crese si gradinite craiova
Raspunsuri - Pagina 5

corsge spune:
Of!! Nu am timp si iarasi nu am timp sa stau pe net, insa nu ma abtin sa nu scriu si eu ceva. Clar nu m-am orientat in functie de religie si sunt sigura ca nici altii nu tin cont de asta, poate doar le e frica nu stiu de ce "ca doara oameni suntem cu totii", zicea Slavici undeva in romanul "Mara". Am revenit la Joyland, fiindca au conditii foarte bune de educare a copiilor si educatoarele, desi tinere si poate fara foarte multa experienta, au ceva mai important decat experienta: dragostea si daruirea pentru copii. Asta cred ca face toti banii, personalul de nota 10. Dupa o alta experienta,am realizat ca important este nu cine si cum conduce afacerea, ci, de fapt, cine iti ingrijeste si educa puiutul in orele cat nu esti langa el. Eu trebuie sa recunosc ca plecarea mea din gradinita s-a petrecut nu din cauza patronilor, ci din cauza unei metehne mai vechi de ale mele. Pur si simplu nu stiu sa comunic cu oameni, nici macar cu cei apropiati: sora, mama, prieteni etc. Am mereu pretentia sa ghiceasca ei ce vreau, ce nevoi am, sa fie cumva un "alter ego" acela care-i in apropierea mea. Nu sunt capabila sa zic "vreau asta sau nu imi convine asta", tac si rabufnesc de ii sochez pe toti cu atatea nemultumiri vechi, stranse "in gusa" si revarsate dupa amar de vreme........ Asta e defectul meu, incerc sa il remediez, iar cand nu pot, regret. A nu se intelege ca nu spun niciodata nemultumirile, dar cu foarte multi am procedat asemanator. Cred ca nu e persoana din anturajul meu care sa nu se recunoasca in aceasta atitudine a mea, tuturor le-am facut cate o scena, la inceput. Apoi am prins curaj si le-am mai si spus...
Am trecut si eu, in vizita, pe la gradinita Andra. M-a intampinat fie femeia de serviciu, fie bucatareasa, nu mai stiu. Era in iarna, inainte de a vedea prima oara Joyland. Persoana in cauza m-a condus prin incaperi. Era ora 16,30 dupa-amiaza, copii putini, ca plecasera cei mai multi. Intr-una din camere se trezise un baitel, statea pe intuneric, in fundulet, cu perna in brate, speriat. Doamna a aprins lumina, a aratat camera, l-a intrebat "te-ai trezit, pui?", copilul a dat din cap somnoros, ea a stins lumina (jaluzele erau lasate ca pentru somn) si a plecat mai departe. Nu imi venea sa cred cum de l-a lasat singur, in intuneric, nesupravegheat si am intrebat-o:
- "nu sta nimeni cu ei la somn?",
ea:- "a! ba da!"
eu:- "si, atunci, de ce l-ati lasat singur, ca doar parintii platesc"
ea: - "pai, eu va prezint dumneavoastra gradinita si doamna educatoare e jos cu niste parinti, discuta"
Ce mai era de inteles?! Ca erau doar doua persoane la ora aceea in gradinita? Oricum, un gest simplu, poate nesemnificativ pentru persoana din gradinita, pentru mine a fost extrem de relevant......pe mana cui imi lasam copilul.
Am vizitat si gradinita AXIA, pe str. Matei MIllo. Pretul este de 4 milioane pe program scurt 8-13. La acesti bani nu li se da nimic. Copiii vin cu pachet de acasa. Va dati seama cum se uita unul in mancarea celuilalt. Pe mine, oricum nu ma avantaja programul scurt, fiindca daca se mai ivea ceva in programul meu, nu puteam conta pe gradinita, ci pe o alta persoana, nu stiu care. Grainita are ceva vechime, adica e de cel putin 5 ani pe piata, nu am auzit pe cineva nemultumit, dar chiar sa dai 4 milioane si sa nu primesti nici macar micul dejun...cam mult. Ziceau ca fac pian si gimnastica ritmica de acesti bani.
Experienta traita doua saptamani la Butterfly am relatat-o intr-o postare anterioara. Nu stiu cum era iarna aici, caci noi am fost spre vara, insa pe fetita mea asa a marcat-o, ca, acum, cand o trimitem dimineata la Joyland, ne intreba mereu "mergem la Joyland ?", ca sa fie sigura ca o ducem la Joyland sa nu cumva sa se trezeasca la Butterfly. Nici pana azi nu am scos de la ea vreun cuvant din ce a facut doua saptamani la Butterfly, atata doar "la Batterfly ne punea sa pictam cu degetele si cu mana" si asta dupa ce i-am facut mereu observatie sa dea cu pensula pe foaie, iar ea venea cu degetele pline de culoare.
Cam atat pentru seara asta. Maine e sambata, dar noi mergem iar la gradi, ca avem muncitori in apartament...........

