crese si gradinite craiova

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corsge spune:

Am fost si eu, astazi, la noul sediu al gradinitei Joyland ca sa ridic dosarul de lucru al fetitei mele, odata cu retragerea ei. Arata superb noua cladire in care si-au mutat sediul, arata deosebit de tot ce am vazut pana acum. Eu am dus-o pe fetita la o alta gradinita. Si azi am aflat ca mancarea e adusa aici de firma de catering (adica de ce am fugit, tot peste asta am dat, noroc ca nu o las cu masa, de fapt, de asta nici nu stiam, fiindca nu m-a interesat mancarea de pranz) si inca nici nu a primit avizul de functionare. Cum vine asta? Sa functioneze de doi ani fara aviz? Adica, daca li s-ar intampla ceva copiilor, Ministerul ar ridica din umeri ca e o gradinita neautorizata, nu intra in atributiile celor de la MEC?! Fetita noastra nu mi-a povestit de aproape o saptamana nimic despre ce face aici si nici nu e incantata cand o ducem. E fericita cand o iau, nu a plans niciodata ca ar mai vrea sa ramana, cum se intampla la Joyland. Am vizitat aproape toate gradinitele private pana m-am decis unde sa o duc, luand in considerare factorul distanta; concluzia este ca unii isi deschid o gradinita ca li se pare mai usor de scos banii, din moment ce au locatia, dar sunt foarte multe lucruri pe care nu le respecta. Am vazut si la tv, targul gradinitelor private din Bucuresti, erau 115 gradinite private, in Craiova, doar 5, maximum 6, si cred ca Joyland nu are concurenta la capitolul: educatia si ingrijirea copiilor. Dupa ce am vazut si azi noul sediu, daca si-ar pastra si dascalii si ar introduce si a doua limba straina, in cativa ani, ar rivaliza cu orice gradinita din Bucuresti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Nu ca m-ar privi direct, dar am si eu o intrebare, pentru cornelush: ce intelegi tu prin alta religie??? Ca eu inteleg sa nu creada in Dumnezeu si in Isus, ceea ce nu e cazul. Si ce intelegi prin materiale de alta religie??? Nu cumva Biblia si tot ce tine de ea e aceeasi pentru toate cultele religioase??? Oare in materialele alea impartite de ei, precum spui, copiilor, se vorbea despre altceva decat ar fi vorbit intr-un material scos de Biserica Ortodoxa? Nu forma si coloritul cartii ar trebui sa ne intereseze, ci continutul...au invatat copiii din materialele alea ceva gresit, neconform cu invataturile Bibliei??? Ca daca nu, mie personal mi se par cam nefondate acuzatiile tale.
Multumesc pentru raspuns!

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

cornelush tu ai avut copilul inscris la gradinita asta? Ai intrat vreodata acolo si stii ca fac propaganda religioasa, sau doar ai auzit? Ca din modul in care o spui, as crede ca vorbesti numai din barfe auzite in piata . Daca patronii erau ortodocsi si aveau peretii plini de icoane si ii invatau pe copii sa spuna rugaciuni, ii puneau sa se roage inainte de masa si la culcare, reactia ta ar fi fost aceeasi? Sau ar fi crapat inima in tine de mandrie si fericire? Intreb si eu ...
Ziceai ca au sarit "fratii" sa ia apararea, spre deosebire de ortodocsii dezbinati. Eu iti zic ca nu ai dreptate. De cand sunt moderator al acestui subforum, am vazut foarte multe subiecte unde cineva spunea ceva de rau de o gradinita si imediat apareau minim 2-3 utilizatori noi-nouti care ridicau in slavi respectiva institutie incriminata.
Si ca sa nu ma acuzi ca tin partea cuiva, eu sunt, asa cum vezi la semnatura, din Piatra Neamt (n-am fost niciodata in Craiova) si sunt botezata in religia ortodoxa.
si ca fapt divers, una din cele mai apreciate si cautate gradinite din Piatra este Gradinita "catolica", unde se ocupa de treburi administrative maicutze catolice, banii vin in mare parte de la Biserica Catolica, iar gradinita e plina de copii de toate religiile. Nu am auzit pe nimeni sa se planga vreodata de propaganda religioasa.

