Concepem bb in post?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Am citit toate postarile referitoare la conceperea in post.M-am abtinut sa nu raspund la fiecare...
Si unii si altii au dreptate...in felul lor.
Ii respect pe cei care reusesc sa tina postul asa cum trebuie.Eu nu am putut si nu m-am mai impartasit de ani buni.Motive sunt destule...
Mi-e rusine si frica sa ma duc in fata lui Dumnezeu si sa-i cer trupul sfatn(impartasania), pentru ca stiu ca nu am sa-l primesc.
Si eu ma intrebam daca e bine sa concepem in post...
Nu e bine din punc de vedere religios.Din punct de vedere medical, e bine atunci cand e momentul prielnic...
Si totusi, stau si ma gandesc, cei nascuti in august,n-au fost conceputi in postul Craciunului?

Mariaanna
cand vine BB?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Noce, tu faci cum crezi si cum simti.
Eu insa nu ma multumesc cu explicatia "nu este bine", mi se pare un mod de a gandi prea simplist.
Vreau numai sa spun, cu toata sinceritatea, ca eu am exact copilul pe care mi l-am dorit - bun, frumos si sanatos. Si, culmea, s-a intamplat sa-l concep in timpul postului. N-am facut-o ca sa sfidez divinitatea. Dumnezeu mi l-a dat atunci, odata cu ingerasul lui pazitor, asta dupa ce mult timp inainte n-am putut ramane insarcinata. Pentru mine a fost o minune, nu un pacat si, daca mi-ar fi spus un preot c-am facut ceva rau, m-as fi suparat foarte tare. Si e absurd sa cred ca il va pedepsi Dumnezeu sau ca ne va pedepsi pe noi, parintii. Nu consider c-am gresit cu nimic. Eu cred intr-un Dumnezeu puternic si bun, nu intr-unul ostil, intolerant si razbunator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ainigriv spune:

Noce,Dumnezeu face minuni si ne iubeste!!!Se vede ca El lucreaza la fiecare pas,inclusiv pentru ca ai pus aceasta intrebare,apoi ca ai ajuns sa faci ceea ce trebuie.Inseamna un inceput bun,calea cea mai sigura de a ne curati de pacate.Eu tare ma bucur pentru tine,ca nu vei trece prin ce am trecut eu,adica m-am "trezit"exact cand eram pusa pe masa de operatie si am zis:Doamne,nu ma lasa sa mor !!!Nu ma gandeam decat ca mor ca paganii,ca eram nespovedita din copilarie.

Acum fetele au si ele dreptate,ca poate nu au aceleasi pacate ca mine si atunci bunul Dumnezeu le-a daruit repede un copil sanatos.Dar eu v-am spus ca ne-am ferit 8 ani,apoi am aflat ca e acelasi pacat aproape cu avortul.A fost un drum mai greu,dar multumesc bunului Dumnezeu ca am trecut prin aceasta incercare si ne-am intors cat de cat la credinta,ca nu pot spune ca suntem fara de pacat!!!

Ma rog la Dumnezeu sa-ti dea putere sa faci ceea ce trebuie si sa primesti Darul cand Dumnezeu va stii ca-i cel mai bine.Daca vrei ne gasesti la topicul"Rugaciune colectiva pentru a avea un copil"si impreuna vom trece mai usor peste toate cu voia lui Dumnezeu.

Mariaanna,nu ai grija,mergi in fata unui parinte duhovnic,cu incredere,ca Dumnezeu pentru noi pacatosii a trimis pe fiul sau,nu pentru cei curati si nu asteapta decat un semn,ca ne pare rau,pentru a ne ierta!!!Toti am fost asa la prima spovedanie dupa mult timp,cu inima stransa,dar faptul ca simti asta e mare lucru!!!Vei fi usoara ca un fulg dupa Sfanta Spovedanie ,parca ti se ia un sac cu greutate din spate !!!Te sarut si ma rog din tot sufeltul sa-ti ajute Dumnezeu sa ajungi la taina Spovedaniei.Eram o data necurata,cu probleme noastre lunare si mi-a zis parintele sa nu plec,sa ma spovedesc,fiindca daca nu ajung sa-mi spun pacatele,ramane el cu ele in spate.Atunci am inteles ca in fiecare moment ni se poate intampla orice si e bine sa fim cat de cat pregatiti!!!Doamne ajuta!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Noce...fiecare dupa cum doreste. Daca tu vezi ca asa ti se potriveste, faci asa.

