Sezatoarea canadiana (84)
Raspunsuri - Pagina 14
OlgaTarziu spune:
Salut.
Mno pot veni si vineri... Decat sa stau acasa si sa ma gandesc ca barbatul iar uita sa-mi ia flori mai bine vin si mananc de ma sparg. Asa ca abia astept sa va cunosc!!!!!!!!!!!!!
Ieri am fost intepenita in masina 2 ore 1/2, drum de 45 minute in mod obisnuit. Toate bune si frumoase doar ca faceam pipi pe mine Cred ca a ajuns furtuna in Montreal, nu?
columbiana spune:
Roxana, primim soare, verdeata, munti si caldura cu mare drag mersi, chiar si virtual, ca de kktul alb (vorba Irei) ne-am saturaaattt.
Olga a ajuns, cum sa nu ajunga nu e chiar furtuna dar ninge intr-una de ieri, ca nu aveam destula; noroc cu husbantul ca s-a plimbat azi pe la activitatile copilului ca eu nu ies la volan pe vremea asta.
la ce strat de zapada e, ma intreb cind vom vedea coltul ierbii, prin iunie probabil.
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
carmen77 spune:
quote:
Originally posted by rocs02
O primavara frumoasa fetelor! Va trimit un pic de soare de la noi sa va mai incalziti!
http://good-times.webshots.com/album/562654973aHWbTs
Roxana, mami de Julia ( 10 oct. 2003) si Luca( 31 mai 2006)
nu e corect! In Vancouver e deja iarba in parcuri .. si lumea umbla la pulover sau jacheta de fleece ... cand aici am muntele de zapada in fata casei ...
POZE NOI
Carmen si Matei Gabriel + Marc
nelia spune:
De acord cu tine, Carmen! Nu ma mai joc!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
Diana2007 spune:
Un Martisor virtual si de la noi ca la primavara nu speram prea curand (nu am gasit nici un emoticon care sa semene cu un martisor, asa ca ganditi-va la unul care v-ar placea).
Cica e normal sa ninga, mai sunt 10 luni pana la Craciun
Intrebare (poate s-a mai vorbit pe subiectul asta dar eu nu citeam inca, nu vreau sa fiu redundanta asa ca trimiteti-ma la un alt capitol sa citesc daca e cazul):
Cine a facut REE (Regime d'epargne-etudes) pentru copii, ati ales un plan individual/familial la o banca sau fond de investitii, sau ati mers pe plan colectiv specializat in REE ?
Noi ne-am grabit sa-i facem lui Victor la TD, acolo unde avem luata si ipoteca (si o dna draguta care ne-a ajutat mai tot timpul) dar acum pentru ca primesc o groaza de oferte si informatii ma gandesc ca am facut o greseala. Ce ma nelinisteste este ca investitia in fondurile mutuale de la TD nu este garantata (in timp ce la REE-urile colective sunt garantate de stat) plus ca exista comisioane la fiecare fond care se scad din randamanentul fondului si care acum par nesemnificative ca suma, dar mai tarziu ?
Daca este cineva mai pe subiect, m-ar interesa o parere, plus ca nu stiu daca mai ma pot muta acum la un alt plan, de genul celor colective.
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
Cricor spune:
mqqm daca nu tre' sa duc masina acasa (ca asa-i regula jocului cine sta cu cupilul ia masina, daca nu-i musai s-o ia celalalt ), vin direct la tine. In acest caz Try te duc eu acasa seara.
Magda, daca tre sa duc masina acasa, o sa apelez la tine sa ma culegi si pe mine cu masina in drum spre mqqm.
Donia sincer iti spun, Mandarinul ala scoate la iveala tot ce e mai rau in mine...mananc ca un purcel, pe urma mi se face rau, da' rau ...si stau in pat apoi si ma gandesc "nu-i stupid sa mor de indigestie? "
Olga, abia astept sa te vad.
