PCOS (6)
Raspunsuri - Pagina 16
gudinde spune:
quote:
Originally posted by elenaraluca
Fetelor ieri am fost la dr Bajenaru ,si am venit cu ceva vesti.apropo de scurgerea aia despre care v-am spus si despre care spunea si Crisas,i-am spus d-nei dr de ea si mi-a recoltat un progesteron din care reiese ca intradevar am ovulat.Nu prea inteleg eu hormonii astia care cresc si scad intr-o veselie dar poate spiridusul nostru Gudinde imi va spune si mie cum sta treaba,ce indica un progesteron de 4,5 ?cand ar trebuii el sa creasca,si cat?eu sunt intr-a doua luna de metformin si fara utrogestan nu mi-a venit cm.acea scurgere am avut-o prin ziua 30.oare se poate sa fi ovulat in ziua 30?????????????
Acea scurgere se numeste glera progesteronica.
Daca dr-ita Bajenaru a spus ca ai ovulat asa a fost. Este un medic foarte bine pregatit si eu am mare incredere in profesionalismul dansei.
In legatura cu (virgula) cum trebuie sa "joace" hormonii in timpul CM, am pus niste linkuri catre poze mai demult. Le repet aici:
http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Estradiol.Cycle.JPG
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/99/MenstrualCycle_en.svg
CrisaS spune:
quote:
Originally posted by Adrriana
Nu stiu cum e la voi,dar eu am pofta de mancare si cu metformin...Iau metformin de 12 zile 1500 mg/zi...si simt ca imi scade tensiunea cateodata...e normal?
Adriana
Mie mi-a scazut pofta de mancare Adriana...chiar bine.O fi nu o fi de la el...eu sint multumita.Si mie imi sade tensiunea...nu mereu dar scade.Pe prospect scrie ca scade glicemia..la mine nu e ok...ca deja o am mica...am zile cind sint ametita complet...adica vad triplu dar m-a invatat dr mea si mi-a zis cum ma simt asa imediat sa beau un paharel de suc de portocale.Si merge!!!
Va pup, Numai bine
Crisa
http://tt.lilypie.com/5ygUm4.png
crixtina spune:
Neata! Si bine v-am gasit!(de-abia m-am inscris)
Povestea mea pe scurt: ovare micropolichistice, cicluri neregulate la 35-40 de zile, anovulatorii, greutate + 20 kg luate in numai 2 ani, sebum, caderea parului, acnee scazuta, dar prezenta si ea si cam atat....slava DomnuluiMarti am programare la Dr Bajenaru la Medlife si la sfarsitul lunii la dr Adina Ghemigian (merg pe 2 planuri si dupa aleg care mi se pare mai buna si mai dedicata). De-abia astept sa ma apuc de analze si sper sa nu imi dea diagnosticul de PCOS, vreau sa incep sa ovulez pentru ca la anul vrem sa ne apucam de bb si acum pregatim ternul pt ca el sa creasca intr-un mediu sanatos.
gudinde spune:
quote:
Originally posted by crixtina
Neata! Si bine v-am gasit!(de-abia m-am inscris)
Povestea mea pe scurt: ovare micropolichistice, cicluri neregulate la 35-40 de zile, anovulatorii, greutate + 20 kg luate in numai 2 ani, sebum, caderea parului, acnee scazuta, dar prezenta si ea si cam atat....slava DomnuluiMarti am programare la Dr Bajenaru la Medlife si la sfarsitul lunii la dr Adina Ghemigian (merg pe 2 planuri si dupa aleg care mi se pare mai buna si mai dedicata). De-abia astept sa ma apuc de analze si sper sa nu imi dea diagnosticul de PCOS, vreau sa incep sa ovulez pentru ca la anul vrem sa ne apucam de bb si acum pregatim ternul pt ca el sa creasca intr-un mediu sanatos.
Bine ai venit pe
Iti tin pumnii sa ai doar ovare polichistice si sa nu fie sindromul ovarelor polichistice. Foarte bine ca mergi pe mai multe fronturi. In fond faptul ca eu ma impac bine cu dr Bajenaru, nu inseamna ca si tu sau toata lumea trebuie sa o placa. Depinde de ce urmareste fiecare pacient, care sunt cerintele si asteptarile fiecaruia si daca vrei e si o chestie de feeling, de compatibilitate de aura, de cum vrei tu sa o numesti.
In plus, din experienta proprie iti spun ca o a doua opinie este foarte bine venita. Poate aduce o noua abordare, un alt mod de tratare a problemei.
Iti doresc mult succes, sa ai parte de vesti bune si sa gasesti la dr toate raspunsurile la intrebarile tale.
