Tenerife? din ce luna la plaja?
Raspunsuri - Pagina 3
prixi spune:
quote:
Originally posted by Tanaion
Multumesc frumos Roxana.
Intr-adevar, frumos hotelul.
Tie ti-a placut in Costa Adeje?
Tana
Da, mie mi-a placut foarte mult ! Noi cautam un loc unde sa avem soare in aprilie si singurul loc cu soare era in Tenerife! Noi am stat la un alt www.thomson.co.uk/destinations/europe/spain/tenerife/costa-adeje/hotels/hotel-guayarmina-princess.html" target="_blank">hotel, foarte aproape de plaja Fanabé ,conditiile au fost excelente, apa la piscina era incalzita , desi nu mai era necesar, ca am facut si baie in apa oceanului…dar probabil ca pentru copii mai incalzeau inca apa din piscina…Exact cum coborai din hotel, prin spate, incepea promenada si in fecare seara ne plimbam ore intregi…Daca o luam spre stanga ajungeam la Playa de Las Americas si intr-adevar era mai animat, iar daca o luai in partea cealalta ajungeai la Playa El Duque si departe de tot in La Caleta…Noua ne-a placut mai mult spre El Duque, ca totul era mai linistit si parca si magazinele erau mai frumoase…
Am fost si intr-un tur al insulei, adica am fost la vulcanul Teide, apoi la Icod, ca sa vedem un copac de o mie de ani, apoi la Garachico, un satuc ce a fost pe la 1700 acoperit in intregime cu lava de la vulcan, apoi intr-un alt sat Masca, un fost sat de pirati … Excursia ne-a placut foarte mult,pentru ca am vazut peisaje incredibil de frumoase,mai ales la vulcan (ziceai ca esti pe Luna si nu degeaba s-au turnat nu stiu cate filme acolo gen Planeta Maimutelor si Star Wars), iar drumul cu autocarul a fost de-a dreptul fantastic...Numai serpentine, dar drumul era foarte bun, autocarul avea aer conditionat, soferul excelent si ghidul super-spumos... Intr-o alta zi am fost intr-o alta excursie, pe insula vecina, La Gomera... Drumul cu feribotul a fost destul de scurt, circa 40 minute, ca insula e la doar 40 km de Tenerife…In La Gomera am vizitat parcul national Garajonay si am vazut o padure-relicva din tertiar...
Stiu ca pentru copii sunt foarte multe atractii, de la Parcul Loro pana la tot felul de plimbari cu submarinul, ca sa vezi flora/fauna marina…
Sper sincer sa va simtiti foarte bine acolo si de abia astept sa ne povestestesti cum a fost!
Roxana
sali spune:
Tanaion, eu am fost in Costa Adeje anul trecut in august.
Temperaturi excelente, vb. cu mama in tara la telef. si imi zicea ca e canicula, acolo era cald dar suportabil iar seara chiar ieseam cu manecutza lunga sau pantalon lung de in, ce-i drept eu sunt mai friguroasa de fel.
Plaja am facut putin de tot, ca am luat toate excursiile de la agentie asa ca zilnic eram haituti ( la propriu) de ghida sa nu intarziem, etc.
Insa nu am vazut plaja aglomerata , cel putin in Costa Adeje si nici celelalte plaje celebre,vazute din autocar, nu semanau cu Eforie.
Apa in ocean mi s-a parut rece, dupa 7 seara cel putin tremuram pe plaja, seara se racea mult , mie asa mi s-a parut. Am inteles chiar ca noptea e f rece , frigul vine dinspre ocean si ca bietii marocani care incercau sa ajunga ilegal in Tenerife cam mureau de frig.
Sa-ti iei neaparat ochelari de scufundare, ca ai sa vezi sub apa, la f mica distanta de plaja, arici de mare, pesti albastri, etc , e super.
Tanaion spune:
Prixi, Sali, va multumesc tare tare mult pentru detalii.
Mi-ati starnit atat de mult interesul, ca numai la vacanta ma gandesc. Si va fi abia la sfarsitul lui august inceputul lui septembrie...
Nu va suparati, dar as vrea sa va mai pun cateva intrebari.
Excursiile pe care le-ati facut le-ati luat de aici, prin agentia prin care ati fost? Sau se pot cumpara si de acolo?
Noi ne gandeam sa inchiriem pentru vreo doua zile masina sa facem un circuit al insulei.
Voi prin ce agentie ati fost?
Tana
prixi spune:
Tana, nu stiu cat ar costa excursiile daca le cumperi direct de la agentie in Ro...Noi am plecat cu o agentie de aici, dar excursiile le-am cumparat de la o agentie din Tenerife...Sunt peste tot, sa nu iti faci griji ca nu gasesti... Si ca sa iti dau un exemplu iti pot spune ca prima excursie, cu vulcanul si restul, a costat 26 euro de persoana, o zi intreaga, doar transportul asigurat...deci la pranz te lasau sa mananci unde vroiai si dupa pauza de pranz plecam mai departe, iar cealalta excursie a costat 48 euro de persoana, ferry, autocar, masa de pranz incluse...