Fetele care lucrati in zona York University de ce nu ne intalnim noi uneori la un lunch in timpul saptamanii?
Corina
columbiana spune:
quote:
Originally posted by Diana2007
Un Martisor virtual si de la noi ca la primavara nu speram prea curand (nu am gasit nici un emoticon care sa semene cu un martisor, asa ca ganditi-va la unul care v-ar placea).
Cica e normal sa ninga, mai sunt 10 luni pana la Craciun
Intrebare (poate s-a mai vorbit pe subiectul asta dar eu nu citeam inca, nu vreau sa fiu redundanta asa ca trimiteti-ma la un alt capitol sa citesc daca e cazul):
Cine a facut REE (Regime d'epargne-etudes) pentru copii, ati ales un plan individual/familial la o banca sau fond de investitii, sau ati mers pe plan colectiv specializat in REE ?
Noi ne-am grabit sa-i facem lui Victor la TD, acolo unde avem luata si ipoteca (si o dna draguta care ne-a ajutat mai tot timpul) dar acum pentru ca primesc o groaza de oferte si informatii ma gandesc ca am facut o greseala. Ce ma nelinisteste este ca investitia in fondurile mutuale de la TD nu este garantata (in timp ce la REE-urile colective sunt garantate de stat) plus ca exista comisioane la fiecare fond care se scad din randamanentul fondului si care acum par nesemnificative ca suma, dar mai tarziu ?
Daca este cineva mai pe subiect, m-ar interesa o parere, plus ca nu stiu daca mai ma pot muta acum la un alt plan, de genul celor colective.
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
Diana, noi avem REE la Ind.Alliance, habar n-am de care e, stiu doar ca se poate muta sigur, asa ne-a spus brokera cind am mutat asigurarile de viata de la Ind.Alliance, dar tot ea ne-a recomadat, dupa un sondaj pe piata, sa-l lasam acolo, pentru ca am prins o oferta cu un bonus suplimentar cind am l-am facut; nu retin detaliile pentru ca a fost in 2004.
Ana
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul
bebitzu spune:
Diana, si noi am avut la TD contul pentru Mihnea, insa dupa primul an l-am mutat.Ca sa fie tot "tacamul" complet, dupa ce am anuntat ca dorim sa inchidem contul, a inceput nebunia - dupa aprox 3 luni au facut transferul banilor, dupa nu stiu cate telefoane si fax-uri date si de noi si de noua companie.Poate am fost noi mai ghiniosti, insa am ramas cu un gust amar dupa toata nebunia asta.
nelia spune:
Si pe mine ma intereseaza raspunsuri la intrebarea Dianei.
Eu am citeva probleme pe care le tot amin si vreau sa fac ordine, sa le rezolv in acest ultim an de stat acasa. Nu stiu daca am mai spus aici sau la subiectul Tudorei, dar ma pregatesc sufleteste si in toate felurile pentru ca la anul, dupa ce Lisandru incepe gradinita, vreau sa-mi gasesc ceva de lucru in noul domeniu, probabil part-time la inceput. Nu e usor dupa 9 ani de stat acasa!
Uitati-va ce vreau si trebuie sa fac:
- sa-i deschid si lui Lisandru cont de studii si as vrea sa mai maresc un pic suma pe luna (de unde, nu stiu) si daca tot o fac, ar trebui sa aflu unde e mai bine (acum avem la banca) - astept sfaturi, sugestii in aceasta privinta;
- trebuie sa-m fac si eu asigurare de viata, Octav are, dar eu am fost refuzata ca trebuia sa fac niste analize, m-am luat cu viata si nu le-am mai facut si de atunci tot amin - as vrea sa stiu unde e mai bine sa ma duc.
- si nu am atins inca problema fondurilor pentru pensii si avans la casa, nici nu stiu cum se numesc - cred ca nu e bine, ca nu sintem chiar tineri, dar nu stiu de unde sa incep.
