PCOS (6)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ali77 spune:

Merci gudinde mmm pentru raspunsuri si pentru linkuri. Am intrat deja…o sa imi fac timp sa le citesc pe toate; din pacate nu pot sa intru pe likul Grasimea care ne innebuneste, care ne omoara, care ne vindeca, imi apare tot timpul « Ai incercat sa editezi un subiect inchis »… nu stiu de ce !!

Sunt fff fericita. Mi s-a intamplat o minune maaare !!! mi-a venit menstruatia (doresc sa mentionez ca ultima menstruatie am avut-o pe 20 noiembrie 2007, imediat dupa ce am intrerupt tratamentul de 6 luni cu duphaston) !!!... si de atunci PAUZA!!!! Pentru mine chiar este o minune deoarece din 1996 eu nu am mai avut niciodata menstruatie, decat provocata cu progesteron sau anticonceptionale. De vreo luna am luat extract din mladite de zmeur cate 70 de picaturi dimineata timp de 1 sapatamana jumatate, maxim 2 saptamani (sincer nici nu mai stiu) si pe urma am intrerupt. Sa-mi fi venit oare menstruatia datorita acestui extract ??????? Oricum sunt foarte bucuroasa ca pot sa-mi reincept tratamentul cu Duphaston din z16 pana 25, inca 6 luni.

Va doresc multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gugulik spune:

Buna fetelor,
sunt Mari si am 31 ani. Toata viata mea am avut menstruatii neregulate (uneori si cu intarzieri de 3 luni). Nici un medic nu mi-a spus ca ar trebui sa imi fac griji. De mai bine de 2 ani incercam sa avem un bebe. In prima faza cei 3 medici ginecologi la care am fost spunandu-le intentia mea, nu au parut deranjati ca am ciclu la peste 40 de zile. Pana acum aprox 6 luni cand am dat peste o doamna doctor care a inceput sa investigheze problema. In prima faza am facut dozarie hormonale in ziua 3 (FSH 3.73; LH 9.07; Progesteron 0.29; Prolactina 21.15; Testosteron 0.29). Diagnosticul a fost ovare micropolichistice. Dupa care am facut HSG+proba COTTE, care a iesit k, ambele trompe permeabile. Dupa am facut spermograma sotului (cantitate 1.5mi, Ph=24 000 000/ml, Mobilitate la 3 ore=90%, motilitate+++, Mobilitate la 24 H =4% motilitate +/- Forme anormale 18%).
Si in februarie,dupa ce am indus menstruatia cu duphaston, am inceput tratamentul cu Clostil Begyt. La controale doctorita a zis ca nu reactionez de nici un fel, nici un folicul nu a crescut, asa ca dupa o noua tura de duphaston si o noua menstra am inceput tratamentul cu Menopur.
Am facut injectii din ziua 3 cate una pe zi pana in ziua 9 dupa care am inceput cu 2 pe zi timp de 8 zile. In acest timp am fost monitorizata tot la 2 zile. Doza a fost crescuta deoarece dupa 7 zile de tratament foliculii erau doar de 8. In ziua 18 (dupa 15 zile de menopur) am luat pregnyl (foliculii erau de 18-19 si din ce spunea doamna doctor erau multi). Momentan astept rezultatul.
Dar am o intrebare care ma macina. Am citit mult pe acest forum si pe internet dar eu tot nu reusesc sa imi dau seama daca am PCOS sau nu. Raportul LH/FSH foarte mare, dar in rest nu am alte simptome. Probleme cu greutatea zic eu ca nu, am 1.67 si aprox 60 de kg,care le-am acumulat in ultimii 5 ani de cand duc o viata mult mai sedentara (ma deplasez doar cu masina, pe cand inainte mergeam zilnic pe jos mai bine de 1.30.) pe atunci aveam 52 de kg. Doctorita de familie zice ca din analizele de sange ce le-am facut nu am problme cu insulina.
Va rog daca ma puteti lamuri am sau nu am PCOS?
Pentru ca nu vreau sa patesc la fel ca si cu ciclul neregulat, cand medicilor li se parea normal si imi spuneau sa incerc sa nu mai fiu stresata ca deaia nu pot ramane si cand colo eu lipsa ovulatie.
Ce parere aveti de tratamentul pe care l-am facut? Nu ar fi trebuit sa mai fac niste analize inainte (dozarile din ziua 21, sau nivelul insulinei)?

