*Clopotei de Ianuarie - Februarie 2008* (10)
Raspunsuri - Pagina 16
LaLa_20 spune:
Miri ai niste scumpi de baieti...nu-i inchriezi...? fata si baietii de reviste.....
Mai vroiam sa zic ceva de...deh am huitat...mai bine ma duc sa dorm k in curand...o sa ceara puiuta papa
Cea mai optimista mamica!
Laura de Bianca Mihaela(15.12.2007)
Povestea nasterii
Printesa mea new
Bibi se face mare
In viata toti oamenii sunt trecatori,dar nu toti trecatorii sunt oameni!!!
LaLa_20 spune:
inca nu am iesit...da mi-am adus aminte...ma rog la Dumnezeu sa0i vina mintea sotului meu...ca tare mult imi doresc makr 2 copii...ca defapt visul meu ar fi...o vila mare,vreo 10 copii,si intelegere si sanatate...
Gata am fugit...noapte buna!!!
Povestea nasterii
Printesa mea new
Bibi se face mare
Mitsu-bishu spune:
LaLa_20, vezi ca zicea gatta ceva de cercelusii aia bagati cu pistolu' in cap. trecut, daca nu ma insel... Parca a spus ca nici nu i s-au facut bubite Sarei. Oricum, intrebi acolo unde ii dai gaurile. E mai bine direct cu cercelusi decat sa te chinui cu atzica sa o tot intorci... Si, ce conteaza pana la urma cat sta Bibi cu ei in urechiushe? Ca fiecare bb se vindeca altfel.
Stancutza, eu stiam ca nu se da miere pana la 6 - 7 luni, da' am zis sa ii grabesc cumva tranzitul... Plus ca stiu ca mierea e foarte hranitoare si de curand m-am intalnit cu o tanti care povestea ca la fetita mai mare i-a dat miere de la 4 luni, iar la baietel i-a dat... de la nastere! Cateva picaturi... Acuma, eu nu stiam de botulism si nici ca nu e voie pana la un an... Nici nu imi inchipuiam ca divina miere poate sa cauzeze asa ceva! Oricum, sper sa fie bine, nu de alta, dar m-am "oprit" din panica, am citit mult despre simptomele incipiente... Daca observ ceva straniu, fuga la spital! Asa ca i-am dat si azi... Stiu ca par o mama inconstienta, dar vad ca il ajuta...
Stiu ca sunt datoare cu mai multe vorbulitze... Inca din capitolul trecut... Dar nu prea imi sta mintea...
Angelique, multumesc mult de tot! Fie si pentru intentie! Nu-i bai daca nu reusesti sa imi aduci! Numa' sa ma anunti si pe mine cand esti in Bucuresti! P.S.: Arati fabulos in rochita aia!!! Bravo! Ca vad asa putine femei in rochie/ fusta in zilele noastre... You go, girl!
Isidora, merci de incurajari... Sper sa fie buna mierea aia, desi am luat-o de la un nene batran pe care il cunosc de anul trecut, din piata de la Moghiorosh... Vinde cu nevasta-sa, par experti, nu ii vad falsificatori... Mierea pasteurizata nu mai are nici pe jumate proprietatile asteia. Ma rog sa nu fie nimic grav... 30 de zile am de asteptat... Asta e perioada max. de incubatie. Om vedea...
Btw, fetele care incearca sa vada pozele Isidorei cu bb Ioan, sunt pe mail la zuze... Speaking of which, Ereena, nu am bagat datele alea, ca nu am fost atenta... Sorry...
Adryana_4u, am vazut pozici de la botez, mare frumusete s-a facut printesa ta!!! Si incepe sa semene si cu tine, hihihi! Cred ca nu mai poate tati dupa voi!
ANANDREI, cum sa nu!!! Si eu am chef de palavre in timp ce il plimb pe bb, da' eu ies mai rar cu el in timpul saptamanii, de cand cu scoala, mai mult vinerea si in we, in rest il plimba tanti bona... Vezi ca si alinaatudor sta pe la Veteranilor, poate ne intalnim toate 3 si punem de-o claca hihihi!
matzgravi, bine ai revenit! Te tot strigau fetele pe aici! Mai pune si tu linku' ala sa va mai admiram si noi!
miri, ce apartament? Sunt satula de apartament, eu ma bag la un hostel.... Eventual d'ala de teenager-shi, cu mai multe paturi in camera hihihi, da' nu stiu daca ma lasa cu bb! Daca tot ma aventurez, macar s-o fac pana la capat, ce mama ma-sii! Am vazut pozeeee!!! Nu cred ca mai e nevoie sa comentez cum il vad eu pe Sacha Oricum, funny si buni, da' nu are osteoporoza/ artrita/ reumatism? Cum poa' sa ridice "bolovanul"? Mai, ai niste copiiiiiii... Sa iti traiasca! (Sacha face si el gropite?! It would be nice... Va invidiez! )
Irlandeza, eu o sa zbor cu Wizzair catre Bruxelles, au niste avioane rooooz Am gasit dus-intors, cu tot cu bb, vreo 140 de euro cu taxe de aeroport, cu tot! Good shit!
alina023, nu-mi vine sa cred prin ce a trecut biata Ana[/b]... Parca nu era de ajuns zbuciumul de zilele trecute... Of, of! si sper sa fie totul bine!
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!
Mitsu-bishu spune:
isidora, aicea sunt!
Mai voiam sa spun ca maine facem vaccinul (mereu ma gandesc la tine cand ma gandesc la vaccin ) - am ales tetraxim, adica ala fara hepatita B, dar are antipolio injectabil... Sper sa fie bine...
P.S.: Am luat Huggies,... si sunt total dezamgita... Arata naspa, zici ca nu-s terminati, asa, sunt foarte grosi si ii tin lui bb piciorusele cracanate plus ca au elasticele mai slabe, pana acum deja s-a udat de 2 ori (in 24 de ore de huggies), treaba care cu Pampers mi s-a intamplat in 2 luni. O sa revin la pampers!
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!
Lala_D spune:
quote:
Originally posted by Laura Ioana
LalaD eu i-am dat antibiotic doar 3 zile, asa mi-a recomandat dr. si i-a trecut (avea rosu in gatut si temperatura).
Mama fericita de minune si frumusete de Thea Maria
Poze Laura
Sarcina 2007
Nasterea minunii Thea Maria
Atat sunt de mare
Botezul minunii Thea Maria
Poze cu hainute primite si rochita de botez + matusile mele
Am 2 luni
Lauraati primit antibioticul "preventiv".
"Rosul in gat" nu este un diagnostic ci un simtom al unei afectiuni de obicei virale dar uneori si bacteriene.
In mod normal in cazul unui "rosu in gat" inainte de administrarea unui antibiotic se face un exudat faringian pentru a clarifica existenta unei bacterii, stafilococ/ streptococ.Daca acestea apar se face o antibiograma pentru a vedea la ce e sensibil si in functie de rezultat se administreaza antibioticul.
In 95% din cazuri rosul in gat este dat de un virus ce actioneaza pe laringe/ faringe/ amigdale si antibioticul nu are nici cel mai mic efect pentru virusi si atunci tratamentul este doar cu medicamente antiinflamatoare.
Daca insa febra persista peste 3 zile inseamna ca peste virus a aparut si o suprainfectie bacteriana si atunci se trateaza cu antibiotic.
La bebelusi foarte mici se practica la noi administrarea preventiva a antibioticului pentru a "steriliza" zona si a preveni complicatiile date de suprainfectie. Nu este cel mai fericit mod de abordare dar uneori da rezultate.
Am patit de exemplu ca rezultatul la exudatul faringian sa fie steril dar copilul meu facea febra recurenta ( lunar) pana am facut si un exudat nazal . Surpriza : stafilococul ce dadea rosul in gat era stabilit in nas si isi facea de cap in voie. Asa incat eu recomand ambele exudate facute odata : atat faringian cat si nazal.
Asta in conditiile in care al meu copil plus sotul din dotare au "bunul" obicei de a face rosu in gat foarte des si a-si plimba microbul ( stafilococ/ streptococ/ bacterie) de la unul la altul in mod frecvent. In 90% din cazuri la noi in casa se trateaza amandoi.
As putea sa scriu o carte despre "minunatul" rosu in gat .