LisaLashes spune:
Cum este dr. Bajenaru de la MEdlife? Astept ceva pareri ale fetelor ce au fost la consultatie. MA gandesc si eu sa merg pe mai multe planuri pentru ca nu mai am rabdare si acneea ma napadeste :(
Cred ca am un fel de dependenta emotionala de ACO (v-am spus ca ma scapa rapid de acnee) si nu vreau sa cad iara prada lor .. :(
gudinde foarte adevarata faza cu rollercoasterul emotional, dar am crezut ca numai pe mine ma caracterizeaza starile astea
gudinde spune:
quote:
Originally posted by LisaLashes
Cum este dr. Bajenaru de la MEdlife? Astept ceva pareri ale fetelor ce au fost la consultatie. MA gandesc si eu sa merg pe mai multe planuri pentru ca nu mai am rabdare si acneea ma napadeste :(
Cred ca am un fel de dependenta emotionala de ACO (v-am spus ca ma scapa rapid de acnee) si nu vreau sa cad iara prada lor .. :(
gudinde foarte adevarata faza cu rollercoasterul emotional, dar am crezut ca numai pe mine ma caracterizeaza starile astea
Lisa,
Din punctul meu de vedere este o doctorita minunata, foarte bine pusa la punct dpdv profesional si este OM. Eu sunt incantata de colaborarea cu dansa.
Dar asa cum am zis mai sus, fiecare dintre noi are anumite cerinte, anumite asteptari in functie de care "catalogam" un medic.
In privinta roller coaster-ului emotional ... toate trecem prin el.
Am momente in care sunt optimista, increzatoare, momente in care privesc PCOS-ul cu maturitate si fac planuri si alte momente in care plang ca un copil si ma intreb cu ce am gresit eu in viata asta sa merit asa ceva, momente de depresie, de anxietate, de frustrari acumulate, de disperare pura si neincredere in fortele proprii si in viitor.
Acest topic are si acest rol: sa fie sprijin in momentele de disperare, un umar pe care sa se poata plange, un loc unde sa gasesti o incurajare si un sfat din partea unor fete care stiu exact prin ce treci si cu ce te confrunti.
raluk16 spune:
quote:
Originally posted by gudinde
Raluk16,
Daca zici ca "eu ma si ingras fara pilule, cam 5 kile pe luna... mancand putin si sanatos si facand sport mult... ", nu pot sa-ti spun decat ca nu-i normal.
Iti trebuie o evaluare endocrinologica completa: tiroida, suprarenala etc.
Tu sti cat ai insulina, TSH-ul etc?
Ar trebui un endocrinolog bun care sa ia pe rand toate cauzele posibile care duc la cresterea in greutate.
Chiar si in PCOS nu e normal sa te ingrasi aprox 1 kg pe sapt. in conditiile in care mananci sanatos si faci sport.
Eu credeam ca e normal daca PCOS nu e tratat cu metformin... Analizele sunt acasa la ai mei, nu le am la mine, dar insulina era in limite normale, TSH era in limitele normale romanesti. In sensul ca mi-a spus si doctorita ca asta in strainatate se numeste hipotiroidism subclinic (adica esti pe cale sa-l faci). Am tiroidita autoimuna hashimoto, si asta da hipotiroidism foarte rapid si usor. Doctorita e cam cunoscuta de foarte buna in Cluj, deci deocamdata am incredere in ea. Imi face din 6 in 6 luni analizele, sa stie cand sa intervina cu hormoni.
Saptamana aceasta am avut o interventie mai complicata, mi-am scos 4 masele de minte, si mi-am pus o lingurita de miere intr-o banana si am pus pe ele vreo jumatate de litru de apa sa le pot "manca" cu paiul. Asta ca sa ma energizez, ca am fost vreo 2-3 zile exact ca dupa o operatie (si am avut doua, deci stiu). De ce va povestesc asta? Pentru ca eu de multa vreme nu consum zahar, miere, indulcitori artificiali, etc, pentru ca nu ar fi bune pentru PCOS. Acum am cautat despre miere si diabet, miere si rezistenta la insulina si am descoperit ca nu numai ca nu e interzisa, dar sunt cercetari care afirma ca aceasta scade rezistenta la insulina!!! E ceva super! De Pasti, eu credeam ca voi incerca sa-mi fac ceva branzica cu stevia ca sa cred si eu ca pap ceva dulce. Dar asa, de vreo 2-3 ori pe an imi voi face ceva desert cu miere, oricum stiam ca e foarte sanatoasa.
Si cautand despre miere am gasit din greseala muuuuuuullllttttteeeeee studii care ridica in slavi otetul care spun ei ca scade rezistenta la insulina! Erau studii care chiar afirmau ca se poate scapa de diabet, si luat constant poti ajunge si ramane un om sanatos, si cel mai important, pentru rezistenta la insulina scria ca e cel mai bun pentru scaderea in greutate.
Eu nu prea suport mirosul de otet, nici macar in salate, dar ma tenteaza lipostop, are si crom... nu stiu manganul care il contine daca nu cumva face rau... Poate totusi imi voi trece peste orice greturi si voi incerca o lingura pe zi...
