Calendarul gradinarului (de daniela_b),Capitolul 2

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Martie, e maro gardul. Nu se vede noroiul pe el! Daca vrei poti sa dai cu un lac protector, ceva. La un gard mai nou si fara defecte merge. Il vopsesti cind nu se mai poate... Oricum, daca il lasi asa se face negru natural in timp, dar se strica si lemnul.
Pe aici primavara e capricioasa rau. Pina acum am avut noroc, in jurul nostru a fost grindina, una-alta, noi am scapat. E ca in filmele de razboi, cind in plina lupta eroul alearga si cad bombe in jurul lui...
Gabiarama, multumesc. La tine poate ca e mai frig sau daca sint in primul an lalelele si narcisele sint mai lenese. Eu am pus lalelele in ianuarie, inca n-au inflorit toate. Cele care au inflorit au o tulpina tare mititica. Narcisele cresc, dar inca nu au nici o floare. Poate le-am pus si prea adinc. Macar am sperante pentru la anul.
Vreau si eu leustean! Am pus seminte direct in pamint, dar nu dau nici un semn.
Au rasarit unele care le-am pus direct in pamint, acum nu mai stiu ce. Castravetii si salata, rosiile galbene... nu mai stiu! Dar vreau si eu leustean, aici nu am de unde sa cumpar. Poate incerc sa pun rasaduri, sa am mai mult noroc in felul asta.
Gazaniile le-ai pus direct in pamint? Am pus si eu asa si mi-a iesit un singur fir. Dar au rasarit bine in ghiveci, incearca si asa. Cele de anul trecut au fost puse direct in pamint si sint tare multumita de ele.
Eu tot smulg la stejari din gradina, ca are vecinul si probabil ca aduc si veveritele ghinda. Astea cum naiba se prind atit de usor?
Cosmosul pe care l-am transplantat e pe baricade! In vasul initial erau cam firave si cu tulpinile strimbe, vad ca afara le place mai bine.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Ramona ,in Iasi acum ploua si e destul de frig , iar saptamina trecuta chiar a mai nins putin

Narcisele ,lalelele,crizantemele si stinjeneii i-am adus de la cineva pe la inceputul lui martie .Cum ar veni i-am transplantat ,nu? Si leustean am adus o radacina ,pe care am impartit-o in 3 si s-a prins .Chiar e maricel .Cel din seminte inca nu a iesit .Daca vrei si tu o radacina eu iti dau la primavara ,numai ca nu stiu cum ar putea ajunge pina la tine
Am uitat sa spun ca si la ceapa se vad deja coltii iesiti din pamint .Prin urmare am mari sanse ca pe la Pasti sa fac o salata din ea .

Gazania am pus-o in ghivece ,nu afara .Stiti ce a mi-a iesit foarte repede si a crescut destul de bine ? Floarea soarelui decorativa(pitica) si ochiul boului .Si ardeii iuti .

Aici sunt citeva poze de saptamina trecuta facute in gradina .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Floricica al carei nume nu-l stii, e in fel de clopotel roz. Am si eu,creste sub forma de tufa, daca-i aduni semintele o poti inmulti, e frumoasa si-i place la umbra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Multumesc ,Olympia Am tot cautat pe net ,dar parca nu semana nimic cu planta din gradina mea .Si atunci am zis sa astept sa infloreasca si abia apoi ma voi lamuri . Am fost inspirata ca le-am pus in locuri mai ferite de soare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

quote:
Originally posted by gabiarama

Multumesc ,Olympia Am tot cautat pe net ,dar parca nu semana nimic cu planta din gradina mea .Si atunci am zis sa astept sa infloreasca si abia apoi ma voi lamuri . Am fost inspirata ca le-am pus in locuri mai ferite de soare .

GABI ,de 3 ori mama

Foarte frumoase pozele, dar chiar ca e frig la voi, dupa cum arata vegetatia, adica .. mai deloc.
Planta se numeste caldarusa, mai bine zis "caldaruse" si le merge bine la umbra, am si eu 2 (cred ca se vad si in poze). Cand le-am cumparat de la o pepiniera, am fost avertizata ca mi se va umple curtea de la ele, aiurea.. tot 2 am, de vreo 3 ani (probabil pt. ca nu au deloc soare).

Mergi la inceput

Vreau sa vad si eu pozele, dar imi trebuie toata adresa s-o scriu eu. Cred ca vrea sa ma lase computerul, se blocheaza cind vreau sa apas pe un link.
Am si eu rasaduri de caldaruse (columbine), pot sa le pun la umbra?
Martie, care sint bergenia alea? As vrea sa vad o poza sau sa gasesc o denumire... macar in latina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Ramona, ti-am trimis PM, ai vazut? Da cautare pe Google, chiar asa ii zice Bergenia, nu e o denimire populara, ai s-o gasesti cu siguranta, are frunze mari, practic e o tufa, flori roz crescute pe tulpini rosii, e frumoasa. si merge la umbra si caldarusele la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Vai Gabiarama pe mine nu ma poti lauda ca nu am trimis poze si nu pot sa iau din meritele fetelor;te invidiez ca ai prins leustean si chiar ai cu ce sa te lauzi.
Rasadurile trebuie sa treaca si printr-un stadiu afara, ca sa se intareasca si acum chiar este devreme sa le transplantezi.

Mergi la inceput

Asa e Martie, le-am gasit. Sint si in catalogul la care dadusem link. Le mai studiez, nu le-am dat atentie pina acum.
Fetelor, stie cineva sa deschida capitol nou? Ca eu nu ma pricep!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

La mine leusteanul a mers destul de bine. S-a mirat mama tot anul trecut de el. Am avut 2 radacini de la cineva, dar au rasarit si seminte din plic. Acum am vreo 12 tufe (mici, da' 12). Daca vreti, cred ca as putea sa mai scot din ele. Stiu ca tu vrei, Ramona, da' cum sa-l trimit pana la tine?

Mergi la inceput