Fulguleti de nov-dec 2006 (163)
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/saryta/saryta.jpg)
saryta spune:
Salutare ... am citit la Mamici de Arad ca Somleac a nascut:" A nascut Miha, azi la 8.30 un baietel de 4,100 kg pe nume Victor Mihai".Ar fi bine ca felicitarile sa i le scriem la ""Mamici de Arad ... cred ca aici nu prea mai citeste.
Multa sanatate puisorilor bolnavi, noi suntem ok.
Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(21.11.2006)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
dianocica spune:
dianarus stodalul e homeopat pt orice fel de tuse.
Daca aceasta vangheliada va rezulta, si va asigur ca va rezulta, v-am spus si de craciun, cand ne-am intalnit, va rezulta clar din aceasta vangheliada si din aceste intalniri.
a_deju spune:
madaluta, coproparazitologic trebuie facut, si din cate am inteles, e bine de repetat, orice ar indica prima analiza.. dar ti se spune si de catre medic si la laborator ce si cum.. si eu cred ca la voi e tot de la dinti, chiar am vrut sa-ti zic si aseara, da'-mi tot zbura gandu' la mancare :))) si sincera sa fiu, si foamea aia ciudata de dimineata poate fi tot de la dinti, adica poate pur si simplu simte nevoia sa roada, sa apese cu gingiile pe ceva.. aa, si evident, la fel cum sunt nspe milioane de copii care in perioada dintilor refuza cu desavrsire mancarea (sau biberonul cu lapte...da, motanu' e din nou in criza :)) ), la fel sunt si restul de nspe milioane, care baga ca spartii :) pt linistea ta, evident ca-i poti face analiza, mai ales ca mare lucru nu e.. doar aduni de prin pampers (cate putin, din toate partile). am inteles insa ca se recomanda si analiza la sange, ca e o valoare de-acolo, care impreuna cu ce iese la kki da o confirmare 100% a existentei de paraziti.. dar sincer, vorbesc de printre nori, deci chiar nu stiu sa zic cu exactitate :)
cat despre spalatul zilnic.. nu pot sa cred ca intr-o lume civilizata pot exista recomandari de a NU spala zilnic un copil.. si sa-mi fie scuzat, dar bagat in cada si invartit prin apa, fara sapun, gel de baie, sau orice caca-maca care totusi si spala/curata, este egal cu zero (in fine, in afara de cazuri de boli de piele.. chestii de-astea cand intr-adevar nu e recomandat). eu, ca adult, ma spal zilnic (..sau macar incerc, ca mai am si zile cand pur si simplu pic lat-in pat si nu vreau nici sa-mi amintesc ca exista baie in casa..), mi se pare o chestie elementara de bun-simt si de respect de sine(-mi )... deci mi se pare absolut firesc sa imi educ copilul in acelasi stil.. care nici macar nu e un stil, e..simpla normalitate :)
trecand si peste asta, panaa, momentan nu m-am gandit la problema ridicata de tine (in ideea ca nici noi nu mai avem mult si schimbam naravu' de-acasa pe blana regala :)) ).. dar ce stiu din experienta altora (fratele meu mic cu mama rusoaica, prieteni buni din copilarie plecati la 5 respectiv 8 ani in suedia, nepot plecat de la 5 ani in uk, verisori plecati tot de mici in tari nordice..) este ca invata ca prima limba romana, in conditiile in care asta este limba de comunicare in casa, insa greu...ffff greu (daca nu chiar deloc) invata sa scrie si sa citeasca (pt ca nu de limba romana se lovesc la scoala, lectiile se fac tot in alta limba, parintii ocupati care nu mai au timp sa stea si sa explice..ma rog, multe adunate :) ). aaa, cu exceptia fratelui meu mic, care traieste in romania, merge la scoala in romania, dar o rupe pe ruseste..mama mama :)))
Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)
"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx
iulia-stefy spune:
Eri_ka multa sanatate printesei Ingrid.
poze din Copou
poze din februarie-martie
Poze Stefy
Lacramioara mamica Stefaniei Iulia (05.12.2006)
Ktrinel spune:
in legatura cu homeopatele: nu e voie sa mananci/sa pui ceva in gura 30 min inainte si dupa ce le iei (grija la Stodal, ca si asta e homeopat, si altfel il dam ca apa de ploaie)
dianarus, iar v-ati captusit..sanatate multa!
felicitari somleac! mi se pare ca e al 4lea bb...wow..
madaluta, esti frumoasa tare cu burtica! stai linistita, daca nu sunt si alte simptome...sau daca nu persista prea mult..la kk moale ma refer...si la noi a trecut de la sine...am descoperit ca era de la fructe...zile intregi Julia nu manca decat fructe...si normal! acum ii dau cu masura.
noi nu face baie in fiecare zi , la 2-3 zile. toaleta de fiecare zi obligatorie, dar nu in cada mare...trebuie sa o obisnuiesc sub dus...ca nu am dus la cada, doar la cabina..
despre pat: noi cred ca vom dormi mult si bine pe saltea , pe jos, salteaua e dubla..
numar la pantofi: eu i-as lua cu un nr mai mare decat are acum.
limba vorbita: noi vorbim cu ea numai in romana. intelege tot.la gradi e in franceza si un pic de engleza...mama e mama/mami, dar tata nu e decat papa...nu vrea sa zica altfel. chiar imi spunea educatoarea zilele trecute ca a remarcat cateva cuvinte gen sus/jos/apa pe care le zice in franceza...ce-o fi mai incolo, nu stiu ...probabil un melanj.
