"Daca nu esti cuminte, te calca masina!"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Daaa, si eu consider cel putin discutabil felul in care se invata religia la scoala. Eu citesc impreuna cu copiii despre evrei, musulmani, mai inteleg si ei cate ceva la stiri, nu am pretentia de o istorie a religiilor, dar macar studiate cumva in paralel, sau comparativ religiile mai importante. Aoleu, am spus comparativ? Cine stie ce-ar mai iesi...?
Mi-am imaginat ca, cel putin in clasele primare, vor studia Biblia ca pe o poveste, vietile sfintilor ca pe niste pilde, nu exemple cu pasari omorate si pedepse pe masura. Daca iti place sa chinui animalele esti pedepsit de legile statului, nu de vreo lege siciliana nescrisa, "dinte pentru dinte"...Haideti ca m-am turat, sper ca in esenta se intelege ce vreau.Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Ei, lasati-ma cu poezia aia, ca nici fetita cu chibrituri nu e mai breaza. Plus ca e vorba de fetita care moare, ii murise si bunica, tampitii aia de pe strda nu ii cumparau chibriturile..mi se face rau numai cand imi aduc aminte. Simt aceeasi durere vie.
Dintre astea romanesti ar mai fi catelusul schiop.

Dar asa stateau lucrurile in perioada aia, lumea era cruda de tot, copiii erau/trebuiau obisnuiti cu asta..ceva de genul asta.
Dar in zilele noastre, cand s-ar zice ca am mai evoluat si noi, sa vii cu asemenea cretinisme e revoltator.

Nu va imaginati cum erau povestile pentru copii inainte, infioratoare. O trupa care-mi place mie are un album cu piese facute fiecare dupa o poveste pentru copii, absolut horror, dintr-o carte medievala germana. www.youtube.com/watch?v=OinwHOZ2Erw&feature=related" target="_blank">Exemplu,www.youtube.com/watch?v=r7P2xTxCS_Q&feature=related" target="_blank">exemplu.

Problema este ca acesti indivizi din BOR si MECT au o mentalitate medievala pe care se straduiesc(si reusesc) sa o impuna.

Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

astea-s modalitati de spalare a creierelor, de aliniere si de robotizare....
ma distrez copios ca atunci cand am ales sa o dau pe alexutza la gradi, la waldorf, multi cunoscuti (inclusiv din familia mea), care habar nu aveau despre ce este vb in propozitie, dar "auzisera" ..., au sarit de "c--" in sus ca "vai!! o dau la sectantii aia sa o indoctrineze!"
am facut o super alegere, nu e deloc indoctrinata si e fericita, nu disperata ca o va calca masina ca nu s-a rugat inainte de masa sau alte aiureli d-astea, care fac din Doamne Doamne cel bun si dragutz, un mosh rautacios si razbunator, care altceva nu are mai bun de facut decat sa pandeasca copiii si sa le taie craca de sub picioare...

alexutza aproape 5 ani si 34+ Teodor Mihai AMR 6 SAPTAMANI (42 ZILE)

TEODOR
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007

Mergi la inceput

Total off-topic: Ariel,la ce Waldorf sunteti, ca la noi in Romana se rugau de zor, pe cuvant.Cu Jesus, si tot tacamul. Chiar intrasem la idei, noroc ca oricum nu ii placea Katjei si nu s-a mai dus.

Mergi la inceput

tot offtopic, la popa nan...aici nu au deloc faze d-astea...alexutza este foarte incantata....am descusut-o eu, sa vad daca se incearca "ceva"...oricum, cand ajunge acasa da un raport complet:))

TEODOR
POZE
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oliv75 spune:

inaioana, nu sunt intrutotul de acord cu tine. Lumea nu s-a schimbat, e la fel de cruda iar in ceea ce priveste "evolutia" putem pune la socoteala libertatea unora de a se imbogati brusc si a altora de a-i injura cu foc, libertatea unora de a avea acces la atatea canale de informatii si a altora de a invata la lumanare, dreptul meu de a alege ( alege cu sens de vot) si a altora de a "culege roadele muncii lor" (cum spunea o domnisoara frageda la trup si minte)?? Daca facem o excursie in minunata si pitoreasca Romanie o sa vezi/auzi fapte de cruzime ce l-ar face mandru pe marchizul ala cu nume de boala (sau a fost invers?).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monixy spune:

se pare ca e necesar ca parintii sa lectureze manualele copiilor la clasele mici , pt a impiedica astfel de aberatii sa se fixeze in mintile micutilor .

Mergi la inceput

Oliv, ai dreptate, lumea in mod profund nu s-a schimbat. Ii pot recunoaste si acum pe cei care daca ar fi trait acum cateva sute de ani ar fi aplaudat arderile pe rug privindu-le cu placere(fireste ca acum le dezaproba dar fac acelasi lucru in alte conditii date), de exemplu. De asemenea, nu s-a schimbat daca te gandesti la nivel de populatie a globului, cati traiesc in alte epoci din toate punctele de vedere (mult mai multi decat cei pe care ii numim cu mandrie din "epoca noastra".)

Dar eu am pretentia ca intr-o tara care se autoproclama drept civilizata, sa nu vina Statul sa-mi trateze copiii in mod medieval. Totusi conceptiile general aceeptate pentru tarile civilizate sunt altele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Eu am studiat religia cu un preot din clasa a 5-a pana intr-a 8-a si vreau sa spun ca mi-au placut acele ore, m-au facut sa inteleg mai bine anumite lucruri. Acum depinde si de profesor, cum stie sa predea, preotul cu care am facut aceste ore de religie era un om extraordinar, ne-a dat o data o lucrare de control, si unul dintre subiecte se intitula : Ce reprezinta ptr noi Iisus Hristos? sau cam asa ceva, vroia sa vada ce stim noi si cum percepem noi asemenea lucruri, lucrare care a fost cu premii, 10 copii care faceau o lucrare impresionanta le dadea o carticica, printre ei am fost si eu, carticica se numea Puterea unui copil, cu niste povesti interesante, o mai am inca si cu lucrarea care am scris doar cateva randuri dar impresionante. Orele de religie ar trebui sa fie niste ore de discutii libere pe anumite teme, profesorul sa stie sa-si apropie elevii, eu am invatat multe din aceste ore, de ce trebuie facute anumite lucruri, nu neaparat ca zice mama sau tata ca este bine. Eu chiar sunt de acord cu aceste ore de religie

AURA

Mergi la inceput

aura, in acest subiect nu era vorba despre acele orele de religie pe care le-ai facut tu....ar fi bine sa se faca asa...era vorba despre orele "horror" care se fac....ai citit exemplele date de catre autoarea articolului??? acum cateva luni imi povesteau niste prieteni exact de acest fel de "ore de religie" si despre impactul care l-au avut asupra fetitei lor...mi s-a parut oribil!!! totusi e vorba despre copii de 7 ani!
si eu am facut religie in liceu, timp de 4 ani...gresesc "istoria religiilor", unde am invatat o gramada de lucruri, dar niciunul horror...si am invatat si despre alte religii, nu NUMAI despre ortodoxism...

TEODOR
POZE

Mergi la inceput