Concepem bb in post?
Raspunsuri - Pagina 2
noce spune:
Multumesc, Irinel!
Noi am intrat in post si vrem sa-l tinem pana la capat. Ne-am hotarat sa ne alegem 2 zile pe saptamana in care sa incercam sa-l aducem pe bb in viata noastra, ca sa nu exageram.
Imi este foarte utila informatia ta cu zilele de marti si joi. Din pacate, inca nu am intrebat preotul despre acest subiect, mi-am propus sa ajung in aceasta saptamana.
Pana acum nu am cerut parerea unui preot pe nici un subiect si m-am gandit ca sa o fac dupa o spovedanie, pentru simt nevoia si de o
astfel de purificare pentru a-l(o) primi cat mai bine pe cel mic.
Nici nu am tinut multe posturi in viata mea, sa nu credeti ca am ridicat acest subiect pentru ca am trait intr-un anumit fel. Pur si simplu, ma gandeam de ce pregatiri avem nevoie in afara de cele medicale (analize, doxicilina, pe care am terminat-o de curand, acid folic, s.a.).
Doamne ajuta la bebelushi sanatosi pentru toti cei care isi doresc!
noce
cipicah spune:
Ca sa amintesc doi dintre cei mai de seama duhovnici contemporani cu noi,pr.Arsenie Boca si Pr.Cleopa Ilie, zamislirea unui prunc in post este pacat,fiind in sprijinul afirmatiilor multe povestiri cu parinti inegurati de infirmatile copiilor.
Dumnezeu sa va lumineze calea si sa alegeti inspirati de Duhul Sfant!
szivarvany spune:
Cipicah,
eu te rog sa traduci ce ai scris mai sus , mai ales "infirmatile copilului"
Multam.
Daria &
GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada
bebe_io spune:
quote:
Originally posted by cipicah
Ca sa amintesc doi dintre cei mai de seama duhovnici contemporani cu noi,pr.Arsenie Boca si Pr.Cleopa Ilie, zamislirea unui prunc in post este pacat,fiind in sprijinul afirmatiilor multe povestiri cu parinti inegurati de infirmatile copiilor.
Dumnezeu sa va lumineze calea si sa alegeti inspirati de Duhul Sfant!
De-aia s-au nascut copiii aia cu infirmitati, fiindca au fost conceputi in post? Ai statistici la indemana, ceva, ca sa-ti sustii afirmatiile? Poti sa-i contactezi pe cei 2 mari duhovnici ca sa-ti dea ei acele statistici?
Nu de alta, dar poate-poate revolutionam stiinta medicala...
cristina22 spune:
cipicah-"zamislirea unui prunc" NU se poate fara Dumnezeu.
cristina si Andrei
(am 5 ani!!!)
Anca Wish spune:
Parerea mea, care nu coincide cu ceea ce spune biserica, este ca nu e pacat. Zamislirea unui prunc poate fi un pacat??? Scrie undeva in cartea sfanta asta? Sau sunt doar "povetele" unui preot care, daca am face un calcul a momentului zamislirii copiilor lui, s-ar putea sa avem surprize. Eu sunt tare dezamagita de preoti fara, insa, a-i baga pe toti in aceeasi oala. Am trait niste experiente deloc dragute, asa ca, pentru mine Biblia e sfanta si demna de urmat, nu hazardarile unui preot.
Si apropo de asta, cand m-am casatorit, la sfarsitul slujbei, preotul ne-a tinut o cuvantare despre aducerea pruncilor pe lume si despre placerile trupesti. Ne-a dat exemplu o familie din nu stiu ce sat, care avea 11 copii. Apoi, ne-a spus ca putem avea placeri trupesti doar martea si joia daca nu e Post sau daca nu sunt sarbatori. In biserica s-a auzit un ropot de ras (un pic jenant as spune). Al meu sot, pe buna dreptate, a intrebat daca familia data exemplu a zamislit toti cei 11 prunci doar martea si joia. ![]()
L-a cam inchis pe preot. Nu a mai spus nimic.
