PCOS (6)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns avdoral spune:

subscriu la ceea ce a spus elenaraluca,in prima luna de metformin mi-a venit cm la 29 de zile si mi-am zis ca :gata s-a rezolvat problema menstruatiei din prima.dar nu e asa.acum sunt in z.38 a cm si nu stiu ce sa fac:sa ma apuc si de utrogestan ca sa-mi vina sau sa astept linistita sa vina cm singur.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

Fetili cu IQ-uri... care stie daca si ce legatura este intre luteina si faza luteala a unui CM? Mie medicul mi-a dat sa iau complex de vitamine cu luteina pt. o posibila sarcina...???... HELP!!!

Acush vine bebe mult dorit!
http://tt.lilypie.com/MZWVm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali77 spune:

quote:
Originally posted by anadomnica

Fetili cu IQ-uri... care stie daca si ce legatura este intre luteina si faza luteala a unui CM? Mie medicul mi-a dat sa iau complex de vitamine cu luteina pt. o posibila sarcina...???... HELP!!!

Din cate stiu eu nu prea exista nici o legatura intre cele doua.
Luteina este un puternic antioxidant care ajuta in lupta impotriva bolilor si poate fi gasita sub forma de capsule precum si intr-o varietate de alimente.
• Oua;
• Salata verde;
• Spanac;
• Gulie;
• Broccoli;
• Porumb;
• Mazare;

Faza luteala este perioada care incepe imediat dupa ovulatie si dureaza pana in ziua de dinaintea urmatoarei menstruatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by anadomnica

luteina = progesteron (sinonime)

De asta se ia progesteron in faza luteala in caz de deficit, faza in care corpul galben secreta progesteron (luteina).

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by avdoral

subscriu la ceea ce a spus elenaraluca,in prima luna de metformin mi-a venit cm la 29 de zile si mi-am zis ca :gata s-a rezolvat problema menstruatiei din prima.dar nu e asa.acum sunt in z.38 a cm si nu stiu ce sa fac:sa ma apuc si de utrogestan ca sa-mi vina sau sa astept linistita sa vina cm singur.

avdoral nu uita ca ovarele lucreaza consecutiv: o luna unul, o luna altul; unu' o fi mai "puturos". De asta cand se fac monitorizari ecografice in luni consecutive se observa daca se ovuleaza doar cu un ovar sau cu ambele, ce productie de foliculi ai cu ovarul drept, ce productie cu ovarul stang etc.

Iar in legatura cu metforminul sa sti ca si mie mi se intampla: intr-o luna imi vine CM mai bine, in alta se cam lasa asteptat. Din pacate la noi sunt multi factori care actioneaza si de multe ori un CM regulat sau aproape regulat se obtine f greu.

Mergi la inceput

ali77,

Offfff ca ai trecut prin multe.

Imi pare tare rau ca nu esti mai aproape de Bucuresti sa te trimitem aici la medic.

In legatura cu analizele: nu numai ca ai LH-ul mare, dar ai raportul LH/FSH foarte mare. In mod normal acest raport in ziua 2 sau 3 este 1, ori la tine este 4.21 Este foarte mult si este unul din indicatorii importanti in determinarea sindromului ovarelor polichistice (atentie! este o diferenta mare intre ovare polichistice/micropolichistice si sindromul ovarelor polichistice)
Insulina nici nu ai cum sa o faci decat daca margi unde au laboratorul. Am tot explicat de ce.

Stai un pic. Mai pui pana la fertilizare in vitro e cale lungaaaaaa. Ceea ce pot sa-ti spun cu siguranta este ca nu poti ramane gravida daca ei ACO (asta clar) sau daca n-ai ciclu.
Si cu tot respectul pt d-na dr asta e problema ta principala. A... ca scaderea in greutatea te-ar ajuta mult este partea a doua.

Vezi ca noi am tot postat despre care sunt etapele obtinerii ovulatiei la fetele cu PCOS. Exista si un link in prima postare din fiecare capitol.
Mai e drum lung: metformin, stimulari usoare, stimulari mai puternice .... FIV este etapa finala.

