert a doua zi dam cu crema de galbenele si vit a cateva zile apoi ma plictisesc si o zi doua cu bepanten roz e unguent apoi iara o zi numai ceai de musetel si ulei si tot asa dar vroiam sa stiu voi cu ce mai cremuiti poponetele adorate....intredevar e scump bepantenu pt uz zilnic ,trebuie un tub la 4 maxim 5 zile
Sara Ioana 15.02.2008
POZE CU MAMI SI SARA
anca.b spune:
Sigur ca depinde de copil. trebuie incercat si daca e ok se poate continua. eu am cumparat petrini pt ca si nasa mea o folosea de un an la baietelul ei, fara probleme. la noi nu a fost cazul!
quote:
Originally posted by ramonabquote:
Originally posted by anca.b
Stoisor, noi am folosit pasta petrini - ne-am ales cu iritaii din trei in trei zile. am trecut la cutaden, cu care ne-a mers ok, insa medicul mi-a zis sa nu il dau prea des cu asta pt ca ii sensibilizeaza pielea. de trei saptamani il dau cu bepantene plus (e crema, nu unguent) simi se pare f ok. doar ca e un pic cam scump, daca vrei sa cumperi sa-ti scrie dr de fam reteta compensata!
Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/?saved=1" target="_blank">Bebe Stefan
Eu folosesc pasta petrinii de la inceput si nu am avut probleme absolut deloc. Depinde de la copil la copil, aia nu inseamna ca nu e bune.
Mami de Razvan-Matei,09.01.2008
http://community.webshots.com/album/562622931EnvRDd?start=24
creata2008 spune:
Cand e treaza, cu forfecuta speciala de copii. I le-am taiat prima oara cand avea 2 zile, ca am nascut-o cu unghiile mari. Si cred ca s-a obisnuit.
quote:
Originally posted by danonique
Voi cand si cum le taiati unghiutele puiutilor ca eu i le pot taia numai cand doarme si nu pot sub nici o forma sa i le tai cu forfecuta speciala pt bebe ci cu una normala pe care o sterg cu putin alcool sanitar.
Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)
poze albert
Creata 1 cu Creata 2
www.flickr.com/photos/uic9999/sets/72157601143394729/" target="_blank">Poze Mariuca
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona
anca.b spune:
Stoisor, eu folosesc bepentene plus, crema, de doua saptamani si am consumat cam jumate de tub. deci ar trebuie sa-mi ajunga o luna un tub...
quote:
multumesc pt raspunsuri
noi o data la cateva zile spalam fata cu ceai de musetel si folosim doar ulei fiert a doua zi dam cu crema de galbenele si vit a cateva zile apoi ma plictisesc si o zi doua cu bepanten roz e unguent apoi iara o zi numai ceai de musetel si ulei si tot asa dar vroiam sa stiu voi cu ce mai cremuiti poponetele adorate....intredevar e scump bepantenu pt uz zilnic ,trebuie un tub la 4 maxim 5 zile
Sara Ioana 15.02.2008
POZE CU MAMI SI SARA
stoisor spune:
Creatulin ma dispera doc astia...."sa i dai o lingurita doua de apa(binenteles fiarta si racita)ca se desidrateaza de sete pt ca formulele de lapte nu sting setea bebelusilor".....sunt zile cand nu i dau ,dar in rest i dau o lingurita doua toata ziua pt ca nu mi se pare ca ar avea nevoie
controlul a fost ok ieri...ai citit nu?am scapat si de asta gata
Sara Ioana 15.02.2008
POZE CU MAMI SI SARA
creata2008 spune:
Daca imi aduc bine aminte reclama la Bepanthene, scrie ca trebuie folosit de maxim 2-3 ori pe zi. Eu, pentru ca nu stiam cum o sa reactioneze pielea Mariucai, si ca sa ma asigur, am cumparat, inainte sa nasc, pudra de la Sanosan si Bepanthene. I-am dat de cateva ori cu Bepanthene, apoi am renuntat, pentru ca tot timpul avea funduletul umed si facuse bubite de spuzeala. Ca atare, de cand avea cateva zile de viata extrauterina, ii dau numai cu pudra de la Sanosan si ii merge excelent. Dar iarasi depinde fiecare copil in parte.
quote:
multumesc pt raspunsuri
Sara Ioana 15.02.2008
POZE CU MAMI SI SARA
Creata 1 cu Creata 2
Povestea nasterii
Cum creste Mariuca
Maria Ilona
anca.b spune:
Legat de laptele praf, nici eu nu cred ca daca e mai scump e neaparat mai bun. Eu folosesc Nan pt simplul motiv ca bebe a primit in maternitate lapte de felul asta si nu a avut reactii negative la el (alergie, constipatie, diaree). nu e cel mai scump de pe piata. sunt altele mult mai scumpe (gen topfer). important e insa sa-l tolereze bine bebe.
stoisor spune:
quote:
Originally posted by anca.b
Stoisor, eu folosesc bepentene plus, crema, de doua saptamani si am consumat cam jumate de tub. deci ar trebuie sa-mi ajunga o luna un tub...quote:
multumesc pt raspunsuri
Sara Ioana 15.02.2008
POZE CU MAMI SI SARA
cum ai reusit???un tub o luna???
inseamna ca noi suntem chiar risipitoare ...o sa incerc sa folosesc mai putin
Sara Ioana 15.02.2008
POZE CU MAMI SI SARA
ceska777 spune:
Creata,
Mariuca a papat de la inceput Milumil nr 1???? Noi am inceput tot cu Milupa dar Aptamil, intai HAPRE in caz de vreo alergie acum primeste completare APTAMIL PRE.... si mi-a recomandat moasa macar pana diversificam sa ramanem la PRE. O sa intreb dr ce recomanda.... Dar numerele contin cica amidon si asta ar ingrasa.....
Ceska, mamica de Benji
mic si scump - 3 LUNI (23.12.2007)
http://good-times.webshots.com/album/561719452hHOOpC?start=120
Poze NOI incepand de aaici...
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113744
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra