Calendarul gradinarului (de daniela_b),Capitolul 2

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Crinii astia albi mi se pare ca nici nu se inmultesc, nici nu infloresc de mai multe ori - asa-i?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Exact!
Mie nu imi plac in mod deosebit, dar i-a plantat tata si cred ca daca i-as scoate, cand ar veni la noi, ar lua foc (si gradinaritul asta naste niste pasiuni..) Cand pun poze o sa-i pun si pe ei, chestia care-mi place la ei e ca si peste iarna raman asa un fel de tufe, doar sa fie fooooarte ger sa nu le mai vezi frunzele verzi.

Edit: ca vroiam demult sa zic, dar tot uit: pt. mainile uscate de dupa activitati prin gradina - ulei de migdale dulci (presat la rece) face minuni, se gaseste la orice Plafar, intra f. repede in piele, nu ramane pielea unsuroasa, e chiar ff bun, eu il aveam pt. cojitele de pe cap ale lui bebi si am vazut cat este de bun. Incercati-l!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaU spune:

Ramona J, hortensiile se inmultesc foarte usor prin lastari sau frunze. Se alege un lastar cu maxim 2 frunze, sau o frunza cu coditza si se pune in pamant de flori la inradacinat. Se poate tine ghiveciul acoperit cu folie ca sa stea pamantul umed dar nu e obligatoriu, ca fac radacini usor. Toamna se planteaza in gradina si in prima iarna se protejeaza cu scoarta de copac sau alte asemenea.
Exista un soi mai nou descoperit de hortensii, se numeste Endless Summer, care face flori atat pe lastarii de anul trecut (cum fac hrotensiile obisnuite) cat si pe lastarii noi din anul in curs! Deci chiar daca mor mugurii peste iarna tot va inflori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Stiti cumva unde se gaseste de cumparat merisor? E arbustul ala care face primavara floricele roz-portocalii, multe. Am vazut prin curtile oamenilor si pe DN1 dar trebuie sapat ca sa-l inmultesc. Se gaseste pe la Brico sau la alte firme?

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Fetelor, aseara m-am uitat la rasaduri si a rasarit cosmos! Dupa trei zile de cind am pus semintele... Wow! Azi am vazut ca au mai rasarit, gazania (le ador), pufuleti si micsunele. Dar astea erau puse cu o zi inainte.
Martie, deja regret crinii astia. O sa-i pun ca intr-o tufa undeva in planul doi. Tot e bine ca ramin verzi.
Eu folosesc manusi pentru gradinarit ca altfel se formeaza adevarate cratere pe miinile mele. Mi-a fost greu sa ma obisnuiesc, dar anul trecut m-a intepat un fel de furnica de m-a lecuit! (fire ant)
Simona U, multumesc. Pare destul de simplu. Eu am cinci hortensii, dar deocamdata sint mititele. N-am notat si nu mai stiu nici ce fel or fi (am doua modele, unele au alb pe marginea frunzei). Le las sa se puna pe picioare si apoi incerc sa le inmultesc.

Mergi la inceput

Voi udati gradinile? Mie mi se pare incredibil de secetoasa aceasta primavara, intram in aprilie si nu a plouat o singura data macar (calumea). Eu ud toate plantele, pomii si mai ales gazonul, l-am si tuns o data. Se uita vecinii la mine ca la felul 14, treaba lor...au si ei o grija, ca de ce ud eu gradina. De-aia, ca nici n-a nins decat o singura data, mie chiar mi se pare prea seceta.
RamonaJ si eu am manusi, dar nu le folosesc decat cand am treaba cu trandafirii ca m-au hacuit de cateva ori, in rest nu prea..

Mergi la inceput

Pe aici e altfel clima, e drept. Eu ud iarna pentru ca nu prea sint precipitatii. Daca e verde gazonul si creste, mi se pare normal sa-l tai.
Martie, am uitat sa-ti spun ca ieri am separat violetele africane. Sa vedem daca supravietuiesc, ca nu prea aveau nu stiu ce radacini. Din doua ghivece am facut sapte. Oi fi exagerat! Oricum, azi sint amarite rau. Poate ar trebui sa le pun niste ingrasamint.
Eu am udat azi in gradina si am pus ingrasamint. Am scos din nou ghivecele cu plante afara, dar cica miine poate vine iar furtuna! Asta asteapta pina scot eu ghivecele, ca data trecuta tot asa a fost!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ramona J

Asta asteapta pina scot eu ghivecele, ca data trecuta tot asa a fost!

da, sa stii ca daca spal si eu geamurile, sa vezi ce ploaie vine, adio seceta, eventual si masina!

Sa nu le pui ingrasamant violetelor, in nici un caz acum, abia dupa ce isi vor forma ele bobocii de floricele. Daca nu au radacini sa le pui cam o saptamana in apa si apoi in pamant. eu am separat prima violeta rupand-o, in loc sa o tai cu cutitul si una mi-a ramas fara radacini, ramasesera toate radacinile la cea principala si am pus-o in apa si acum e numai buna de plantat in pamant. Daca le pui direct in pamant fara radacini nu se prind neaparat. Se flescaiesc si adio!

Mergi la inceput

Multumesc Martie. Le-am pus in pamint deja, macar nu le pun ingrasamint. Sa vedem cu ce ma aleg!
Azi am plantat si astilbe. Sint uimita de viteza cu care evolueaza rasadurile! Parca de cite ori ma uit la ele, au mai rasarit citeva. Au iesit si gazania, nici nu mai stiu cite altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Martie, si noi (adica sotul)udam gradina apoape zilnic.Mi se pare normal, daca nu ud gazonul pe care tocmai l-am plantat nu mai rasare in veci. La fel si celelalte seminte si bulbi.
In alta ordine de idei, intrebai de adancimea minima pentru nufar.
Tocmai mi-am dat seama ca nu-ti trebuie decat un "castron", uite aici:
http://www.bakker.co.uk/Catalog/Productdetail.aspx?N=905006&productid=10678&R=10678-011

Editez sa-ti mai spun ceva:
Fii atenta cand cumperi nuferi, inteleg ca sunt soiuri pentru diverse adancimi.

Mergi la inceput

Georgeta, multumesc pt. sfat! Si pt. poza, dealtfel chiar asta aveam in minte. Vazusem mai demult in gradina de vis ceva gen butoias, in care era un nufar si cam atat, dar ma gandeam ca e doar pt. poza, in realitate poate ca nu le prieste. Ma gandesc mai ales vara, cand ajunge apa la o temperatura foarte ridicata intr-un butioas, nu?

Ramona, cu placere

Mergi la inceput