Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (34)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns erika.maria spune:

buna
popbianca asa mi s-a intamplat si mie cu bb, oooooooooooooo are otita dr pediatru de familie, picatruri, etc...
am mers la medicover la dr noastra, pt ca in altii nu mai am incredere, si mi-a ras in nas..........
la otita face febra, diaree, nu papa.....ea nu aveanici macar cerumen in urechiuse, si dr s-a uitat cu aparatul acela...
poopam si stai linistita acum 3 sapt m-am confruntat cu aceasta problema si nu-i nimic daca nu are simptomele descrise mai sus
poopici si sanatate bebelusei..........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

ellis, la multe lunite si sanatate puiutei.

eni, gill.ce mai faceti????????

eu acum ii dau 3 pic de vigantol, tot din cauza de fontanela mare

lala..dc as avea ceva notiuni de baza, serios ca m/as baga sa citesc si eu un tratat din asta..da eu am cam uitat notiunile de biologie de prin liceu..sau chimie..nu mai stiu nica..noroc ca gramatica inca mai mere..;)..sa/i cer dritei de fam tratatul? hihihi?

mami de ingeras Stefanut(30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erika.maria spune:

mie cand imi apar mesajele?????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

'mneatza si de la mine

Adina si Miha, de fapt intrebam de cum ati facut cu diversificarea referitor la program. Adica le-ati dat la o anumita ora fructele la alta ora legumele samd sau ati facut totul in ritmul copilului? Ca noi de ex pana pe la ora 11 avem deja vreo trei gustari, sa le zicem. Asa ca daca ar fi sa ii dau fructe dimineata ar fi pe la 12, deci papa cealalta ar fi pe la 3,4...

Alina si eu visez la acea prima lingurita, mi se pare tare greu sa astept pana la 6 luni, ca e cu ochii pe noi cand bagam ceva in gura, plescaie, deschide gurita si face ochii mari mari. Dar totusi vreau sa astept macar pana pe la 5 luni jumate sau pana cand va sta in fundulet singura.

mami de Sophia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadragoman spune:

Neata
Mihuta eu ii dau sucul pe la 9 ,ca ea la 7.30 este in picioare , pe la 12-1 ii dau supica si pe la 3-4 piure de piersica.

anca de Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)

poze si filmulete

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lixa spune:

quote:
Originally posted by adinag

quote:
Originally posted by lixa

quote:
Originally posted by lumi_b

Fetelor, e posibil ca la un copil alimentat exclusiv la san sa apara atatea carente, fier calciu? Laptele de mama nu contine tot ce are bb nevoie?

Luminita si Stefan(10.12.2007)

Poze Stefan

Bebe se naste cu niste rezerve de fier care se termina undeva intre 4 si 6 luni. Pentru aportul de fier se dau vitamine sau se introduc alimente bogate in fier (daca e diversificat bebeul). Laptele de mama, din cate stiu eu, nu contine fier. Despre calciu nu stiu cum sta treaba...

Alexandra si Catalin (04.12.2007)
Poze botez

Lixa, tocmai am recitit pe o pagina germana: rezervele de fier ajung pentru 6-9 luni, iar laptele de mama are mult fier, in perioada de inceput chiar foarte mult. S-a constatat ca nici modul de a se hrani mama, medicamente luate, mediul etc. nu influenteaza concentratia de fier din lapte. Laptele de mama contine 0,08 mg/100 g fier (in comparatie: laptele de vaca 0,046 mg/100 g), din care se asimileaza f mult: 50-75 %, pentru ca ,,, combinatia de elemente din lapte favorizeaza asimilarea. Comparativ, din laptele de vaca nu se asimileaza decat 7-10% din cantitatea de fier. Din laptele praf, fiind un produs "nenatural" (nu-mi vine cuvantulpe romaneste), se asimileaza mai putin, numai 5-7%, motiv din care trebuie sa aiba o concentratie atat de mare de fier, altfel se produce o carenta (are 12mg/100g).

Lumi, fa analizele, nu te speria. Va fi totul ok!

