Gravidute si mamici de Constanta (21)
Raspunsuri - Pagina 4
AngeliquedeS spune:
Andicu, as fi venit in parc dar cumnata mea a facut azi baby shower, so...
Roxanalucia...
e mult mai greu sa te tii de reguli cand esti mami. Eu una nu pot si nu vreau sa il las sa planga si poate sa imi sara in cap cine vrea eu tot asa fac. binevoitorii imi spun ca o sa fie vai de capul meu dar e un risc pe care mi-l asum constient.
Cat despre mancare regula de baza e fara exagerari: mananci fructe compot oricate. crude nu mananci mai multe de acelasi fel intr-o singura zi. deci un mar, nu 2-3, o para, etc. citrice deloc ca fac colici. pomelo poti manca daca ai mancat in sarcina. de regula ce ai mancat in sarcina poti manca fara grija si acum ca bb e obisnuit cu gustul. iaurt, branza baga la greu fara frica, lapte ai grija sa nu fie bb alergic si sa ii apara bubite. oua doar 1-2 pe saptamana. legume gatite oricata, crude - incerci prin eliminare. de ex, mananci azi o rosie, esti atenta cum reactioneaza bb a doua zi, dc e ok - adik nu are colici, da-i bataie, dc nu e ok, tai de pe lista. castravete, ardei, la fel. sfatul meu evita dulciurile mai ales ciocolata si sucurile ca il agita si ii fac colici.
Maia, pt colici cel mai bine a fost cu sab simplex si pus perna electrica pe burtica, plimbat in brate etc.
caliana, bine ai venit, scrie repede primele 10 mesaje ca sa scapi de moderare ca altfel risti sa crezi ca te ignoram dar ele apar ff tarziu acum si riscam sa nu le vedem.
Mav, asa da!!
Ingerash, asa cum au spus si fetele, am facut analize gratuite trimestrial in sarcina date de medicul de fam, plus HIV si VDRL tot gratuit.
Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)
Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi 
noi 2, poze, luni de miere...
,
Mare, Munte, Flori
Participam la concurs: daca va place de noi, votati-ne: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=20" target="_blank">pag.21 - Freza si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=40" target="_blank">pag.41 - Somn adanc
Maia37 spune:
Va multumesc mult dragele mele pentru raspunsuri si incurajari.Desi sunt mamica pentru a doua oara si am avut probleme si la fetita cu colicile cam trei luni jum. acum parca ma consum si mai mult.Doamne ce mai plangea si Andra cand eram in perioada colicilor,ce suferinta crunta...Ieri parca a atins apogeul si a plans tare mult si cred ca am gresit mancand ciulama de ciuperci.Aveti grija fetelor caci eu am patit-o.Azi a fost mai linistit,a plans mai putin si fara crize care sa-l faca sa se invineteasca la gura.Greu mai fetelor se cresc puisorii astia de om!Va pup pe toate si ma intreb daca locuieste cineva in apropiere de Billa caci eu acolo stau ca sa ne intalnim la plimbarica cu bebeii.Sper sa ajung sa va cunosc si eu odata la una dintre intalniri.Sa auzim de bine!
Mihaela, mamica Andreei
(5.09.1994)si a lui Vlad Constantin
(29.02.2008)
Caliana spune:
Mav, multumesc de informatie. Saptamana viitoare sper sa reusesc sa imi fac o programare pt un echo la dr. Ciufu. Apropo de asta, imi poti spune te rog cam cat dureaza pana prinzi un loc din momentul in care suni pt programare?
AngeliquedeS, multumesc de primire si de pont
. M-am prins intr-un final ca apare mai tarziu...dupa ce am rasfoit regulamentul.
IngerashM, referitor la analize, pot sa-ti spun ca primul set l-am facut cu trimitere de la medicul de familie (pentru a beneficia de gratuitate). Trimiterea ti-o mai poate da si medicul ginecolog care te supravegheaza, dar in cazul asta am inteles ca nu mai beneficiezi de gratuitatea analizelor (cel putin asa a fost cazul meu). Cat despre medicul de familie, la ultimul control lunar mi-au spus ca in Mai sa mai cer o trimitere pt un nou set de analize...deci e datoria lui/ei sa iti dea trimiterea aia. Trebuie sa spun insa ca si eu mi-am schimbat medicul de familie in Ianuarie anul asta, tot din considerente asemanatoare. Deci, si parerea mea este ca ar trebui sa insisti pt trimitere. Oricum iti doresc rezultate excelente la analize!
