Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 20

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

ainia, fetitele mele sunt nascute pe 29.06.2006. Sa-ti traiasca si tie flacaii si sa le dea Dumnezeu sanatate!! (ceea ce le doresc la toti copiii, bineinteles!)
3in1, Bine ai venit! ai grija de-acum, nu vreau sa te nelinistesc, ar fi cea mai mare greseala, dar eu n-am fost cuminte (in sensul ca n-am stat mai mult in pat, cum mi-a zis doctorita, ba chiar am fost la Timi sa-mi dau examenul de master si am mai stat si vreo 3 ore intr-un hipermarket, daupa aia... in picioare, bineinteles!! iar in dimineata zilei urmatoare am nascut! la 34 de saptamani si jumatate... ) acum e cel mai important sa stai in pat, linistita! nastere usoara si bebei cat mai sanatosi, frumosi si norocosi sa ai!!
alhassanvicky nu te necaji, e prea devreme sa-ti faci ganduri negre... si ciupercutele mele au avut acelasi "verdict", am fost cu ele la eco, au spus ca au 80% sanse sa aiba luxatie de sold, dar ca asta se vede mai bine mai tarziu, ca inca nu-s bine formate capatele oaselor... bla-bla... (avand in vedere ca au fost premature, asta e ceva normal, cica!! imi venea sa mor si mie, atunci, de suparare... mai tarziu, dupa ce au invatat sa mearga, Anita, cea mai grasunica, schiopata pe un piciorus cand pasea si chiar m-am speriat, m-am gandit ca asta e, ce-au spus medicii... Asa ca am dat fuga cu ea la ortoped, care m-a trimis la radiografie (am mai si iradiat-o, saracuta!!) iar acolo.. nimic! totul in regula, fiecare oscior la locul sau, totul egal, frumos... era vorba doar de un defect de obisnuinta, pe care si l-a si corectat ulterior. Acuma au un anisor si 8 luni, cum am mai spus, si fug una dupa alta de mama focului! iti doresc sa ai doua printese sanatoase tun!!! A! si inca ceva: eu le-am tinul cam vreo doua luni cu doua scutece - puse unul peste altul - asa mi-a recomandat dr neonatolog de la maternitate, cand i-am cerut parerea; mai exista si un fel de chilotei cu o placa tare intre picioruse care o forteaza sa stea cu picioarele desfacute, sa intre bine capul femural acolo, in fanta ia, adica la locul lui. mi-a mai zis ca bebeii africani nu au niciodata probleme dinastea, pentru ca mamele lor ii poarta tot timpul pe spate, cu piciorusele desfacute, si deci orice problema, chiar daca ar exista la inceput, se rezolva la toti!
(sa ne mai scrii, sa ne zici ce ati facut).
pentru toate mamicutele!
dalina, mami de gemenute Miriam & Anita
p.s. mi-aduc aminte cand, dupa dalina, puneam simbolul ... ce fain era atunci!!... burticilor, bucurati-va la MAX de perioada asta!!! si ceea ce urmeaza e minunat, dar lunile astea sunt o adevarata perioada fermecata!!
Sa fiti sanatoase si voi, si piticii vostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainia spune:

