Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 20
Raspunsuri - Pagina 6
elyanne spune:
Laura multumesc mult de tot Inca odata esti alaturi de mine (de noi, pt. ca nu am fost singura careia ii spui o vorba buna, ii dai un sfat)
Asa este, momentele grele/urate se sterg... si raman doar amintirile frumoase.
Sanatate multa lui Rares
Asa vomau si ai mei din cauza tusei... Era suficient sa tuseasca odata si toata mancarea era afara. Cel mai complicat era sa tinem medicamentele in stomac...
ulti pupici sa treaca repede-repede.
Daca va plac pozele noastre, votati-ne! www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">cei trei sau www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=22" target="_blank">in2 ... sau amandoua
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
3in1 spune:
Buna dimineata!
Am revenit si eu sa va dau cateva detalii despre noi.
O sa fiu mamica de gemeni (baietel si fetita), dpn 27 aprilie.
Eu am 29 ani. Sunt din provincie, dintr-un orasel mic de pe langa Brasov.
Deaoarece maternitatea de la noi este in stare foarte proasta am ales sa nasc la un spital particular, care este situat la aprox. 5 km de oras.
Ultimul control a fost marti si m-am speriat un picut. Baietelul se dezvolta normal, dar fetita este in urma cu aprox 2 saptamani (dupa calculelele doctorului baietelul are 2200 g, iar fetita 1700 g). Plus ca daca nasterea incepe mai repede trebuie sa ma duc la Brasov sa nasc pentru ca acest spital privat s-a deschis recent si nu are paratura pentru ingrijirea prematurilor. Asa ca il ascult pe domnul doctor si stau mai mult in pat ca sa ma odihnesc, sa mai creasca prichindeii mei si sa stea in burtica cat mai mult.
In ultimele 2 saptamani am probleme cu somnul in rest totul e ok.
Voi cum si la cate saptamani ati nascut?
Va multumesc pentru primire.
Laura25 spune:
Poze noi
Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene
Laura25 spune:
Buna seara!
Am reusit sa nu mai adorm ca gaina la 21:30, odata cu copii si imi bag nasul un pic pe aici.
In primul rand, bun venit fetelor la care nu am apucat sa intindem covorul rosu .
3in1 mai stai cumintica macar 2-3 saptamani si sa ai o nastere usoara! Nu te panica din cauza diferentei intre copii. E destul de frecventa la gemeni. Fata mea s-a nascut la 36 de saptamni cu 1600g, baiatul cu 2900g. Dar au fost amandoi perfect sanatosi si acum pot sa spun ca fata e mai rezistenta la boli si virusi decat baiatul, chiar daca el e in continuare mult mai innalt si mai greu decat ea. E intr-adevar f.importanta sectia de neonatologie din spitalul unde nasti si e bine sa asculti sfatul medicului si sa mergi la Brasov daca cei mici se grabesc sa te intalneasca. Iti tinem pumni si te asteptam cu vesti.
Ayumi chiar ma intrebam in urma cu cateva zile ce mai faceti. Ma bucur sa citesc vesti asa bune si imi place optimismul si fericirea ce razbat printre randurile tale. Sa cresteti mari, sanatosi, frumosi si plini de noroc si voie buna
Vicky nu stiu nimic concret despre luxatia de sold. Am auzit si eu ca se recomanda 2 pampersi si in nici un caz infasatul/legatul picioarelor 'sa fi drepte'. Asta mai rau face! Si am mai auzit ca e o problema rezolvabila! Te cred si te inteleg ca esti bulversata si foarte ingrijorata, dar lasa ca o sa fie bine! Ai incredere in fetele tale frumoase care vor avea picioare de fotomodele, cu siguranta Cum te mai intelegi cu Elissa?
Lavinia ce face Tea? Au scapat puii de raceala?
Intrebai de 8 martie, nu au facut la cresa nimic 'cu spectatori'. Am pus niste banutzi la un loc si s-a dus o mamica si a cumparat niste cadouri la doamnele care au grija de copii si i-au mai ramas ceva din care a luat suc si prajiturele. Au adus copii din ambele grupe intr-o sala, au servit impreuna suc, prajiturele, au cantat si au spus poezii acolo, ei intre ei. Dupa serbarea de Craciun, unde mai mult au plans decat au participat si doamna care s-a ocupat de tot era ragusita de cate poezii si cantece a spus in locul copiilor, cred ca a fost mai bine asa. Chiar daca mi-ar fi placut sa-i vad, important e ca doamnele s-au straduit si i-au invatat si cantece si poezii, au facut poze cu toti copii, au facut impreuna felicitari pe care le-au pus apoi la expozitie pe hol.