Sper ca nu v-am obosit cu povestea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by elenaraluca

Fetele spuneti-mi si mie va rooooooooooooooog!scurgerea asemanatoare albusului de ou indica ovulatie?am avut asa ceva dar in ziua 30 a cm,luna asta nu mi-a venit deoarece dr mi-a zis sa nu mai iau utrogestanul deocamdata.Maine merg la dr Bajenaru si cred ca imediat dupa Pasti voi incepe stimularea.MI-E FRICA RAU,RAU!am stat asa linistita lunile astea cand am avut decat metformin,nu am mai stat cu grija stimularii,sa ma duc la monitorizari,sa ma consum ca nu am foliculi mari.....etc dar cand ma gandesc sa o iau de la capat..

Din cate stiu eu, prezenta glerei progesteronice nu garanteaza 100% ovulatia, dar cu siguranta este un indicator. Ia si tu partea buna; poate a fost ovulatie.

Mergi la inceput

anadomnica
Titulatura de "spiridusul Einstein" mi-au dat-o fetele de pe forum.

ali77
Am refacut linkul: Grasimea care ne innebuneste, care ne omoara, care ne vindeca
Mergi in jos pe pagina pana gasesti articolul. Este a 5-a postare daca numeri de jos in sus. Se afla in capitolul 5 al acestui topic, pe pagina 1.

Si inca ceva: citeste tu si asta:
Informatii despre Duphaston si Utrogestan: aici si aici
Duphastonul luat pe perioade lungi nu face tocmai bine la ficat.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gugulik

Buna fetelor,
sunt Mari si am 31 ani. Toata viata mea am avut menstruatii neregulate (uneori si cu intarzieri de 3 luni). Nici un medic nu mi-a spus ca ar trebui sa imi fac griji. De mai bine de 2 ani incercam sa avem un bebe. In prima faza cei 3 medici ginecologi la care am fost spunandu-le intentia mea, nu au parut deranjati ca am ciclu la peste 40 de zile. Pana acum aprox 6 luni cand am dat peste o doamna doctor care a inceput sa investigheze problema. In prima faza am facut dozarie hormonale in ziua 3 (FSH 3.73; LH 9.07; Progesteron 0.29; Prolactina 21.15; Testosteron 0.29). Diagnosticul a fost ovare micropolichistice. Dupa care am facut HSG+proba COTTE, care a iesit k, ambele trompe permeabile. Dupa am facut spermograma sotului (cantitate 1.5mi, Ph=24 000 000/ml, Mobilitate la 3 ore=90%, motilitate+++, Mobilitate la 24 H =4% motilitate +/- Forme anormale 18%).
Si in februarie,dupa ce am indus menstruatia cu duphaston, am inceput tratamentul cu Clostil Begyt. La controale doctorita a zis ca nu reactionez de nici un fel, nici un folicul nu a crescut, asa ca dupa o noua tura de duphaston si o noua menstra am inceput tratamentul cu Menopur.
Am facut injectii din ziua 3 cate una pe zi pana in ziua 9 dupa care am inceput cu 2 pe zi timp de 8 zile. In acest timp am fost monitorizata tot la 2 zile. Doza a fost crescuta deoarece dupa 7 zile de tratament foliculii erau doar de 8. In ziua 18 (dupa 15 zile de menopur) am luat pregnyl (foliculii erau de 18-19 si din ce spunea doamna doctor erau multi). Momentan astept rezultatul.
Dar am o intrebare care ma macina. Am citit mult pe acest forum si pe internet dar eu tot nu reusesc sa imi dau seama daca am PCOS sau nu. Raportul LH/FSH foarte mare, dar in rest nu am alte simptome. Probleme cu greutatea zic eu ca nu, am 1.67 si aprox 60 de kg,care le-am acumulat in ultimii 5 ani de cand duc o viata mult mai sedentara (ma deplasez doar cu masina, pe cand inainte mergeam zilnic pe jos mai bine de 1.30.) pe atunci aveam 52 de kg. Doctorita de familie zice ca din analizele de sange ce le-am facut nu am problme cu insulina.
Va rog daca ma puteti lamuri am sau nu am PCOS?
Pentru ca nu vreau sa patesc la fel ca si cu ciclul neregulat, cand medicilor li se parea normal si imi spuneau sa incerc sa nu mai fiu stresata ca deaia nu pot ramane si cand colo eu lipsa ovulatie.
Ce parere aveti de tratamentul pe care l-am facut? Nu ar fi trebuit sa mai fac niste analize inainte (dozarile din ziua 21, sau nivelul insulinei)?

Sper ca nu v-am obosit cu povestea mea.

