"Daca nu esti cuminte, te calca masina!"

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Am citit si eu articolul cu pricina si consider ca interpretarea unor pasaje(scoase din context, de altfel)este facuta tendentios.In primul rand nu m-as exprima fara sa vad cu ochii mei manualele respective, fiindca recent am vazut un exemplu concret de interpretare mincinoasa a unui sondaj facut pentru guvern, dar asta e alta poveste.Dar iau numai un fragment al articolului, intitulat, probabil sugestiv dupa parerea lor, "comertul cu divinitatea":"Manualul de Religie pentru clasa I, Editura Sf Mina, ii invata pe micuti cum sa investeasca in Dumnezeu rugi pentru a li se indeplini dorintele. Poza unei fetite care sa roaga sa cistige primul loc la un campionat de sah este deosebit de sugestiva. Rugamintea ii este indeplinita si fotografia sugereaza ca ceilalti competitori care nu s-au adresat Domnului nu au avut acelasi noroc. Morala e clara:
" Rugaciunea staruitoare si placuta lui Dumnezeu nu ramine fara raspuns".Folosul practic al rugaciunilor este afirmat explicit la pagina 37.
" Participarea la slujbele de la biserica ne aduce mult folos".
"Autorii articolului sugereaza ca cei mici sunt invatati sa se roage pentru a avea avantaje, si citeaza si doua fraze "clare", dupa parerea lor:" Rugaciunea staruitoare si placuta lui Dumnezeu nu ramine fara raspuns". - acest lucru este cat se poate de real, sunt nenumarate exemple in Noul Testament care ne invata sa ne rugam in mod staruitor, si tot acolo spune ca daca vom cere ceva dupa voia lui Dumnezeu, vom fi ascultati.Insusi Hristos se roaga staruitor in Ghetsimani, si isi incheie rugaciunea spunand"dar voia Ta, nu voia Mea sa se faca"urmatoarea fraza, explicita dupa parerea autorilor articolului, dar desigur scoasa din contextul sau care presupun ca este lamuritor:
" Participarea la slujbele de la biserica ne aduce mult folos"--desigur ca ne aduce foarte mult folos, si sufletesc, si trupesc.Slujbele din Biserica sunt rugaciune catre Dumnezeu, si nici un cuvant catre Dumnezeu nu e fara folos.Ma opresc aici, ca mai am si altele de facut, dar poate ca ar fi bine, pe cat posibil, sa judecati la rece tot ce vedeti si cititi in mass-media, cautand intai sa vedeti cu ochii vostri sursele de informare ale ziaristilor, acolo unde se poate, fiindca in general adevarul este denaturat in favoarea senzationalului.Caci senzationalul aduce audienta, iar audienta aduce bani.
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Sunt off topic, dar nu m-am putut abtine.

quote:
...este parintele lui, care nu-l invata sa aiba mila de gaze, animale, pasari, si ii permite sa le chinuie, ca "ce stie el, e copil"

si
quote:
eeee, nu mai tii minte poezia .
Pai, tocmai ca parintele (adica autorul poeziei) este cel care il invata de ce nu e bine sa chinuie gaze si de ce nu trebuie sa mai faca asta a doua oara.
In mod sigur, daca cc copilul va chinui a doua oara un gandacel, parintele nu ii va taia mainile de la cot, ci ii va explica inca si inca si inca odata.

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Am fost tentata sa raspund eu..tot o mama de baiat. Fetele de obicei, prin felul lor nu au astfel de tentative, dar baietii... mai au...si bineinteles ca parintii le vor repeta iar si iar...apropo....si copilul din poezie, era tot baietel... Daca ati stii cam ce filme vrea sa vada fiimiu la 7 ani, va ingroziti...Dar mai bine nu mai spun, caci voi parea o mama denaturata...si asa am eu unele dubii.

On topic: In ce priveste religia, copilul meu face cu o doamna, profesoara, de romana si religie, foarte cu picioarele pe pamant, asa ca sare paginile astea din carte cu astfel de exemple. Copii invata la modul general si singura rugaciune/poezie de pana acum este "inger ingerasul meu".

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by denizel

quote:
Originally posted by irina.c.
...este parintele lui, care nu-l invata sa aiba mila de gaze, animale, pasari, si ii permite sa le chinuie, ca "ce stie el, e copil" Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

eeee, nu mai tii minte poezia .
Pai, tocmai ca parintele (adica autorul poeziei) este cel care il invata de ce nu e bine sa chinuie gaze si de ce nu trebuie sa mai faca asta a doua oara.
In mod sigur, daca cc copilul va chinui a doua oara un gandacel, parintele nu ii va taia mainile de la cot, ci ii va explica inca si inca si inca odata.
Desigur, Dumnezeul bun!!! nu are rabdarea asta .
Iar, el, profesorul de religie, e de acord cu Dumnezeu, nu-i asa? .
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

cam de cate explicatii si gaze omorate are nevoie un copil ca sa invete sa nu mai chinuie vietati?sau asta e una din chestiile care "trece cu varsta"?Normal ca nu ii va taia mainile din cot, dar o pedeapsa pe masura faptei ar fi de dorit. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

quote:
"Manualul de Religie pentru clasa I, Editura Sf Mina, ii invata pe micuti cum sa investeasca in Dumnezeu rugi pentru a li se indeplini dorintele. Poza unei fetite care sa roaga sa cistige primul loc la un campionat de sah este deosebit de sugestiva. Rugamintea ii este indeplinita si fotografia sugereaza ca ceilalti competitori care nu s-au adresat Domnului nu au avut acelasi noroc. Morala e clara:
" Rugaciunea staruitoare si placuta lui Dumnezeu nu ramine fara raspuns".

Nu pot sa cred ca asa ceva este in manual . Daca se ruga fetita sa castige un joc de noroc mai mergea, dar un campionat de sah ? Asta inseamna ca nu are importanta cat de talentati sunt oponentii, cat de bine joaca, important e cine se roaga mai cu foc .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

cam de cate explicatii si gaze omorate are nevoie un copil ca sa invete sa nu mai chinuie vietati?sau asta e una din chestiile care "trece cu varsta"?Normal ca nu ii va taia mainile din cot, dar o pedeapsa pe masura faptei ar fi de dorit.

am blog

O pedeapsa pe masura faptei comise!!! Oooo, da! De acord!
Daca tu consideri normal ca unui copil care strica un cuib de pasari (fapta foarte naspa, e drept ) Dumnezeu trebuie sa-i sparga capul , as fi curioasa ce pedeapsa crezi ca merita un preot care darama biserici si un altul care chinuie un om pana il omoara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Criss75 spune:

quote:

Am citit si eu articolul cu pricina si consider ca interpretarea unor pasaje(scoase din context, de altfel)este facuta tendentios.

In primul rand nu m-as exprima fara sa vad cu ochii mei manualele respective, fiindca recent am vazut un exemplu concret de interpretare mincinoasa a unui sondaj facut pentru guvern, dar asta e alta poveste.

Dar iau numai un fragment al articolului, intitulat, probabil sugestiv dupa parerea lor, "comertul cu divinitatea":

"Manualul de Religie pentru clasa I, Editura Sf Mina, ii invata pe micuti cum sa investeasca in Dumnezeu rugi pentru a li se indeplini dorintele. Poza unei fetite care sa roaga sa cistige primul loc la un campionat de sah este deosebit de sugestiva. Rugamintea ii este indeplinita si fotografia sugereaza ca ceilalti competitori care nu s-au adresat Domnului nu au avut acelasi noroc. Morala e clara:
" Rugaciunea staruitoare si placuta lui Dumnezeu nu ramine fara raspuns".

Folosul practic al rugaciunilor este afirmat explicit la pagina 37.
" Participarea la slujbele de la biserica ne aduce mult folos".
"

Autorii articolului sugereaza ca cei mici sunt invatati sa se roage pentru a avea avantaje, si citeaza si doua fraze "clare", dupa parerea lor:

" Rugaciunea staruitoare si placuta lui Dumnezeu nu ramine fara raspuns". - acest lucru este cat se poate de real, sunt nenumarate exemple in Noul Testament care ne invata sa ne rugam in mod staruitor, si tot acolo spune ca daca vom cere ceva dupa voia lui Dumnezeu, vom fi ascultati.Insusi Hristos se roaga staruitor in Ghetsimani, si isi incheie rugaciunea spunand"dar voia Ta, nu voia Mea sa se faca"

urmatoarea fraza, explicita dupa parerea autorilor articolului, dar desigur scoasa din contextul sau care presupun ca este lamuritor:
" Participarea la slujbele de la biserica ne aduce mult folos"--desigur ca ne aduce foarte mult folos, si sufletesc, si trupesc.Slujbele din Biserica sunt rugaciune catre Dumnezeu, si nici un cuvant catre Dumnezeu nu e fara folos.

