*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (149)*
Raspunsuri - Pagina 18
zuzele2008 spune:
galaxy desigur ca te primim. te-am si trecut pe listuta. ne spui si noua te rugam data nasterii, la cate saptamni ai nascut si cum si apgarul lui Eric? sa trecem toate datele "tehnice".
ellenuta
miri_mik spune:
shose, alaptatul d enoapte e o necesitate nu un moft. vei scapa de elfie cand treci pe lapte praf, fie cand nu mai alaptezi. laptele de mama se digera usor si repede. de aia sunt asa fomisti. dar felicitari pt efort!muuuuuuuuuuuuuuua!
darene: daca te inteapa, dor, mananca sfarcurile si in interior... pune daktarin si tu. tot la el in gurita ajunge.
bine-ai venit galaxy!
miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
stancutza spune:
Fetele,
1. am primit un link super-util legat de alaptare, cu sfaturi si filmulete!!!:
http://www.thebirthden.com/Newman.html ; il am de la fetele de la Alaptatul Help Line.
2. FELICITARI
lui Honey 79, Isidora si Galaxy ! Sa va traiasca puiutii ... toti trei baietei! Sa creasca mari si voinicosi!
3. Maine o sa vina pediatra sa o vada pe bb Sofia, sa vedem ce facem cu greutatea ei care pare ca sta cam pe loc. Am ascultat sfatul lui Miri si ii dau sa manance doar de la un san la o masa, ca sa fiu sigura ca ajunge la lapticul gras. Dar vreau sa se uite pediatra si la sanii mei, pentru ca nu mai pot...am nascut acum 5 saptamani si parca e din ce in ce mai rau, cu din ce in ce mai multe probleme. Confruntand cu manualul de alaptare de pe adresa comuna, si cerand mai multe pareri, ma incadrez undeva intre candidoza si sindromul Raynaud al sanului (vasospasm). Nici albirea sfarcului dupa alaptat, nici usturimile crunte la frig nu sunt normale, iar durerea in nici un caz. Sper sa fie competenta doctorita si sa imi poata da un diagnostic, sau macar sa ma trimita sa fac niste investigatii sa vad ce am. Abia astept si eu sa ma simt normal cand alaptez! Si sa nu imi mai fie groaza de orele de masa! Doculet, e slaba consolare pt mine ca si tu ai simptome asemanatoare...dar macar asa nu ma simt cu totul alien pe aici, ca in rest toata lumea de la odisee pare sa alapteze fara durere, asa cum e normal. Lasa ca ne facem noi bine ... cred ca o sa dau de baut atunci!
4. Shose, tinem pumnii sa fie bine si sa nu mai fie nevoie de operatie din nou. Imi plac numele fetitei voastre! Multa sanatate amandurora!
5. Honey, am vazut postarea ta cu noaptea alba alaturi de bb Andrew ... eu am pus o intrebare asemenatoare cu a ta imediat ce am venit acasa cu Sofia si Miri mi-a reamintit atunci ca bb trebuie pus in pat doar in somn profund, nu in cel superficial. La mine de aia tipa cand o puneam in pat, ca altfel ea ar fi dormit saraca...
6. Miri, apropo de pus in pat: eu in continuare urmaresc sa fie in somn profund. DAR, s-a schimbat ceva...gazuta pare sa simta acum cand o pun in pat, chiar daca e in somn profund. E posibil / normal? O tin mult la pieptul meu, cu urechea langa inima, dupa ce a mancat seara, astept sa fie toata moale si fara REM, si totusi se trezeste cand o depun in pat. Si asta din ce in ce mai des, desi perioada intre adormitul la san si pusul in pat am crescut-o si la 30 / 45 minute. Daca ai o idee unde gresesc, pls shoot! Si inca o intrebare pt tine: dresajul cu adormitul singurel se poate face si in cazul somnului de ziua? Adica, sa nu mai astept sa adoarma profund inainte de o depune in leaganul ei de ziua, ci sa o pun direct dupa masa si sa o las asa? Are acelasi efect cu dresajul de noaptea? Mi se par cam greu de suportat tipetele seara, plus ca stam la bloc si am vecini de treaba dar n-as vrea sa-i zapacim cu ore de urlat...Noi o sa incepem peste o saptamana ![]()
Mitsu, si eu imi mai pun intrebari referitoare la dezvoltarea Sofiei...daca vede, daca aude (aici in continuare nu mi se pare f dotata!), daca progreseaza normal...dar iarasi stiu ca fiecare cupil e cu ritmul lui, si cred ca in loc sa-ti faci tu griji mai bine ii pui o mie de intrebari doctorului pediatru la vizita lunara. El trebuie sa-i controleze dezvoltarea. Cat despre zambete, noi am avut cateva sporadice (dar pareau cu adresa), iar in somnul paradoxal, imediat dupa supt, avem plenty of ... cred si eu...cu matsu plin si in brate la mami...boierie!
, cred ca atat am avut de spus!
Stancutza,
de
Sofia Elena - 21.01.2008
Povestea nasterii Sofiei
Poze Sofia
Mitsu-bishu spune:
Fetelor, eu trec printr-o mica drama... Nu pot sa cred ce mi se intampla... Se face ca azi trebuia sa ma fiu la scoala la 16:00. Bebe C. a mancat pe la 13:00 si am zis sa ii dau laptele meu muls la 15:30 ca merge repede cu biberonul, sa am timp sa ajung la scoala si sa il las mancat si schimbat pentru 2 ore... Inca nu am gasit pe cineva sa stea cu el, persoana care trebuia sa stea a devenit persona non grata in casa asta, asa ca trebuie sa ma descurc... Dar sa revin. Am inceput sa ma mulg pe la 15:00 si am muncit, dar muncit 20 de minute pe putin ca sa scot niste .... 50 ml!!! Din ambii sani!!! Si in urma mulsului mi-au ramas sanii mult mai moi decat ii lasa bebe de obicei. E drept, el ar fi supt la 15:30 - 16:00, dar care e diferenta??? Se pot produce niste alti 100 ml in asa de putin timp??? Io credeam ca am lapte sa hranesc gemeni, ca dupa ce sugea el, apasam pe san si tasnea... In fine. M-am muls cu o pompa de la Primii Pasi, ca p'aia de la Avent am reusit sa o stric (am "sterilizat-o" prea mult in oala
si am distrus exact partea care facea totul - palnia aia de silicon cu pernite... s-a dilatat si nu se mai face vid
). M-am gandit ca e vina pompei, ca in urma cu 3 - 4 saptamani ma mulgeam cu cealalta si in 5 minute scoteam intre 20 si 40 ml. Dar... surpriza!!! Il scol pe bebe si ii dau cei 50 de ml pe care ii haleste cu pofta pana la ultimul strop, credeam ca o sa faca scandal ca mai vrea, numai ca in timp ce il pun sa ragaie adoarme bustean! 

Eu nu l-am mai cantarit de aproape 2 saptamani, credeam ca totul e ok, mi se parea mai greu pe zi ce trece. Vedeam ca e haplea si ca mai si ramane dupa ce papa, asa ca mi-am spus ca am lapte destul... Stiu ce e de facut - ceaiuri de toate natiile, bere fara alcool si, mai ales, muls la greu intre supturi, dar cum o sa il conving sa manance mai mult daca el la aproape 6 saptamani se multumeste cu 50 de ml??? Ce ma fac??? Acum o sun pe dr. sa ma programeze pentru maine dimineata... Nu pot sa cred ca mi se intampla mie asa ceva! Eram asa de multumita de cum manca! Cum de nu mi-a venit mai devreme ideea sa vad cat papa? Oooof, ce e de facut?!?
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!
miri_mik spune:
stancutsa, dresajul de noapte e pt ca sa invete ca peste noapte se doarme, sa faca diferenta intre zi si noapte. ziua il "dresezi" ca sa invete sa adoarma singura. pt pusul in pat, tocmai asta e pb, o tii prea mult in brate (45 de minute....e enorm) si se obisnuieste cu caldura, mirosul si bataia inimii. cum nu mai are parametri astia, cum tipa ca stie ca ai mutat-o. incearca smekeria cu paturica pe spate, pe car eo culci apoi. transferul de caldura nu se face chiar asa de repede, si nus imte ca e patul rece.
mitsu panikardu, my old funny mitsu:) nu te panica asa. in general cand te pregatesti si te stresezi sa faci un lucru laptele are alte idei. in cel mai rau caz, t eiei si te duci la medic sa-l cantaresti. abia dupa te gandesti la o solutie. ce folos are sa-ti faci scnearii catastrofice in cap cand poate nu e vorba de nimic din toate gandurile tale.
miri_milka_mik mamik de bruno alexis si bebe sacha dimitris
Povestea pseudo-nasterii
Povestea nasterii
http://b2.lilypie.com/DjTMp2.png
http://b1.lilypie.com/0ymBp1.png
Mitsu-bishu spune:
Honey, dear, sa imi dau si eu cu parerea, ca stii cat imi place ![]()
1. Cand ati inceput sa ii cremuiti/uleiati pe bebei???
Eu il dau cu ulei de masline fiert/ unguent de galbenele dupa fiecare baie. Uleiul de masline fiert inmoaie si indeparteaza toata pielicica aia naspa care se descuameaza la inceput. Foloseste-l cu incredere, in fiecare seara. Incepand de azi.