Cred ca si ideea cu inchiriatul masinei e foarte buna, ca asa nu mai depinzi de grup si faci ceea ce vrei tu...va cumparati un ghid si vizitati ceea ce va place voua, va opriti cand vreti voi, mai ales ca voi aveti si un copil...
O sa va placa foarte mult, sunt convinsa!
Roxana
Tanaion spune:
Draga Prixi,
Iti multumesc tare mult.
Vroiam sa te mai intreb tu prin ce agentie de turism ai mers?
Tana
sali spune:
Hai sa-ti zic cum e cu excursiile, ca e si aici o politica a agentiei, eu am fost prin J'info Tours.Cand ne-am urcat in autocar, sa mergem de la aeroport catre hotel, pe fiecare scaun era o coala A4 pe care erau trecute excursiile, pe zile, pe costuri, cu detalii, etc.
Dar unde cred eu ca era smecheria: trebuia sa te hotarasti chiar in prima zi( te lasau vreo 2-3ore sa te gandesti) ce excursii vrei sa iei si sa platesti.Noi, avizi, le-am luat pe toate dar drept sa iti spun mi s-a parut un ritm infernal,pt ca cel putin jumatate de zi era ocupata, uneori( cand am fost in insula Gomera) chiar toata ziua. Asa ca dupa vreo 3 zile am fi vrut sa zacem la plaja sau la piscina, macar o zi sa avem liber, dar pe de alta parte nu ne prea convenea sa renuntam, ca platisem si nu fusese chiar ieftin, vroiam si sa vedem tot ce se poate.
Deci la J'info Tours e pe principiul totul sau nimic din prima zi, daca nu ai luat inca de la inceput excursia din ziua cutare, adio, ca nu se mai poate.
Cheia succesului cred ca este un sejur putin mai lung( noi am avut doar 5 sau 6 zile), sa vezi si obiectivele turistice dar sa ai o pauza de o zi macar la 2-3 zile, ca se simte nevoia clar.
Ce-i drept am avut o ghida hitlerista pe bune, intr-o zi a intarziat la autocar cineva vreo 5-10 minute si toata ziua respectiva, in nenumarate randuri, i-a tot intepat pe respectivii si a tot insistat pe punctualitate, incat de atunci noi turistii asteptam in fata hotelului minute bune pana venea autocarul, ca stiam ca ne face praf daca intarziem.
A fost frumos, pana la urma, ca am vazut cam tot ce tr vazut pe acolo( turistic vorbind) dar eu si acum dupa 1 an cand ma gandesc la concediul din Tenerife in loc sa vad in cap ocean si palmieri, imi amintesc in primul rand de ceasul care suna dimineata iar cand ieseam pe balcon afara nu se luminase bine si singurii care miscau la ora aia ( uneori era 7 fara ceva)erau cei care intretineai piscina si aranjau sezlongurile pe acolo.
Cred ca ideea cu inchiriatul unei masinute este buna, la urma urmei insula o poti strabate ca nu sunt distante lungi , pe de alta parte ghidul iti ofera explicatii si amanunte interesante, cel putin ghida noastra era ea hitlerista dar era buna profesional, oferea detalii despre orice.
Daca mai vrei detalii intreaba, in masura in care stiu sau imi mai amintesc cu placere.
Natasa spune:
Cam cit costa un bilet de avion pina in Tenerife? Cu cine ati zburat cind v-ati dus pe cont propriu?
prixi spune:
quote:
Originally posted by Tanaion
Draga Prixi,
Iti multumesc tare mult.
Vroiam sa te mai intreb tu prin ce agentie de turism ai mers?
Tana
Noi am mers cu Jetair si mi s-au parut foarte profesionisti!
Roxana
mariana_1976 spune:
Natasa, daca m-as duce pe cont propriu si nu as fi grabita deloc, as lua easyjet din Bucuresti pina la Londra sau Madrid, iar apoi de la Londra/Madrid spre Teneriffe.Ca sa obtii un pret bun ar trebui incercate multe variante de zile de dus si intors.
Dupa ce am zborul care imi convine, as incerca sa inchiriez un apartament pe una dintre insulele dorite.
Pensiune acceptabila mai ieftina de 20 de euro pe persoana nu am gasit in zona...(sunt niste insule foarte turistice)
Daca mergi pe cont propriu, la fata locului hotelele o sa ti se para destul de scumpe, tot din acelasi motiv al turismului.
Poate ca cel mai bine ar fi sa cumperi un packet de la o agentie din Germania unde au preturi bunicele din cind in cind...
Mariana 33+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda