"Daca nu esti cuminte, te calca masina!"
Raspunsuri - Pagina 5
irina.c. spune:
quote:orice lucru mare incepe cu ceva mic.Daca nu ti-e mila de un gandacel, cum iti va fi mila de un om?si intradevar, spartul capului nu e o pedeapsa proportionala cu stricatul unui cuib de pasari, dar acolo nu zice ca Dumnezeu i-a spart capul, ci doar ca i-a tras scara Acum, fara gluma, povestea asta e intradevar foarte prost conceputa,nu prea vad care e morala, si in astfel de cazuri ar trebui facute sesizari catre ME,dar nu in stilul articolului citat. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by denizel
Edit la postarea trecuta : ne-a apucat acu' mila brusca de gaze.
Mila de oameni, peste fro doauj de secole incolo....Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
am blog
irina.c. spune:
quote:Denizelule,mai clar, ce doresti sa spui, ca ortodocsii n-ar trebui sa faca ore de religie/cateheza?sau n-ar trebui sa faca ore de religie/cateheza dupa manuale prost concepute? Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by denizelquote:
Originally posted by irina.c.
Criss, intradevar, posibil ca manualele de religie sa fie prost concepute, ceea ce nu se intampla doar la religie, ci si la alte obiecte.Si atunci ce faci, nu-i mai permiti copilului sa invete romana, sau fizica, sau istorie, fiindca e manualul prost?
Diferenta e ca, daca inveti fizica sau romana dupa un manual prost conceput, nu ramai cu traume. Si nici nu risti ca, la un moment dat, tu sa vrei sa dai pedeapsa crunta pe care crezi ca Dumnezeu oricum ar fi dat-o.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
am blog
irina.c. spune:
quote:Denizelule, daca un om(preot) face asa ceva, poate e vina unei mame care nu i-a facut educatie la timpul potrivit, si nu l-a invatat ca orice fapta rea are o consecinta negativa, pe lumea asta, sau pe cealalta Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
Originally posted by irina.c.cam de cate explicatii si gaze omorate are nevoie un copil ca sa invete sa nu mai chinuie vietati?sau asta e una din chestiile care "trece cu varsta"?Normal ca nu ii va taia mainile din cot, dar o pedeapsa pe masura faptei ar fi de dorit. Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
O pedeapsa pe masura faptei comise!!! Oooo, da! De acord!
Daca tu consideri normal ca unui copil care strica un cuib de pasari (fapta foarte naspa, e drept ) Dumnezeu trebuie sa-i sparga capul , as fi curioasa ce pedeapsa crezi ca merita un preot care darama biserici si un altul care chinuie un om pana il omoara.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
am blog
denizel spune:
quote:
orice lucru mare incepe cu ceva mic.Daca nu ti-e mila de un gandacel, cum iti va fi mila de un om?
Greu, greu cu evolutia .
Daca ne-au trebuit 6000 de ani (scuze pt. zerouri! :-)))) pt. a invata in sfarsiiiiit!!!!!! ca trebuie sa avem mila de gaze, nici nu vreau sa ma gandesc de cat e nevoie pt. a invata ca trebuie sa avem mila de oameni.
Cand am zis douaj de secole, am fost prea optimista si increzatoare in oameni, ca de obicei :-)).
Intrebare: care copil va avea mai multa si adevarata compasiune pentru randunici?
Cel caruia i se explica, cu muuulte amanaunte, de ce nu e bine sa strice un cuib de randunici, sau cel caruia i se spune ca, daca strica un cuib, Dumnezeu ii va trage scara de sub picioare?
quote:
povestea asta e intradevar foarte prost conceputa,nu prea vad care e morala, si in astfel de cazuri ar trebui facute sesizari catre ME,dar nu in stilul articolului citat.
Irina, schimbarea trebuie sa vina din interior .
Asteptam sa ne instiintezi de rezultatele demersului tau la ME .
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
quote:
Denizelule, daca un om(preot) face asa ceva, poate e vina unei mame care nu i-a facut educatie la timpul potrivit, si nu l-a invatat ca orice fapta rea are o consecinta negativa, pe lumea asta, sau pe cealalta
Irina, mami de bb Ilinca(26 aprilie '04) si debb Teodora(26 august 2007)
am blog
Sigur ca da, de acord cu tine!
Eu intrebam insa care e pedeapsa pe care o merita adultul respectiv. Ce zice la manualul de religie?
Ca, despre pedeapsa pe care o primeste un copil care a stricat un cuib de pasari, stiu ce se zice in manual .
Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
denizel spune:
quote:
Denizelule,mai clar, ce doresti sa spui, ca ortodocsii n-ar trebui sa faca ore de religie/cateheza?sau n-ar trebui sa faca ore de religie/cateheza dupa manuale prost concepute?
am blog
Daca tu, ca parinte, recunosti ca manulalul e prost conceput pe alocuri, dar consideri ca e normal ca elevii sa invete dupa acel manual, in cadrul orelor de religie predate la scoala laica de stat, eu ce as putea sa mai doresc sa spun? :-)
Criss75 spune:
Daca un copil este invatat ca D-zeu este un personaj crud, dispus doar sa aplice pedepse de genul "...daca faci/nu faci ceva se intampla urmatorul lucru", de genul "te calca masina daca nu-ti faci cruce" (asa apare scrisin manual!!!) cum crezi ca se va forma el ca persoana?
Criss si Alex (11.05.2003)
Criss75 spune:
quote:
Denizelule,mai clar, ce doresti sa spui, ca ortodocsii n-ar trebui sa faca ore de religie/cateheza?sau n-ar trebui sa faca ore de religie/cateheza dupa manuale prost concepute?
am blog
Daca tu, ca parinte, recunosti ca manulalul e prost conceput pe alocuri, dar consideri ca e normal ca elevii sa invete dupa acel manual, in cadrul orelor de religie predate la scoala laica de stat, eu ce as putea sa mai doresc sa spun? :-)Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Poti sa-l scutesti de la orele de religie si sa-l inveti tu ceea ce consideri necesar ca el sa stie despre religie.
Copilul meu stie ca exista Dumnezeu, un Dumnezeu bun si iubitor care e dispus sa-i ajute pe oameni si nu "sa le traga scara".
Clover spune:
Problema e ca sunt multe capete care dorm in minister sau care nu au ce cauta acolo. Acest manual nu trebuia sa fie aprobat punct.
E adevarat ca generatia de azi creste cu jocuri si filme violente si asta ii face sa fie mai violenti, dar nu cred ca amenintarea cu Iadul e solutia.
If all else fails, look cute.
Criss75 spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Criss, intradevar, posibil ca manualele de religie sa fie prost concepute, ceea ce nu se intampla doar la religie, ci si la alte obiecte.Si atunci ce faci, nu-i mai permiti copilului sa invete romana, sau fizica, sau istorie, fiindca e manualul prost?
Diferenta e ca, daca inveti fizica sau romana dupa un manual prost conceput, nu ramai cu traume. Si nici nu risti ca, la un moment dat, tu sa vrei sa dai pedeapsa crunta pe care crezi ca Dumnezeu oricum ar fi dat-o.Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
am blog
N-am inteles de ce ai sarit ca arsa.
Aici nu s-a facut nicio aluzie la ortodocsi!
Pur si simplu Denizel spunea ca nu ar trebui studiata religia dupa manuale prost facute.