Calendarul gradinarului (de daniela_b),Capitolul 2

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

O fi glicina, planta de care spui tu B.nica?Are florile mov, ciorchini si este cataratoare...Sunt cam trista fiindca nu-mi plac deloc cum arata rasadurile de rosii.Sunt cam anemice...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Victoria, poate tu esti mai norocoasa. La mine nu a mai rasarit floarea soarelui. Ma rog, nici nu mai pun ca ti-am zis ca mi-a tot rupt-o vintul. Pacat, era tare frumoasa.
Cu animalutele, asta e! Sint dragute, merita efortul.

B.nica, eu vreau lacramioare! Mi-ar prinde bine in locul meu cu umbra. Pina una alta azi am cumparat astilbe (nu stiu cum le-o zice in Romania, scuze!), astora cica le place la umbra. Sa le vedem! V-am spus ca am pus si hostas (crini de toamna?!), dar deocamdata n-a iesit nimic.
Floarea de care spui s-ar putea sa fie clematis. Aici se gasesc in mai multe culori. Am pus si eu doua radacini (una alba si cealalta e un violet inchis, dar se pare ca prima s-a uscat...).

Azi am fost din nou la cumparaturi. Ne-am cumparat pamint mai bun, balega de vaca, coaja de copac, flori (craite, petunii si o salvie rosie), plus niste bulbi (astilbe, dalii si crini).
Apoi ne-a apucat harnicia: am scos toate rasadurile de legume si am pregatit bine coltul destinat lor. Mai aveam niste flori pe acolo si majoritatea le-am mutat. Pe linga rasaduri am pus si o multime de seminte (sa vedem daca iese ceva in felul asta!) si urmatoarea etapa e sa instalam un furtun poros, direct la sistemul obisnuit de irigatie. Asa o sa udam pe santuri si nu-mi mai fac probleme cu rosiile. Am pus si etichete din plastic, sa nu mai uit ce seminte am pus! O sa fac niste poze, desi nu e mare lucru de vazut.
Rasadurile mele erau cam amarite si de asta ne-am hotarit sa facem treaba asta. Pamintul era prea compact, sper ca acum i-am venit de hac.
Problema mare la noi e cu gazonul: trebuie pus altul nou si nu ne putem hotari pe ce varianta sa mergem. Sintem nemultumiti si de cel din fata casei, asa ca refacem totul. La treaba asta nu ma trage ata, n-am asa mare satisfactie la iarba verde ca si la floricele!

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Reiau o postare pe care am sters-o dorind sa o rescriu.
Nu este glicina in mod sigur pt. ca am una la tara "stearpa" ca nu infloreste deloc de 5 ani de cand am plantat-o iar eu stiu cum arata glicina pt. ca ador florile ei si mirosul lor.
Nu este nici clematis desi la frunze cam seamana dar repet are flori micute ca cele de fasole violet inchis.
Reiau oferta cu lacramioarele care mi-au napadit curtea(atentie!) si Ramona spune-mi cum sa ti le trimit si sunt ale tale.

Mergi la inceput

Multumesc pentru oferta. As veni eu sa le iau, dar mi-e teama ca nu ajung inapoi pina la cina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GeorgetaR spune:

b.bica, daca ai lacramioare in plus, as fi si eu interesata. Imi plac tare mult. Avea bunica mea o multime dar s-au pierdut cu timpul. Ma gandeam sa comand din catalogul ala, daca prima comanda va fi OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

quote:
Originally posted by b.nica

Reiau o postare pe care am sters-o dorind sa o rescriu.
Nu este glicina in mod sigur pt. ca am una la tara "stearpa" ca nu infloreste deloc de 5 ani de cand am plantat-o iar eu stiu cum arata glicina pt. ca ador florile ei si mirosul lor.
Nu este nici clematis desi la frunze cam seamana dar repet are flori micute ca cele de fasole violet inchis.
Reiau oferta cu lacramioarele care mi-au napadit curtea(atentie!) si Ramona spune-mi cum sa ti le trimit si sunt ale tale.

O fi Wisteria? ( glicina)http://en.wikipedia.org/wiki/Wisteria

Am plantat si eu Astilbe ( din pacate, acum am citit ca ii trebuie sol acid si semiumbra, pe cand eu am exact invers, alcalin, uscat si insorit), si am Hosta (http://en.wikipedia.org/wiki/Hosta )din anii trecuti, acum i-a iesit motzul...

V

Mergi la inceput

La noi e cam frig, am mutat activitatea inauntru. Am pus in sfirsit seminte in containere mici. Sa vedem ce o iesi!
Astilbe si ceilalti bulbi nu i-am plantat inca, de miine se incalzeste din nou.
Nu stiu unde o sa mai pun atitea plante, am crezut ca am mult loc dar deja sint inghesuite toate.
Sotul a montat furtunul cu care udam pe santuri. Am facut si citeva poze, o sa le pun zilele astea.
Hostas ale mele nu dau nici un semn de viata. Sper ca se prind!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Ramona eu am vorbit serios,daca se poate(spuneai ca tatal tau ti-a trimis un corcodus) este OK.
Georgeta nu-ti mai cheltui banii pe lacramioarele de la Bakker, ca am destule si se intind;daca nu anul acesta (au crescut ca in poveste!),la anu'o sa-ti dau.
Lacramioarele nu au bulbi ,se inmultesc prin rizomi pe sub pamant.
Rasfoiam o revista de gradinarit si am dat de cultura unor plante "asa zise"exotice;eu va recomand Varza de Bruxelles,a fost prima ciudatenie incercata de mine la tara;am cules verzisoarele pe care le ador si pe zapada!

Mergi la inceput

Multumesc B.nica, esti o draguta. Din pacate chiar nu e nici o cale. E interzis sa aduci plante sau seminte.
Corcodusul l-a adus sotul...
Si mie imi place varza de Bruxelles. Locul meu pentru legume e cam mititel, n-am pus foarte multe chestii. Mai bine as pune legume si flori peste tot, in loc de atita gazon! Vedeti ca am o durere cu gazonul asta...
Ce mai fac gradinarii? Ce ati mai plantat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Bnica spune-ne mai concret cum ai procedat cu varza de Bruxelles.Cand ai plantat, unde, cum ai ingrijit-o si cand ai recoltat.Te plangeai mai inainte ca nu gasesti mranita.Asta ar fi gunoi de grajd putred, nu?Tu cum il foloseai?Eu am destul de putin din cel vechi si trebuie cernut pt. ca mai are paie prin el.Din cel proaspat am si de vita si de gaina si intentionez sa-l amestec cu apa si sa ud asa cu el.Un vecin care construieste acum o magaoaie de solar mi-azis ca anul trecut a mancat broccoli din gradina si bame, iar acum vrea sa puna si in solar.A mai incercat cineva? Oricum pe vecin o sa-l spionez prin gard sa vad si eu minunea!

Mergi la inceput