Dalina am si flacai, insa am si o domnisoara. Gemeneii mei sunt fata si baiat, de-o seama cu fetele tale (ai mei sunt nascuti in iulie , pe 12) si mai am o mandrete de flacau de 7 ani. Asa e , si mie m-a fost drag sa fiu graviduta. La Andrei, baiatul cel mare, se mirau toate vecinele mai in varsta cum port eu sarcina, cu mare mandrie si sa mi se vada burtica, o aratam ca pe un trofeu, ele fiind din epoca aceea , cu pititul burtii, cu acoperitul ei de parca era o rusine... Dupa ce l-am nascut pe Andrei mi-era dor de miscarile lui in burtica,le simteam lipsa .... la gemeni a fost ca atunci cand poftesti la o prajitura si, in sfarsit, o mananci-adica frematam de placere la fiecare miscare, cu toate ca mi-era din ce in ce mai greu..... Mi-a placut, ce sa mai, tare mult mi-a placut...si acum mi-e dor de ele
3in1 bine ai venit! Spune-ne mai mult despre tine! Ce comori ai in burtica? Fetite, baietei? Sau din toate cate pitin???
pussi felicitari pt cele 4 lunisoare!!!!de la noi
oanna ce carti, Oana? Uite , ai aici tot ce-ti trebuie Bucura-te ca ai copii sanatosi si ca ai sprijin, Oana! Casa ai, nu mai are importanta ca nu-i mobilata complet, astea le faceti voi pe parcurs. Si eu am credit la banca pt apartament si am si pt masina; mobila de bucatarie mi-am facut acum 3 luni. Ei, si ce daca? Le fac si eu cate putin , cate putin! La tine , cred eu , e frica de viitor...oare fac eu fata la ce urmeaza...oare ce ma asteapta....oare se adapteaza copiii la cresa....oare ce ma fac eu cand se imbolnavesc, pt ca stiu ca se vor imbolnavi....si multe, multe.. Iti faci griji pt ce urmeaza. Pana mai cresc copiii, intr-adevar, mai dureaza. Urmeaza perioada grea cu inceputul cresei, inceputul serviciului, inceputul sofatului. Apropo de condus. Oana, du-te si ia-ti niste ore!!!! Sotul tau are dreptate! Tocmai, ai trei copii, trebuie sa te descurci si singura cand nu are cine sa te ajute. Iti este extrem de necesar sa conduci masina, Oana! Incet, incet o vei face si pe asta, nimai ca timpul trece si trebuie sa incepi de undeva... Lasa lucrurile sa curga, nu iti mai face atatea ganduri!
La cresa copiii tot trebuie sa se duca, nu? Insa gandeste-te ca ei au un atuu: sunt toti trei impreuna! Este un mare avantaj !
De imbolnavit tot se vor imbolnavi, nu? Insa gandeste-te ca astfel se imunizeaza! Le faci in vara o cura cu Imunogrip junior sau cu ceva intaritoare, ca masura preventiva.
Tu la serviciu tot trebuie sa mergi, nu? Insa gandeste-te ca, intr-un fel, va fi ca un fel de evadare...
Masina tot trebuie sa o conduci, nu? Gandeste-te la plimbarile pe care le vei face cu copiii tai!
Oana, asta-i viata, cand zici ca iti tragi rasuflarea, intervine alt obstacol! Tu sa fii tare! Tu esti capul familiei, nu sotul tau! Te pup, Oana, capul sus, vor veni si zile mai bune!

Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns waltraud spune:

Buna dimineata fetelor!
Mi/am mai adunat lucrurile si gindurile de pe aici si este ordina si disciplina acum dupa trei zile de la sosirea la Romanai.
Ok. de citit tot v-am citit. Netu merge inca prost, dar ce sa-i fac asa e el. ma folosesc de el si ma bucur ca exista. Ma bucur ca existati si voi si ca v-am descoperit.
Ok. Bun venit mamicilor noi.
OanaAnai are dreptate. Cred ca ti se aduna prea multe acuma diontro data , mutatul la casa noua, inceperea servicului, copii vor merge la gadinita, nu te increzi in tine sa conduci.... Doamne cum sa le fac pe toate??? (te gindesti tu), dar toate pe rind. Vreau sa stii ca si noi ne-am mutat la casa noua cind aveau copii 4 luni, ca am fost numai noi doia(adica eu si sotul), si nu am avut pe nimenea la Austria sa ne ajute (parintii mei find decedati ambii, soacra la fel, traieste doar socru care este batrin si bolnav si nu ne poate si nu ne-a putut ajuta,in niic un fel),si totusi am reusit sa trecem si peste asta si peste faza cu gradinita, mai putin cu servicul dar eu cind au mers copii la gradinita am mers la scoala 2 ani si mai rau ca faceam dupa masa cursurile, asa ca sotul meu a facut luni in sir numai ture de noaptea ca sa poata fii dupa masa acasa sa poata lua copii de la camin si sa stea cu ei dupa masa ca nu aveam pe nimenea sa nii grijeasca.
A fost foarte greui si pt mine si pt el, dar D-zeu ne-a ajutat si, sa nu crezi cumva ca nu mai iesea de la o mica mica scinteie iesea imediat foc. Dar ori incercam eu din rasputeri sa judec mai la rece, ori el sa calmeze situatia, si uite asa a trecut. Cu condusul, daca ai scaune de masina pt pitici, si satu legati (centurati), acolo sa stii ca nu este greu.Ai mei sint foarte galagiosi, normal ca ma enerveaza cite o data dar, ce sa-i faci ca fara masina esti mort cu trei copii dupa tine. Imagineaza-ti ca singura nu ai sanse sa te duci cu ei cu autobuz troleu etc, ca ai doua miini si a-l treilea poate sa-ti fuga in fata la o masina s-austiu eu. Dar asa eu am mai mare siguranta desii acuma sint mari si inteleg. Tu ai parintii care te ajuta am inteles, chiar daca nbu sint in acelasi oras cu tine, stii ce mult face uneori si numai pt citeva ore sa poti pleca linistit ca sint pe miini bune??.
Haide lasa ca le rezolvati voi pe toate, multumeste la D-zeu ca sinteti sanatosi si voi si puiutii vostri. Uitat-te in jurul tau cit necaz este, citi oameni nenorociti, citi copii fara parinti, si ai sa vezi ce bine ne merge noua cei care sintem sanatosi si avem copii sanatosi. hai te pup si capul sus.