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelush spune:

Buna! Nu putem compara Gradinita Catolica cu ce apare imediat pe piata, are totusi o vechime, un renume, a fost supusa probei timpuli... Si, aici, la catolici, a fost prima gradi la care m-am dus pentru a cauta un loc pentru copilul meu si, de regula, ma rog la catolici. Nu am nimic cu nicio religie, doar poate ca am fost eu de prea multe ori aboradata pe starda de diversi eretici, cum sunt ei numiti, cu diferite materiale, prin cutia postala, pe mail (unde nu mai scap de spamul intrat in mailuri "treziti-va, asta-i realitatea!"). Bineinteles ca nu vorbesc fara sa ma fi dus cu verisoara mea sa vad ce e acolo. Si nu am zis ca e rau, e chiar foarte bine, cu aceasta exceptie, ca nu sunt impartiali. Daca au si copii ortodocsi, si baptisti, si musulmani etc sa nu abordeze pentru niciunii educatia religioasa, nici subliminal, nici la vedere. Pe mine asta ma deranjeza, cand incep sa racoleze, sa caute adeptii, ca poate tine. E dreptul fiecaruia ce face cu viata lui si de cate ori si cand se boteza, si daca, nu vreau sa tin aici cursuri de dogmatica, dar fii impartial daca vrei sa iti mearga afacerea. A nu se intelege ca sunt habotnica, sunt un om ca oricare altul si mi-as duce copilul si la o gradinita de musulmani sau la una evreiasca sau budista, samanista etc daca stiu ca nu vor incerca sa faca (putin cate putin) propaganda doctrinei carora patronii sau directorii sunt adepti. E ca si cu politica: ce conteaza in ce partid e seful, important este ca ne intelegem bine cu el, n-ar mai fi la fel daca ar incerca sa ne vare in poseta brosuri de diverse culori (as incepe sa il evit).......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Cornelush, esti impartiala, dar ii numesti eretici... Si sa stii ca sunt ortodoxa, dar nu as face astfel de afirmatii niciodata...oare ei nu cred tot in Dumnezeu???
Imi cer scuze ca sunt off-topic, insa chiar nu pot sa inteleg cu ce deranjau cartile/brosurile alea??? Totusi, ati citit in ele si ati vazut ca ii invatau altceva pe copii decat ii invata biserica ortodoxa/ Biblia???

Lora, mami de Iustina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corsge spune:

