Calendarul gradinarului (de daniela_b),Capitolul 2
Raspunsuri - Pagina 15
SimonaU spune:
B.nica, nu cred ca e stearpa glicina ta! Asa-s ele, infloresc abia dupa 7 ani de viata sau mai mult!
olympia spune:
Extraordinar!Asa e , dar doar la plantele care provin din seminte!!!cele obtinute prin marcotaj(se culca lastarii pe pamant sa formeze radacini) infloresc mai repede.Superfosfatul stimuleaza inflorirea.Am dat cautare si am aflat.Da e mai placut sa afli chestii d-astea de pe d.c. si nu asa din lumea larga virtuala, nu?
BraveGirl spune:
Vreau si eu lacramioare!!!!
==========
Corina
Albumul meu
http://tt.lilypie.com/gqapp2.png
b.nica spune:
Olympia,cu varza de Bruxelles am facut rasaduri din seminte si pe urma le-am plantat in gradina la distanta mai mare (aprox.60 cm);seminte am vazut in magazine si au toate instructiuni si sa ai rabdare ca rasar ceva mai greu .ai grije ca se dezvolta inalta sa nu umbreasca alte plante cand le transplantezi in gradina.
nu cred ca este o idee buna sa se foloseasca gunoi de grajd nefermentat pt. ca arde plantele din cate stiu eu;la radacina pomilor,la plantare, este indicat.
Bravegirl,contacteaza-ma pe PM.
Olympia,cred ca tu o sa ai succes cu varza pt. ca este f. rezistenta la frig de aceea am spus ca am cules si pe zapada.
Cu bamele este alta poveste:am vazut in gradina unor prieteni niste minuni de flori care erau de fapt bame(un soi anume,cautati Okra flowers pe net)din acele mari care seamana cu hibiscum.
Am primit atunci cateva seminte dar le-am pierdut.
Bamele se planteaza cand infloreste salcamul ,in mai, deci cautati seminte si poate imi dati de veste si mie.
Ramona J spune:
Bunicul are varza de Bruxelles si-i merge foarte bine. Doar ca ei nu prea o maninca!
Am vazut si eu ce frumoase sint florile de bame. Noi chiar mincam bame, dar unde sa le mai pun si pe astea?
Eu am seminte cit sa mai dau la cinci familii! Am pus seminte in 36 de containere, sa vad cu ce ma aleg si mai ales unde le pun!
De miine se face tot mai cald, ne mutam iarasi sediul in curte.
Aveam niste floricele albe inflorite, astazi m-am prins ca sint mixandre. Miros atit de frumos! Sint delicate si frumusele.
Infloreste si gura leului. O parte din ele le-am mutat si sint mai lesinate, dar celelalte au inceput sa infloreasca.
Spor la gradinarit, pe miine!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
miria_cristina spune:
Buna, fetele!
Ziceti-mi de unde cumparati florile si pomisorii?
Eu am o parte din curte umbrita, dar pe care vreau s-o innobilez cu arbusti si plante de umbra.
Poate ma sfatuiti unde sa merg!
Imi trebuie asa:
CLEMATIS
IEDERA
JUSTICIA
BERGENIA
DEGETAR
URZICUTA
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
SimonaU spune:
Miria_Cristina, clematita are nevoie de umbra doar la radacina, in rest ii trebuie soare ca sa infloreasca. Incearca hortensia clasica si cataratoare (hydrangea, clymbing hydrangea),infloresc cu numai 2,3 ore de soare pe zi sau la umbra copacilor cu soare filtrat prin frunze.
GeorgetaR spune:
N-am stiut ca exista hortensie cataratoare.
SimonaU, ai cumva asa ceva? Sau stii pe unde as putea gasi?
miria_cristina spune:
Multumesc de sfat!!
Eu am livada cu vreo 70 de pomisori si deasta nu prea ma pricep la flori si tufe. Si le-am lasat pe locul 2, mai ales ca vreau sa le pun pe locul ramas liber, adica in spatele casei care este orientat NE.
Deci, in afara de Hortensii ce mai pot pune?
Eventual sa aiba si flori/
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."
martie spune:
SimonaU, uite, tocmai am vazut in catalog o clematita (mix ii spun ei, adica 4 fire de culori diferite) si arata ca e un soi care merge la umbra totala.
Eu am fost plecata, iar acum sunt in plina campanie "foto". M-am hotarat sa pun in fiecare luna poze. Sa se vada diferentele de la luna la luna, un fix mai vechi de-al meu. Oricum, intrucat noi ne-am cam hotarat sa ne mutam in alta parte, nu prea ma mai trage inima sa "investesc" prea mult aici, dar precis nu ma voi putea abtine. Mai bine aveam si eu vreo dambla cu pantofi, haine, cred ca ieseam mai ieftin. Una peste alta am mai primit si un catalog de la Hornbach, daca vreau sa-mi cheltuiesc economiile de-o viata.. acolo e locul! Au la flori, rasaduri, mi-e rau.
Am pus un plic de gherghine (cel primit bonus la revista), ca n-am avut de lucru si mi-au iesit zeci de flori, trebuiesc rarite si am mai pus si un plic de petunii si mi-au iesit milioane de mici firicele, chiar nu stiu cum o sa stau sa separ asa ceva..
miria_cristina, vezi ca noi si la cap. 1 aproape numai despre florile care se preteaza la umbra am discutat, ca toate avem cam aceeasi problema... umbra..