http://s165.photobucket.com/albums/u70/floareaiclozan/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns waltraud spune:

AINIAscuze am scris numele gresit. pa

http://s165.photobucket.com/albums/u70/floareaiclozan/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

quote:
Originally posted by 3in1

Buna dimineata,

Sunt o viitoare mamica de gemeni. Am implinit 34 saptamani duminica. Va rog sa ma primiti si pe mine in clubul vostru.

Bine ati venit si sa ai o sarcina usoara.

Oana muuuuuuuulti... Sa treci mai repede peste perioada asta. Fruntea sus si bucura-te de primavara... este asa frumos... flori multe, soare, cald... Si mai ales uite-te la piticii tai si sigur iti trece.

Aseara le-am facut piticilor vaccinul de la 1 an.
Au facut putina febra... Andrei mai ales. Mihai abia azi dim.
Acum urmeaza peste o luna ROR-ul.

vicky eu nu stiu nimic despre asta. Dar tin pumnii sa ramana doar suspecte... si sa fie alarma falsa

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyEr spune:

Buna fetelor!

Oanna, o sa vezi ca va fi bine. Este cineva acolo sus care are grija de noi toti si lucrurile se intampla exact cum trebuie sa se intample. Vei rezolva si cu mobila incet incet, iar cu masina trebuie sa iti faci curaj. Si eu am condus foarte putin dupa ce mi-am luat carnetul ca nu aveam masina personala, dupa care nu am mai condus vreun 1 1/2 an si mi-era foarte teama la inceput, dar nu am avut ce face pentru ca trebui avand in vedere ca am fetele si trebuie sa am mobilitate. In cateva luni s-a rezolvat, am zgariat putin masina , asta este se repara, iar in rest mult curaj! Si in Bucuresti nu este chiar usor mai ales daca ai si numar de provincie ca si mine si mai esti si femeie la volan . Capul sus si tot inainte! Multi pentru tine si strumphi!

Vicky, multa sanatate bebitelor si nu iti face prea multe ganduri negre. Am auzit si eu de problema aceasta (doamna care a fost cu mine in salon la maternitate avea fetita diagnosticata la fel) si am inteles ca rezolva destul de usor daca se descopera la timp, respectiv pana incepe sa mearga (atunci este mai greu) cu doua scutece pampers sau acei chilotei speciali de care mai zicea dalina.

Bun venit noilor mamici!!!

Noi mergem in sera asta putin la doctora pt ca Moni are temperatura (38,3) si a fost si putin deranjata, ii ies si dintii. Vedem ce o sa ne spuna doctora. Zicea ca ar putea fi o viroza sau poate de la dinti?

A mai intrebat cineva de sansa de a avea gemeni : noi nu am avut in familie gemeni si totusi asa a fost sa fie (sotul tot cobea si i s-a indeplinit dorinta).