Eu ma minuez cat de putini craioveni au apelat la gradinitele particulare. Oare, suntem asa de saraci sau chiar suntem circumspecti in a dezvalui din intamplarile noastre?! Chiar ma asteptam sa vad si eu alte opinii. De pilda, eu as vrea sa stiu cate ceva din experienta mamicilor care si-au dus copiii la gradinita privata, Butterfly. Si, mai ales, daca inainte de a-si duce copilul la aceasta gradinita, au mai avut si vreo alta experienta, ca sa poata vorbi oarecum comparativ. Asa cum v-am spus, intr-o postare anterioara, eu am inscris-o aici pe fetita dupa unele neintelegeri avute cu cei de la Joyland (la care statusem aproape o jumatate de an). Iata ca la gradinita Butterfly nu am rezistat mai mult de doua saptamani. Am platit, in avans, pentru o luna, dar prefer sa pierd jumatate de suma, decat sa piarada copilul meu. Daca inainte, cand o duceam la gradi, era in culmea fericirii, abia reuseam sa o imbracam, acum, la cea noua, B., plangea si ne spunea ca nu mai vrea, ca ea vrea sa stea acasa, cu mine. Cand mergeam sa o iau de la B. era nemaipomenit de fericita, iar inainte, la Joyland, plangea pe scari si trageam de ea sa o duc acasa.
Nici pana acum nu mi-a povestit ceva despre copii, ce a invatat, ce activitati a avut. Nici nu am putut sta de vorba prea mult cu cineva, fiindca cei din personalul (mama patroanei, probabil matusa , alte rude nu stiu.....mi-a facut impresia ca arata ca o casa cu doici) mi-o aduceau rapid, daca intrebam cava nu stiau sa imi spuna, si in consecinta, fara a sti ce a facut in acea zi, plecam cu ea acasa, foarte nedumerita. In fine, cand am reusit sa dau de educatoare si sa o intreb mi-a spus niste lucruri total fara acoperire: ca am un copil cuminte, care nu vorbeste, care nu se ridica de la masa si ca "nu a reusit sa isi formeze o parere" ea, ca educatoare, si asta dupa aproape doua saptamani. Am un copil extrem de rapid, la 6 luni si 3 saptamani a inceput sa mearga, de vorbit ne face capul calendar, chiar cei de la Joyland ii ziceau "copil vorbitor", nici nu ar putea fi altfel, daca seamna cu mine la temperament. Deci, daca toata lumea care o stie pe fetita mea, sustine contrariul celor afirmate de aceasta educatoare, nu pot spune decat ca educatoarea nu cunoaste psihologia copilului, ori nu a avut chef sa se ocupe de fetia mea. Oare cati copii erau noi? Doar despre ceilalti isi formase o parere, pe copilul cel nou trebuia sa il urmareasca indeaproape, ca parintii despre el i-ar fi cerut repede informatii... Sunt cadru didactic si, poate de aceea, sunt asa de pretentioasa, fiindca stiu cata pasiune, cat devotament manifest pentru elevii mei cu care fac si sambata meditatii, la scoala, gratis. Nu concep ca din mana mea sa iasa analfabeti, copiii care sa nu stie lucruri elementare sau care sa dea bani pe la meditatii cand eu le stau alaturi cand vor ei. Nu stiu daca si la batranete voi da dovada de acelasi altruism, insa, acum, simt ca pot sa fac asta si vreau sa fac asta, iar copiii vin cu placere.
In plus, aceasta eduactoare cica pregatea o serbare iar rolul, desi l-am cerut, nu mi s-a dat...ca sa o invat si eu acasa, dar cand am intrebat-o cum e rolul fetitei mele (serbarea este peste cateva zile), mi-a spus ca nu stie, sa o astept sa se uite in foi. Asta era culmea!! Cica repeta cu ei, dar cum, daca fiica mea nu imi spunea nimic acasa, iar educatoarea nu mai stia ce rol ii daduse. Va dati seama cat repetasera......... M-a lasa "bouche-bee" (cu gura cascata) la auzul acestei afirmatii :"sa ma duc sa ma uit in foi!". Daca ea, in doua saptamani, nu si-a putut face o parere, eu despre ea, ca educatoare, mi-am format o opinie. Si nu vreau sa am un asemnea dascal la copilul meu: ori nu ii place meseria de educator, ori nu se pricepe sa o exercite. Copilul meu intelege, de mica, aproape bilingv: romana - franceza. Am vrut eu sa ii transmit ceva din cunostintele dobandite de mine, dar la aceasta gradinita nu a reusit nici macar un vers sa invate sau sa imi spuna cum ii chema pe colegi. Sunt foarte , foarte dezamagita....Nu stiu ce voi face pe viitor, cred ca o voi duce inapoi la Joyland, caci ei acolo i-a placut si acolo a invatat foarte multe lusruri, iar pe educatoare o iubeste. Asta este, sper sa fi invatat si cei de la gradinita ceva din experienta cu noi, dar si noi. E bine ca mi-am recuperat rucascul fetitei, cu hainute si mi s-au inapoiat banii cuveniti. Asa ca "cele rele sa se spele, cele bune sa se-adune" . Insa, chiar fata de cei de la Butterfly nu am nici un regret, nici noi si nici fetita. Prefer sa le las si bani, numai sa nu imi mai vad copilul chinuindu-se si sa fac ceva ce nu ii place, impotriva vointei ei. Va dati seama ca dupa ce am avut acel schimb de replici cu cei de la Joyland, sa ma duc iar peste ei, e dificil.., dar pentru copilul meu ma duc si la iesirea din oras, daca i-ar placea la tara, acolo as duce-o, copilaria e asa de "vesela si nevinovata", ca ar fi pacat sa ii las umbre si doruri in suflet de la aceaste varsta...
Despre clelalte gradinite private, pe care doar le-am vizitat, va voi povesti cu alta ocazie. Poate pana atunci voi afla si eu alte opinii, in afara celor religioase de la voi, mamici experiementate "in ale gradinitelor".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nimbus spune:

