Gravidute si mamici de Constanta (21)
Raspunsuri - Pagina 5
Gabriela82 spune:
buna fetelor!
am si eu o problema, mi s-au umflat foooarte tare picioarele. Am fost ieri sa-mi cumpar de incaltat si nu am reusit :(, atat erau de umfalate. Cei drept am luat si cam mult in greutate (nu stiu daca are vreo legatura). La 23 de sapt aveam 10 kg in plus, acum la 27 cred ca am aproape 15 kg.
duminica placuta in continuare!
27
roxanalucia spune:
gabriela, ai maaaare grija cu kg. in mod sigur esti umflata din cauza asta. eu am luat in sarcina aproape 40 de kg, si de pe la 30 de sapt am inceput sa ma umflu, nu mai mai incapea nimic, eu port 37 si mi-am luat niste adidasi 40!!!stai cat mai mult cu picioarele in sus, 2-3 ore pe zi, ca altfel.. asa ramai pana nasti! cel putin eu la o sapt dupa nastere am reusit sa-mi vad iar dewgetele de la picoare la forma lor initiala. si bea multe lichide.
fetele, bebe al meu azi nopate mi-a facut feluol. treziri din 2 in 2ore.. plans la al doilea san... ce mai, show mare. acum doarme de la 1.15.... mai miasca din cand in cand, se intinde, dar nu se trezeste de tot. sa-l trezesc oare?
si legat de alaptat, am citit tot felul de teorii. sa-i dau ambii sani la o masa, sau doar unul? mie mi se pare ca manaca suficient de la unul, mai ales ca la al 2-lea deja plange si adoarme pe mine cand il pun sa ragaie... capraru spune ca un san la o masa...cel putin in perioada asta,daca e lapte destul... si doar de la un san imi doarme de 5 ore... voi ce ziceti?
de dureri de masele, cel mai bine la dentist. problemele cu dintii se agraveaza si e mai bine sa fie tratate la timp.
roxana, mami de bebe Victor Costin
nunta
croatia voiaj de nunta
bebe Victor
docdecap spune:
buna fetele si de la mine!!
a fost taaare bine la Mokika, am mancat saratele super (am inteles ca reteta e a Mirelei de pe blog...)si prajituri bune, drept pentru care ieri m-am dus si mi-am cumparat la greu(a propos, le-am luat dupa indicatiile de la Andreb la cofetaria Mozart langa Antoniade, se cheama brillo caramel...moaaama ce bune sunt
)
Gabriela, azi am vazut in Plafarul de la carfur un ceai 'diuretic pentru gravide' ma gandesc ca asta te-ar ajuta cu retentia de lichide. in plus evita sarat, bea multe-multe-multe lichide. astea sunt 'nasoalele' sarcinii
ca si sangerarea gingiilor (pt Caliana -bine ai venit!). pur si implu faci un periaj mai putin energic, eventual iti cumperi periuta 'soft'. e posibil sa ai si sangerari din nas -e de la progesteron!!
si hai mai repede pentru moderare!
denis, te-ai intors?? 
maia, bine ai revenit! ne-am gandit noi ca de la bebe ti se trage absenta!
pt colici, la noi Colic baby mergea bine in criza, iar de la un moment dat am inceput tratament cu Sab simplex, adica inainte de fiecare masa, si in 2 zile s-a linistit, mai avea doar foiala de seara, da' nu mai erau zbieretele de dinainte...
iar cu mancarea eram la regim, nici dulciuri nu mancam, ii dadeau niste gaze.. teoretic si acum ar trebui sa mai evit, da' erau asa bune prajiturile alea...![]()
Ingerash, cu analizele ti-au raspuns fetele, eu am facut in trim 3 analize gratuite si cu trimitere de la ginecolog, tot la ei la pro-vita la laborator. Dar de la medicul de familie primeam reteta de vitamine si am facut si analize la inceput tot cu trimitere de acolo. daca nu-ti convine, schimba, ca poate as amai afla si medicii ca sunt pe o piata cu concurenta si se cauta calitatea actului medical si grija fata de pacient (care de fapt a ajuns client, dar nu toata lumea si-a dat seama)
pupici, si ca s ama dau mare sa vedeti ce mai face Serban, uite aici filmat intr-o reprezentatie diversa http://www.youtube.com/watch?v=gzVeIxjUXlE
si aici cum canta cand e satul
http://www.youtube.com/watch?v=-bqPxzE1hB4&feature=related
va pupim cu totii,
Monica
de Serban-Andrei, inginer si/sau poet (15.01.2008)
prima intalnire -povestea nasterii
www.flickr.com/photos/monicu/sets/72157600515391346/" target="_blank"> poze cu cupilu'
www.youtube.com/results?search_query=Serban-Andrei&search_type=" target="_blank"> filmulete
Mirela79 spune:
Gravidutele, sa aveti grija cu kilogramele in plus! Cu picioarele umflate cred ca este mai nasol pentru ca se pot face edeme. Asta e ce mai stiu si eu de cand eram insarcinata. Eu nu am avut probleme de astea, dar am stat mult prin spital si acolo vezi tot felul de cazuri. Stiu ca trebuie sa mananci nesarat si sa bei multe lichide.
Fetele pofticioase, sa stiti ca am pus o reteta de tort diplomat pe blog. Este facut de mine si de soacra mea.
www.flickr.com/photos/24980424@N08/sets/72157604195810998/" target="_blank">Maria la restaurant
www.in-familie.ro/" target="_blank">In Familie blog-ul meu
Caliana spune:
Fetelor cu experienta, e adevarat ca cel mai mult se ia in greutate incepand cu luna a 6-a? Nu ma plang deocamdata, sunt in luna 5 (sapt. 21 de fapt) si am luat 5 kg pana acu'....problema e ca de vreo 2 sapt maaaananc destul de mult(de fapt mai degraba destul de des as spune)...in special simt nevoia de dulce, nevoie pe care o si satisfac
. De aia voiam sa stiu daca dupa luna 6-a se aduna "grosul" kilogramelor, sa stiu la ce sa ma astept...poate reusesc sa mai moderez foamea asta continua
Ingerash_M spune:
Fetelor, va multumesc mult pentru raspunsuri si va poop mult!
Mihaela
19s+
poze cu noi
Maia37 spune:
Roxana si Vlad al meu se satura tot dintr-un san iar la celalalt adoarme.Am citit si eu ca-i bine sa goleasca un san si apoi daca nu se satura sa-l punem la al doilea.Prima parte a laptelui e felul intai care contine si apa necesara bb-ului si apoi urmeaza si felul doi mai consistent fiind
.
Monica
si pe toate fetele

Mihaela, mamica Andreei
(5.09.1994)si a lui Vlad Constantin
(29.02.2008)
eris spune:
Buna seara fetele ce faceti??noi nu am mai scris dar v-am citit. Suntem bine inafara faptului k lui Iannis iar ii curge ochisorul dar trecem noi si peste asta. Au venit dvd d ela botez si pozele si ne-am tot uitat la ele sunt foarte frumoase. Am vazut k v-ati intalnit la Mokika si as fi vrut si eu sa vin dar acum pe ultima suta de metri cat mai e tati acasa facem si noi tot ce mai putem k mai sunt atatea de facut si eu singura nu o sa le pot face.
Dar promit k o sa ne vedem k io sunt tare nerabdatoare s ava cunosc.
Bun venit fetelor noi si pe cele vechi va pup pe toate si pe puiutii vostri.
App poze noi d ela botez la primul linck de la semnatura
Mada mami de Iannis Cristian(17.01.2008)
http://community.webshots.com/album/562202159zAAsCa?vhost=community&start=24
http://family.webshots.com/album/561183310PuJpdG?vhost=family
creem spune:
Buna, fetele!
Caliana mie mi-au sangerat si gingiile si mi-a curs sange si din nas, dar dr a zis ca nu e nimic grav ca e ceva obisnuit in sarcina, nu mi-am facut probleme pentru asta.
Gabriela si mie mi s-au umflat in timpul sarcinii picioarele, am umlat numai in papuci (pana in noiembrie cand am nascut). Masoara-ti tensiunea si verifia sa nu ti se umfle maineile si fata, ca atunci e mai nasol...isc de preeclamsie, parca. Aaaa... si imi facea sotul masaj la picioare in fiecare seara, ca ma dureau rau.
Pupicei tuturor!
Ecaterina o mamica fericita de
MARIA SOFIA (7.11.2007)
Gabriela82 spune:
multumesc fetelor ptr sfaturi, o sa incerc sa le urmez.
creem mainile si fata inca nu mi s-au umflat dar tensiunea este mai mare decat inainte sa raman insarcinata.
pupici
27