Un alt exemplu: copilul meu cu febra 39-40 timp de 3 zile, rosu in gat fara muci, fara tuse. Antiinflamatorii, uneori si antibiotic ( ca eram deja la capatul puterilor) si povestea se repeta lunar
Ce crezi ca avea : o nenorocita de timpanita ( asta este o punguta cu lichid strans in spatele timpanului )si care ii cauza febra si rosul in gat. Evident ca diagnosticul l-am obtinut absolut intamplator dupa ce l-am dus la ORL pentru ca imi spargea urechile la cat de tare dadea sonorul la casetofon/ tv etc. Credeam ca are "dopuri" in urechi . Ei bine nu avea dar auzea ca si cand si-ar fi bagat capul intr-un butoi. Infectia asta a trebuit tratata 10 zile cu antibiotic plus antinflamatorii. Si de atunci nu a mai avut febra recurenta si nici rosu in gat mai bine de 2 ani .
Hai ca m-am intins si nu vroiam asta . Dar e bine de stiut totusi cam cat de larga este paleta de diagnostice la acest faimos simtom de rosu in gat - pot fi : laringite, faringite, amigdalite de origine virala sau bacteriana, afectiuni orl ( otita, timpanite), polipi inflamati, ganglioni linfatici inflamati etc
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
Ereena spune:
lala , laurici , multumesc frumos de raspuns.
am inceput sa ii dau tratamentul de aseara , cu inima stransa, aproape nu am dormit deloc ,l-am tot controlat sa nu faca febra pt ca a inceput sa tuseasca serios. mi se rupe sufletul cand il aud ,tuseste ca un om mare dar nu foarte des . acum imi fac si mustrari de constiinta pt ca am plecat la plimbare si cand ma intorceam a inceput sa bata vantul cam tare dar nu am vrut sa iau un taxi , am zis ca e in carucior si e protejat ........ am comis-o rau de tot ,acum trage el ponoasele ,mititelul
Matei
CUM CRESTE BEBE
DRAGOSTEA MEA
BOTEZ
ceska777 spune:
HUH!
Afara ninge usor...vom avea un Paste alb anul asta. Noroc ca sunt ouale de Pasti colorate si le vom gasi si in zapada!
Pe la pranz ajunge tata din RO si Benji isi va cunoaste in sfarsit bunicul. Cred ca va fi un moment f special, tata e innebunit dupa nepot numai din poze si descrierile mamei mele. Pacat ca nu suntem cu totii impreuna de Paste dar il vom sarbatori in familia noastra mica....
Urez tuturor zuzelor de religie catolica sau evanghelica, familiilor lor si in special bebelusilor ( sarbatoresc primul Paste) un...
PASTE FERICIT!!!!!
Incerc si in zilele urmatoare sa va citesc doar sunt addicted!
Ceska, mamica de Benji
mic si scump - 2 LUNI si 3sapt (23.12.2007)
http://community.webshots.com/user/ceska7777
Aici incepe "lumea lui Benji"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113744
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
anca.b spune:
Buna dimineata!
Fetelor, voua v-a venit ciclul?
Ca eu vad ca m-am pricopsit cu el de azi dimineata. Oare nu e prea devreme? Ca abia am nascut de doua luni si o saptamina. Si bebe? Oare isi schimba laptele gustul sau compozitia? Ma gindesc sa nu-l afecteze pe bebe...
Anca si Stefan (13.01.2008)
www.flickr.com/photos/23412074@N05/sets/72157603860343198/" target="_blank">Bebe Stefan
LaLa_20 spune:
mitshu sarumana de raspuns,nu conteaza cat stabebe cu cercelusii aia,am ales metoda asta pt ca e cea mai buna pt ea...da am explikt in cap trecut ca am o depresie legata de cercelusii aia....
Si zici ca hugies is naspa?vroiam si eu sa incerc...hm da m-ai pus pe ganduri
Povestea nasterii
Printesa mea new
Bibi se face mare
irinouka spune:
neatza!
fetelor, intrebare: cum vine alocatia? la posta sau cum? v-am avzut vorbind si de carduri...sunt in ceata. pliz, scoateti-ma de-aici!
irina de bebe rares
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/