LuizaBiltac spune:
Buna mamicilor,
Sunt mama Carlei Biltac. Am vazut ca vorbiti de zor despre Joyland.Si bune si rele, eu nu pot sa spun decat de bine. Copilul meu s-a transformat pur si simplu de cand este aici.Ce aveti de reprosat acestei gradinite? Totul este la superlativ de la conditii, mancare, rechizite si pana la personal.
Este pur si simplu o gradinita dedicata copilului nostru.
Corsge, as vrea sa te intreb un lucru. Tu cand ai decis sa iti retragi fetita te-ai gandit la binele ei sau doar la tine?!? Fata ta este prietena Carlei, alaturi de Lucas evident.Cand ai decis sa o retragi de la gradinita 3 zile la rand m-a intrebat ce se intampla cu ea, de ce nu mai vine, daca e bolnava.....Iar cand a revenit sa intrebi educatoarele cate minute au stat una in bratele celeilalte si cum se pupau...mi-au dat lacrimile.Pentru asemenea momente traim, nu pentru banii pe care ii pierzi in trei ore cat ai sta cu fata ta daca s-ar intampla ceva la gradinita.
Te rog sa ma crezi ca eu am o firma cu 77 de camioane. Am 125 de angajati si probleme cat nu pot duce, nici daca m-as clona. Sotul are o firma de constructii industriale si e plecat aproape tot timpul de acasa. Sacrificiile pe care le facem toti in viata nu au nici un scop daca punem problemele zilnice sau de moment mai presus de interesul copilului. Ca doar pentru el si pentru tine muncesti, nu?
Pe multi dintre parintii copiilor de la Joyland ii stiu.Toti suntem foarte ocupati si toti avem foarte putin timp chiar si pentru copilasii nostrii.Nu crezi ca dupa ce am reusit sa gasim pe cineva dispus sa isi asume riscul de a avea grija sa se simta bine dar si sa se ocupe de educatia copiilor nostrii, pentru ca eu nu mi-as deschide o gradinita nici daca as avea toti banii din lume, ar fi mai bine sa le multumim frumos in loc sa le cerem sa stea si in cap pentru banii care ii platim?
La urma urmei e doar un contract cu un obiect foarte delicat:copilul tau.
In concluzie, cand te duci la cumparaturi nu este obligatoriu sa iti iei o plasma de 5000 ron daca tu crezi ca te descurci si cu un LCD de 1100 ron.Nu te obliga nimeni.Dar intotdeauna calitatea, seriozitatea si promtitudinea nu se vand ieftin.Cand veti intelege asta toate problemele se rezolva altfel.
Luiza Biltac

codruta24 spune:
Buna ziua!
sunt si eu o mamica a unui baietel de 1 an si 5 luni.
As vrea sa il inscriu si eu din septembrie la Joyland - intrebarea mea este: Stie cineva de la ce varsta primesc copilasii? Si... cu cat timp inainte ar trebui sa vorbesc cu cineva de acolo?
Numai bine tuturor!

corsge spune:
Buna1
Din cate stiu eu, Joyland are si o grupa de copii cu varste 1-2 ani. Mergi la sediul gradinitei si discuta detaliile acolo. In plus, ai ocazia de a vedea si conditiile, pozitionarea, copiii etc. Succes!

damam spune:
Buna dimineata!
Ma intereseaza si pe mine gradinita Joyland pentru fetita mea. Am luat la pas toate gradinitele private din Craiova. Am inteles ca Butterfly a fost desfintata. Din toamna, nu va mai functiona....nu e de mirare la cum arata (cu acel club Eros la parter). Am gasit si eu site-ul celor de la Joyland pe internet, iar pe site sunt precizate si telefoanele persoanelor de contact din gradinita. Imi place cum e prezentata gradinita pe site, dar la fata locului e si mai frumoasa. Sper sa ii mearga bine fetitei mele si sa nu se imbolnaveasca asa ca la cele de stat. La gradinitele private sunt maximum 15 copii intr-o grupa, la stat si 32-33. Ma gandesc cum se descurca educatoarele cu 30 de galagiosi cand acasa abia facem fata la unul sau doi?! Si pentru noi este un mare efort financiar sa o ducem la privat, dar decat sa te umilesti pe la educatoare, la stat, sa iti bage copilul in seama, sa ii dea rol la o serbare, sa se poarte frumos cu el iar copilul sa stea mai mult cu nasul plin de mucisori fara sa il sterga, fara sa il duca la baie sau sa il schimbe cand e transpirat, mai bine dau 6-7 milioane si copilul meu are dragoste si ingrijire ca acasa la el. Mereu m-am gandit ca gradinita e pentru cei mici e a doua familie. Ma bucur ca am descoperit acest site care arata ca un cuib de albine. De doua zile am tot citit si acum mi-am facut curaj sa si scriu. Numai bine tuturor copiilor si parinilor!