Acuma am si eu o intrebare.
Daca Dumnezeu este atit de preocupat ca noi sa nu ne bucuram de placerile trupesti (hai sa zicem un cuplu casatorit, toate la rinduiala lor) si avem aceste stavile, reguli si interdictii, de ce nu a facut actul in sine lipsit de placerea deosebita (i.e. orgasmul). De ce nu se aseamana cu un stranut de exemplu? Sau o simpla tuse? Un sughit. Sau chiar nimic.

Adica avem tot acest potential UNIC in felul lui, dar ingradit la maxim. De ce dai, ca sa iei?

Anamaria

"I used to be Snow White, but I drifted."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

Buna fetelor,

Incerc sa scriu cat mai putin pentru ca raspunsul la aceasta intrebare este foarte complicat. Sf. Ap. Pavel ne invata ca sunt mai multe feluri de crestini : unii care sunt mai slabi si alti mai tari in credinta. Un astfel de crestin slab foarte rigorist ar putea fi smintit daca l-ar vedea pe fratele sau mancand carne. (era vorba de problema carnurilor jertfite zeilor.)Un crestin intarit va stii ca aceea carne este obisnuita pentru ca zeii romani erau doar idoli fara viata. De aceea Pavel trage concluzia ca cei tari sa nu-i sminteasca pe cei slabi.

De la acest indemn o sa-mi construiesc toata explicatia mea asa cum am inteles-o eu de la sotul meu care e preot.

Canoanele sunt clare : postul inseamna un efort de a te induhovnici de a depasii materialul, de a te apropia de modelul care este Hristos. Postul insa nu e scopul ci doar un mijloc de a reusi in acest efort. El este insotit de multa rugaciune. Toate "accesoriile" postului : abtinerea de la mancare, de la sexualitate, de la cuvinte si lucruri facute la manie au acest rol. Sunt un sprijin si incearca disciplinare omului. Un om care mananca mult si bine, bea, va avea si inclinatii catre lucruri (inclusiv sexualitate) care l-ar putea indeparta de scop. Si scopul este de a ne impartasi curati cu Trupul si Sangele Domnului.

Postul este de fapt un act de jertfa al nostru personal. Daca Hristos si-a dat viata pentru noi fiind Dumnezeu, e cazul ca si noi sa aducem o mica jertfa in altarul care il reprezinta fiecare dintre noi. Incununarea acesti jertfe este spovedania si impartasania . Daca ele se produc atunci suntem cu Iisus in comuniune.

Spovedania joaca in acest efort rolul cel mai important iar duhovnicul bun este cele care ne calauzeste. Marii duhovnicii spun in scrierile generale ceea ce ne invata si canoanele ca nu este bine sa avem relatii intime in post pentru ca acest lucru este tot o jertfa, o ascultare. In acelasi timp, in functie de taria de credinta a fiecarei persoane, de problemele de sanatate, de situatia complicata a unei familii, duhovnicii reduc greutatea postului.

Asa se intampla si in cazul celor care nu au copii si se chinuie sa aiba. Duhovnicul in functie de ce aude de la cei ce se spovedesc le va da posibilitatea mai ales daca sunt probleme medicale sa incerce. Daca insa va constata ca cei care au aceasta problema sunt deznadajduiti va incerca sa-i convinga sa tina postul cum se cuvine pentru ca ei au intai nevoie de credinta.

A face dragoste in timpul postului nu e pacat in sine. Se transforma in pacat atunci cand ne conduce la patima cand trupul nostru nu mai raspunde ratiunii, nu-l mai putem controla. Spun unii duhovnici ca copii care sunt conceputi in posturi vor fi pedepsiti. Dumnezeu nu-i pedepseste pe acei copii insa aceia se vor naste cu pacatele necredintei parintilor si vor avea un anumit comportament. Este o discutie zilele astea despre manualele de religie si unele texte scoase din context din ele. Dumnezeu este iubire dar in acelasi timp este si drept. Unii nu vor sa accepte lucrul acesta ca Dumnezeu intervine in viata noastra cu dreptate insa. Zice o vorba romaneasca : Dumnezeu nu loveste cu parul.

