"Daca nu esti cuminte, te calca masina!"
....sau
" Vasilica este un copil rau. El s-a urcat pe o scara sa strice cuibul rindunelelor. Dar a patit-o! Dumnezeu l-a vazut si i-a tras scara". Baiatul a cazut, poza il arata zacind inconstient, si a ajuns la medic cu capul spart. In schimb, rindunelele zboara fericite si ii multumesc lui Dumnezeu. (www.hotnews.ro/stiri-esential-2494574-invata-copiii-din-manualele-religie-pedeapsa-divina-calca-masina.htm" target="_blank">sursa - adica o analiza a continutului manualelor de religie)
Stiu ca mai exista un subiect unde parintii dezbat modalitatea in care religia, ca si obiect de studiu, a fost introdusa in programa scolara, insa nu si continutul acestei materii, pe care eu il gasesc de-a dreptul scandalos. Scandalos din punct de vedere moral si psihic! Mie mi-e foarte clar ca, dupa 9 -10 ani de astfel de religie, copilul ajunge ori fundamentalist ortodox ori va avea nevoie de ajutor psihiatric!!
Desi ar trebui sa n-am motive, nu pot sa nu ma revolt in fata acestor aberatii!! Uuooofff...
Raspunsuri
J G spune:
Incredibil.
Ma intreb (retoric) cine da avizul pentru autorizarea publicarii? E o rusine!
J si Carlita Carliontz (05.02.2006)
valentinag spune:
In loc sa invatam copii despre iubire,toleranta,ajutorarea aproapelui noi il indoctrinam cu un Dumnezeu crud si razbunator!Aia de au scris cartile astea n-or fi citit Noul Testament???
Si pana una alta,eu nu vreau sa se studieze religie in scoli!Istoria religiilor da,eu asta am facut in liceu si era una din cele mai dragi ore,vorbeam cate in luna si'n stele cu profu',despre toate religiile,culte,credinte,imi aduc aminte si acum de Quezalcoatl!
Religia,este ceva ce tine de suflet si ar trebuii invatata acasa,in familie,la biserica,discutand cu preotul,nu bagata cu forta pe gat!
"La vita e bella"
De mancare
Iarna pe ulita
ramyteo spune:
Sincer...mi se zburleste parul pe mine. Asta din manual de clasa 1, nu imi vine sa cred. Doamne...
si cate o
Teo
Perlute
O viata traita de pe o zi pe alta
ladyJ spune:
Dar cine naiba a scris aceste manuale?Preotii?
Eu i-as da in judecata(pe ministerul invatamantului) ca imi indocrineaza si tampesc copilul.
Daca nu se iau masuri vom ajunge un popor extremist si indoctrinat.Nu noi,copii nostri.Si vor fi toti cu probleme la mansarda.Si vor merge toti in genunchi pentru a se mantui(am mai vazut cazuri)Si...si....nu vreau sa dezvolt ca sunt foarte dezamagita de ce a ajuns o religie: un mare bullshit.O mare afacere care nu mai are nicio treaba cu Dumnezeu.Un spalator de creiere.Gata,nu mai zic nimic
Manuc spune:
Si cate alte aberatii mai apar in manualele de acum.... Nu mi-a venit sa cred cand imi povestea cineva ca foloseste la aceeasi materie manualul de la o editura si caietul de la alta, si astea nu au nicio legatura una cu alta, iar anul urmator se schimba editura si pentru manual si pentru caiet. Eu cred ca religia chiar ar fi putut face ceva bun pentru copii daca ar fi fost predata de cine trebuie si cum trebuie.
fianna spune:
Aualeu, ce prostii ii invata? E ca amenintarea cu bataia educatia prin frica. In loc sa explice de ce nu e bine "sa strici cuibul pasarilor" ii ameninta cu pedeapsa. Complet aiurea si neconstructiv!
Dar nu e obligatoriu sa mearga la ora de religie, daca parinti semneaza ca elevul e de alta credinta. Surorii mele i-a semnat mama ca e shintoista. Si eu acum cativa ani am fost budista. Mi-at fi placut insa sa studiez istoria religiilor sau o analiza a bibliei, fara sa aflu la fiecare ora ca ajung in iad daca suflu sau copies!
fianna cu www.flickr.com/photos/14295400@N03/sets/72157603680539275/" target="_blank">printisorul Matei
(01.08.07)
annnna35 spune:
Am intalnit si eu o chestie intr-un manual de religie :( Pe mine m-a socat un pic, nu stiu daca e socanta si pt altii. O spun din amintire: un baietel avea o prastie si tragea dupa pasari. Urmarind un porumbel s-a lovit nu stiu cum si de nervi a ucis pasarea. Apoi "degeaba regreta fapta cea rea"...
Mie mi-a tresarit sufletul cand am citit de pasare (mie, om mare), copiii ce simt oare? Este educativa faza asta pt ei? Chiar vreau un raspuns de la mame, eu nu sunt mama.
Oliv75 spune:
quote:
Originally posted by annnna35
Am intalnit si eu o chestie intr-un manual de religie :( Pe mine m-a socat un pic, nu stiu daca e socanta si pt altii. O spun din amintire: un baietel avea o prastie si tragea dupa pasari. Urmarind un porumbel s-a lovit nu stiu cum si de nervi a ucis pasarea. Apoi "degeaba regreta fapta cea rea"...
Mie mi-a tresarit sufletul cand am citit de pasare (mie, om mare), copiii ce simt oare? Este educativa faza asta pt ei? Chiar vreau un raspuns de la mame, eu nu sunt mama.
Citind postarea ta mi-am adus aminte de Gandacelul, de Elena Farago (..."degeaba plangi, acum, copile"...). Poezia asta m-a impresionat atat de mult incat se afla printre putinele poezii ale copilariei pe care le-am memorat(fara sa vreau). Copiii pot fi cruzi uneori, iar daca la maturitate putine lucruri se pot schimba, imi place sa cred ca cei mici pot fi influentati de parinti, scoala, societate (asta cu societatea e beton) ca sa fie mai buni si blanzi. Trebuie sa fie constienti de consecintele faptelor lor.
Guguluff spune:
Doamne, poezioara aia sadica de Elena Farago m-a marcat si pe mine. E asa tenebros, cum sa scri asa ceva intr-un manual de scoala... Nici nu stiu ce o sa se mai abereze cand o sa ajunga copii mei mari, parca as da-o la scoala americana sa invete ca in afara nu materia asta aiurita, care se schimba de la an la an dupa toanele celor din minister.
ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)