Branca ursului este un produs naturist destul de controversat: la unele persoane merge, la altele absolut deloc. BU se ia doar la inceputul CM. Nu se ia tot timpul. In plus este un produs estrogenic. Noi nu cu estrogenul avem probleme. Noi avem deficit progesteronic in faza luteala.

E f bine ca prolactina nu e mare, caci aceasta singura poate inhiba ovulatia.

Din linkurile postate pe prima pagina iti recomand sa incepi cu acestea, avand in vedere punctele atinse de tine:

Despre ACO

Grasimea care ne innebuneste, care ne omoara, care ne vindeca atricol despre sindromul metabolic, hiperinsulinism, tesutul adipos si efectele acestuia asupra sistemului endocrin

Principalele etape pt obtinerea ovulatiei in PCOS (metode alopate) aici si aici

Mergi la inceput

gudinde - stiam eu ca tre sa fie o legatura cu faza luteala. Multumesc mult (un adevarat spiridus Einstein esti)! Acum vine o alta inrebare: e bine sa iau complexul asta de vitamine cu luteina pe tot parcursul CM (faza foliculara, ovulatie si faza luteala)? Sau - avand in vedere ca undeva ne invatai ca progesteronul inhiba ovulatia - ar fi bine sa iau doar in faza luteala. Medicul nu mi-a precizat nik in acest sens, asa ca eu am luat zilnic .
Multumiri anticipate si multe

Mergi la inceput

Eu personal am luat intotdeauna progesteron in faza luteala si niciodata nu mi-a recomandat medicul altfel.

Nu am date/cunostiinte despre complexul pe care-l iei tu si nici nu stiu ce cantitate de progesteron contine. Presupun ca medicul ti-a recomandat aceasta doza avand in vedere problemele tale si deficienta ta progesteronica.

Off-topic: nu sunt Einstein. Nici pe departe. Sunt foarte multe elemente ale acestei boli pe care nu le stapanesc, foarte multe implicatii pe care nu le cunosc. Sunt insa anumite aspecte pe care le stapanesc bine pt ca viata si nevoia m-au facut sa pun mana pe carte.
Si sincer mi-as dori ca fetele care au avut succese si acum au trecut mai departe la odisee sau pur si simplu nu mai sunt asa active pe forum, sa mai vina din cand in cand si sa ne mai povesteasca din experienta lor, cum au obtinut succesele. Sa impartaseasca un pic din experienta acumulata asa cum ele atunci cand au avut nevoie de un sfat l-au gasit aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elenaraluca spune:

Fetele spuneti-mi si mie va rooooooooooooooog!scurgerea asemanatoare albusului de ou indica ovulatie?am avut asa ceva dar in ziua 30 a cm,luna asta nu mi-a venit deoarece dr mi-a zis sa nu mai iau utrogestanul deocamdata.Maine merg la dr Bajenaru si cred ca imediat dupa Pasti voi incepe stimularea.MI-E FRICA RAU,RAU!am stat asa linistita lunile astea cand am avut decat metformin,nu am mai stat cu grija stimularii,sa ma duc la monitorizari,sa ma consum ca nu am foliculi mari.....etc dar cand ma gandesc sa o iau de la capat..

Mergi la inceput

gudinde - mare dreptate ai cu fetele cu PCOS care au reusit sa fie mamici ca tare bine ne-ar mai prinde sa cunoastem cateva cazuri si sa vedem ce tratamente au dus la succese. Cat despre tine, ca esti un spiridus Einstein... eu te tachinez mai mult, pt.ca asa ti-ai trecut la descriere... Ma gandeam eu ca nevoia te-a facut sa investighezi si sa clarifici multe aspecte ale bolii. Oricum, ti se cuvine tot respectul pt. ajutorul pe care il oferi constant fetelor... si intr-o zi vei culege si roadele acestui ajutor

Mergi la inceput