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene
Laura25 spune:
pussi la multe, multe lunisoare tustelor tale
Ayumi revin, ca am bagat un ochi pe blogul tau. Uauuuu, ce-au crescut! Au falcutze!!!Super! Mi se pare ca iti seamana mult, probabil pt ca au trasaturi mai mult de europeni decat de asiatici. Sunt dulci foc! Sa-ti traisca!
Mady eheee, mai aveti o luna si gata anul! Ce planuri de petrecere aveti? Te-ai hotarat ce tort le faci?
Oana ia poftim la stat de vorba! Sa disecam putin probleme tale, sa le facem mici, mici si sa le aruncam la cos!
1) va mutati in TM si nu e gata mobila.
La ce iti trebuie mobila? Cu atat mai bine ca nu e, sa iti umple satiul! aveti mai mult loc de fugarit si batut mingea! Aveti 2 paturi sau macar 2 saltele? presupun ca da, altfel nu va mutati sa dormiti chiar pe podea (noi am facut-o, dar inca nu aveam copii si eram asa de fericiti ca avem garsoniera noastra si nu mai stam sa dac cur in cur cu soacra toata ziua!). O masa pe care sa puneti farfuriile si 2-3 scaune cred ca v-ati luat, daca nu, sa te invete Ayumi cum e cu mancatul in genunchi la masutze de alea fara picioare. Un dulap sa arunci hainele cand vin musafirii cred ca ai. Atunci ce mai vrei!? Cel mai important e ca va mutati in CASA VOASTRA, unde daca la 12 noaptea ti se scoala ca vrei sa bati un cui, il bati, ca e peretele tau, nu platesti chirie si se supara proprietarul. Incearca sa afli, prin sondaj, cati tineri la varsta voastra au deja casa proprietate personala (obtinuta prin efort financiar propriu, nu primta cadou) si nu stau cu chirie sau cu parintii. Sunteti tari! ati realizat un lucru f. mare prin cumpararesa acestui ap. Mobila, perdele, briz-brizuri, iti iei in timp, important e sa ai unde le pune.
Mai e nasol, presupun, ca mutatul in TM inseamna sa nu mai ai pe mama ta sa te ajute cu copii, dar si cu o vorba buna, cu o oala de mancare facuta in locul tau. Asta e intr-adevar cam aiurea (stiu ca si eu ma obisnuiam sa fiu rasfatata cot a cot cu copii cat stateam la mama si mi-era cam greu sa ma reobisnuiesc sa le fac eu pe toate). Dar, nici in TM nu esti singura cuc. Nu stiu care sunt relatiile tale cu soacra, dar am inteles ca mai da pe la tine, te mai ajuta cu picii. Tot e ceva!
2) "copii merg la cresa ..." da, e un inceput de drum. Dar poate fi un drum foarte frumos! (si nu vorbesc din carti). Nu iti promit ca va fi usor, dar iti garantez ca nu va fi imposibil. Iti amintesti cum a fost cand au avut in urma cu cateva luni copii episodul ala de boala, cand ati stat si prin spital? Ei bine, adaptarea la cresa e plimbare in parc pe langa faza aia. Si de aia ai trecut. Te-a dat peste cap un timp, dar ati depasit mometul. Deci si cu cresa o sa reusiti. Pentru copii o sa fie f. f. important ca o sa fie acolo impreuna, nu singuri. Chiar daca la inceput e posibil sa planga in cor cand unul e suparat, fiecare o sa aiba 2 prieteni de nadejde alaturi tot timpul. Ai mei acum, de cateva saptamani, au mai 'spart gasca', dar in primele luni, erau tot timpul impreuna, dormeau in patuturi lipite, se jucau mai mereu numai impreuna, se aparau unul pe celalat, se cautau mereu din priviri si erau tot timpul 'legati'.
Vorbeste-le si povesteste-le din timp despre un loc frumos, cu copii multi, jucarii frumoase, doamne dragutze. chiar daca ti se pare a nu te asculta sau nu inteleg, ceva le ramane pe creier. Asigura-i de zeci de ori ca ii iubesti si ca te intorci sa ii iei. Chiar daca ti se rupe inima ca ii vezi plangand si agatandu-se de tine ca nu vor sa-i lasi acolo, incearca sa fii tot timpul cu zambetul pe buze, sa ii mangai, sa le insufli incredere. Sa nu ii certi, sa nu le spui ca 'e rusine sa planga, ca uite nici un copil nu mai plange' asta nu-i ajuta deloc! Spunele ca stii ca nu vor, ca ii intelegi de ce plang, dar ca la copii e frumos, ca se pot juca, ca tu trebuie sa pleci, dar te intorci neaparat dupa ei.