Pupici si multa sanatate!
gudinde spune:
raluk16,
Este normal ca in PCOS sa fi mai rubensiana. Cam asta e tipologia. Este normal sa te ingrasi foarte usor si sa slabesti foarte greu.
Dar, in conditiile in care tu tii o dieta stricta, un mod de viata foarte sanatos, faci mult sport si insulina este in valori normale (insulina este un hormon care depune) NU este normal sa pui in mod constant cam 5 kg pe luna cum spui ca ti se intampla. Este foarte mult. Trebuie sa fie mai mult decat PCOS.
Si faptul ca ai hipotiroidism subclinic incepe sa explice unele lucruri.
Dar trebuie facut ceva caci nu poti continua acest trend ascendent de acumulare de kilograme, caci kilogramele in plus inrautatesc rezistenta la insulina, inrautatesc deci PCOS-ul si multe alte lucruri.
Nu pun la indoiala profesionalismul dr-itei tale. Tu esti un pacient foarte educat, sti multe, ai citit mult si ca atare poti sa sti cand te afli in fata unui profesionist, sti ce sa ceri si ce inseamna asteptari realiste.
Ma bucur ca este o dr-ita in care ai incredere si care te monitorizeaza. Pt noi relatia cu medicul este foarte importanta si de lunga durata.
Ceea ce incerc sa-ti spun este ca trebuie sa vezi de unde ti se trage aceasta crestere ponderala in conditiile unui regim de viata foarte sanatos.
Ai grija de tine
andreicorina spune:
Buna seara fetelor.Ma numesc Corina si am 28 de ani.Acum sunt mama unui baietel de 15 luni.Din 2004 am incercat sa raman insarcinat-a si nu reuseam,nu ma gandeam ca poate am vreo probleme,ziceam ca e stresul de vina.Desi inainte de 2004 aveam CM neregulat,se intampla sa vina si dupa 3-4luni,mergeam la doctor si-mi dadea anticonceptionale pt reglarea menstruatie si prevenirea sarcinii,si c-am atat.In 2005 am mers in vizita in Israel la o prietena de familie,sotul ei fiind medic cunostea un dr ginecolog foarte bun si imi facuse programare la el,acel doctor mi-a spus ca s-ar putea sa am PCOS,aveam chisturi si nivelul testosteronului era marit,mi-a zis ca nu am ovulatie si de asta nu pot sa raman insarcinata,trebuia sa mai fac niste analize pt a determina sigur daca am PCOS,dar asigurarea nu mi acoperea acele analize,asa ca ramasese sa fac restul de analize in romania.Acel doctor mi-a recomandat sa fac timp de 4 luni tratamen cu Clomifen si sa iau acid folic,si daca nu ramaneam insarcinata sa fac si analizele si sa ma duc din nou la control.Am inceput tratamentul in dec 2005 pana martie 2006,iar apoi urma iulie sa ma duc in Israel si sa fac si analizele(pe care pana in ziua de azi nu le-a facut). Pe 10 iunie 2006 am aflat ca sunt insarcinata(eu deja nu ma mai gandeam la sarcina,stiind ca nu raman si asteptam sa fac vizita la dr)asa ca nu am mai facut nicio analiza.
Cu serviciu si cu sarcina mi-a iasit din cap PCOS,si chiar nici la dr ginecolog care mi-a urmari sarcina nu i-am povestit despre PCOS,i-am spus doar ca am facut trat cu clomifen pt ovulatie(proasta de mine)Toata sarcina am facut tratament cu Gravibinon si Utrogestan pt mentinerea sarcinii pt ca aveam burta tare tot timpul,aveam contractii.In ianuarie 2007 am nascut un baietel sanatos.
Doresc mult succes fetelor care vor sa ramana insarcinate si sa nu dispere ca eu cred ca bebe va veni
http://corinaandrei.shutterfly.com/action/
corina si nicolas
(18.01.2007)
andreicorina spune:
Acum suntem in Italia si abia astept sa vin in tara sa fac analizele sa vad daca am sau nu PCOS.De cand am incetat sa alaptez parca imi creste mai mult par pe fata,nu excesiv ,dar am,a reaparut acneea ca si in adolescentza,parul se ingrasa repede,sunt am 74kg si 1.60m,am fost si mai dar am tinut dieta daneza.Mama mea are diabet si face insulina ,are aceeasi constructie a corpului ca si mine mai plinuta in partea de sus,si ea a facut tratam pt a ramane insarcinata,si in plus acum doi ani i sau gasit si ei chisturi pe ovare ,fiind suspecta de cancer dar spre norocul nostru la biopsie rezultatul a fost negativ,adica nu avea cancer.Acum cand am citi toate astea pe forum despre PCOS mi-m dat seama cat de proasta am fost si nu am dat importanta ca acele analize trebuiau facute si stiam exact ce am,si poate nu ajungeam asa de grasa.
Va doresc noapte buna fetelorsi multi
http://corinaandrei.shutterfly.com/action/
corina si nicolas
(18.01.2007)