Concepem bb in post?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns yubi spune:

quote:
Originally posted by felix76
Fetele, m-am distrat copios de replicile din acest capitol! Mie daca Tutu imi spune azi prestez (si azi este miercuri, zi de post) ca se sparge foliculul, pe el il cred!Cum sa crezi un popa care face interpretari pe marginea cartii sfinte? Sa imi arate mie cineva ca asa scrie in biblie!.... astept pagina si versetul.Eu cred ca daca Dumnezeu sau orice forta superioara care a participat la creatia noastra ne-a lasat trup, suflet si mai ales minte, atunci ne-a lasat si libertatea de a alege cand si cum sa ne iubim. Si nu numai!Va pup, si va urez iubiti-va mult! Iubeste-ti aproapele, este una dintre cele 10 porunci. Si nu specifica exact cum anume sa il iubesti....Si parca mai era ceva parca: pamantul este al vostru, traiti si va inmultiti. Nu a spus doar martea si joia. Felix
Sunt de acord.In Biblie se face referire doar la un singur post - postul negru, care se tine atunci cand considera fiecare ca are nevoie si cat considera.Nu scrie niciunde de postul Pastelui sau postul Craciunului.Nici ca nu ai voie carne ,lapte si oua decat in anumite zile.In schimb,D-zeu spune ca porcul este un animal necurat si sa nu ne atingem de carnea lui... si noi il mancam.Sunt multe lucruri pe care le spune D-zeu si sunt mult mai importante,dar pe noi nu ne intereseaza,in schimb ne legam de lucruri la care nici macar nu s-a facut vreo referire ca ar fi pacat.Copilul este un dar de la D-zeu si important este sa reusesti sa-l ai.E o absurditate sa spui ca malformatiile copiilor au legatura cu postul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipicah spune:

Imi cer iertare pentru neglijenta,am dorit sa scriu"infirmitati" in postul anterior.
Bebe_io,credinta crestin ortodoxa lucreaza prin credinta,prin fapte de iubire si jertfelnicie intru Hristos,iar nu prin statistici.
Spune-mi,te rog,aceasta minunata medicina poate explica schimbarea proprietatilor fizice ale apei sfintite, neputrezirea sfintelor moaste sau aprinderea luminii sfinte in noaptea Invierii la mormantul Mantuitorului la Ierusalim? Eu stiu ca nu. Asa incat nu poti explica nici darul inainte vederii al pr. Arsenie Boca-cautat cu mare credinta in timpul vietii de mii de credinciosi- si nici duhul intelepciunii al parintelui Cleopa.
Noce,fac si eu parte,alaturi de sotia mea, din randul celor care au luptat mult pana la zamislirea unui prunc. Am cautat mult,in plan medical,in planul tratamentelor naturiste,dar mai ales in plan religios. La un moment dat am intuit (sau sa fiu mai corect-sunt convins ca mi-a arata Dumnezeu calea reala),ca raspunsul nu se afla nici un medicina,nici in tratamente naturiste,ele fiind doar niste ajutoare. Am inceput sa tinem postul foarte strict,dupa canoane (il tineam si noi la jumatate de norma),am inceput sa eliminam motivele pentru care nu primeam dupa spovedanie decat agheasma mare, sa tinem post in orice miercuri si vineri din saptamana, am inceput sa ascultam de un parinte duhovnic,sa facem mult mai des milostenie, sa ne rugam zilnic (acatiste). Cu cat ne nevoiam mai mult cu cat incepeau sa apara ca din senin carti cu mari duhovnici,cu scrierile unor sfinti parinti care discutau despre cazuri similare cu ale noastre. Am fost prin pelerinaje pe la sfinte manastiri,am ajuns la mormantul parintelui Arsenie Boca (de unde ne-am intors cu o liniste sufleteasca nemaitraita si cu o alta mica minune),am fost la parintele Iustin Parvu la Sf.Man."Petru Voda". La 3 saptamani dupa ce am lasat pomelnic la parintele Iustin,fara a apare vreun semn de ameliorare a problemelor de sanate ale sotiei,ea a ramas insarcinata. Din ianuarie 2007 am o fetita foarte frumoasa si sanatoasa.
Concluzia mea este scurta. Ascultarea de invataturile duhovnicilor nostri - la care zambeste ironic Anca Wish- asemeni predaniilor sfintilor parinti, e cararea ingusta spre bucurie si sanatate, e cararea spre Mantuitorul-"Eu sunt calea,adevarul si viata".
Fiecare asculta de cine si de ce vrea. Fiecare slujeste cui vrea. Dar nu poti sluji la doi domni,nu poti sa-i slujesti si lui Hristos si lui mamona.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ahaaa, deci parintii si copiii, unii, aia "pacatosii", au fost pedepsiti de Dumnezeu ??? Ha ???
Poi io credeam ca Dumnezeu e bun ... hmmm ...

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_vlad spune:

Arsenie Boca si eu il iubesc si ii iubesc invataturile!

