Concepem bb in post?
Raspunsuri - Pagina 4
szivarvany spune:
Pe mine ma deranjeaza, chiar irita, ba mai mult, e strigator la cer sa spui, sa presupui, ca pe unii parinti i a pedepsit Dumnezeu cu copii bolnavi. Asta ar insemna ca Dumnezeu e rau.
Si atunci iar e o nedreptate ... de ce doar pe unii ?! ...
In fine, Dumnezeu e bun, e acolo sus si are grije de noi toti cum poate el mai bine. Judecata de apoi e ... dincolo. Nu e o boala transmisibila, genetica, din generatii in generatii ...
Si da, cine stie cum e "goana" dupa copil, tine , probabil, altfel post, poate ajuta alti oameni sau face alte fapte bune in folosul aproapelui.
Daria &
GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
georgia_c spune:
ca sa nu ne abatem de la subiectul topic-ului , o sa va postez un citat :
Definirea postului
1. Postirea este abs#355;inerea voluntar#259; de la ceea ce este bun, īn īncercarea de a ob#355;ine ceva mai bun.
2. De#351;i cineva poate alege temporar s#259; renun#355;e la anumite lucruri pentru a se putea apropia mai aproape de Dumnezeu de ex. īn cazul unor oameni c#259;s#259;tori#355;i s#259; se ab#355;in#259; de la rela#355;ia sexual#259;, (S#259; nu v#259; lipsi#355;i unul pe altul de datoria de so#355;i, decīt doar prin bun#259; īnvoial#259;, pentru un timp, ca s#259; v#259; īndeletnici#355;i cu postul #351;i cu rug#259;ciunea; apoi s#259; v#259; īmpreuna#355;i iar#259;#351;, ca s#259; nu v#259; ispiteasc#259; Satana, din pricina nest#259;pīnirii voastre. 1 Corinteni 7:5, postirea se refer#259; īn mod obi#351;nuit la ab#355;inerea consumului de alimente.
in timpul posturilor , este vorba de post si abstinenta , insa e o perioada in an .. nu se pune problema , de interzicerea conceperii unui copil in zilele saptamanii ..... cred ca un duhovnic ne poate povatui cum sa facem , caci sunt persoane care au dezlegare tocmai pentru ca isi doresc acel copil , si actul sexual , nu este strict pentru placere ; dar cred , ca , dupa obtinerea sarcinii , nu este chiar un efort supraomenesc , daca ne ferim de zilele de miercuri, vineri, duminica .. sunt 3zile in sapt , si raman celelalte 4![]()
cat despre ideea , nefericita m-as hazarda sa spun , ca Dumnezeu pedepseste copii conceputi in zile de post ,ma duce cu gandul la un Dzeu rau , si refuz sa cred asa ceva; cred ca , apropierea aratata de oameni fata de Dzeu, este tocmai pentru ca acesta este bun si iertator , nu razbunator
ma gandesc ca trebuie sa fim pregatiti sa fim parinti , atat fizic cat si psihic , atat trupeste cat si sufleteste ..si fiecare se pregateste in felul lui
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
georgia_c spune:
http://www.ucenici.ro/post.html
va dau link-ul .... cititi acolo , daca nu se itelege din ce-am postat eu ...
bebe_io spune:
quote:
Originally posted by cipicah
Imi cer iertare pentru neglijenta,am dorit sa scriu"infirmitati" in postul anterior.
Bebe_io,credinta crestin ortodoxa lucreaza prin credinta,prin fapte de iubire si jertfelnicie intru Hristos,iar nu prin statistici.
Spune-mi,te rog,aceasta minunata medicina poate explica schimbarea proprietatilor fizice ale apei sfintite, neputrezirea sfintelor moaste sau aprinderea luminii sfinte in noaptea Invierii la mormantul Mantuitorului la Ierusalim? Eu stiu ca nu. Asa incat nu poti explica nici darul inainte vederii al pr. Arsenie Boca-cautat cu mare credinta in timpul vietii de mii de credinciosi- si nici duhul intelepciunii al parintelui Cleopa.
...