Va pupam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalina2x2 spune:

ainia, scuze... atunci rectific: Sa-ti traiasca toti trei piticii!!! Sa fie sanatosi si sa-ti aduca numai bucurii!!! (ce mamica fericita trebuie sa fii... si baietei, dar si o printesa!!)
oana, nu-ti face griji in privinta condusului. si eu si sora mea suntem venite in Arad din alt oras si ea, cand a facut scoala de soferi - aici, in arad - multa vreme nu a mers cu masina, de frica. Are si ea doi frumosi, baietelul are 3 ani dar te stoarce de nervi cu vorbaria mai rau ca unul de 5!! iar la un moment dat a fost nevoita sa plece singura la volan si, dupa cateva drumuri a spus ca ce fraiera a fost ca nu a inceput mai devreme sa mearga singura, acuma aproape nici nu-l mai suporta pe sotul ei cand conduce, ca prea comenteaza.
si s-auzim numai de bine, de la toata lumea!!
dalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYUMI spune:

Buna mamici de gemeni si tripleti!
Stiu ca nu am mai scris de mult,imi cer scuze;dar mereu am amanat si BBlinii de-abia mai imi dau voie sa respir.(ei,nici chiar asa!)
Noi avem 8 luni jumatate de la nastere(dar doar 5 jumatate corectate)
Bebelinii sunt bine,veseli si foarte cumintei.Sunt asa mandra de ei!
Acum ca au crescut,nu mai ma simt singura ca toata ziua stam de vorba toti 3.Multumita fetelor de la subiectul cu alaptare on-line,am reusit sa am laptic pana luna trecuta cand cred ca oboseala si-a spus cuvantul si l-am pierdut.
Am facut si un blog unde puteti vedea poze cu ei.Sa va pun linkul:

http://naokisiryuji.blogspot.com

Va las ca merg sa citesc din urma,ca se pare ca am foarte mult de recuperat.

Bianca
http://community.webshots.com/user/ayumi118

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

MadyEr si voi? Si noi la fel, nu avem in familie siiii... "cobea" sotul de la prima sarcina... Na' ca i-au iesit gemeni la a doua...

AYUMI bine ai revenit pe aici.
Am vazut pozele... Au crescut piticii.

Ieri am avut o zi tare grea, urata... cu urlete la puterea a treia, in acelasi timp... nici n uma istiam pe cine sa impac...
Pe urma au vomat toti, pe rand de data asta, din diverse motive... de urlete, de mofturi... Am crezut ca o iau razna, ca ii incui in casa si plec... Evident, eram singura cu toti trei.
Iar seara am avut impresia ca Elena are febra... se pare ca a fost doar o impresie (nu m-a lasat sa-i iau temp. ca sa ma conving).
Azi trebe sa umblu pe la banca... pt. ca din cauza unui bancomat defect am ramas fara neste bani in cont... Alta distractie... ca doar am timp berechet, ce naiba...

Nu e o perioada tocmai frumoasa... am tot avut diverse chestii care n-au iesit cum trebuia, plus probleme de sanatate di nultima vreme...
Dar trebe sa gandresc pozitiv... altfel nu stiu unde ajung.. fruntea sus si de la capat... E o zi frumoasa... si trebe sa ramana asa incontinuare.

Daca va plac pozele noastre, votati-ne! www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202007&page=10" target="_blank">cei trei sau www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=22" target="_blank">in2 ... sau amandoua

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Buna dimineata!
Off, parca nu mai am timp de nimic. Am intrat s scriu 2 randuri pt ca am vazut postarea Elianei.
Eliana stiu cum e si ce simti. Te pup si te imbratisez si iti doresc din suflet multa putere, sanatate si rabdare . O sa treaca si astea si nici in amintire nu o sa revina, pt ca toate clipele frumoase le sterg din minte. Sanatate multa si la pititci.

Oana vad ca au sarit fetele cu mesaje de incurajare. Am vrut sa iti scriu si eu, dar nu am apucat. Promit sa revin!

Rares tuseste tare de 2 nopti, asera a vomat tot, in jet, dupa ce baut lapte si ceai. M-a impresionat Bianca, care desi era pe jumate adormita a sarit si ea repede si a venit dupa noi la baie sa-i aduca biberonul cu apa. Apoi le-am dat niste saratele de alea rotunde, Monte Banato, sa isi linisteasca stomacul. Si cand i-am dat Biancai s-a uitat in mana, cand a vazut ca sunt 2, s-a intors spre Rares cu una "shi lu' Lalesh", desi eu aveam altele pregatite pt el.

Deocamdata il tratez cu ceiuri si siropuri de tuse. Nu a facut febra si nici muci nu are aproape deloc. Sper sa scapam si data asta.

Va pup pe toate si promit ca ma straduiesc sa revin cu poze si un mesaj mai lung

Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)

Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene

Mergi la inceput