Concepem bb in post?

Concepem bb in post? | Autor: noce

Link direct la acest mesaj

Buna, fetelor!

Citesc de cativa ani forumul si va multumesc pt toate temele discutate aici.

De curand ne-am hotarat si noi sa avem un bb. Intrebarea care ma macina este daca e bine sa concepem copilul in post (care incepe luni).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Nu stiu cat de bine o fi ,dar a noastra in post o concepuram,nu ne-am pus astfel de probleme. Si dupa ce a fost asteptata mai mult de 5 ani si taman asa s-a nimerit .... eu zic ca a fost super-ok !
Bafta!

MONI SI DIANA (01.01.2006)
www.dropshots.com/DIA1" target="_blank">DIA MEA

" . Nu e de parerea ta cel ce te aproba, ci cel ce te imita. (Grigore Moisil) "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Copilul este o binecuvantare, un dar ceresc.
Giulia la fel, a "sosit" cand nu mai speram, in postul Craciunului. Si e cea mai isteata si frumoasa copila

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dariela spune:

Daca vei discuta cu un preot in mod sigur iti va recomanda sa nu concepi un copil in perioada postului, daca nu chiar abstinenta totala.
Pe de alta parte cum spunea si mamagiuliei, copilul este un dar de la Dumnezeu, indiferent daca a fost sau nu conceput in post(sa nu uitam ca mai sunt si alte zile de post in cursul saptamanii, in afara celor patru posturi mari)!

dariela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Noce, depinde exclusiv de legatura ta cu postul.
Stii ca din punctul de vedere al acestui post in mod special (postul Mare), nu este bine sa concepi un copil. In celelalte posturi nu-i la fel de important ca in acesta.
Nu pentru ca nu o sa aiba si el 10 degetele si la maini si la picioare, ci din punct de vedere spiritual. Daca vrei sa postesti, posteste si e cel mai bine si Dumnezeu oricum va avea cu siguranta grija de voi si va va da un copil la momentul potrivit.
Daca oricum nu postesti, nu are rost sa iti pui intrebarea asta.
Eu cred ca daca ai merge la un preot bun te-ar sfatui ce sa faci in asa fel incat sa fie impacate si "capra" si "varza" si sa te simti bine cu alegerea facuta. Apoi, postul nu-i chiar asa de lung. Unele femei se chinuie ani de zile pana sa reuseasca.
Succes mult!

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20081023/k/d976/preg.png
7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau_lore spune:

de la un preot stiu asta: daca e pentru placerea trupului, e pacat
daca e pentru concepere, nu.... caci un copil este intotdeauna un dar de la dumnezeu.
fiecare cum crede de cuviinta
va

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

la cate posturi sunt in calendarul ortodox, e cam greu sa fii pe faza
a noastra e conceputa in post, ce sa zic... nu mergem prea des la biserica (se vede, nu?), credem in dumnezeu, dar suntem convinsi ca sunt pacate mult mai mari pe lumea asta. doar in saptamana mare si in saptamana dinaintea craciunului parca-parca as sta cuminte.
dar depinde ce crezi tu, nu ce cred altii. daca iti pui deja intrebarea, probabil ca nu o sa iti priasca, asa ca mai bine pas.

chris + alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Va multumesc pentru raspunsuri. Probabil ca vom incerca, dar mai rar decat daca nu ar fi fost post. Noi ne-am propus sa tinem postul, iar pana acum am ocolit zilele de miercuri si vineri. Mi-am propus sa intreb si un preot, daca va intereseaza o sa va scriu ce voi afla.

Spor la burtici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clau_lore spune:

asteptam sa ne spui.... pentru cele interesate, bineinteles

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olafioana_ spune:

Buna! Numele meu este Ioana sunt noua pe sait. Urmaresc de cateva zile forumul desprecopii si am si am si scris pe el dar se pare ca nu am primit nici un raspuns . Imi doresc foarte mult un copil atat eu cat si prietenul meu incercam de ceva vreme dar fara rezultate...nu stiu ce sa mai fac.Iar cu calculele ovulatiei nu ma prea descurc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Noce, din cate stiu eu, chiar si in postul asta, marti si joi poti concepe un bebe, nu e pacat. Pe de alta parte, daca tineti cu adevarat postul, adica si de mancare si trupeste, este minunat. Dar, daca iti pui problema doar sa nu concepi un bebe (din postarea ta cred ca nu e asa, da oricum eu spun si asta, daca ai cerut pareri), e mai pacat sa faci dragoste cu prezervativ de exemplu, deci sa te feresti sa concepi dar nu tii practic post trupeste, decat sa concepi un copil. Din ultima ta postare am avut impresia ca vreti cu sa tineti post din toate punctele de vedere, deci nu doar sa va feriti de a concepe de teama. Daca e asa, e cel mai bine dupa parerea mea. Si, intr-adevar, un preot te va ajuta cel mai bine. Sa ne spui si noua ce ti-a spus. Ceea ce am spus stiu si eu de la duhovnicul meu. Sa te ajute Dumnezeu sa ai un bebelus sanatos cand va veni momentul.

Sa ne rugam pentru ei si sa-i ajutam sa zambeasca sanatosi:
Stefanel / Andrei/ Sonia / Darius / Teo / Ionut

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si ingerasul Maria

Mergi la inceput