FLIK-FLAK spune:
DAMAM dintre gradinitele cu program pana la 18 dupa mine e singura care a trecut testul. (curatenie, primire, atentie si educatie copil). Ce te sfatuiesc este sa ii faci un tratament de imunitate inainte de a intra in colectivitate (nu am retinut varsta copilului tau, sau nu a reiesit, nu ma mai intorc sa verific...) pentru ca desi sunt putini in grupa (nu cred ca au avut pana acum grupele complete vreodata) va exista acel schimb de microbi si in functie de cat de sensibil a fost anterior, va face forme mai usoare sau mai putin usoare de raceli, otite, etc. Din pacate cu forme usoare de tuse sau nasuc care curge ii ducem cam toti ca o tragedie nu este. Ce trebuie ei (echipa Joyland) sa faca este sa refuze sa primeasca copii care tusesc nepermis de multe zile la rand, copii carora le curge nasul excesiv si nu au asigurarea parintilor ca se administreaza un tratament in sensul acesta si de asemenea, fie ei de orice religie, nu trebuie sa accepte copii carora parintii refuza sa le administreze vreun tratament. Sper sa nu fiu inteleasa gresit.
Un pic mai intransigenta asistenta!!!!! Citeam un comentariu pe forum ca la o gradinita din Bucuresti vine medicul de 2 ORI PE SAPTAMANA sa controleze copii in sezonul rece. Si odata pe saptamana si tot ar fi bine daca se va intampla.
In rest, cuvinte de lauda!!!!!!!!!!

SMONELU spune:
as vrea sa stiu daca de la anul gradinitele vor primi copii de minim 2 ani.Am si eu o fetita si vreau de la anul s-o dau la gradinita, ea implinind 2 ani si 5 luni atunci. Ce referinte imi puteti da? Ce gradinite sunt bune?

cristiana02 spune:
nu cred ca este foarte important daca este gradinita particulara sau de stat important este cum sunt oamenii acolo.eu cunosc oameni care sunt multumiti de gradinite de stat si nemultumiti de gradinitele particulare.copilul meu a mers anul acesta la gradinita 45 unde am cunoscut pe cineva care avea copilul acolo si era f incantata dar eu nu a-si mai duce copilul acolo este dezastru totul-copii sunt supravegheati 90la suta din timpul petrecut la gradi de femeile de serviciu ...dezastru eu nu sfatuiesc pe nimeni sa duca acolo copilul ;a luat si bataie ...a venit acasa plangand de foame...

Mirtha spune:
Ma bucur ca ati inceput sa scrieti iara la acest capitol.
Pitica noatra are aproape 6 luni dar la 1,6 luni intentionam sa o inscriem la cresa.
Cred ca zielele astea vom merge sa vizitam JoyLand. Dintre toate ofertele de pe piata din Craiova trag concluzia (din discutiile lecturate lecturate de pe forum)ca ramine cea mai buna si se pare ca primesc si Pitici de 1,6 luni.
La site trebuie sa mai lucreze. Informatiile nu pot fi urmarite lejer si nici nu ma lamuresc pe deplin.
Noi domiciliem in Craiova , lucram in Slatina si principala optiune este un program prelungit pina la ora 18.
Nu stiu care este oferta de piata din Slatina , ne-ar interesa si sa o luam cu noi la o gradi - cresa in Slatina , dar am inteles ca nu ar fi decit 2 gradi particulare din care una numai cu picimani de cel putin 3 ani.
Daca ajungem sa vizitam JoyLand va transmit impresiile noastre.
Alina mama de
Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

zozela spune:
Readuc subiectul gradinitelor,in discutie!
Ceva noutati?
S-a mai schimbat ceva la JoyLand?! Despre Teddy stie cineva ceva? A mai aparut vreo gradinita/cresa noua?!
Baietelul meu are 1,10 ani si nu foloseste olita,inca.As incerca sa-l duc la program scurt,pt.inceput..