Corsge tu faci ce e mai bine pentru copilul tau, dar poate o sa regreti, fiindca o sa se profite de pe urma acestei reveniri, fie la pret, fie o sa se creada ca au dreptate si o sa faca pe mai departe activitati (la care daca nu poti sa te duci stai cu copilul acasa). Mai cauta si alta gradinita, chiar si la cele de stat, de ce musai private? Sa nu faci acum ceva si dup-aia sa iti para mai rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corcor spune:

buna,
Multumesc fetelor ca ati raspuns voi frustrarile lui cornelush de pe forum, altfel cine stie ce ar mai fi nascocita tipa daca i-as fi raspuns eu…Ma bucur ca sunteti mamici realiste si fara prejudecati. Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serdar spune:

Daca imi este permis,fac si eu o constatare,ca si d-na Cornelush.
Prima mea constatare este ca pe dvs.,d-na Cornelush ,va supara foarte tare faptul ca unii sunt de alta religie,lucru pe care il remarc inca de la prima dvs. interventie pe forum .
Faptul ca firma aprtine unor crestini este recunoscut de chiar cineva din conducerea ei,dar probabil nu ati avut rabdare sa cititi...deci NIMENI nu se ascunde dupa deget.Deci nu-mi dau seama ce ar mai trebui,dupa opinia dvs., sa se recunoasca...

Faptul ca sunt uniti,deeeh,revenim la capra vecinului...

Problema se pare nu este gradinita in sine,ci persoanele de acolo...
Ceea ce eu am auzit si am avut si ocazia sa vad la JOY LAND este cat se poate de simplu de descris in cuvinte:FRUMOS,din toate punctele de vedere.
Si spun asta nu pentru ca am auzit de la altii,sau m-am facut detectiv (ca altii),ci pentru ca am vrut sa VAD..
Deci sa lasam inversunarile si sa deslusim ce este BINE pentru copilul nostru...nu pentru orgoliul sau comoditatea noastra (de orice natura o fi ea)...
Pentru aceasta problema de pe forum este atat de potrivit citatul lui La Bruyere:
"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos,nici destula judecata ca sa taci cind trebuie".
Deci ma opresc......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FLIK-FLAK spune:

