Fulguleti de nov-dec 2006 (163)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

dianarus, tot e bine ca esti bine cu moralul...bravo pt atatea realizari...sanatate!

Mergi la inceput

..stau si ma minunez ...si ma intreb...si iar ma intreb si rememorez..si sa mor daca inteleg...(unless e SF sau s-a lasat cu «magnetzi»)
asadar as avea o intrebare, cu care sper sa nu starnesc valuri...«si cu SPANIA ce-ati/am avut»??..pt cultura mea generala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

Fetelor da de Aelita mai stiti ceva?
AELITA - da un semn ... ai nascut?

Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(21.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Da Dianarus, ai dreptate! Mi-e greu seara (chiar daca-mi place sa am grija de ei), plus ca pana termin cu toti, obosesc si, uneori, ma enervez. Stef ma ajuta cand il rog, fara mofturi, dar copiii nu vor doar cu el. Ma striga, plang... :(. Cand a fost Maria cu el la schi, anul trecut, n-a fost nicio problema, dar daca-s si eu prin preajma, nu pot face un pas fara ei. Trebuie sa mai lucrez la capitolul asta. E vina mea, stiu, caci, decat sa-i tot explic lui Stef ce trebuie sa faca si sa-i aud pe bursuci strigand dupa mine, preferam sa fac eu. Tot pe aceste considerente am ajuns sa-i spal si pe cap singura, sa-i usuc tot singura, cu toate ca inainte ma ajuta fara sa-i cer.
Deci trebuie sa-i fac educatie si lui bebe4 (sau 1? :) ).

Mai nou ma ajuta fetele :). Dupa ce-l spal pe Victor, in albia pusa in cada, vin si fac ordine: varsa apa, spala cada, dau drumul la apa pentru baia lor. :)

In alta ordine de idei: am constatat ca seara Victor poate adormi si fara carucior, daca merg cu el in pat (la fel ca Marc) :). Uneori prefer sa-l las in carucior, caci mai vrea sa fac cate ceva inainte de culcare (macar sa citesc 2 pagini). Dar tot se trezeste noaptea macar o data.

Apropo de spalatul pe dinti: Victor ma lasa sa-i frec dintisorii, daca-i pun un strop de pasta de dinti de-a fetelor.

PS: Sper ca nu-i nimeni suparat (relativ la postarea lui Ktrinel).

Weekend placut tuturor,

Manuela, Stefan si cele 3 minuni

Mergi la inceput

acs, mamica eroina :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

katrinel, zau daca stiu despre ce e vorba. de unde deduc ca am citit pe sarite.

jucariile in parc-in permanenta formele de nisip. si pe langa ele diverse altele: tricicleta, mingea, carutul papusii. mai nasol e ca daca suntem cu tricicleta, o intereseaza mingea altuia, iar daca suntem cu mingea se catzara pe ce tricicleta gaseste mai aproape si vrea sa dam ture cu ea. ma consolez cu gandul ca toti fac asa, dar pe undeva ma si enervez, pt ca am de mers cel putin 20 de minute pana in cismigiu, pe jos, asta daca bag viteza, si mi-e incomod sa ma car cu tot bagajul dupa mine. dar asta mi-e soarta, nu am ce face. bine era cand stateam la 3 minute de parc, zau asa!

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danidani74 spune:

buna seara. eu n-am mai aparut pe forum de o caruta de ani....dar din cand in cand ma desfat citindu-va.am mai invatat si retete culinare noi pt emma...
acum insa as vrea sa va intreb cat costa pampersii in rom(firma Pampers)? Am auzit o gramada de variante care mai de care.(banuiesc ca la bucata sunt mai scumpi). M-ar interesa pachete mari(jumbo). De Pashte mergem in rom. si parca n-as cumpara de aici pampersi. multumesc.