Pana la urma, asta a fost subiect de gluma pe tot parcursul nuntii si dupa aceea. Acum cand de atatia ani facem tratamente si ne straduim sa avem un bebe, toata lumea care a fost prezenta la nunta, ne spune ca e normal sa nu raman gravida, daca avem placeri trupesti doar martea si joia![]()

Cand asteptarile sunt prea mari, sampania ramane nedesfacuta.
bebe_io spune:
Pai da, din nou se confunda intelegerea si acceptarea a ceea ce este lumesc, material si trecator, asa cum sunt placerile trupului cu zamislirea pruncului.
Omul e creatia Domnului, iar El, Dumnezeu, l-a facut in asa fel incat sa cunoasca placerile trupesti si asa sa-si zamisleasca pruncii. Ca spui si accepti ca placerile trupesti sunt ceva trecator, caruia omul, desi ii cade in patima, trebuie sa inteleaga si sa caute a intelege ce sunt ele in ochii Domnului e una, dar sa incepi sa aberezi cu "pacatul zamislirii", sexul martea si joia, e deja pe aratura rau de tot.
Care mare credincios nu este de acord cu asta ii zic ca poate sa propuna instaurarea statului religios ortodox (sau de care vrea el) si sa ceara ca placerile trupesti sa fie interzise (fiind pacate) iar pruncii sa vina pe lume numai prin fertilizare "in vitro".
noce spune:
Multumesc, cipicah, pentru opini. Tocmai de la cartea despre Parintele Arsenie Boca (pe care o recomand tuturor, pentru ca este revelatoare) a plecat si intrebarea mea.
Eu nu m-as ghida numai dupa instrumente moderne, de tipul statisticilor, atata timp cat pentru bolile moderne nu exista solutii medicale (prefer sa nu le enumar). Parintele Arsenie Boca a fost un sfant si un vizionar, nu as pune la indoiala spusele sale.
Dar, revenind la vietile noastre si la pacatele noastre si la faptul ca am amanat sa avem un copil timp se 6 ani de casnicie, iar cand ne-am hotarat sa-l avem am avut analize si tratamente de facut care au tinut pana in pragul postului, ma gandeam ca poate nu e un pacat atat de mare daca incercam 2 zile pe saptamana in post, tinand postul alimentar si spiritual.
Dubiul meu nu s-a elucidat 100%. Am inceput postul asa cum ne-am propus si mai vedem cum va fi.
PS1: Cele 2 carti pe care le-am citit si vi le recomand se numesc "Marturii despre Parintele Arsenie Boca" si "Noi marturii despre Parintele Arsenie Boca"
PS2:Cipicah,ce ne recomanzi sa citim despre Pr.Cleopa Ilie?
PS3: Si eu am fost dezamagita de preoti, dar poate nu am nimerit persoanele potrivite sau poate tocmai din greseala de a-i judeca. Din momentul in care nu am mai incercat sa-i analizez si mi-am vazut greselile proprii si am inteles ca si ei sunt oameni, supusi greselii, nascuti din oameni s.a.m.d. parca nu mi-a mai iesit nici un preot indoielnic in cale. Conteaza si cum ii privim noi si ce energie emitem in preajma lor.
Sa fin sanatoasem ca bb va veni la momentul potrivit!
KoraPop spune:
Parerea mea e ca un copil e un dar de la D-zeu si EL decide cand ni-l da,in post sau nu....Alte fapte sunt pacate,nu sa te straduiesti ( mai mult sau mai putin) sa ai un copil....
Anca doar martea si joia mai incolo,mai peste 25 de ani

Kora
CARPE DIEM!
felix76 spune:
Fetele, m-am distrat copios de replicile din acest capitol! Mie daca Tutu imi spune azi prestez (si azi este miercuri, zi de post) ca se sparge foliculul, pe el il cred!
Cum sa crezi un popa care face interpretari pe marginea cartii sfinte? Sa imi arate mie cineva ca asa scrie in biblie!.... astept pagina si versetul.
Eu cred ca daca Dumnezeu sau orice forta superioara care a participat la creatia noastra ne-a lasat trup, suflet si mai ales minte, atunci ne-a lasat si libertatea de a alege cand si cum sa ne iubim. Si nu numai!
Va pup, si va urez iubiti-va mult! Iubeste-ti aproapele, este una dintre cele 10 porunci. Si nu specifica exact cum anume sa il iubesti....
Si parca mai era ceva parca: pamantul este al vostru, traiti si va inmultiti. Nu a spus doar martea si joia.
Felix