Rugaciune colectiva pentru a avea un copil (9)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns muchy spune:

Buna seara, fetelor..Sunteti tare, tare dragutze toate...Multumesc ca m-ati trecut si pe mine pe listutza, si multumesc pt pomeniri. (Numele meu de botez este Alina-Simona, a intrabat magda, parca)... Va multumesc din tot sufletul si ma rog pt noi toate...Domne ajuta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

daniela_xy - imi pare rau pentru tine . Cred ca in problema cu rugaciunile citite de preot te poate ajuta cami_antonia(care primeste de la mine)care este preoteasa si poate intreba pe sot.
Fetelor, imi prieste atat de mult perioada asta de post (cu toate ca nu reusesc sa-l tin chiar ca la carte), dar rugaciunile care parca le spun mai din suflet, si mintea mai treaza ma ajuta mult... cu toate ca la inceputul postului am fost cateva zile in butoiul cu lacrimi din pricina CM care a venit, iarasi . Acum insa citesc mai des Acatistul Maicii Domnului Pantanassa si sufletul e mult mai linistit, am primit mai multa nadejde si credinta.
Am vorbit cu sotul si speram sa putem ajunge duminica viitoare la Petru Voda la manstire, unde a zis si cipicah ca a fost, la parintele Iustin Parvu. Duc listuta si poate primesc si o vorba/sfat de lupta.
Pup pe toate fetele: magdita - te pomenesc in rugaciunea mea, Domnul sa-ti ajute! Livsy - si pe tine te pomenesc ; cami_antoniadin nou, te asteptam cu indrumari;
Doamne ajuta si post usor.

Acush vine bebe mult dorit!
http://tt.lilypie.com/MZWVm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

Fetelor

am vazut problema danielei si voi da un raspuns dar cred ca cel mai bine diseara.....cand va fi si sotul meu cu mine....sa ma ajute in indrumare....acum este la ore....iar eu sincer nu am facut teologia sa va dau macar minimul sfatului....

voi reveni diseara cu amanunte....
cat despre mine nu stiu daca s-a intamplat ceva ca tare mi-e ca foliculul meu cel mare nu s-a spart nici pana azi nici macar cu pregnyl pentru ca ma doare rau ovarul pe care e pozitionat....si ma cam neliistesc ca nu vreau sa imi apara iar chisturi pe ovare de la nespargerea foliculilor....

dar cu Dumnezeu inainte...
va pup pe toate
ne auzim diseara daniela pentru un raspuns...

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdita spune:

Alina, esti pe listutza mea !
Daniela, imi pare sincer rau pentru pierderea suferita, cred ca este cumplit. Incearca sa te rogi mult, sa citesti Acatistul Maicii Domnului, Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si ai credinta in Bunul Dumnezeu. Numai El le poate face pe toate. Numele tau de botez este doar Daniela? Ca sa te trec pe listutza mea.
Ana, multumesc ffff mult pentru sustinere si pentru rugaciuni.
Va imbratisez cu mult drag
Doamne ajuta !

Vine , poate vine cu
magdita
http://tt.lilypie.com/rrnbp2.png
aspiranta din aprilie 2004

"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdita spune:

Cami, dupa pregnyl nu ai mai facut monitorizare? Pentru ca daca nu se sparge la prima doza de pregnyl 5000 ui, se mai face o doza si se continua monitorizarea pana se vede ca s-a spart. Altfel, e destul de riscant, se poate transforma in chist care se elimina sau nu la urmatoarea menstruatie. si iti tin pumnii.

Vine , poate vine cu
magdita
http://tt.lilypie.com/rrnbp2.png
aspiranta din aprilie 2004

"Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta."
"Avem timp" - Octavian Paler
www.flickr.com/photos/12786534@N04/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_xy spune:

anadomnica, cami_antonia si magdita va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Sa speram ca data viitoare vom fi mai norocosi. Eu cred ca exista pentru fiecare dintre noi "o data viitoare" si ca acolo sus cineva ne iubeste. cami_antonia astept cu nerabdare raspunsul tau, magdita numele meu este in lista din prima pagina la pozitia 71. Va multumesc inca o data, multa sanatate tuturor si Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Livsy spune:

Fetelor dragi,

Va salut si eu, e drept ca n-am mai aparut de multa vreme. Nici acuma nu stau, dar promit sa revin curand! Anadomnica, multumesc! Moldovencele la moldovence trag. Sa dea Dumnezeu sa vina primavara asta cu o SURPRIZA frumoasa frumoasa de tot!

Salut pe toata lumea, va iubesc mult de tot! (chiar daca am "disparut" eu tot am intrat zilnic sa citesc si tot m-am rugat zilnic pentru noi toate).

Va iubesc mult mult!

Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditi spune:

Multumesc din suflet tutror fetelor!
Dumnezeu sa va rasplateasca cu ceea ce va doriti mai mult!
Eu ma inca sa rog in continuare pt toate si voi lasa lista verisoarei mele sa o duca pe 6 a[prilie la Sf. Maslu ca eu voi fi in spital.
Noi incepem sa ne facem bagajul, marti plecam sa ne internam si nadajduim ca vom mai duce catva timp.
Va anunt cand se va intampla marea minune!
Dumnezeu sa va ajute!Eu nu mai pot sta.

Va pup pe toate burticile si pe viitoarele burtici!

Aditi 36sapt si 2 zile si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxandrada spune:

Buna, fetelor!
Am fost marti la biserica, asa cum am promis si, daca imi ajuta Dumnezeu, o sa ajung si la sfarsitul acesta de saptamana.
Altfel, astept. Am fost la eco, s-a sparet un folicul din cei trei, sa speram ca l-am si "prins"; sunt putin ingrijorata fiindca ovarul drept ma inteapa si ma bate gandul sa mai fac o eco luni, sa vad daca nu cumva un folicul din cei doi ramasi are proasta inspiratie sa se transforme in chist.
Oana B., Magdita, multumesc mult ca m-ai trecut pe lista si iarta-ma ca raspund as a de tarziu la intrebare: numele meu de botez e Ileana Ruxandra.
Va pup pe toate si ma rog pentru noi!

R

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

Buna seara tuturor !
Incerc un raspuns pentru tine daniela_xy si pentru toate fetele de pe forum .
Cei care te-au sfatuit sa mergi la un preot au facut-o in cunostiinta de cauza. Intr-adevar trebuie sa chemi un preot la 8 zile sa vina la tine acasa ca sa-ti citeasca o rugaciune speciala de iertare. Daca nu mergi la biserica pentru a ti se citi aceasta rugaciune : "Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Care Te-ai nascut din Sfanta Nascatoare de Dumnezeu si pururea Fecioara Mana si in iesle ca un prunc ai fost culcat, insuti pe roaba Ta aceasta (N), care astazi a cazut in pacat de ucidere cu voie sau fara de voie si a lepadat pe cel zamislit intr-insa, miluieste-o dupa mare mila Ta si iarta-i pacatele cele de voie si cele fara de voie. Fereste-o de toate uneltirile diavolului si curateste-i intinaciunea; vindeca-i durerile; sanatate si putere trupului si sufletului daruieste-i, Iubitorule de oameni, si cu inger de lumina pazeste-o de toata navalirea nevazutilor demoni. Asa, Doamne, scap-o de neputinta si de slabiciune si o curateste de toata intinaciunea cea trupeasca si de tot felul de dureri ale pantecelui ce vin asupra ei. Si, prin mila Ta cea multa, o scoala pe ea, intarindu-i neputinciosul ei trup si o ridica din patul in care zace. Ca in pacate si in nelegiuiri ne-am nascut si toti suntem necurati inaintea Ta, Doamne, si cu frica strigam si graim: Cauta din cer si vezi neputinta noastra, a celor osanditi. Iarta pe roaba Ta (N), care in pacat de ucidere cu voie sau fara de voie si a lepadat pe cel zamislit intr-insa; si pe toti cati s-au aflat si s-au atins de dansa, ca un Dumnezeu bun si de oameni iubitor, dupa mare mila Ta, miluieste-i si-i iarta, ca Tu singur ai putere a ierta pacatele si faradelegile, pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfintilor".

Se poate observa in aceasta rugaciune ca e vorba atat de avort cu voie sau din cauze involuntare. Abordarea ortodoxa traditionala
a avortului nu trage o linie ferma intre avort si pierderea sarcinii. A existat aprecierea ca pana si o implicare involuntara intr-o omucidere poate rani inima omului. Drept urmare, iertarea pierderilor de sarcina recunoaste (1) importanta caintei pentru modurile in care suntem implicati in caracterul cazut si pacatos al lumii, care poate implica chiar si o complicitate involuntara la moartea unei persoane nevinovate, (2) nevoia de a ierta orice implicare din partea femeii in pierderea vietii copilului sau nenascut si (3) includerea in rugaciune a celor din preajma femeii care in vreun fel au putut grabi pierderea sarcinii.

CUM CANONISESTE BISERICA PACATUL AVORTULUI

"Femeia care a pierdut pruncul (sarcina) fara voie, se canoniseste (se opreste de la Sfânta împartasanie un an de zile" (Sfântul Ioan Postitorul, canonul 22).
"Femeile care desfrâneaza si îsi omoara fatul în pântece... sa se împartaseasca la iesirea din viata, iar procedând cu iubire de oameni..., hotareste sa fie oprite de la cele Sfinte 10 ani" (Ancira, canonul 21).

"Femeile care iau buruieni otravitoare si pierzatoare, ca si cele ce primesc otravuri omorâtoare de prunci, sa se supuna canonului ucigasului, adica sa fie oprite 20 de ani de la Sfânta împartasanie" (Sinodul VI ecumenic, canonul 91 si Sfântul Vasile cel Mare canonul 56).

"Orice femeie care va bea ierburi sa nu nasca copii, sa nu se împartaseasca sapte ani si sa faca 200 de metanii pe zi. Iar de se va întâmpla ei a muri prin avort, sa nu se îngroape în cimitir" (Pravila Bisericeasca de la Govora, pag. 115).

Rezumand cele spuse pana acum : Trebuie sa cauti un preot care fie acasa fie la biserica iti va citi acea rugaciune de dezlegare. E bine ca mai apoi sa te si spovedesti mai ales daca stii ca sunt lucruri pe care le ai pe constiinta si nu le-ai marturisit niciodata. In ceea ce priveste intrebarea daca te mai poti impartasi ....am scris ce spun canoanele. Acestea nu sunt interpretate strict juridic. Duhovnicul la care te spovedesti in functie de situatia personala va cugeta ce este mai bine ca tine facand in asa fel ca faptul consumat -pierderea sarcinii- sa te apropie de Dumnezeu nu sa te indeparteze. Mai mult ca sigur preotul iti va da voi sa te impartasesti mai repede decat spune canonul de mai sus. Si e valabil si pentru celelalte canoane.

Intamplarea care te-a facut cu siguranta sa suferi si fizic si emotional trebuie s-o privesti cu credinta. Poate fi o incercare. Iar oprirea de la impartasanie , canonul mai mic sau mai mare nu e o pedeapsa ci un tratament. Cat de mare e acest tratament hotaraste duhovnicul.
Asa ca fruntea sus si cu Dumnezeu inainte.

Mergi la inceput