Calendarul gradinarului (de daniela_b),Capitolul 2

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Vaaaai , ce rusine mi-e ! Martie , B.nica

Aseara ,dupa ce s-a oprit ploaia am iesit afara cu unul dintre baieti si am analizat evolutia plantelor mele .Am numarat 6 narcise la care se vede bobocul,e mic ,dar e acolo Si la stinjenei am simtit la pipait ceva mai tare .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Georgeta ce seminte de leustean ai folosit? Romanesti sau unguresti?Si in cat timp ti-au rasarit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Sorry! Chiar nu mai stiu ce fel de plicuri erau (asta se intampla anul trecut). Stiu ca au rasarit foarte greu. Patrunjelul avea deja frunzute. Si nu toate semintele. Dintr-un plic am vreo 10 tufe micute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Mi-a rasarit o lalea galbena de-mi vine sa o pup de frumoasa ce e!
Este una care cred ca este alba si restul astept sa ma surprinda;Anul trecut am luat de la un targ de la Expo bulbi care se vindeau la bucata si nu imi mai aduceam aminte ce culori spuneau ca sunt;pana acum au iesit grena,violet,galben..si oi mai vedea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabiarama spune:

Mi-am luat azi din piata de la tarani o clematita rosie .E un lastar lung de vreo 3-4 m .Am pus-o in pamint ,linga gard, dar cum o prind ? O leg asa ca pe vita-de-vie ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ce frumos! La narcisele mele nici n-am vazut boboci! E clar ca am pus bulbii prea tirziu.
Lalelele mele sint rosii-rozulii. Cind le-am cumparat erau diferite in poza aia, dar au rasarit cam la fel.
Din semintele mele de leustean puse direct in pamint n-a iesit nimic.
Clematita am si eu, dar inca e atit de mica - nu m-am gindit inca in ce fel s-o prind. E linga un stilp de la gard, probabil ca o leg cumva de el.
Rasadurile mele de nasturtium sint maricele, dar nu stiu unde sa le pun. Voi aveti? Dati-mi niste idei, ca tare au mai crescut si e cazul sa le transplantez.
Am vazut intr-o revista o idee care mi-a placut. Un jurnal cu plantele din gradina. Pe linga notite, pui plicurile plantelor sau poze si descrierea din cataloage.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Gabiarama, clematita o legi pur si simplu, ca pe vita de vie. Sa nu uiti la primavara sa o tunzi bine, adica sa lasi lastarii doar de vreo 40cm (sau pana la prima legatura)daca vrei sa se dezvolte bine anul viitor. Unele soiuri se mai tund odata vara, dar trebuie sa stii exact ce soi e.Sper ca anul asta sa ajunga si clematitele mele asa mari, le am doar de anul trecut. Oricum, acum in primavara, de cand le-am tuns au crescut neasteptat de mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe03 spune:

Buna gradinareselor,
am descoperit de ceva timp subiectul deoarece de 4 ani de cind ne-am mutat la casa ne-am apucat de gradinarit( ca nu putem lasa terenul pe care cu greu l-am achizitionat cu buruieni la voia intamplarii).
V-am citit care ce a-ti mai cultivat asa ca vin si eu cu un raport( fara poze din pacate, ca nu am inca). avem un teren de 550 m.p, casa si aleile ocupa cam 200 m.p, restul e gradina,in spatele casei( aceasta fiind la mijlocul terenului,gradina cu copaci, inca mici si zarzavaturi, in fata flori si ceva gazon.
copaceii i-am plantat cu patru ani in urma cind am cumparat terenul si anul trecut au facut ceva fructe, avem asa: un piersic, un prun(care trebuia sa fie par), 2 meri, un visin , un cires, si un cais, legume am facut in fiecare in cantitati rezonabile, am pus asa: deocamdata ceapa, seminte de salata, ridichi,morcov, pastarnac,marar, telina , patrunjel pentru frunze dar si pentru radacina...urmeaza fasole de pastai, dovlegeisi mai tirziu rasaduri de rosii si ardei( de toate felurile) pe care le voi cumpara gata de plantat de la o sera.,
in fata terasei am plantat in urma cu trei ani vita de vie, anul trecut am mincat primii struguri, fiindca nu toti ne-au incintat ca si soi anul asta am mai plantat doi butugi cumparati din prakticher, sa vedem daca avem noroc cu ei... asta despre curtea interioara, in urmatorul mesaj va povestesc despre curtea din fata..despre flori..,
daca pot ajuta pe cineva cu informatii despre plante o fac cu placere, cred ca am acumulat ceva experienta de ceva ani sa fie vreo 4 de cind avem gradina
nicol

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Bine ai venit Nicol pe la noi, noi cele mai harnice si pricepute gradinarese !

Orice sfat, informatie, poza, subiect de inspiratie, aducere aminte, povestire ( acceptam si poezii!) despre flori, gradini, albinute, pasarele, natura, iarba, legume, seminte, iepurasi ( Cit m-a putut distra, Ramona! ...faza cu iepurasul din gradina ta...), iazuri, pestisori, arici,salbaticiuni, gindacei, obiecte decorative de gradina, casute pentru cintacioase, sortulete si manusi, unelte, ingrasaminte ecologice, composturi, design, ghivece ...si hai ca as mai scrie da' totusi...ar trebui sa ma opreasca cineva, sint binevenite!!! Le asteptam cu drag.

Va invit sa deschidem un capitol nou dar sa nu va aud ca nu arata spilcuit, ca asa si pe dincolo... ( eu nu stiu decit sa folosesc copy/paste, nu stiu sa pun prescurtari catre subiectele anterioare...si inca haha cite nu stiu eu...)...

www.helpsonia.com

Mergi la inceput