Calendarul gradinarului (de daniela_b),Capitolul 2

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Martie eu am despartit la un moment dat o hortensie in trei.Pur si simplu, am separat tufa pe verticala.In alta ordine de idei, am ajuns la concluzia ca pamantul de flori nu e bun pentru rasaduri, sau cel putin nu pentru toate.E prea usor, nu retine apa si nu au stabilitate radacinile.Plantutele cresc lungute si se pleaca intr-o parte.Am pus din nou seminte si am asezat straturile asa:jos de tot cateva pietricele, apoi pamant de gradina de-al meu lutos amestecat cu putin balegar putrezit, apoi f.putin pamant de flori in care am pus semintele si deasupra am acoperit doar cu un praf de nisip.De rasarit au rasarit, sa vedem cum cresc astea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Ahaa, care va sa zica, ai si hortensie, neaparat iti fac o vizita! Da-mi te rog pe Pm adresa si tel. ca am impresia ca spre weekend o vom lua spre Bv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu iar am fost la shopping... De data asta am venit cu 12 crini albi, cei clasici. Astora cum le place, unde sa-i pun?

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Ramona, le place la soare si eu am, dar sunt portocalii si am si din cei "de o zi", care intr-adevar se inmultesc ff repede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

Mie mi-a "inviat" un nufar. Credeam ca l-am pierdut.Nu am scos ghiveciul din iaz pur si simplu din neglijenta asta toamna. Dealtfel si pestii au rezistat bine-merci sub stratul gros de gheata.Bine ca nu am apucat sa curat bazinul inca. As fi aruncat cu siguranta ghiveciul. Si e un nufar galben superb. A avut flori continuu toata vara. Siti cumva de unde pot lua si alte plante de iaz? Adica mai inalte, nu numai plutitoare cum sunt nuferii.

Mergi la inceput

Nufar?? Doamne, ce superb, sunt niste flori de vis cu adevarat. Poate au la Hornbach, ai fost? Ca acolo au de toate.. si mai e www lac ro. Asta e visul meu, daca ne vom muta vreodata la terenul la lac sa pun nuferi pe lac, nu stiu daca am voie si nici daca rezista la apa de lac si peste iarna... Doamne ce imi plac nuferii (mai nou..)

Mergi la inceput

In Hornbach nu cred ca am vazut plante de apa. Sau poate nu au adus inca. Nufarul l-am luat anul trecut din Metro. Daca la mine nu a degerat la o adancime de max. 20-30cm (ghiveciul a fost toata iarna in portiunea cea mai putin adanca a bazinului), nu cred ca ar fi vreo problema intr-un lac adevarat.

Mergi la inceput

Intentionez sa merg maine in Hornbach, daca nu o sa fiu prea obosita si fara chef (cum sunt de obicei), chiar sunt si eu curioasa daca au. Cam ce dimensiuni minime trebuie sa aiba un bazin ca sa pun si eu un nufar?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Multumesc Martie. Of, e batalie pe locurile astea cu soare! Crinii astia albi mi se pare ca nici nu se inmultesc, nici nu infloresc de mai multe ori - asa-i?
I-am vazut, mi-au placut - acum sa le gasesc un loc!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by martie

Intentionez sa merg maine in Hornbach, daca nu o sa fiu prea obosita si fara chef (cum sunt de obicei), chiar sunt si eu curioasa daca au. Cam ce dimensiuni minime trebuie sa aiba un bazin ca sa pun si eu un nufar?

Martie & Bebica & maimuta Sara

Nu stiu care ar fi dimensiunile minime. Al meu oricum, e micut, are 450l. Iar ca adancime maxima are 50cm, dar, repet, eu nufarul l-am avut in portiunea mai putin adanca, max. 30cm. Oricum nu cred ca-i trebuie adancime prea mare pt. ca, daca-l lasi in ghiveciul in care-l cumperi, adancimea nu trebuie sa fie mai mare decat inaltimea totala a plantei (cu tot cu ghiveci). Nu stiu daca am fost coerenta, dar ghiveciul il pui pe fund iar frunzele trebuie sa ramana afara, asa ca nici nu poti sa-l pui prea in adanc.
Daca mergi in Hornbach spune-mi si mie, te rog, daca au adus plante de apa, eu ultima data cand am fost, am fost cam pe fuga si nu am vazut

Mergi la inceput