Calendarul gradinarului (de daniela_b),Capitolul 2

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc B.nica. Am niste "custi" din sirma pentru rosii. Prima am si instatlat-o, celelalte rosii nu mi s-au parut suficient de inalte.
Problema e ca nu cred ca am pus castravetii in loc bun, pe ei cum sa-i sustin?
Martie, ce spui tu e imposibil! Ieri ne-am apucat sa scoatem un strat de pamint din gradina, asa ne gindisem noi. Dupa de am sapat un petic de vreo doi metri patrati am renuntat. Cum sa scot atita pamint sa pun pietris? Singura solutie este sa punem un strat de compost si sa-l dam cu rototillul de care ziceam. Plugul ala sau ce o fi!
Daca n-am reusit sa scoatem pamintul ne intoarcem la varianta conform careia trebuie sa omorim intii buruienile si iarba existente. Of!
Dar ce ati mai muncit sa mutati atitea flori, felicitari si vrem poze!
Eu am citiva trandafiri si initial ma gindisem sa merg mai mult tot cu trandafiri. Dar dupa ce am avut un an sa-i observ am renuntat. Mi se par foarte sensibili si pretentiosi. Ai mei vesnic au ceva: pete, gongi, le trebuie multa apa, mult ingrasamint...
Olympia, multumesc pentru explicatia cu rasadurile. Am mutat ieri cosmosul. Nu cred ca era pregatit, dar tulpinile erau tare subtiri si nu mai stateau drepte deloc. Nici nu ma omor dupa ele, asa ca vedem ce o fi. Pe restul le mai las. Majoritatea au rasarit, dar mai sint citeva care se lasa asteptate.
Mi-au rasarit si ardeii din Romania, sint chiar maricei. Rosiile in schimb se lasa asteptate.
Cind m-am mutat aici nu m-am gindit ca gasesc un loc unde se ocupa atit de mult de mediul inconjurator. Stiti voi, imaginea cu Texas si petrolul! Dar chiar m-au luat prin surprindere! De exemplu cu compostul si scoarta de copac: sint facute din ce aduna de pe la oameni. Cind curatam crengi, adunam frunze etc., punem toate astea in pungi speciale din hirtie. Iar Primaria foloseste totul pentru facut compost si alte produse de genul asta. Din brazii de Craciun fac cojile de copac care se pun la plante. Mi-am amintit ca acele de brad sint bune pentru azalee si alte plante iubitoare de aciditate.
Mi-am facut o lista cu toate rasadurile, cu culoarea florilor, inaltimea lor, cind infloresc, daca le place soare sau umbra. Incerc sa stabilesc si eu un plan pe hirtie, sa nu mai plantez asa haotic.
The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun ca ieri au fost 31 de grade, cred ca de aia n-am avut asa spor la sapat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ramona este bine ca ne dai amanunte despre compost.
Vezi tu, noi vedem in filmele americane acea "scurgere"care toaca resturile vegetale si nu ii intelegem importanta;cate tone de resturi se arunca intr-un oras si care ar pute fi folosite ca ingrasamant daca ar avea un circuit anume!

Mergi la inceput

B.nica, partea buna e ca putem sa ne facem compost si acasa. Eu am cumparat "recipientul", dar uite ca inca nu ne-am invrednicit sa-l pregatim si sa ne apucam de treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Iaca si pozele, dar fara actualizarea dizainariei de ieri, ca ploua azi si e un friiiig..

Am facut comentarii pe baza pozelor, vedeti voi..

http://community.webshots.com/user/Meda77

Mergi la inceput

Martie, e foarte frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Vad ca nu mi s-au salvat comentariile, asta e chiar culmea.

Ma rog, locul de langa leagan e cel cu coaja de copac, copacul mare, adica tufa mare e alunul care face multa umbra si acolo gazonul nu are nici o sansa. Aici vreau sa amenajez eu si locul de joaca cu nisip.

Mai am gangul acela cu gratarul in spate unde am multi trandafiri urcatori si o lonicera rosie.

Am pozat si o despartitura pe care am facut-o pe la jumatatea gradinii (intre pilonii aceia micuti de lemn) unde am pus cateva pavele de lemn, ca sa mai sparg monotonia dreptunghiului. Langa brad vreau sa mai pun pavele (sa fie o alee din pavele)de lemn si sa asez bancuta.

Gardul de lemn arata jalnic (vara se mai acopera cu plante), dar totusi trebuie vopsit, cu alb ar fi urat, nu?

Martie & Bebica & maimuta Sara

Edit: ba s-au salvat si cu comentarii, facui o varza, dar am sa incerc sa las doar albumul cu comentariile aferente.

Am luat si 2 bergenia, nu mi-a venit sa cred cand am vazut aceasta planta la magazin, ti-o recomand si tie Ramona, creste la umbra, infloreste primavara devreme, are niste flori roz spectaculoase pana in aprilie tarziu. Am vazut-o peste tot in Italia si m-am gandit ca nu e pt. clima noastra ca apoi sa o vad chiar la vecinele mele prin curte. E foarte frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

M-am uitat cu fiica-mea la pozele tale, la fetite ,floricele si pisici.M-a innebunit sa te intreb pt. cine erau casutele acelea mici de pe pamant. Eu sunt tare curioasa sa vad ce si cum ai schimbat.Se pare ca pe la toata lumea se contureaza planuri noi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Poate cand spargi monotonia dreptunghiului o faci cu niste linii curbe...Eu zic ca arata mai bine. Maica-mea a fost la un moment dat in Anglia si a venit zapacita de cap ca de ce au oamenii aia acolo numai alei strambe, una nu era dreapta, iti dai seama! Chiar si la gradinita mica din fata casei aleea era serpuita. Mama ar fi vrut-o dreapta, scurta, directa.De ca sa ocoleasca? Pai din motive de design, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Martie de cand este plantat alunul? Am luat si eu 3 si vreau sa-i plantez in week-end dar nu stiu la ce distanta.

Mergi la inceput