Am observat ca se duce bursa pe nimicuri, banii isi fac loc imediat si as vrea sa se vada ceva si din urma mea, mai ales ca e un imprumut la mijloc ca sa am aceasta bursa si nu-mi place ca-i cheltui pe pampersi si pe haine. M-am ginsit ca as putea pune din bursa 6-8 sute de dolari numai pentru chestii de genul asta, chiar daca nu ar fi mult la inceput, macar sa fie incepute si vom mari pe parcurs. Sotul meu are cea de viata, are una pe bunuri in caz de foc si furt, masina plus asigurare, chiria, mincarea... deci ramin la mine cheltuielile de genul celor de mai sus. El e de acord, dar mi-a zis sa ma interesez eu, ca el s-a saturat de toate astea, vrea in virful muntilor, sa se c..e in aer liber si sa-i fie frica doar de urs. Si i-am promis ca ma interesez, dar am zis sa incep de la voi, ca e mai usor si in functie de ce aflu pe aici, ma apuc sa sap.
Si mai am o problema nerezolvata si care ma nelinisteste: fetele din Quebec, ati facut vreun act de custodie pentru copii, in caz de... doamne fereste. Ma refer la hirtia aceea prin care incredintezi copiii unor cunoscuti pentru orice eventualitate... Nu-mi place sa vorbesc despre asta, dar nici nu vreau sa-i stiu ai nimanui in caz de... Daca a facut cineva, poate sa-mi dea si mie niste indicii!?!
Ah! Si inca una dureroasa: permisul de conducere! Mi-am promis ca o fac, cu toata frica mea de masina si de condus, trebuie sa trec peste acest hop. Stiam ca sint pe net intrebarile pentru examenul teoretic, stiti ceva? Voi dupa ce invatati, in afara de carti, pe care le am, dar nici nu le-am deschis. Si unde trebuie sa ma inscriu pentru examenul teoretic? Si daca il iau, stiti vreo scoala de soferi buna si ieftina, cu intructori rabdatori cu afoane ca mine? De e va intreb pe voi? Pentru ca vreau sa-i fac o surpriza sotului, daca pleaca in Romania la vara, cu Agata, cum ne e planul, cind se intoarce, vreau sa fac ceva din toate astea legate de condus si sa fie o surpriza pentru el. La fel cum vreau sa ma gaseasca mai slaba si mai ingrijita! Ca doar ramin singura aici, nu cu doi copii...
Multumesc, doamne, cite am de facut!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU
columbiana spune:
quote:
Originally posted by nelia
Si pe mine ma intereseaza raspunsuri la intrebarea Dianei.
Eu am citeva probleme pe care le tot amin si vreau sa fac ordine, sa le rezolv in acest ultim an de stat acasa. Nu stiu daca am mai spus aici sau la subiectul Tudorei, dar ma pregatesc sufleteste si in toate felurile pentru ca la anul, dupa ce Lisandru incepe gradinita, vreau sa-mi gasesc ceva de lucru in noul domeniu, probabil part-time la inceput. Nu e usor dupa 9 ani de stat acasa!
Uitati-va ce vreau si trebuie sa fac:
- sa-i deschid si lui Lisandru cont de studii si as vrea sa mai maresc un pic suma pe luna (de unde, nu stiu) si daca tot o fac, ar trebui sa aflu unde e mai bine (acum avem la banca) - astept sfaturi, sugestii in aceasta privinta;
- trebuie sa-m fac si eu asigurare de viata, Octav are, dar eu am fost refuzata ca trebuia sa fac niste analize, m-am luat cu viata si nu le-am mai facut si de atunci tot amin - as vrea sa stiu unde e mai bine sa ma duc.
- si nu am atins inca problema fondurilor pentru pensii si avans la casa, nici nu stiu cum se numesc - cred ca nu e bine, ca nu sintem chiar tineri, dar nu stiu de unde sa incep.
