*Clopotei de Ianuarie - Februarie 2008* (11)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

IrinaL,eu intrebasem de tine!Va pup pe toti trei!Si-l batem pe nervosu de tati!
Miri,nicio suparare!
Mitshule,ma doare shlapul ala de mi-l dadusi in cap!
Hai sa ne intelegem,eu beau zilnic 3-4l de ceai,iau Nutrinatal de 3 ori pe zi,de cand am nascut,de 10 zile iau Metoclopramid,mananc bine si beau bere fara alcool,deci,credeti-ma,sunt disperata sa alaptez cat mai mult!Urasc formula aia,nu vreau sa am parte de liniste si hop,indop copilu!Treaba e ca Tzamburica al meu e super cuminte,nu plange neam,mananca,doarme si zambeste!
A avut 2 zile de colici,dar le-am vazut CLAR,se chircea saracul,plangea,scapa sanul.I-am dat Sab Simplex si i-a trecut.Asta a fost dupa vizita de la o luna la medic,cand mi-a zis ca a luat doar 650gr,are buzele si pielea uscate,sanul era moale la 2 ore de la ultimul alaptat si m-a pus sa-i dau completare.Asta i-a provocat colici.I-au trecut cand s-a acomodat cu ambele tipuri de lapte.
Plansul de foame e altfel,nu-si misca burtica,lasa buzita in jos,duce manutele la gura,are lacrimi de crocodil,nu se chirceste.Ma crezi,IL SIMT ca ii e foame.Perioada cand sta treaz n-ar trebui sa creasca treptat?A stat 5-6 ore dintr-o data,nu e prea mult?
Am incercat 2 zile sa renunt la formula,a avut scaune mai putine si comportament schimbat,asa m-a dus pe mine capul,ca i-e foame.Pana la urma ce sunt colicii aia???Putem da vina pe ei de fiecare data cand plange copilul?Si de ce dispar brusc dupa ce creste cantitatea de hrana,fara siropuri,medicamente,etc?
Imi doresc mult sa gandesc prost si fac ORICE sa am lapte si sa arunc formula.Incerc si ce zici tu despre muls.Alte sfaturi?

Carmilia si Alex,puiul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

quote:
Originally posted by Mitsu-bishu

Lala_D, nu stiu cum e sa ai probleme grave in acest sens, e drept, dar stiu ca sunt multe mamici care chiar se lasa usor convinse de formula, o "incearca" o data pe motiv ca "nu pot lasa copilul sa moara de foame", uite-asa ajung sa inlocuiasca o masa... doua... noua... In fine, nu mai comentez acest aspect, e alegerea fiecareia, treaba lor ce vor sa faca cu copiii lor! Dar de ce un bb care nu doarme 3 ore nu e ok? Si daca Conrad nu face colici noaptea si face doar ziua (si am intalnit multi - David, Rares, etc, etc.) si nu doarme decat fiindca il scot afara (am avut zile in care a stat in casa si a fost show de dimineata pana seara. Si a dormit mai multe reprize de cate 10 minute) ce e anormal la el? E dus cu pluta? Mie mi se pare un bb ok, am eu cateodata indoieli cu privire la reflexele lui, auz vaz etc. sau aveam, ca acum vad ca "functioneaza" din toate "incheieturile" . Dar nu mi se pare ca are ceva, plus ca e in grafic... Nu te supara pe mine, dar de unde ai scos-o p'asta cu 3 ore, altfel nu e ok? Stiu ca ai experienta si nu vreau sa par impertinenta, dar as vrea sa stiu sursa ca sa ma documentez mai mult... Chiar m-ai pus pe ganduri...

www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!

In toate cartile de pediatrie gasesti aceasta informatie. Un bebe pana in 6 luni trebuie sa aiba si somn diurn nu numai nocturn.Bineinteles ca variaza aceste ore de la bebe la bebe.
Dar de regula abia in jurul varstei de 2-3 ani un copil isi poate elimina somnul diurn , majoritatea nu o fac.Daca dai o cautare pe google dupa " baby and sleep " vei gasi multe articole.

Un exemplu :

The First 6 Months
There is no sleep formula for newborns because their internal clocks aren't fully developed yet. They generally sleep or drowse for 16 to 20 hours a day, divided about equally between night and day.

Newborns should be awakened every 3 to 4 hours until their weight gain is established, which typically happens within the first couple of weeks. After that, it's OK if a baby sleeps for longer periods of time. But don't get your slumber hopes up just yet — most infants won't snooze for extended periods of time because they get hungry.

Newborns' longest sleep periods are generally 4 or 5 hours — this is about how long their small bellies can go between feedings. If newborns do sleep for a while, they will likely be extra hungry during the day and may want to nurse or get the bottle more frequently.

Just when parents feel that sleeping through the night seems like a far-off dream, their baby's sleep time usually begins to shift toward night. At 3 months, a baby averages 5 hours of sleep during the day and 10 hours at night, usually with an interruption or two. About 90% of babies this age sleep through the night, meaning 6 to 8 hours in a row.

But it's important to recognize that babies aren't always awake when they sound like they are; they can cry and make all sorts of other noises during light sleep. Even if they do wake up in the night, they may only be awake for a few minutes before falling asleep again on their own. It's best if babies learn early to get themselves to sleep, so let your baby try.

http://www.kidshealth.org/parent/general/sleep/sleep.html
...........................

Evident ca nu am sugerat ca piticul tau ar avea o problema.Nu te mai speria asa mai ales daca bebe este vioi, creste frumos etc

O zi excelenta !
Lala.

Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmilia spune:

Lala_D,multam,asta voiam sa zic si eu,dar nu mi-am gasit cuvintele!
Stiti de ce ma oftic?Puiul meu a supt vartos inca de la nastere(Irinouka cred ca-si aminteste),eu aveam lapte gramada,ma udam instant,dar...nu stiu ce s-a intamplat,unde am gresit.Oricum,daca nu zicea medicul continuam fara completari,eu credeam ca am lapte sa alaptez pana la 2 ani!
Crede-ma,Mitshule,nu ma las convinsa usor,dar ma sperii si stau si-n cap pt.copilul meu!Dar,apropos,de ce crezi ca a luat doar 650gr in prima luna,nu ca ar fi exagerat de putin,dar de ce,daca lapte era,el stia sa suga si statea cu orele la san,cand voia sufletelul lui,si la 2 ore?!?

Carmilia si Alex,puiul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

hellou !

Ce fac zuzele !
Eu am avut 2 zile pline , nu mi-a mers nici netul si abia acum am reusit sa intru , insa n-am citit din urma.
Azi mi s-a luat o piatra de pe inima...va spuneam ca atunci cand am fost cu Sara in spital i-au vazut la eco un defect septal atrial . Am stat cu frica mai bine de doua saptamani si azi am fost la doctor , imi facusem programare la Dr. Dumbrava la Diagnosis ( la sugestia Gratielei - thanks ! ) asa ca azi ne-am infiintat la control si , surpriza ...zuziliciu e perfecta , nu are nimik la inimioara , URAAAA ! De-ati sti ce emotii am avut !
Maine sarbatorim 3 luni ai zuzilicei si in avans cei 33 ani ai mei ( pe care-i implinesc luni ) asa ca avem cativa invitati la o felie de tort si-un spritz.
Mai pun cateva pozici ...am reusit , in sfarsit s-o prind pe zuzi in timp ce rade...ia priviti :
http://good-times.webshots.com/photo/2407051130101722542OycXJh

Gattasalvaje - mamica Sarei ( 22 Decembrie 2007 )

Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE

Povestea nasterii

Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

Asa....sa va spunem ce s-a intampalt cu noi...de azi-noapte pana acum.

Plangand copilul intr-una, (chiar si dupa ce i-am dat cei 50 ml formula) am cedat nervos. Nu va spun ce si cum am facut...dar, n-as dori nimanui sa fi fost in pielea mea.

Sotul s-a trezit si-a mers la bebe in camera... l-a luat,s-au montat amandoi pe canapea si asa au adormit pana la 5:20 de dimineata.

Astfel, am apucat si eus a dorm un pic,sa ma odihnesc.
M-am trezit tot cu durere de cap... o durere infernala, dar macar nu-mi mai pierd cuvintele, sau nu ma mai opresc in mijlocul unei fraze, nestiind ce-am vrut sa zic..sau negasind cuvantul.

Sotul a plecat la 6:45 la munca, iar eu l-am pus pe bebe in pat si-am reusit sa mai dormim pana la 8:30.

De fiecare data cand s-a trezit, l-am hranit la san.
Apoi ne-am vorbit noi, ne-am jucat putin... a adormit iarasi in jur de 10:30...pana la 12..cand a venit sotul acasa... si ne-a luat sa mergem la doctor... pentru mancarimea/bubitele mele.

So...treaba cu bubitele e asa. Ceva a intrat in corpul meu.... care nu e acceptat. Diagnosticul e.."urticarie". Nu se stie de la ce am mancarimea.... insa, mi-a zis ca s-ar putea foarte bine sa fie de la anestezie.. sau de la ceva ce am mancat... baut.Trebuie sa notez tot ce beau si mananc, ca sa vedem daca descoperim cauza.

Mi-a dat tratament..destul de puternic, incat sa afecteze laptele.Asadar, dupa cum a zis si doctorul, depinde ce vreau...sa rezolv bubitele/mancarimea si atunci trebuie sa ii dau lui bebe formula...sau... continuu cu alaptatul si stau si ma scarpin ca o raioasa.

Sotul gateste azi,paste cu sos si carne... iar eu si bebe iesim in curte pe terasa.

Pozici de tot felu'
Poze Andrew
My silly cats
Cum crestem

Mamica de Andrew - John (21 Februarie 2008)

Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitsu-bishu spune:

Honey, in sfarsit!!!

www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns honey79 spune:

L-m cantarit la clinica si pe bebe. Are 9lbs si 2oz,imbracat.
Sa zicem 9 lbs....adica un... 4,100kg.

Cu 400 g mai mult decat avea la nastere!!!

Astazi e ziua lui..implineste o luna!!!!

Cat priveste tratamentul pentru bubite.... i'll have to think about it. Daca sa-l iau sau nu.
Daca il iau, nu am decat sa ma mulg si sa arunc laptele..pana termin tratamentul... macar in felul acesta intretin producerea de lapte.
Dar also means.,... ca trebuie sa ii dau formula.. si nu doar ca(,) completare..

Pozici de tot felu'
Poze Andrew
My silly cats
Cum crestem

Mamica de Andrew - John (21 Februarie 2008)

Vali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mitsu-bishu spune:

Gatta, am vazut si eu pozele in care se zambaceste Sara... E o frumusete!!! Si imi place mult si "Tu ce vrei, ma tati?", ca e asa, alba, si are ditamai genele si fatzuca toata concentrata... Sa te bucuri in continuare de cat mai multe zambete de la minunea ta!!!

Povestea nasterii
Ne facem maaari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_baby spune:

HONEY, de la mine ai o . Si domnul sot isi revine! Bravo! Va

Miki de Saara Maria 7.01.2008

Miki
www.flickr.com/photos/timonyyssonen/" target="_blank">Saara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki_baby spune:

Gatta, ma bucur asa de tare ca totul este bine!! Sara este o frumoasa! Zambariciul simpatic! [pup9

Miki de Saara Maria 7.01.2008

Miki
www.flickr.com/photos/timonyyssonen/" target="_blank">Saara

Mergi la inceput