Spun credinciosii ca erau adusi la pr. Arsenie Boca si multi copii cu probleme de sanatate,cu diverse infirmitati. Despre unii dintre acesti copii,parintele le spunea parintilor-datorita harului inainte vederii-ca acei copii au fost zamisliti in zile oprite (zile de post,sarbatori). Cazuri similare cu astfel de copii au fost intalnite si la parintele Cleopa (sfatuia familiile sa nu zamisleasca prunci in zile de post),la parintele Argatu,precum si la alti mari duhovnici.
Apa sfintita nu-si schimba nici o proprietate fizica. Poti tu demonstra ca-si schimba vreo proprietate fizica? Cum poti demonstra asta?
Faptul ca exista moaste neputrezite nu este apanajul crestinismului. Trupuri neputrezite au existat si exista si la budisti, si la hindusi si chiar si aiurea.Exemple: http://en.wikipedia.org/wiki/Relics
Lumina sfanta este la inceput de culoare alba si arde fara flacara. Poate vrei sa verifici proprietatile fosforului.
...
Sa zicem ca acei copii ce au fost dusi la Arsenie Boca au fost zamisliti in zile de post. Asta nu inseamna ca toti copiii zamisliti in zile de post au infirmitati. Si nici ca toti copii cu infirmitati au fost zamisliti in zile de post. Ma opresc aici cu argumentarea ca deja nu vreau sa ajung sa discut chestii penibile despre credinta ortodoxa cu toti habotnicii.
georgia_c spune:
cred ca nu are nici un sens , sa ne lansam in dispute , sau jigniri ... caci e un topic, ca oricare altul , deschis tuturor opiniilor... fiecare crede in ce vrea , in medicina , in martieni , in budha , in dumnezeu ... in nimic ... oricum, nu cred ca ne putem convinge reciproc sa credem in ceva .. parera mea este ca , intai de toate credinta este simtire , si apoi .. la urma de tot este convingere
daca te duci la medic , cu un copil cu probleme , iti va explica medical de ce s-a intamplat asa , daca te duci la un preot cu acelasi copil , iti va explica crestineste ce s-a intamplat .. si tot asa ... cat adevar , sau mai corect cata dreptate are fiecare ... e discutabil,raportat inca 1 data la fiecare persoana
Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein
ainigriv spune:
Offf,fetelor,cata rautate acum in post si mai ales la un astfel de subiect,care ar fi trebuit sa fie cel mai pur lucru!!!Am sa va cer iertare din start,pentru ca vad ca va supara mari adevaruri,iar ceea ce am sa va spun, sper sa fie spre folosul cuiva.
In primul rand,Cipicah,ARE DREPATATE,in ceea ce spune,v-a povestit si din scrierile sfintilor parinti si din propria experienta,insa se pare ca nu l-ati inteles.Parintele Arsenie Boca explica in cartea sa"Copii nascuti in lanturi"ce se intampla exact cu zamislirea de prunci.Nu despre infirmitati fizice,boli,etc,vorbim neparat,ci despre faptul ca nu reusim sa avem copii pe care ii dorim:ascultatori,destepti,etc.Asa ca nu neaparat la nastere trebuie sa se vada aceste"infirmitati",ele se pot vedea si in adolescenta de ex,cand parintii nu se mai pot intelege cu propiul copil.Apoi discutia a divagat pe tema:Dumnezeu este bun,nu pedepseste!!!Pai asa si este,aici aveti dreptate,insa nu a zis nimeni ca de la Dumnezeu vine pedeapsa,ci de la NOI,ca suntem neascultatori si nu vrem sa facem nici cel mai mic efort.
Este mai usor sa facem mii de ecografii,tratamente,analize,decat sa ne curatim sufleteste.Si cine ne garanteaza ca acel folicul se va sparge,va genera apoi o celula-ou,care are apoi drum lung de parcurs pana se fixeaza in uter,poate ramane si pe trompa???!!!
Dar sa va povestesc mai bine prin ce am trecut,asa veti intelege de ce sunt atat de inversunata.Ne-am ferit 8 ani de casatorie de a avea copii,din ratiuni tampite:casa,cariera,etc,iar cand ne-am hotarat ca vrem un copil,s-a intamplat foarte repede,insa a fost o extrauterina.Am ajuns in urgenta la spital,sa multumesc bunului Dumnezeu ca m-a salvat,dar am pierdut o trompa.In aceste conditii ne doream totusi un copil!!!Au trecut 3 ani pana am vazut minunea,exact cum povesteste Cipicah,nu mai avea sens sa mergem la medici,se stia ca sansele sunt de 50% de a ramane insarcinata.Si atunci l-am readus pe Dumnezeu in viata noastra,desi eram credinciosi si inainte,dar nu ne spovedeam, nu stiam sa ne rugam.Usor,usor,am pasit pe aceasta cale,ne-am sfatuit cu un parinte duhovnic(cu rugaciune,Dumnezeu trimite un astfel de om care sa te povatuiasca)si exact cand ne asteptam mai putin,renuntasem la calcule de ovulatie,ne pregateam sa mergem intr-un pelerinaj,a aparut Darul de la Dumnezeu,pentru ca este un Dar,asa cum spuneti si voi.
Deci nu e foarte greu,daca il rogi pe Dumnezeu sa te intareasca,sa poti curati intai pacatele si apoi sa primesti darul.Postul nu e cura de slabire sau regim alimentar,deci se tine total si trupeste si mintea si sufletul,totul trebuie sa fie smerenie,mai ales ca este rastignirea domnului Iisus pentru pacatele noastre in aceasta perioada.Dupa multe posturi,canoane,etc,intr-adevar preotii dau voie si in post sa se zamisleasca un prunc,dar asta dupa ce ne-am curatit.Iar faptul ca de multi ani se asteapta un bebe este cel mai greu canon!!!
Sper sa va fie de folos ce v-am scris,sa nu ma judecati prea aspru si sa ma iertati daca v-am suparat.Noce,tu decizi cum e mai bine,dar asta dupa ce te spovedesti si gasesti un parinte duhovnic.Doamne ajuta,multa lumina si un post cat mai linistit va doresc!!!
anadomnica spune:
Felcitari cipicah pentru credinta ta tare!
Multi dintre noi nu avem aceeasi verticalitate...
Subscriu la parerea ca duhovnicul fiecaruia este cel care in final are ultimul cuvant. Pentru ca marii asceti si marii duhovnici ne invata despre viata pura in cel mai desavarsit sens placuta lui Dumnezeu, insa tot Domnul a dat putere duhovnicului sa aleaga "reteta" potrivita fiecaruia, dupa durerea fiecaruia, dupa credinta fiecaruia... Si daca pentru rugaciunile unui Sfant multi pacatosi se mantuiesc, Dumnezeu vede neputinta noastra si a lasat duhovnicul sa dea dezlegari la cei slabi.
Doamne Ajuta si post usor!
noce spune:
Am fost in acasta dimineata la preot si am primit raspunsul lui: nu este bine sa concepem copii in post. Eu ii voi urma sfatul. De asemenea, nu este bine miercurea si vinerea intotdeauna, pentru ca sunt zile de post. Mi-au fost foarte utile raspunsurile de aici si va multumesc.
Multumesc mult, ainigriv! Am fost pe puncul de a renunta la spovedanie, pentru ca dupa ce am stat 2 ore la slujba, am descoperit ca este o mare coada la spovedanie si ca toata lumea avea numere de ordine. Am cerut si eu un nr, am primit 32, mi-am dat seama ca mai am de stat aproape 2 ore si am plecat. Cand am venit acasa, am citit ceea ce ai scris si mi-am dat seama ca nu mai trebuie sa aman momentul spovedaniei. M-am intors, mai erau 2 persoane, iar dupa ele am fost eu, ultima. Ma bucur ca am facut acest pas si imi dau seama ca toate pregatirile medicale nu inlocuiesc pregatitirea spirituala pentru conceperea unui copil sanatos si bun, asa cum ni-l dorim.
Doamne Ajuta la toate aspirantele si un post benefic si purificator celor care il tin.