Nelia, eu as recurge la un brocker pentru REE; daca vrei, stiu o doamna (Mariana Verzea), mie-mi place mult de ea, e experimentata si are mai multe variante; suma o modifici simplu, sunind la banca unde ai conturile, la agentul respectiv; tot cu brockera respectiva am luat si asigurarile de viata; este bine sa o faci cit mai repede pentru ca cu virsta, creste cotizatia, in plus cind veti cumpara casa sunteti obligati sa le aveti: noi am ales una temporara pe 10 ani care preia ratele in caz de necaz, si alta pe viata...care o va incasa oricum Tudor-de la ambii- si daca se intimpla inainte de a avea el 18 ani, o administreaza nepotul meu
Am observat ca se duce bursa pe nimicuri, banii isi fac loc imediat si as vrea sa se vada ceva si din urma mea, mai ales ca e un imprumut la mijloc ca sa am aceasta bursa si nu-mi place ca-i cheltui pe pampersi si pe haine. M-am ginsit ca as putea pune din bursa 6-8 sute de dolari numai pentru chestii de genul asta, chiar daca nu ar fi mult la inceput, macar sa fie incepute si vom mari pe parcurs. Sotul meu are cea de viata, are una pe bunuri in caz de foc si furt, masina plus asigurare, chiria, mincarea... deci ramin la mine cheltuielile de genul celor de mai sus. El e de acord, dar mi-a zis sa ma interesez eu, ca el s-a saturat de toate astea, vrea in virful muntilor, sa se c..e in aer liber si sa-i fie frica doar de urs. Si i-am promis ca ma interesez, dar am zis sa incep de la voi, ca e mai usor si in functie de ce aflu pe aici, ma apuc sa sap.
Si mai am o problema nerezolvata si care ma nelinisteste: fetele din Quebec, ati facut vreun act de custodie pentru copii, in caz de... doamne fereste. Ma refer la hirtia aceea prin care incredintezi copiii unor cunoscuti pentru orice eventualitate... Nu-mi place sa vorbesc despre asta, dar nici nu vreau sa-i stiu ai nimanui in caz de... Daca a facut cineva, poate sa-mi dea si mie niste indicii!?!
Noi nu avem, desi arde...am fost martori la o familie de preiteni care le-au facut: le-au scris de mina in franceza fiecare, noi am semnat cu data, au facut cite trei examplare: doua au ramas la ei, doua la parintii lor din Romania si doua plicuri sunt la noi; si eu am de gind sa procedez in acelasi mod, am tot aminat dar anul asta dupa ce ne mutam le facem, pentru ca chiar nu mi-as dori sa ramina Tudor in grija statului canadian si nu a sorei sau nepotului meu.
Ah! Si inca una dureroasa: permisul de conducere! Mi-am promis ca o fac, cu toata frica mea de masina si de condus, trebuie sa trec peste acest hop. Stiam ca sint pe net intrebarile pentru examenul teoretic, stiti ceva? Voi dupa ce invatati, in afara de carti, pe care le am, dar nici nu le-am deschis. Si unde trebuie sa ma inscriu pentru examenul teoretic? Si daca il iau, stiti vreo scoala de soferi buna si ieftina, cu intructori rabdatori cu afoane ca mine? De e va intreb pe voi? Pentru ca vreau sa-i fac o surpriza sotului, daca pleaca in Romania la vara, cu Agata, cum ne e planul, cind se intoarce, vreau sa fac ceva din toate astea legate de condus si sa fie o surpriza pentru el. La fel cum vreau sa ma gaseasca mai slaba si mai ingrijita! Ca doar ramin singura aici, nu cu doi copii...
dai telefon la SAAQ, iti faci programare la examenul teoretic, mergi la biblioteca si iei cd-ul+cartea si spor la teste!
Multumesc, doamne, cite am de facut!
CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRUIn viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.
bafta,
Ana