Fulguleti de nov-dec 2006 (164)
Raspunsuri - Pagina 15

adinazot spune:
KTRINEL,concediu placut!!!
Adina si Alessia Maria(30.10.2006)
"Life can give you a hundred reasons to cry,but you can give life a thousand reasons to smile"

Donia spune:
Cer scuze pentru absenta, am in vizita un prieten pentru cateva zile si sunt tot pe drumuri.
Dar tot v-am citit, ca deh, dependenta... recurg la tot felul de subterfugii ca sa pot avea si eu 10 minute la calculator...
Vroiam sa va pove ca am vazut acum ceva timp un documentar pe Discovery, pe tema zahar, cioco, junk, da sau nu... Cativa copii de vreo 4 ani au fost lasati intr-o camera cu tot felul de jucarii si cu tot felul de mancaruri... nepermise, sa le zic asa. Si erau urmariti printr-un geam. Dintre copii, unii avusesera voie sa manance de toate, altii fusesera crescuti doar cu chestii sanatoase si doar rar avusesera permisiunea sa manance chestii nesanatoase.
Rezultatul era ca aceia care fusesera crescuti mai permisiv s-au jucat in cea mai mare parte a timpului, iar din cand in cand mai bagau cate un popcorn, o lingurita de inghetata... erau mai degraba interesati de jucariile noi.
Ceilalti aproape ca ignorau jucariile si erau calare pe mesele de mancare... vreo 3-4 copii erau cu mainile pline cu floricele, cu bombonele... ei se aflau in paradisul macarurilor, pe cand ceilalti erau in paradisul jucariilor.
Eu atunci am tras niste concluzii.
quote:
Originally posted by Ktrinel
nu e frumos sa plec pe furis, deci bye-bye !
...maine plecam la soare.
ramaneti sanatosi!
Ramanem noi santosi, dar voi cum plecati? Sanatosi?
Distractie placuta!
Sa ne scrii!
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

deeaA spune:
Deci cere la baita,plange, se tavaleste,iar cand intra in cadita,se uda si hopa sus sa iasa
Mi se pare normal ca dupa varsta de un an sa ii dau si sare si zahar,pt ca organismul are nevoie,logic nu in cantitati mari.
Cat despre cioco si alte cele,eu ii dau sa guste din tot ce mananc,oricum nu abuzeaza de gustul dulce,mai bine acru,ii plac toate fructele acre, ca mamisi normal ca ce vede in casa aia si face/mananca,eu doar sper sa-l tina cat mai mult.

Dia1609 spune:
da, e ok sa dai zahar in cantitati controlate, in mancare facuta de tine. dar nu mi se pare normal sa-i dau lapte cu zahar zi de zi, iaurt cu zahar , etc. de ex, stiati ca iaurtul nestle are 10% zahar? . eu ma refer ca aleg sa nu-i dau zahar in chestii pe care le mananca zilnic, si care, dupa parerea mea, e normal sa le manance fara zahar (gen lapte). eu nu inlatur total zaharul din alimentatie, ca oricum n-as putea. si unele chestii (prajituri, biscuiti de casa, muffins
)se mai pot indulci si cu alte chestii, nu neaparat zahar dublu rafinat, care mie personal mi se pare nesanatos. si ciocolata clar aleg sa nu-i dau. nu la varsta asta. oricum o sa manance cand va mai creste un pic. nici macar din aia cu multa cacao, ca oana e si asa turbo de felul ei, nu vreau s-o mai agit cu ciocolata, mai ales ca nu-i vad rostul la varsta asta, poate sa manance atatea alte chestii mai bune si mai sanatoase decat ciocolata.

lizzy spune:
you all
Marc 1+ si Ianis 3+
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc
Mananc deci slabesc

Dia1609 spune:
si dc tot vorbim de ciocolata, va anunt ca tocmai am mancat 4 bucati de after eight .. s-a dus naibii dieta mea
.... si eu n-am mancat cioco pana la 20 ani, pur si simplu nu-mi placea, mi se strepezea gura cand o simteam .. iar acum cateodata as da un regat pt o bucatica de cioco.

asiza spune:
Repede, repede ca nu e timp:
Dia, avocado il blenduiesc pur si simplu cu alte fructe, branzica, iaurt, eventual biscuiti..un maglavais de toata frumusetea si gustoooos....
Zahar folosim dintr-ala nerafinat sau cum ii ziceti voi...si sunt intru-totul de acord cu Dianocica si Doina ...oricum, zahar, sub diverse forme, gen glucoza, fructoza, sucroza, dextroza etc etc se gasesc in marea majoritate a alimentelor, ata ete economia de piata in care traim...nu-l pot feri cum as vrea...oricum, cu moderatie, totul e ok zic eu...
dar, eu folosesc inca faina alba, ca hailalta habar n-am cum/de ce/de unde/si la ce o pot folosi (ca poate nu-mi iese prajiturica, de ex)...so??? Diana, hai cu lamuriri, please eii, greu e sa schimbi/inlocuiesti unele obiceiuri de-o viata - ma refer la faina alba
Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow
Life is short...buy pink shoes!

asiza spune:
quote:
Originally posted by dianarus78you all
Marc 1+ si Ianis 3+
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc
Mananc deci slabesc
...si noi pe tine

Oana cu www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank"> Denis 1+
Slideshow

asiza spune:
inca ceva..Cryckett, e atat de dulce baietelul tau!!!! Nu-l mai tine ascuns...are niste trasaturi atat de bine definite, iar parul ala cret si ochisorii mari m-au cucerit ....
Slideshow

desiree spune:
nu, nu e nevoie de zahar suplimentar in alimentatia bebeilor nostri, si-l iau de regula din unele legume si fructele mai toate, zahar natural..chiar si laptele neindulcit are glucide..si painea......din pacate chiar daca ii ferim de produse zaharoase o perioada..mai tarziu nu o vom mai putea face...putini copii sunt aceia carora nu le plac dulciurile...sunt de acord insa ca pentru a nu le crea frustrari in acest sens e mai bine sa-i obisnuim cu ce le facem noi in casa...chiar daca vor mai pofti din cand in cand si la cate o napolitana...macar gustul dulcelui nu va fi strain de el si nu va cadea in extrema cealalta, a dulciurilor prea multe....cum se intampla cu multi copii..si chiar daca nu stiu gustul din frageda pruncie, ei pot imbratisa acest gust cu mult drag inca de prima oara cand au pus gura....
eu i-am mai dat cate o patratica de cioco..din cand in cand..cand mancam noi...dar de fiecare data cate putin...murea de placere...a gustat si un pic de praji magura odata si radea cu gura pana la urechi de placere...i-am dat si cereale nestle cu cacao mult timp..si nu am observat nimic schimbat in comportamentul lui si asa duracell
din pacate inca nu agreeaza pandispanurile mele......nu le-a prins gustul inca...nu stiu de ce...
editez : stiti reclama aia la finetti cand toata familia mananca finetti in fata bebelusului caruia i se scurg balele in pampers?"un motiv bun ca sa cresti mare"..mi se pare de-a dreptul sadica! saracutzul!
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic