Fulguleti de nov-dec 2006 (164)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns almo spune:

ma bucur sa aud ca exista si alte metode de adunat bani pt acesti copilasi pt care soarta e asa cruda.
ma intreb insa daca exista oameni care din comoditate nu trimit acel formular sa isi dirijeze cei 2%?

Lozinca noastra e "NU ZAHAR PT COPIL!" (pt mine e prea tarziu, nu mai funcitoneaza )
Noi am hotarat sa nu ii dam lui nicole, pe cat posibil, nimic care sa contina zahar. Eu i-as mai da sa guste o prajiturica de casa, ca stiu cat imi plac mie, dar sotul meu mi-a interzis cu desavarsire. Asa ca pe cat posibil o sa o tinem departe de zahar. Normal ca atunci cand va sti si va cere, o sa ii dam in cantitati mici dar cu cat mai tarziu cu atat mai bine pt sanatatea ei.

Album
http://picasaweb.google.com/nicole.poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

almo, n-ai sa crezi, dar cred ca 98% din oamnei nu-si dirijeaza aia 2% spre ceva. pt ca le este lene sa completeze niste formulare din pacate .
si eu sunt pe principiul fara zahar macar atat cat se poate si mancare cat mai bio, si mai dietetic gatita. macar pana la 2 ani, ca de cand va merge la gradi nu mai am pretentii, ca cine stie ce va manca acolo . din cauza asta ii cumpar si laptele praf din germania, ca milumilul romanesc are zahar, si ala dn germania nu. dar nu o sa putem evita la nesfarsit mancarurile nesanatoase, ideea e macar acum sa manance cat mai sanatos, ca mai incolo, cine stie... desi eu am mari sperante, ma gandesc ca daca acasa nu mananca prajeli si snitele si cartofi prajiti si ciocolata, poate nici n-o sa-i placa ... deocamdata am vazut ca n-o tenteaza genul asta de mancare dc o vede la cineva in farfurie, mai degraba tot spre o leguma fiarta se intinde, sau spre un fruct. sper s-o tina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crykett spune:

buna.

in sfirsit am terminat .
dia-imi pare rau ca ati trecut prin asa experienta
vizionat poze cu copii frumosi,sa va traiasca (mai dar ce au mai crescut)
diana-ma bucur ca acum esti mai linistita in privinta copiilor(si ai mei copii mai adorm singurei).chiar vroiam sa te intreb il mai duci pe ianis la gradi?de acolo sa imbolnavit?sanatate si sa rezolvati problemele cit mai bine si mai repede
iuly-imi pare rau ca iar sunteti bolnavioare.sanatate multa .
mai era ceva dar ma lasa memoria
aaaaaaaa avem poze de la mot (daca va era dor de noi )
va pup

Mergi la inceput

diasi eu trag aceasi speranta ca nu o sa ii placa dulce mai tarziu daca acum nu ii dau. eu am asa o nepotica si maica-sa i-a dat inghetata de la 6 luni si se mandreau ei cum mananca fata lor inghetata si nu o doare gatul, chiar bea apa cu gheata si nu are nimic, dar nu vad ca fata lor mananca de la 5 inghetate in sus pe zi si ca are tendinte de obezitate . pur si simplu mananca pe ascuns ca nu se poate abtine. In schimb nu i-au dat sucuri cand era mica ca maica-si nu-i plac sucurile acidulate, si uite ca nici fata nu bea nici un fel de suc, numai apa. asa ca noi putem avea o mare influenta si putem sa ii determinam sa le placa sau nu anumite lucruri. Nu vad de ce i-as da lui nicole ceva dulce, pt ca nu exista sa ii fie pofta cand noi mancam. cum sa ii fie pofta de ceva careia nu ii cunoaste gustul!
Nicole mananca f bine legume dar nu se omoara dupa fructe. Dar daca simte gustul la vreun fruct il mananca fara pb. Pb ca la prima gura nu vrea sa deschida gura nicicum. O fortez de multe ori doar prima gura, daca vad ca nu vrea dupa prima gura, atunci clar ca nu ii place si nu insist, dar de cele mai multe ori dupa prima gura papa tot fara pb. Am obeservat insa ca mai merge si daca ii arat ceva intr-o carte si ii distrag atentia.
Bananele si merele insa nu ii plac defel. nu am reusit in nici un fel. am sa incerc sa i le dau combinate. manaca insa f bine pere, kiwi,mango, struguri.

Album

Mergi la inceput

cat despre cei 98%.... nu am cuvinte!

Album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeaA spune:

roxanica mda,a adormit pana la urma da pe la 2 cand de obicei ne trezeam....vazut baiat mumosss
fug la baie ca cereeeee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

quote:
Originally posted by almo

cat despre cei 98%.... nu am cuvinte!

Album

eu ramasesem cu impresia ca e optional, si ca orice lucru optional, ai dreptul sa alegi sa il faci sau nu.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

eu nu sunt pentru FARA ZAHAR. la fel cum nu sunt nici pentru FARA SARE. o alimentatie trebuie sa fie echilibrata. si zaharul si sarea contin elemente necesare unei alimentatii sanatoase. da, zahar dublu rafinat e mai putin bun, mai ales in cantitati mari. dar nu te opreste nimeni sa folosesti zahar nerafinat. da, nu are ce cauta in alimentatia unui copil sub un an dar, mai incolo..nu cred ca e tocmai ok sa il interzici. pentru simplul fapt ca se poate produce un dezechilibru. iar cand corpul sau da de un gust nou, de un aliment care ii poate acoperi carentele, automat va cere in exces, pentru a ajunge la echilibru.

apoi, la varsta de 3-4 ani, sa zicem ,cand el va intra in contact cu produsele ce contin zahar, 'baza' va fi ciocolata, napolitanele..chestii daunatoare din puncte de vedere mult mai importante decat zaharul. insa daca ii ofer ceva dulce, facut in casa, o prajitura cu zahar brun, oua de tara, faina bio (si nu 10 linguri de zahar, ca in reteta x, ci 4-5, exact cum mi-ar placea si mie, sa nu mi se strepezeasca dintii cand o mananc..), ii asigur o alimentatie echilibrata, ii ofer si un gust placut, si nici nu risc ca atunci cand va descoperi dulcele din comert sa o ia razna. intr-un an planuiesc sa ii dau si ciocolata facuta in casa, din cacao bio, neiradiata, netratata cu pesticide si alte rahaturi, fara e-uri...

cred ca daca ii dai copilului posibilitatea sa aleaga, de la inceput, el va alege automat ce e mai bine pt el. si mai cred ca un organism sanatos, fara carente, va prefera mancarea sanatoasa. a, ca la o anumita varsta intervin si alti factori, si ca e cool sa mananci la mc, sau ca o bulimie nu e fun decat cu ciocolata asta e partea a doua. eu vorbesc acum de un copil care nu are inca gusturile viciate si nici nu are probleme de alta natura (este lipsit de afectiune, privat de ceva..)

Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

nu e frumos sa plec pe furis, deci bye-bye ! ...maine plecam la soare.

ramaneti sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinazot spune:

Seara buna fretelor!
ROXANICA,feciorasul tau e un dulce si un scump!!!
Referitor la ciocolata si cacao,si eu i-am dat de cateva ori cate o bucatica mica de cioco Kinder,si ii dau din cand in cand Milch schnitte,ii place mult,eu consider ca atata timp cat nu abuzam de nimic,nu ii interzic nimic.Si daca vede la mine ceva si imi cere ii dau sa guste,ea alege daca vrea sau nu,oricum nu prea vrea nimic,numai e curioasa!Nu e prea mancacioasa,asa ca deocamdata nu ma sperie nimic.SI eu incerc sa i gatesc si sa o hranesc cat mai sanatos,sper sa aiba si pe viitor deprinderi sanatoase,dar cine stie,conteaza ,da,mult educatia noastra!
va pup pe toate!

Adina si Alessia Maria(30.10.2006)

"Life can give you a hundred reasons to cry,but you can give life a thousand reasons to smile"

Mergi la inceput