Eu mereu spuneam "Asa e regula: parintii merg la servici sa aduca bani, sa putem cumpara laptic si jucarii. Copii merg la copii sa se joace, motanii stau acasa si dau cu aspiratorul si spala biberoane" (aveau ei o problema cu motanul ca de ce nu vine cu ei sau de ce nu stau ei acasa cu Mushu). Binenteles ca mai plangeau si protestau "nu la sevici, mami, nu la sevici... nu la copii, nu megem la copii!"
Tu faci foarte bine ca ii duci din timp, eu deja lucam cand am trecut prin acomodarea la cresa. In prima saptamana cel putin, in fiecare dimineata intram in birou cu ochii in lacrimi. Incearca sa ii lasi trepatat, cateva ore doar la inceput. Du-i pe la 9 si mergi sa-i iei la 11:30 - 12. Daca au o jucarie, o paturica preferata, lasa-i sa o ia cu ei. Sau da-le cate o jucarie in fiecare dimineata si indeamna-i sa mearga sa le-o arate la doamne sau la ceilalti copii (binenteles ca trebuie sa le si recuperezi la sfarsitul zilei, sa nu muti dulapul de jucarii la cresa)
Cu imbolnavirile, e posibil sa fie, e posibil sa nu. Ai mei au lipsit 4 zile in 6 luni din cauza de boala. Au facut numai forme usoare de viroze. 7 copii din grupa lor au facut varicela, ai mei nu au nimic. Tu da-le fructe, vitamina C, ceva siropele de imunizare si mergi cu incredere inainte. Nu pune raul in fata si nu te stresa inainte de a fi cazul.
3) serviciul ... stiu ca ti se pare ca nu mai stii nimic, ca in afara de copii, biberoane, scutece, nu mai esti capabila de nimic. Total gresit! Asa credeam si eu, dar am descoperit ca tot ce stiam era pus bine la pastrare si cand a fost nevoie a iesit la lumina. Pot sa intreb in ce domeniu lucrezi? Eu (care am 2 copii, nu 3) m-am dus cu tupeu si am spus ca ma intorc la munca, dar cu conditia ca la ora 17 sa ies pe usa si sa nu vin inwe decat daca crapa o chestie si neaparat nevoie sa vin. Au acceptat. Mi-au 'dat la piciore' pe chestia asta cu salarul la inceput, dar la prima negiciere am venit cu argumente puternice legate de cat am facut eu in 8 ore si cat au facut ceilalti in 11-12 si am obtinut cea mai mare marire din echipa. Deci se poate! Apoi din ce stiu eu, Timisoara e un oras dinamic, cu multe firme mari, cu multe locuri de munca. In astea 3 luni pe care le mai ai la dispozitie, incearca sa urmaresti un pic bursa locurilor de munca, sa trimiti niste CV-uri. Nu se stie niciodata de unde apare o oferta buna. Ai incredere in tine! Anii de stat acasa nu te-au timpit, ci te-au cizelat, te-au facut mai inteligenta pt ca ti-au stimulat comunicativitatea, imaginatia, te-au facut mai rabdatoare si ti-au dat un motiv (de fapt 3) foarte bun sa vrei sa muncesti, sa faci totul pt familia ta.
Cu condusul, ia lectiile ca o sa-ti foloseasca! Chiar daca ti-e frica si nu-ti place, independenta pe care ti-o da masina e extraordinara. Condu la inceput pe drumuri mai libere, in afara orasului. Apoi, incet (numai tu cu sotul in dreapta), incepi sa te plimbi si prin oras. Pana 'rupi pisica' odata, iei masina si pleci singura la plimbare. Daca te streseaza copii in spate ( insensul ca ti-e frica sa nu pateasca ceva), condu un timp fara ei in masina, pana simti ca te descurci.
Gata terapia pt azi Mai continuam sedinta urmatoare
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Laura25 spune:
Hai, daca tot m-a prins ora asta la calculator ,sa termin de umplut pagina singura si sa va spun ceva si de noi.
Rares e mai bine. I-am gasit un siropel, Plantusin, care pe langa extrase din diverse plante, are si propolis, vit. C si miere. Se pare ca ii prieste, pt ca tuseste mult mai putin. Si nici cu mucii nu s-a agravat, din contra, parca nu mai are aproape deloc.