Asadar fetelor rezumand va spun pe scurt : mergeti la un duhovnic si acela va va calauzi ...cu siguranta, celor care doresc copii cu adevarat, duhovnicul le va da binecuvantare. Iar celelalte care nu aveti probleme tineti postul cu strictete ca sa nu ajungeti ca noi cele ce ne chinuim. Dar chiar si ele daca sotul lor arde sa-l accepte in pat caci acela ar putea in caz contrar sa cada in greseli mai mari.

Oricum in final Dumnezeu se va milostivi de noi daca si noi vom dori acest lucru cu credinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitoni spune:

buna
nu vreau sa se supere nimeni, dar va rog mult sa nu uitati ca este o discutie libera, unde fiecare isi spune parerea.nu o
Oricum intrebarea m-a pus pe ganduri si m-am interesat la o maicuta (calugarita)
Prima intrebare care mi-a pus-o a fost daca sunt cununata religios...
Ea a spus ca nu ai voie sa te cu sotul in zilele cu cruce rosie, duminica si vinerea.
mi-a spus ca daca imi tin sotul fara , o sa innebuneasca...barbatul nu rezista atatea saptamani...este pacat sa faci in aceste zile si ca exista posibilitatea sa faci copii cu probleme....
Am vrut sa va zis si voua ce am aflat...
fiecare decide...

eu nu am stiut pana astazi toate chestiile asta...oricum acum ca am aflat, voi tine cont de ele....
multa credinta si sa ne ierte DD pacatele!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Multumesc, mult Ainigriv pentru sustinere si iti doresc sarcina luminoasa, nastere usoara si bebe sanatos! Am gasit discutiile voastre pe topicul "Rugaciune colectiva pentru a avea un copil" si voi fi acolo alaturi de voi.
M-am linistit mult dupa spovedanie si dupa aceasta discutie pe forum. Recunosc ca este un pic greu sa iti doresti bb, sa fii la ovulatie (sau sa crezi ca esti) si sa nu incerci sa-l concepi, dar acum sunt sigura ca trebuie sa tin acest post, mai ales ca nimic nu ma impiedica sa o fac. Si ma bucur ca mi-am clarificat gandurile din prima saptamana de post. Mai mult, acum ma gandesc ca atunci cand ginecologul mi-a dat un tratament cu antibiotice (in ianuarie, deci in afara postului ) si mi-a zis ca nu am voie sa concep copil in acea perioada, am ascultat-o fara dubii. De ce m-as indoi acum de ce spun duhovnicii?
Multumim, Cami_antonia pentru explicatia ta. Ai facut o fapta buna pentru toate fetele care intra pe acest forum cautand un raspuns la aceasta intrebare si iti doresc din tot sufletul sa fii rasplatita de bunul Dumnezeu pentru bunatatea ta.
Eu voi face canonul dat de preot, voi tine postul, iar din luna mai incolo (cand va veni momentul) sper sa fim binecuvantati cu darul Domnului.

Cred ca pentru a usura greutatea pacatelor noastre, care poate ca intarzie venirea pe lume a copilasilor, putem face fapte bune pentru copiii care ne ies in cale. Sa ajutam asa cum putem.
(Voi incerca sa fac din aceasta o componenta a postului)

Va doresc ca pana la postul urmator sa va gasim gravidute sau mamici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daro26 spune:

Buna!

Ocebine, eu nu cred ca Dumnezeu are preocuparea asta, de a ne ingradi. Postul este o jertfa, cum au spus si fetele, un mijloc de a ne apropia mai mult de Dumnezeu. Nu Dumnezeu are nevoie de postul nostru, noi avem nevoie de el, pentru a nu cadea prada multelor placeri ale trupului (placerea provocata de mancaruri, placerea legata de sexualitate). Prinsi in cautarea de noi si noi placeri, cam uitam de sufletul nostru si de nevoile lui. Dumnezeu vrea sa ne dea si alte bucurii, bucuriile duhovnicesti care insotesc rugaciunea, faptele bune, apropierea de Sfintele Taine. Cred ca de asta sunt randuite zilele de post, pentru ca in aceste zile, sa nu ne preocupam numai de trup ci sa ne gandim si la sufletul nostru.