Ma opresc aici, ca mai am si altele de facut, dar poate ca ar fi bine, pe cat posibil, sa judecati la rece tot ce vedeti si cititi in mass-media, cautand intai sa vedeti cu ochii vostri sursele de informare ale ziaristilor, acolo unde se poate, fiindca in general adevarul este denaturat in favoarea senzationalului.Caci senzationalul aduce audienta, iar audienta aduce bani.

am blog

Se scriu si lucruri bune, dar trebuie sa recunosti si tu ca sunt si destule aberatii.
Eu consider ca un copil trebuie sa invete sa-l iubeasca pe Dumnezeu si nu sa se gandeasca cu groaza la D-zeu. "Vai am trecut prin dreptul unei biserici si nu mi-am facut cruce. Oare ma calca masina sau nu".
Prin urmare manualele ar trebui revizuite, schimbate, sau si mai bine, religia sa nu fie materie obligatorie.
Eu clar n-am sa las copilul sa invete asemenea idiotenii.

Criss si Alex (11.05.2003)

Mergi la inceput

Edit la postarea trecuta : ne-a apucat acu' mila brusca de gaze.
Mila de oameni, peste fro doauj de secole incolo....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

referitor la gaze,primavara trecuta eram in parc cu alexutza mea si o pustoaica de varsta ei, s-a repezit la un biet gandacel (ochiul domnului, parca i se zice) si l-a strivit cu o ura de nedescris....mama-sa se uita si nu zicea nimic....fiica-mea a sarit la pustoaica si a tras-o de bratz si a inceput sa-i strige:"de ce l-ai omorat??? acum fa tu altul in locul lui!!! poti???"....cealalta daduse in balbaiala, iar fiica-mea cu lacrimi in ochi a luat gandacelul si a venit cu el la mine si m-a intrebat cu toata durerea pe care poate sa o aiba o fiinta de 4 ani "mami, putem sa-l salvam??"...cealalta mama s-a ridicat ofensata si si-a luat plodul si au plecat de la nebunii care sufera dupa gandaci...

alexutza aproape 5 ani si 34+ Teodor Mihai AMR 6 SAPTAMANI (42 ZILE)

TEODOR
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Criss75
Se scriu si lucruri bune, dar trebuie sa recunosti si tu ca sunt si destule aberatii.
Eu consider ca un copil trebuie sa invete sa-l iubeasca pe Dumnezeu si nu sa se gandeasca cu groaza la D-zeu. "Vai am trecut prin dreptul unei biserici si nu mi-am facut cruce. Oare ma calca masina sau nu".
Prin urmare manualele ar trebui revizuite, schimbate, sau si mai bine, religia sa nu fie materie obligatorie.
Eu clar n-am sa las copilul sa invete asemenea idiotenii.Criss si Alex (11.05.2003)
[/quote]Criss, intradevar, posibil ca manualele de religie sa fie prost concepute, ceea ce nu se intampla doar la religie, ci si la alte obiecte.Si atunci ce faci, nu-i mai permiti copilului sa invete romana, sau fizica, sau istorie, fiindca e manualul prost?
Desigur ca religia si fizica nu-s totuna, fiindca religia in general e un mod de viata, si nu o chestie teoretica dar ca sa ne insusim acest mod de viata e necesara si nitica teorie, adica niste ore de cateheza.Oricum, n-am inteles cum e povestirea cu masina, nu are nimeni manualul respectiv sa spuna ce scrie acolo?Intradevar, e aberant sa inveti ca, daca nu faci cruce te calca masina. Noi ne inchinam ca marturisire a credintei, nu din teama de accidente. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog

Mergi la inceput

quote:

Criss, intradevar, posibil ca manualele de religie sa fie prost concepute, ceea ce nu se intampla doar la religie, ci si la alte obiecte.Si atunci ce faci, nu-i mai permiti copilului sa invete romana, sau fizica, sau istorie, fiindca e manualul prost?

Diferenta e ca, daca inveti fizica sau romana dupa un manual prost conceput, nu ramai cu traume. Si nici nu risti ca, la un moment dat, tu sa vrei sa dai pedeapsa crunta pe care crezi ca Dumnezeu oricum ar fi dat-o.

Mergi la inceput