ruxandra, ai dat drumul la pozele alea?
danita spune:
salutare
pupici calduti de la noi ptr toate mamicile !
fost azi cu jucarii afara , venit si povestit de bebe pe un alt ton mult mai happy ! :) apropos, ce jucarii luati cu voi cand mergeti afara ? ca la mine imediat se strange un rucsac ! :)
pupici
D
lizzy spune:
quote:
Originally posted by chris80
intrebare intrebatoare: exista vreo solutie sa o conving sa bea ceaiul de menta? in general vorbind. pe bune e fi-sa lu` taica-su, nici el nu pune gura pe ceaiul de menta vand e cazul.
ps: de fapt, e cam retorica intrebarea mea..dar poate imi spune cineva despre alte cazuri, care s-au indragostit subit de ceaiul asta de menta, sa stiu ca am la ce sa sper
chris +alexandra
bebeii nostri
zahar/miere si lamaie in el? asa, sa-i ia de tot aroma (de)menta
![](alcool.gif)
Marc 1+ si Ianis 3+
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc
Mananc deci slabesc
lizzy spune:
diana, m-am gandit la stodal, dar fix pe principiul spus de ktrinel () nimic 30 min inainte si dupa... la noi un prea merge, ca mereu unul din doi are ceva la dispozitie si-si baga si alalalt boticu'
in plus, tusea lui ianis este groaznica, se pare ca in doar 2 zile cat l-am lasat sa se descurce fara medicatie (ca deh, tre' sa lupte si organismul un pic, nu?) ei da, am trecut pe antibiotic, e suprainfectat, laringita in floare plus bronsita serioasa, neshte puroi pe amigdale si... asta e
nici prima nici ultima data
concret, ianis are asa: 3 zile: nurofen, aerius, cexyl, eurespal; apoi scoatem treptat. speram sa nu dea in pneumonie.
eu ma dreg cu tantum verde si cate-o dusca de cafa cu rom (glumesc...)
marc e ok, doar tuseste usor expectorant, pare-se ca nu a facut laringita lu frate'su.... inca deocamdata bagat direct eurespal, ca daca iar o dam in bronsiolita je se-mpushca cu pistolu' din dotare
mai fetelor, vad la mine o diferenta colosala fata de lunile trecute! daca dormim cat de cat si mancam cat de cat si nu facem febra mare si nu vedem zilnic spitalul... totul e parfum, cu boli si fara! adica le duc cu zambetul pe buze, zau ca n-am nici o treaba! (punct rosu pt mami ca incepe sa-si revina cu nervii )
nu stiu cat conteaza, de fapt stiu, chiar conteaza la moral... vroiam sa zic ca ma uit in oglinda si ma simt (un pic-piculetz) mai bine in pielea mea
Marc 1+ si Ianis 3+
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc
Mananc deci slabesc
lizzy spune:
ca tot ma desfasor de una singura...
de vreo 2 sapt avem cateva schimbari importante (pt noi):
- dimineata se trezeste ori la 6, bea lapte si se culca singur inapoi ori se scoala la 7.30 si atunci nu mai adoarme;
- si-a scos primul somn, 10-12; a ramas doar cu 14-16.30, nu-l vad obosit deloc, dimpotriva, brusc are mai multa energie
- 2-3 luni ne-am chinuit cu schimbatul noaptea pt ca se trezea dimineata ud pana la piept, pt ca dormea numai pe burta; brusc nu mai e cazul, pampersul e max pe jumate plin;
- toate astea vin in contextul in care am reusit, de 1 luna incoace, sa adorm seara cu el, fara carut, dormim toata noaptea in patul mare si ne odihnim amandoi f.bine. cred ca toate schimbarile de mai sus sunt pozitive pt el si toate sunt urmarea faptului ca doarme cu mine. nu stiu cum sa explic, il simt asa senin, linistit, calm, cand adoarme langa mine... are un somn profund si adanc, si eu la fel... [cu ianis nu am reusit asta decat dupa 2.5 ani! pur si simplu nu se odihnea decat daca dormea singur]
Marc 1+ si Ianis 3+
Mananc deci slabesc
lizzy spune:
acs, imi amintesc acum vreo saptamana ca spuneai cat de complicat e ritualul vostru de seara si cum te descurci singura. eu nu as reusi. si nici nu as vrea sa incerc, sincera sa fiu... de altfel, eu si sotul am stabilit din start ca tot ce facem cu copiii e echilibrat, ca responsabilitati/participare. concret, incercam sa fim alternativ cu fiecare. seara trebuie sa-i culcam separat, ianis vrea poveste, marc nu are rabdare, marc are nevoie de liniste sa adoarma, ianis vrea gadilit si mangaiat pe spate...
asa ca facem cu randul. o seara eu cu ianis/tati il adoarme pe marc, o seara tati cu ianis/eu il adorm pe marc.
am avut si doua tentative de a dormi eu cu copiii, in acelasi pat, am dormit cat de cat, dar totusi s-au trezit unul pe altul in toiul noptii cu 'deplasarile'. oricum, am mai spus, de abia astept sa aiba acelasi program, va fi mai usor pt noi si mai plin de satisfactii pt toata lumea.
Marc 1+ si Ianis 3+
Mananc deci slabesc