Diagnosticul clar de PCOS il poate pune doar un medic. Doar el poate sa-ti spuna daca ai sindromul ovarelor polichistice sau doar ovare polichistice.

Dar da, ceea ce descrii tu seamana f tare a PCOS.
Raportul LH/FSH este unul din indicatori.
Faptul ca nu ai alte simptome ... depinde. PCOS-ul este un sindrom care are f multe forme si etape. La unele persoane intalnesti hirsutism, la altele nu, la unele se asociaza cu obezitatea in timp ce altele au non-obese PCOS etc. Si in acest topic sunt fete care nu sunt grase. Gabrieluta are masuri de fotomodel si totusi are PCOS.

Atata timp cat nu ai facut insulina, dr de familie nu poate spune ca ai sau n-ai probleme. Oricum fetele care nu au probleme cu greutatea, in general, au valori bune ale insulinei. DAR si aici vine problema: rezistenta la insulina exista. De asta e si asa de greu de diagnosticat PCOS-ul si tb un medic bun. Aparent toate arata bine, dar de fapt rezistenta e acolo si isi face simtita prezenta in timp.

Foarte multe fete cu PCOS nu reactioneaza la stimularea cu clomifen. Deci nu te speria ca nu ai avut rezultate la aceasta.

Stimularea cu Menopur este una mai puternica dar e urmatoarea la rand dupa cea cu clomifen la care tu nu ai reactionat. Din cate zici ti s-a facut monitorizare, ti s-a dat pregnyl pt spargerea foliculilor. Deci nu pot decat sa-ti doresc mult succes si te asteptam cu vesti bune

In privinta certitudimii pe care o cauti: PCOS sau doar ovare polichistice ma tem ca trebuie sa te trimit la doctorita. Intreab-o franc si deschis. Este singura care-ti poate da un raspuns clar.

Eu nu sunt medic. Impartasesc doar din cunostiintele acumulate despre acest sindrom. Si chiar si un medic ar trebui sa te vada ca sa-ti puna clar un diagnostic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avdoral spune:

gudinde,intradevar esti spiridusul einstein.mii de multumiri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Of Of Of ..cine nu are GUDINDE sa-si cumpere!!!! Clar???
Ce ne-am face faa tine?
Fetelor sant in a doua luna de Glucophage..si am zis ca ha sa mai vin si eu sa mai povestesc ce si cum.Sa va tin la curent adicatelea..deci am luat prima luna mi-a si venit la citeva zile ...deci de cand iau a aparut acel mucus in ziua 17 si a fost si in 18..19 20...deci am avut clar vreo 4 zile de mucus.Asta inseamna ca am ovulat sau nu? Aparitia mucusului e semn clar ca ai ovulat?
Si cand apare dom`ne acest mucus? Inainte de ovulatie dupa sau in timpul..ca tot nu sant lamurita.
In alta ordine de idei..am mai putin vreo 8 kile...ceea ce e imbucurator..pentru mine e super bine in cinditiile in care tre sa dau jos..zeci...si nici nu as putea sa spun ca am tinut asa un regim foarte strict.
Nu mi-e rau...sper ca bunul Dumnezeu sa se intoarca si cu fata catre mine.
Va pup si numai bine,
Crisa

http://tt.lilypie.com/5ygUm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenaraluca spune:

Fetelor ieri am fost la dr Bajenaru ,si am venit cu ceva vesti.apropo de scurgerea aia despre care v-am spus si despre care spunea si Crisas,i-am spus d-nei dr de ea si mi-a recoltat un progesteron din care reiese ca intradevar am ovulat.Nu prea inteleg eu hormonii astia care cresc si scad intr-o veselie dar poate spiridusul nostru Gudinde imi va spune si mie cum sta treaba,ce indica un progesteron de 4,5 ?cand ar trebuii el sa creasca,si cat?eu sunt intr-a doua luna de metformin si fara utrogestan nu mi-a venit cm.acea scurgere am avut-o prin ziua 30.oare se poate sa fi ovulat in ziua 30?????????????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrriana spune:

Nu stiu cum e la voi,dar eu am pofta de mancare si cu metformin...Iau metformin de 12 zile 1500 mg/zi...si simt ca imi scade tensiunea cateodata...e normal?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Adrriana

Nu stiu cum e la voi,dar eu am pofta de mancare si cu metformin...Iau metformin de 12 zile 1500 mg/zi...si simt ca imi scade tensiunea cateodata...e normal?

Adriana

Adriana,

Nici nie nu mi-a scazut pofta de mancare. Cu tensiunea insa nu am avut nici un fel de probleme.

Mergi la inceput