Calendarul gradinarului (de daniela_b),Capitolul 2
Raspunsuri - Pagina 23
olympia spune:
Martie, pe mine nu ma deranjeaza vizual gardul nevopsit.Bnica si eu am alun si e mare, copac ,adica i-ati o rezerva, mai ales ca ai loc...Ramona, castravetii se leaga pe suport sus ca si ei cresc inalti.Aaa....acum te invidiem noi ca la tine e vara si la noi e frig!
martie spune:
Au ramas acum pozele cu comentarii cu tot, sa va uitati la cele cu comentarii.
Olympia,ce dulce a fost fata ta! sunt (la origine) cutii postale sub forma de casute de pasari. Nu s-au potrivit nicicum la portile noastre, asa ca in fiecare an le asez prin curte pe post de decor. Chiar acum le-am vopsit din nou cu vopsea rosie ca se decolorase "acoperisul" si arata jalnic.
Mai am un petec de pamant in spatele casei (umbra non-stop), am acolo un mesteacan, imi place coaja alba si acum am pus niste tufanele (le-am mai mutat acolo), dar nu o sa le mearga bine. Aici e un fel de cimitir (mi-au murit un molid argintiu si o magnolie) din cauza curentului si a umbrei. am sa fac si aici poze, sa vedeti.
martie spune:
quote:
Originally posted by olympia
Poate cand spargi monotonia dreptunghiului o faci cu niste linii curbe...Eu zic ca arata mai bine. Maica-mea a fost la un moment dat in Anglia si a venit zapacita de cap ca de ce au oamenii aia acolo numai alei strambe, una nu era dreapta, iti dai seama! Chiar si la gradinita mica din fata casei aleea era serpuita. Mama ar fi vrut-o dreapta, scurta, directa.De ca sa ocoleasca? Pai din motive de design, nu?
Da, exact asa am sa fac, sper sa mai gasesc dale din-astea, ca sunt luate demult.
B.nica, alunul e aici de cand lumea, poate sa aiba si 100 de ani, chiar nu stiu, e unul dintre putinii pomi ramasi de la fostul proprietar, la mine se inmulteste de ma enerveaza, mereu imi apare prin curte cate un mare lastar (din alunele cazute pe jos cred), daca vrea cineva alun sa spuna, dar creste foarte mare.
Ramona J spune:
Martie, am vrut sa ma uit inca o data la poze, dar se pare ca se uita prea mult lume si nu mai am loc!
Care zici ca sint floricelele alea, bergenia? Mai caut pe internet, poate ma dumiresc.
Gard din lemn am si eu, cred ca se vede prin poze. Al nostru e vopsit si-ti recomand si tie, ii mai prelungesti viata in felul asta. Nici eu nu sint mare fan, dar nu prea am de ales din cauza vinturilor. Aici cam toata lumea are garduri din astea. Altfel cred ca mi-ar zbura toate de prin curte la vecini!
Martie, nu-mi dau seama cit de mari sint casutele, dar daca nu sint prea grele poti sa le atirni si prin pomi, drept casute pentru pasari. Noi avem unele facute de copii. La magazinele gen Bricostore au program in weekend pentru copii, sa construiasca tot felul din chestii din lemn. Uite asa ne-am ales si noi cu o multime de casute din astea. Sa nu mai spun ce culori au ales copiii pentru ele!
Olympia, vremea e schimbatoare primavara. Am avut 26 de grade acum o luna si a doua zi ningea!
E bai mare cu castravetii aia. Sint plantati chiar linga casa, de ce Dumnezeu sa-i leg? N-as vrea sa dau gauri in caramida! Cred ca-i mut, nu am alta solutie. Sa vedem daca vine sotul cu vreo idee, el m-a pus sa-i pun acolo. M-am gindit eu ca nu-i locul potrivit...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
olympia spune:
Legi fiecare planta cu un fir vertical si toate firele le prinzi pe unul lung orizontal, sus, paralel cu streasina.
martie spune:
Da, am sa vopsesc cu siguranta gardul, dar ce culoare?
Casutele au fost si prin copaci, dar la vantul din Bucuresti mai mereu mi le zbura sau le stramba si acum le-am lasat pe jos.
Chiar as vrea sa cumpar mai multe feluri de cuiburi de pasari (casute) am vazut enorm de multe modele la un pet shop si sa le atarn prin copaci, sunt foarte decorative si haioase.
La Hornbach aveau lampioane rotunde mici, speciale pt. agatat in pomi, dar erau exagerat de scumpe.
Cat priveste castravetii exact cum spune Olympia. Asa am vazut si eu la toata lumea. Pui 2 bete si le legi cu o sfoara la capetele de sus intre ele. Si apoi de la fiecare fir de castravete ridici o ata pana sus si-l lei de firul de sus. (exprimare de tip-top minitop). Sper ca ai inteles de la mine si de la Olympia cum.
Ramona J spune:
Am inteles, va multumesc. Asa merge foarte bine!
La noi a fost furtuna nasoala, la numai citiva km de noi a sunat sirena de tornado (pina la urma n-a fost, dar ma uitam la tv cum se invirteau norii gata-gata sa se formeze!) si a fost grindina cit mingile de ping-pong. Pina la urma la noi au cazut citiva stropi si gata. Am avut noroc si de data asta! Nici nu am mai adus plantele inauntru, ca m-am saturat sa le tot plimb atita!
Ramona J spune:
Martie, uitasem sa-mi dau cu parerea in legatura cu culoarea gardului de lemn: culoarea noroiului! In felul asta nu se vede cind e stropit (dupa fiecare ploaie, de cite ori uzi gradina etc.)
martie spune:
Ramona, tu ai gardul un maro inchis de tot , nu? Am vazut la tine un gard de lemn si mi-a placut fff mult culoarea, chiar asa am sa iau vopsea, e f frumos, alb ar fi prea contrastant plus ca nu s-ar potrivi mai cu nimic, mai ales iarna..
Cred ca m-am hotarat.
Ma cam sperii cu vremea aia de la tine. Tornada? Mama, nu-mi vine sa cred.. Aici e un frig, dimineata erau 6 grade, nici nu ploua calumea, nici nu e frumos, parca sunt zile din-alea nesfarsite de noiembrie..
Imi inchipui la Campina cam ce "zapuseala" e..
gabiarama spune:
Am admirat gradinile voastre Ramona si B.nica .A mea cind va arata asa oare ? Narcisele inca nu au boboci ,lalele parca nu dau nici un semn sa mai creasca sau sa le mai dea vreo frunza .Am 3 copacei de liliac(alb,roz si mov) ,au bobocei ,dar mai e pina vor inflori .Trandafirii s-au prins ,le-au dat si citiva muguri .Doar in gradina de legume se vede patrunjelul , a rasarit si mararul ,leusteanul e chiar maricel ,am zarit si salata .In rest ,urmaresc in fiecare zi rasadurile si nu stiu ce voi face cu ele ,ca mi se par asa de firave .
Nu sunt multumita de gazanie ,au rasarit putine si dintr-un plic am doar vreo 10 firisoare .
Am retinut si eu ideea cu agatatul castravetilor
Am o crenguta de forsythia intr-un pahar cu apa si vad ca i-a mers foarte bine.Acum s-au uscat floricelele si ii dau frunzulite .Ce sa fac cu ea , sa o pun in pamint in gradina ?E mica , are doar vreo 50cm.