NU sunt habotnica si stiu ca nu sunt in trend dar stiu ca nu e bine sa zamislesti bb in post!

POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalMar spune:

Cred ca in zilele noastre (in care exista atat de multe cupluri infertile) nu ne mai permitem luxul de a ne gandi ca suntem in post si nu e bine sa facem un copil, cum nu cred nici ca s-ar produce ovulatia mea exact in zilele de marti si joi. Deci atunci cand lupti atat de mult pentru un bb, faci atatea tratamente, te chinui atat de mult, nu avem nici macar o zi de pierdut, cu atat mai mult toate posturile din an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Michelle81 spune:

Cipicah-te rog sa imi traduci si mie ce vrei sa spui prin "zamislirea unui prunc in post este pacat,fiind in sprijinul afirmatiilor multe povestiri cu parinti inegurati de infirmatile copiilor."??????????

Some people only dream of angels...I held one in my arms

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Aoleu,pai atunci cum se explica faptul ca suedezii care nu prea au (adica cam deloc) habar de post,inregistreaza niste cifre atit de bune la morbiditatea si mortalitatea infantila??

Sau ar fi cazul sa nu ne mai uitam deloc la statistici, ci doar la ce ne sfatuiesc preotii si asa vom avea copii sanatosi???

Mariana 23+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipicah spune:

quote:
Originally posted by Michelle81

Cipicah-te rog sa imi traduci si mie ce vrei sa spui prin "zamislirea unui prunc in post este pacat,fiind in sprijinul afirmatiilor multe povestiri cu parinti inegurati de infirmatile copiilor."??????????

Some people only dream of angels...I held one in my arms

Ai dreptate,m-am exprimat cam din topor.
Spun credinciosii ca erau adusi la pr. Arsenie Boca si multi copii cu probleme de sanatate,cu diverse infirmitati. Despre unii dintre acesti copii,parintele le spunea parintilor-datorita harului inainte vederii-ca acei copii au fost zamisliti in zile oprite (zile de post,sarbatori). Cazuri similare cu astfel de copii au fost intalnite si la parintele Cleopa (sfatuia familiile sa nu zamisleasca prunci in zile de post),la parintele Argatu,precum si la alti mari duhovnici.
Mamagiuliei : Spune Biblia,spun sfintii parinti parinti,spune chiar si parintele Arsnie Boca : cine nu va pazi poruncile Lui, va duce pacatul pana in al treilea NEAM.
Spun si batranii nostrii : "Parintii mananca agurida si copiilor li se strapezesc dintii".
Avem un Dumnezeu foarte milostiv,care insa pentru multimea pacatelor a trecut prin foc cetatile Sodomei si Gomorei. Spun mari duhovnici ca societatea noastra e mult mai bolnava decat cea de atunci. Pai,cum sa nu fie indurator ca inca ne mai asteapta?! Dupa ce ca suntem cocotati pe locul I la avorturi in Europa,e semn de mare milostivire ca inca se mai nasc prunci...
Mariana_1976,aici discutam despre optiunile unui crestin ortodox in post. Dar daca tot iti plac statisticile,e posibil ca ele sa nu contina faptul ca,pe langa un mod de viata exceptional organizat,exista parti foarte gaunoase: adolescentele nu pierd nici o ocazie de a se imbata cui (nu sunt exceptii,e o problema nationala),desfraul e in floare,se nasc foarte putini copii-e mai importanta satisfacerea placerilor, raceala din relatiile interumane este foarte mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felix76 spune:

Dragele mele, eu cred ca aceasta discutie mi se pare fara rost. Dumnezeu este unic, chiar daca il cheama Alah sau oricum altfel. Daca sunt de alta religie, de exemplu catolica, mozaica sau budista, la care practicile religioase (posturi, acatiste etc) sunt total diferite de cele crestin ortodoxe, inseamna ca probabilitatea ca pruncii mei vor fi nascuti cu infirmitati va fi foarte mare?

Eu nu cred ca Dumnezeu sau oricum l-o chema pe cel care ne calauzeste pasii, ar hotari asa ceva pentru copii lui. Un parinte, si Dumnezeu presupun ca asta este pentru noi din punt de vedere religios, nu poate hotara sa se nasca un copil bolnav pentru simplul fapt ca nu a tint un post cel care il va zamisli.

Si, da, ovulatia poate fi "vazuta" echografic, stabilindu-se exact cand aceasta se produce, deci cand trebuie avut act sexul. Fetele care au trecut prin aceasta procedura stiu despre ce este vorba.

Iubiti-va mult,

Felix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_2081 spune:

Dragele mele intrebarea este: "concepem bebe in post?", cipicah si multe alte persoane au scris foarte frumos si ni s-a explicat ca sfintii parinti ne sfatuiesc ca in post nu e bine sa zamislim prunci, dar fiecare face cum crede, fiecare dintre noi este responsabil pentru faptele sale, noi suntem prea mici sa ne facem aici judecata, toate la timpul lor, de judecat o sa ne judece numai Bunul Dumnezeu.

Doamne ajuta-ne!

Mergi la inceput