In legatura cu conceperea unui copil in post, as vrea sa va pun la suflet cuvintele maicii Siluana (ca raspuns la o intrebare asemanatoare, pe site-ul www.sfintii-arhangheli.ro, pe care vi-l recomand din toata inima):

"Draga MAICA SILUANA,
Sunt proaspat casatorita si împreuna cu sotul meu ne dorim foarte mult un copil. Cred ca luna aceasta nu am ramas însarcinata, iar luna urmatoare perioada mea fertila este dupa intrarea în POST. Vreau sa va întreb daca este sau nu bine sa concepem un copil în perioada postului sau sa asteptam pâna dupa POST. Vreau sa avem un copil întru Domnul de aceea nu vrem sa facem o greseala.
Va multumesc din tot sufletul!
CM

Draga mea CM,
Ma bucur împreuna cu voi pentru ca va doriti "foarte mult un copil întru Domnul" si-ti multumesc pentru încrederea cu care îmi ceri sfatul. Îl rog pe Domnul sa ma lumineze sa va dau cuvânt de folos.

Mai întâi, as dori sa constientizati prezenta si lucrarea harului cununiei în viata voastra. Veti afla mereu mai mult citind, întrebând si, mai ales rugându-va si spovedindu-va dupa rânduiala. Atunci veti trai mai deplin aceasta putere de a va iubi unul pe altul cu puterea si dupa modelul iubirii lui Hristos si Biserica Lui. Atunci veti pune în primul plan al vietii voastre "cautarea mai întâi a Împaratiei". Atunci "toate celelalte se vor adauga voua" si veti trai în Bucurie. În aceasta cautare "mai întâi" a Împaratiei intra si vietuirea dupa rânduiala sfânta a vietii crestine în Biserica Ortodoxa. Astfel, intrând în post, veti "lasa sec" si de îmbratisarea intima si va veti iubi numai sufleteste si duhovniceste, hranindu-va puterile trupesti si sufletesti pentru iubirea dupa care însetati, iubirea care sa nu "va treaca", indiferent de vicisitudinile vietii pe acest pamânt. Asadar, nici vorba sa va mai gânditi la "daca e bine sau nu", "daca e perioada fertila sau nu". Atunci toata atentia voastra, adica lumina mintii voastre, va fi îndreptata spre cum sa va iubiti respectând porunca Postului! Dorul inimilor din perioada de post va face si mai vie întâlnirea din vremea rânduita desfatarii si veselirii, sufletesti si trupesti, cu cele pamântesti.

Va doresc, asadar, un post cu bucurie si cu spor duhovnicesc pentru a creste în credinta si nadejde, pentru a primi si hrani cu dragoste voastra, nu "un copil", ci pe toti cei pe care îi va chema iubirea voastra la viata si toate celelalte roadele ale ei!

Cu dragoste si respect

Siluana
"

Discutati cu parintele duhovnic acest aspect al postului trupesc si, in functie de fiecare situatie in parte va va spune ce sa faceti. Abstinenta trebuie facuta cu invoiala ambilor soti si nu ca scop in sine, ci pentru a ne dedica mai mult rugaciunii si vietii duhovnicesti.

Va si va doresc post usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

cami_antonia - mulutmim frumos pentru "documentare" si pentru sfaturi. Sa-ti dea Domnul sanatate si implinirea rugaciunilor pentru cuvintele de lamurire si intarire spre post si rugaciune
daro26 - multumim pentru raspunsul plin de har postat al maicii Siluana si pentru link-ul oferit. Multa sanatate si post usor.
Fetelor, Domnul sa ne intareasca si sa ne ajute implinirea rugaciunilor arzatoare din acest Sfant Post. Doamne ajuta!

Acush vine bebe mult dorit!
http://tt.lilypie.com/MZWVm7.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Postul il tine fiecare dupa cum "simte", nu dupa ce zice x si y pe forum. Trebuie sa fie un lucru venit din interior.
Unii tin post, unii ajuta un om la nevoie, fiecare isi manifesta credinta asa cum simte.

Sa dea DD sa vina la toate aspirantele bb cel mult dorit !

Daria & GIULIA(2004 08 16) arta la 3,4 ani Alba ca Zapada

Mergi la inceput