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

Uite ce patesc daca ascult de medicu de familie si de prieteni... Ce am scris de mai sus imi zisese o prietena care stia de la medicu ei + medicu meu de familie. Nu prea aveam eu incredere in dr meu, dar cum aveam confirmare si din alta parte, am zis ca o avea dreptate in privinta asta - sa-mi fie invatatura de minte sa citesc si in carti inainte . Intr-adevar, am citit acum in Dr. Spock si zice ce ai scris si tu, adina, desi nu chiar cu atatea date tehnice.

Poze botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lixa spune:

quote:
Originally posted by adinag

Lixa, tu ma intrebasesi de carte, trebuie sa ma uit daca o gasesc pe engleze, stiu numai titlul pe nemteste si banuiesc ca nu te ajuta cu nimic. Sau vorbesti germana?

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

Stiu putina germana, cat am prins in cele vreo 6 luni cat am stat in Germania. Dar imi poti trimite titlul in germana, m-oi descurca eu mai departe s-o caut .
Apropo de carti, cea din care ai dat citatul despre continutul de fier cum se cheama? Mi se pare foarte utila o carte cu cifre atat de precise... Eu sunt de formatiune tehnica si tind sa reduc totu la numere

Poze botez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

quote:
Originally posted by pet.cost2005
.... Am mai incercat de nenumarate ori, da' o linge si rade la tatica ca la o jucarie. Nu vrea si pace. E posibil sa fi fost lapte mai statut ca acum nu am mai patit asa ceva. Oricum, la fiecare muls, ma ajut si cu mana, imi masez bine tata astfel incat sa se goleasca tot sanul.
Am patit si eu ca tine cu nodurile alea de lapte de care zici, atunci cand sugea Silvia, iar la mine erau si dureroase ... dar le-am "spart" tot asa cu mana, prin masaj. Poti sa faci si tu la fel atunci cand suge Stefi mica.

Petronela si Silvia

of saraca de tine cred ca te chinui..i pierzi o grama de timp cu mulsul...sau ai capatat experientza..dar orium e o perdere de timp in plus... si imi pare rau ca nu papa la sanisor.... multumesc de sfat...stefy mica seara e in stare sa stea toata noaptea cu tzatza in guritza ..bine ca nu suge cine stie ce dar stimuleaza..asa ca eu de la 9 seara pa la 12-1.00 stau cu tzatzele la inmuiat chiar sincer nustiu ce o sa fac in noaptea de inviere caci ea la ora aia tb sa stea la san...oricum ma voi descurca eu.. ca's mare.. e ziua ca nu prea mananca ea..si mi se fac nodulrile alea..multumesc ca mi-ai spus deci e normal sa se faca..eu credeam la inceput ca sunt inca acei noduli pe care ii aveam prima...se facuse de la AC(imi daduse un prost de dr.odata pt. ovare polichistice si acnee dat nu s-a gandit ca-mi face rau la sani si dupa 2 luni eram terminata caci nu-mi pria sub nici o forma pe langa sani mi-a afectat tot sistemul..desi facusem analize prima sa vada care mi se potrivesc.. si acum ma intreb cum e posibil...?
...si dupa alte controale..alti bani(si nervi) cheltuiti... doctorii ma speriase..ca sa nu dau in altceva...si ma sfatuiau ca tb sa fac un copilas si prin alaptat pot scapa de ele ..in fine eu oricum vroiam sa-l fac ..si mi-era o ciuda cand mi-au dat AC ..dar au zis pana scap de chisturi la ovare..si uite ca mi-au facut la sani si mult mai rau..m-au dereglat cu totul... haidti ca eu mi-am luat o pauzaaaa.. se vede ce chef am de treaba..nu
1 zi pana la marele eveniment :)
Stefania X2 mami si... junioara " una mamma a tempo pieno...la pił bella cosa"
Nasterea unei stele...numita Stefania!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Neata, fetelor!!!
Ce vreme urata!
Stefania, iti doresc sa ai un botez minunat, fetita sa fie cuminte si sa asculte de mami!!! O sa vezi ce frumos o sa iasa!!!

Roxxy si Matei sufletelul meu drag (29.11.2007)

SUNT CEA MAI FERICITA MAMICA DIN LUMEA ASTA!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellis spune:

Merci Victo si Bianca!
Laura, eu nu stiu ce sa spun de bubite.

Ellis,de ALESSIA MARIA (20.11.2007)

POVESTEA NASTERII

Mergi la inceput