2. Ati dat (dati) cu pudra de talc la fundulet dupa fiecare cacuta???
(Eu il sterg cu servetele umede fara miros.... si apoi cu o carpa umeda...il spal la fundulet..si-atat..aplic pameprsul. E de-ajuns? )
Cu pudra nu l-as da, desi avem de cateva feluri
, sa fie; mi se pare ca usuca pielea. O sa il dau in caz de iritatie, sa nu fie umezeala acolo. Il dau la fiecare schimbat de diaper cu o crema protectoare cu panthenol de la Sanosan, care previne iritatia de scutec. Inainte sa il dau cu asta il ungeam cu unguent de galbenele, dar m-am plictisit de miros
Are acelasi efect. Pipi/kk sunt acide si ataca pielea. Trebuie sa fie in permanenta hidratata zona, eventual sa aiba un strat de ceva gras protector (d'aia se da cu crema) sa nu intre in pori ce face el acolo in scutec... Cum spunea si alinaatudor, folosesc servetele umede de la Sanosan, cu crema sau cu ulei, mi se par ambele foarte bune, spre deosebire de Pampers care sunt mai uscate, miros aiurea, sunt mai mici si parca nici nu curata la fel. Dupa servetele las sa se usuce pielea natural. Cu ocazia asta se mai si aeriseste la fundulet, ca doar toata ziua sta cu plasticu' ala de diaper... Apoi crema si inscutecirea!
3.Sa incep sa-l dau pe fatza cu ceva crema? O are un pic cam uscatica.
Din cauza de bubite mici de la transpiratie/ hormoni, nu stim inca... Eu il sterg pe fata cu ser fiziologic in fiecare zi de 2 - 3 ori... Asta usuca pielea asa ca seara, dupa baie, il dau pe fata cu ce il dau si pe corp - respectiv uleiuts fiert sau unguent de galbenele. Foarte putin - dupa ce il dau pe corp imi raman mainile grase si doar asa il masez pe fata, nu mai pun extra. Am mai primit si o crema de bb cu zmeura bonus la niste produse Sanosan si ii mai dau si cu aia cand mi se pare ca am exagerat cu serul...
4.Cam ce papati voi intr-o zi normala?
Eeehhh.... Aici si eu am probleme... Ori nu am imaginatie, ori lista alimentelor permise este chinuitor de scurta; eu mananc dimineata iaurt/ lapte cu cereale in general, mai bag si o tartina cu cascaval/ crema de branza daca nu ma satur, apoi ziua... Fripturi, branzeturi, oua fierte... Rar legume la cuptor. Niste pomelo si banane la greu. Dar azi mi-am luat chestii de salata - rosii, castraveti, laptuci, praz, ridichi, exact ce nu e voie
, dar daca tot urla bebe C. macar sa stiu si eu de ce...
Revenind la problema mea... Si bebe C. are o candidoza urata de care nu mai scapam - il dau cu glicerina boraxata cu Stamicin, dar nu vad nicio ameliorare. Si mie mi se albesc sfarcurile. Actually, "fata" mamelonului este alba aproape tot timpul. Si am senzatii naspa la frig si cand se apropie ora de masa si curg sanii singuri iar simt niste furnicaturi usturatoare, nu tocmai placute, pe la sinusuri... Am si eu candidoza? Sa fie asta motivul pentru care nu papa bebe???? Da, Doamne!!!
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Povestea nasterii
Ne facem maaari!
Ellenuta spune:
i-am dat si eu sms irinukai mai devreme si mi-a raspuns acum.
"e ceva mai bine, iar eu am facut pace cu situatia. urrraa! multumesc din inima de incurajari!"
Elena
de
Eva Maria
CRESTEM MARI
BEBE EVA MARIA
POVESTEA NASTERII
raca spune:
Isidora - felicitari pt bb Ioan. E voinic, nu gluma. Sa fie sanatos si sa va aduca numi bucurii!!
Noi ne pregatim pt botez. Tot pe 2 il avem si noi. Va 
Mami de Razvan Gabriel
raca spune:
Irinuka imi pare tare rau ca bb Rares are probleme. Sper sa va faceti bine cat mai curand. Va
pe amandoi.
Mami de Razvan Gabriel
stancutza spune:
Pentru fetele carora li se pare ca bebele refuza sanul:
"7. The 5 week old is suddenly pulling away from the breast but still seems hungry. This does not mean your milk has "dried up" or decreased. During the first few weeks of life, babies often fall asleep at the breast when the flow of milk slows down even if they have not had their fill. When they are older (four to six weeks of age), they no longer are content to fall asleep, but rather start to pull away or get upset. The milk supply has not changed; the baby has. Compress the breast to increase flow."
si linkul aferent: http://www.kellymom.com/newman/04enough_milk.html
Cred ca am mai citit undeva acelasi lucru: daca in primele 5-6 saptamani, atunci cand fluxul de lapte la san scade in cursul alaptarii, bebeii au tendinta sa adoarma, ei bine, dupa 6 sapt devin nemultumiti :-) si plang, se trag de la san, protesteaza etc.
Sper sa va fie de folos!
Stancutza,
de
Sofia Elena - 21.01.2008
Povestea nasterii Sofiei
Poze Sofia