Va doresc o duminica placuta!
AngeliquedeS spune:
Neata. Azi vine cineva in parc?
,
Mare, Munte, Flori
Participam la concurs: daca va place de noi, votati-ne: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=20" target="_blank">pag.21 - Freza si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=40" target="_blank">pag.41 - Somn adanc
andicu spune:
Neata!
Angi, eu vin in parc, dar mai dupa-amiaza. Ca daca s-a schimbat ora, ne-am decalat azi un pic cu somnul si papica. O sa-ti zic cam la ce ora in fc de cand adoarme el..daca nu cumva iesiti acum, ca noi trebuie sa dormim.
Andicu, mami de
Filip Gabriel (27 iunie 2007)www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=9" target="_blank">Bebe Filip Gabriel in tinuta business

Am implinit 9 luni 
www.tickercentral.com/view/9fgr/2.png" target="_blank">Cum crestem noi

AngeliquedeS spune:
Andicu, nu mai ajung, am fost in Carrefour si am sa il trimit pe tati la plimbare ca sa fac ceva de papa. Va pupic.
,
Mare, Munte, Flori
mav spune:
Salut!
Fetelor, cand aveti timp, va rog sa raspundeti si voi aici la urmatoarea intrebare:
quote:
Initial creeata de iriss27
Buna fetele,
Am un var, care va boteza in vara un baietel, la Constanta. As vrea sa stiu, ce obiceiuri locale sunt la voi, ce cadouri tre sa ia nasii pt copil si ce implicatii trebuie sa aiba in botez.
La Bucuresti, nasii cumpara un rand de hainute pt la biserica (la dus il imbraca mama), lumanarea, plateste biserica, cumpara cruciulitele, prosop, fasa, panza de mir, o sticla de vin si una de ulei si evident cadou la masa. Apoi pt baita de a 2-a zi, cumpara un prosop si un set de hainute.
La noi cum se face? E ceva in plus/minus?
Va multumesc anticipat.
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria 05.02.2007
BB2 - DPN 11.08.2008
...Eu am botezat acum mai bine de 6 ani, iar botezul lui Seb a fost acum 4 ani... nu mai stiu ce/cum se face.... Dar presupun ca e ok cum a scris mamica aceasta.
Mami de Sebi (04.02.2004)
www.youtube.com/watch?v=RYMC822iT4I" target="_blank">CITY OF ANGELS
"Iubirea ne face sa plonjam in necunoscut si apoi ne da curajul de a rezista!" (Pam Brown)
abibrinza spune:
Fetelor, am o problema.Va rog sa-mi spuneti ce pot lua pentru o durere de masea in sarcina de 33 saptamani!Poate aveti voi vreo solutie, ca eu de aseara nu mai pot.
Arabela si bebe Victor-Catalin (22 aprilie 2006)
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
AngeliquedeS spune:
cel mai bine e sa mergi la dentist, eu am fost la 36 de saptamni. Daca e cariata iti pune plomba provizorie pana dupa alaptat.
,
Mare, Munte, Flori
Caliana spune:
Buna ziua, fetelor! Sper ca aveti parte de o duminica mult mai frumoasa decat vremea de afara...
Citind forumul azi constat ca mesajul meu de aseara nu a aparut inca (desi daca "mansarda" mea debita ideea cu 3 minute mai devreme, puteam sa il despart in vreo 3 post-uri si eram acu' mult mai aproape de cele 10). In fine, timpul le va rezolva pe toate...
Am vazut ca abibrinza a mentionat o pb de dinti (le urasc...pb. de dinti).Evident si eu as zice ca trebuie mers la dentist, desi personal as da orice sa evit scaunul dentitului.
Si uite asa mi-am adus aminte de pb mea cu dintii in perioada asta...mi-am zis sa va cer parerea: fara sa am vreo durere prea mare, am observat ca de ceva vreme am cateva din ginngile de sus umflate si din cand in cand mai sangereaza (in special la periaj). Am citit ca este posibila sangerarea gingiilor pe timpul sarcinii (am uitat insa si cauza), asa ca nu mi-am facut probleme pe tema asta. A patit vreuna dintre voi asa pe timpul sarcinii? V-ar parea a fi intr-adevar o problema de mers neaparat la dentist?