L-am tuns pe Rares saptamana asta si a fost f. cuminte, a stat linistit sa-l aranjeze, dadea indicatii ("lung palu aicea, taie palu cu foafecu!") si a povestit 2 zile cum l-a tuns tanti cu forfecul mare si le-a placut tunsoarea la doamne si la fete la cresa si l-au pupat
Si-a dat drumul si Bianca f. bine la vorba. Inca spune chestii pe care nici eu nu le inteleg, dar leaga si ea fraze, spune cam toate cuvintele uzuale. Acum, cu pregatirile de 8 martie a invatat cantece si poezii si imi canta toata ziua. Mi's dragi ca au prins formulele uzuale de politetze si spun 'buna seala' si buna dimineata la toti din bloc cu care ne intalnim (Rares ma opreste de fiecare data cand vine de la cresa, la parter, sa stea de vorba cu administratorul blocului care are birou chiar la intrare), cand vor ceva spun "da shi mie, te looog", spun "poftim" si "mulsumesc!" (nu de fiecare data, normal, dar ii aud spunand si cand se joaca ei doi si isi dau jucarii unul la celalat). Se converseaza la telefon cu bunicile si cu matusica, spun cum ii cheama si cati ani au la totata lumea, chiar si daca nu-i intreaba . In general sunt copii cuminti si ne intelegem foarte bine. Si eu ma mir uneori cat de intelegatori pot fi. Normal ca mai au si ei episoade de tipete si nervisori, mai fac boacane si obraznicii, dar mi se par firesti si rar ajungem la conflicte. Nici la coltz (pedeapsa suprema) nu au mai stat deloc de f. mult timp.
Gata, i-am laudat destul. Il aud iar pe Rares tusind. Fug, va pup pe toate!
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Laura25 spune:
salut!
Ce faceti? v-am blocat cu mesajele mele kilometrice?
In afara de Eliana, cine mai participa la concurs? Strigati tare, sa nu ratez cumva, ca sunt o groaza de poze anul asta!
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
elyanne spune:
Laura pai ne-ai dat de vizionat, de citit... normal ca ne-am blocat
Foarte frumoase pozele.
Asa... am fost aseara cu Elena lapediatru pt. ca se vaita ca o doare o ureche, evident are otita. De unde le aduna fratilor ca eu nu mai pot, nu mai imi vine sa o duc la gradi, sa o scot din casa... sa se mai intalneasc cu cineva... Cedez nervos, zau...
Bb-ii par sa o ia si ei de la capat... pt. ca au mucii verzi...
In special Andreiu, ca doar el e mai sensibil la astea...
Despre concurs... am vazut o poza a Oanei (votat)... dar nu stiu daca mai are inca una sau nu... si alte poze n-am descoperit...
Asa ca asteptam sa strigati tare... sa stim ce mai votam
Daca va plac pozele noastre, votati-ne! www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">cei trei sau www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=22" target="_blank">in2 ... sau amandoua
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
oanna3 spune:
fetelor va multumesc din tot sufletul pt incurajari, vorbele voastrte bune...de toate astea eu sunt constienta, dar uneori imi pierd curajul
sunt f f f mandra de copii mei, sunt extradordinari si daca se inhtampla neintelegeri stiu ca sunt mai mult din vina mea, ca nu am fost pe faza sa-i impac la timp, sa le explic... sau am fost prea obosita, nu am avut destula radbare...
dar in fiecare zi invatam ceva si ma topesc sa-i vad cum se invita unul pe altul la masa, cum Andrei tine un mar si da pe rand fiecarui fratior sa pape, fiind asa de prins cu asta ca uite sa muste si el...
da cateva zile ne uitam la Baby Einstein si spre surprinderea mea stau cuminti si atenti cate 20 - 25 de minute, entuziasmandu-sE cand recunosc cate ceva si repetand dupa mine cuvinte noi
mai fac si confuzii - 2 am identificat:Andrei arata catre el si spune TU in loc sa zica eu
si toti 3 spun catre flori / plante NANI deoarece in urma cu 2 sapt am primit de la nasa o superba Azalee si incercam sa o salvez din mainile lor spunandu-le ca e obosita si face nani si sa ne jucam cu altceva... deci numele a ramas Nani
toate etapele urmatoare le voi lua asa cum vin: pe rand
am inceput sa luam ursuleti cu echinaceea ... e suficient oare?
mai avem de facut o analiza de scaun - primele 2 au fost ok - fara giardia
Eliana mersi pt vot , mai am o paza in consurs ... nu stiu sa pun link dar am scris mai jos denumirea si pag. oricum eu iti tin pumini sa castigi tu, chiar ai sanse reale din cate am vazut
Laura am vazut pozele si ma tot minunez ce mari sunteti ... of ca tot sper sa ajungem in anii urmatori in Roman la verisoara mea si sa dam o fuga si pe la voi
Ne puteti vota: Adevarul Craciunului - pag 3 si Gemeni pag 21
http://www.dropshots.com/triplets_RAI#date
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
iubesc si sunt iubita
elyanne spune:
Votat Oana si a doua poza.
Ieri gasisem doar poza din pagina 3.
Multumim si noi pentru voturi