Dana mamica fericita de Emma 5-11-2006

Poze calde

3lunishoare

botez

Am mai crescut cu o zi. Sunt aproape erou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

1. zau daca am citit pe sarite si zau ca nu stiu nimic de spania. ori am luat-o razna
2. jucarii in parc: grbla, lopatica si galestusa pt nisip, minge si cam atat. dar le luam ca sa avem ce da la schimb, ca oricum le vrea pe cele care le vede la ceilalti copii.
3. am aflat cu cine am avut accident marti: va tineti bine???? cu cumnatul lui bambo sa mor daca mai imi vine sa dau ochii cu ea.
4. cred ca ne luam o bucata de teren....mi-e cam frica, ne ducem cu ratele la cer, vara asta va fi ok, dar din toamna..... Doamne ajuta!
Dar, daca ne luam.....dau de baut. Va tin la curent.
5. mergem afara, apoi la andrea, asa ca.....distractie scrie pe noi

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Beeeey leoaicele forumului! Batausele!
Nu stiti cum se zice in filme? Luati-va de cineva de marimea voastra
Mey oameni buni, cum sa va dezvatam sa sariti la gatul bietilor copii?

Hhhmmm... poate ar fi trebuit sa incep cu buna ziua... dar ce buna ziua, cand aici ninge! Si cand m-am trezit totul era alb, feeric, si eu am vazut doar rosu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fetele... anger management! ati vazut filmul? Beeey, vedem rosu in fata ochilor, dar noi stim sa actionam, nu sa reactionam!
Na, ati pasit intr-o noua era, aceea a conflictelor intre copii. Insa agresiunea nu e solutia. Agresivitatea (ce greu se scrie cuvantul asta) aduce dupa sine agresivitate (copy/paste ), asta nu e o solutie, nu e o buna rezolvare a conflictelor, ci e mai degraba sare pe rana.
Ia imaginati-va o scena care s-ar putea petrece la anul. Copiii vostri, mai marisori si mai puternici, smulgand o lopatica din mana unuia mai mic. Ala mic se dezechilibreaza si cade. Mama aluia mic ii spune copilului vostru "idiotule!" Cum va simtiti?
Sau credeti ca scena asta nu se va intampla ever? Poate... daca aveti foarte, foarte mult noroc.
Si ce va mai spuneti voi? Ca voi va educati bine copilul, nu? Dar in timp ce cuvintele voastre il invata sa fie politicos, sa imparta jucarii, etc, actiunile voastre de anul asta il vor invata ca e OK sa te repezi la un alt copil, fie fizic, fie verbal... ca si verbal tot ca agresivitate se pune si cand copiii nostri nu vor avea un vocabular atat de bine dezvoltat vor recurge la actiuni, care sunt si mai rapide si mai elocvente.
Deci... eu va rog sa va mai ganditi... unul, la ce exemplu oferiti, doi, la faptul ca maine s-ar putea sa fiti voi in pielea parintelui al carui copil e facut de altii cretin sau nesimtit.
Ei, putina empatie nu va ajuta sa vedeti altfel lucrurile?

Si daca va mai intereseaza inca ... pe vremuri, cand treceam si noi prin conflicte la groapa de nisip, ne ridicam si plecam. E o solutie mult mai buna pentru oricine. Si reveneam dupa 10-15 minute sau dupa o ora... nici o pierdere.
Sa-ti inveti copilul sa nu accepte sa fie agresat nu inseamna sa il inveti sa raspunda la fel. Sunt multe de zis pe tema asta...

La tema cu spalatul... spumantul din sapun si sampon e foarte agresiv pentru piele, iar eu sunt foarte protectoare cu pielea familiei mele Si totusi nu putim... deci daca pielea e curata nu dau cu sapun zilnic (zonele intime nu intra la socoteala).
Exceptie fac mainile, ca doar sunt mama de familie, nu pot sa fiu purtator de microbi de la unul la altul. Asa ca am pielea de pe maini ca la crocodil. Mai dau cu crema... alte chimicale... ma rog...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

nu va stresati, nu voi ati citit / priceput mai putin ...ci eu m-am pierdut in lectura.. . ma gandeam ca mi-a scapat mie ceva...de-aia va intrebam.

Mergi la inceput