Buna gasit!
Am citi ce s-a scris cu privire la subiectul Joyland.Si doar pentru ca am copilul la aceasta gradinita (unde nu va ascund ca am avut si nemultumiri insa le-am discutat cu conducerea si s-au remediat. Ei nu vor putea sa indrepte lucrurile si sa tinda sa ajunga la performante de top atata timp cat nu vor fi informati de catre parinti.Avem pretentii din cele mai diverse si este normal la banii astia insa scuza lor reala este ca nu pot fi in fiecare clipa PESTE TOT IN ACEA GRADINITA pentru a putea fi la curent cu tot ce se intampla. Lucrul care le-ar putea rezolva problema si pe care recunosc ca as dori f f tare sa-l implementeze ar fi un sistem de supraveghere pe internet) vreau sa fac cateva remarci cu privire la sarcasmul si talentul de Sherlock Holmes [adica Adrian Lauran sunteti baptisti. Era normal sa sariti in apararea gruparii voastre. Nu cumva, Adrian lauran, informatician, lucrezi chiar la firma de soft a domnului Dumbrava, sotul uneia dintre patroane de la Joyland?]a lui ''cornelush'' si talentul de matematician si expert in drept [d.p.d.v. legal se cheama escrocherie] a lui ''nimbus''.
Cornelush am vazut ca are o problema cu profitul gradinitei si atunci o intreb de la cumpararea unui litru de lapte pana la plata unor servicii care evident inseamna PROFIT PENTRU CEL CE VINDE, asta cum o mai percepe? Nu m-as fi bagat in discutie daca nu m-ar fi iritat pe retina modul cum le stie ea si informata-i verisoara pe toate. Du-ti copilul cateva ore in acea gradinita, lasa-l sa socializeze cu baptistii si atunci sa tragi concluziile. Habar nu am ce spune religia baptista si nici nu este important in contextul acesta. Sunt niste oameni de mare bun simt si f educati. Imi las copilul mai linistita acolo decat in curte la mine acasa. Sunt mai linistita ca stiu ca manaca bine in timpul saptamanii decat cind vine week-endul cind imi face talente.
Pe de alta parte referitor la ''sunt recrutate studente (prost platite)'' de ce nu pune problema si invers. Ca educatoarele primesc si salariu si capata totodata si experienta , isi termina si studiile, ce sa spun ce exploatate sunt . Acei oameni le-au intins o mana de ajutor si le-au acordat o sansa sa devina cineva dandu-le si bani pe deasupra . faptul ca ele la randul lor se implica si au rezultate este un raspuns la mana intinsa.
Doamna IMBUS sau ...NIMBUS ca nu am retinut...mi se pare curios modul in care doriti binele copilului dvs. Cum sa nu il lasati in excursie (in Craiova macar) .Cum vreti sa se dezvolte copilul dvs? Cum sa descopere si altceva decat universul casei voastre si universul gradinitei? Stiti ca raportul educator-copil neansotit de parinte in excursia de la Orsova a fost de 1-1? Cine a avut de pierdut?
Aratati-mi si mie o gradinita care are inclus in contractul de servicii excursiile. Iar daca ar propune excursii in week-end ar fi ca in bancul cu iepurasul... de ce nu sunt in timpul saptamanii.
oricum, felicitari ca ai retras copilul pentru a ceda locul cuiva care va aprecia eforturile lor.
Poate ajungeti la Buttrefly gradinita pe care am vizitat-o iarna aceasta pentru a alege gradinita pentru copilul meu. M-au pus sa ma descalt . La intrare. Si toate ghetutele copiilor tot acolo , in frig , vreme de 7-8 ore. Cum sa incalti copilul cu ghetele alea inghetate? Mi-am mai imaginat cum e la o sedinta cu parintii. 20-30 de parinti desculti, poate dupa 8 ore de munca . Interesant. Cat o costa o duzina de ''tarlici'' din plastic ? Dar... e greu sa gandesti. Nu mi-a placut nimic acolo. De la faptul ca nu aveau bucatarie proprie pana la faptul ca aveau sobe cu gaz si eu stiu ce inseamna sa astepti sa se incalzeasca o soba, cu atat mai mult cu cat camele de acolo erau f inalte. Nu mi-a placut nici atitudinea rece a patroanei, nici faptul ca o manuta de copii stateau la desene nesupravegheati, pana la urma, nu am gasit nici macar un punct in favoarea lor.Cind mi-a mai povestit o mamica ca nu mai vrea copilul ei acolo desi el singur recunoaste ca nu il certa sau loveste nimeni... m-am edificat asupra interesului acordat copiilor. A urmat ANDRA unde nu mi-l primeau cu pampers, unde incaperea grupei care ma interesa era f mica pentru activitati si dormit si parca sa zic ca nu aveau bucatarie? poate gresesc. Si nu in ultimul rand , atitudinea educatoarei, ''dupa vorba dupa port'' lasa mult de dorit. Joyland nu a fost o alegere ca nu aveam de unde. Pur si simplu nu am simtit nevoia sa mai vad si altceva. Mi-a placut din prima. M-au incurajat sa stau cu copilul in perioada de acomodare, lucru cu care Butterfly nu a fost de acord si apoi atitudinea copilului mi-a dat cea mai mare garantie ca se simte bine acolo.
una peste alta, ce sa zic... stiu ca nimeni nu e perfect. Hai sa ne uitam putin si in curtea noastra. Ni s-a acordat incredere si noua la un moment dat si cineva a trecut si peste greselile noastre.
Eu am avut in 8 ani , in permanenta intre 5-10 oameni in subordine. Oricat ai fi de prieten sau ''sef'' cu ei tot au tendinta sa nu isi respecte indatoririle. O vor face asa cum doresti tu atunci cind vor fi implicati ca si tine intr-o functie de conducere sau intr-o afacere.
CORSGE Pe masura ce citeam mesajele ma tot ntrebam despre ce copil e vorba . Am facut niste conexiuni si mi-am dat seama (sper) despre ce copil e vorba. Ai un copil MINUNAT In ziua in care a revenit (o saptamana -doua in urma)in gradinita tin minte ca era toata numai zambet si l-a imbratisat inclusiv pe fiul meu cu care ea nu stiu cat de mult se joaca.
Cat despre remarca dar poate o sa regreti, fiindca o sa se profite de pe urma acestei reveniri, fie la pret, fie o sa se creada ca au dreptate cred ca esti constienta ca daca peste copilul meu vor arunca o privire , peste al tau vor arunca doua avand in vedere cele intamplate.
Numai bine tuturor!

P.S.

Mergi la inceput