*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (147)*
Raspunsuri - Pagina 15
Anca.Diana spune:
HEEEEELP!!!
Calin plange in continuu!! de cateva zile nu doarme DELOC ziua. plange plange si iar plange. e rupt de oboseala, i se inchid ochii, atipeste si apoi tresare. iar incepe cu plansul! iar o iau de la capat cu leganat cantat picaturi de colici de 15 mii de feluri, ceiuturi de colici si cate si mai cate! pana si cu foenul pe burta lui am incercat1 comprese, pernuta electrica, masaje........
doamne fereste! nu am crezut in viata mea ca un copil poate plange atat! ne-a capiat! aseara a plans de la 9 pana la 2 noaptea. a adormit pe burtica mea. de la 8 30 dimineata a plans pana acum. e ora 15!
E normal sa planga ATATEA ore?!?!? am sunat pediatra acum cateva zile si mi-a zis ca are colici. (consult telefonic) ii dau baby drink, espumisan, sab simplex, bonnisan, debridat si calciu carbonic! nu stiu ce sa-i mai fac, simt ca o iau razna... va rog dati-mi un sfat....
azi am sunat pediatra sa vina sa il vada si are telefonul inchis :(((
Anca D. cu bebe
Calin Alexandru (21.01.2008)
http://www.flickr.com/photos/ancadiana/
http://www.youtube.com/watch?v=fexj6VN4N9A
Anca.Diana spune:
aa am uitat sa va zic ca stranuta. stranuta de cand l-am adus din maternitate. am intrebat doctorita si mi-a zis ca stranuta pentru ca nu i-am desfundat nasul. oare asa sa fie?!?! mi se pare tare dubios!
vreau sa schimb pediatra. de fiecare data cand am sunat-o pe cucoana asta, nu mi-a raspuns. in schimb pompez bani in ea la greu. cine stie un pediatru cu adevarat bun?!?! exista oare un pediatru bun, ca vad ca toata lumea se plange!
acum iesim un pic afara. eu nu am mai iesit de 2 zile. dus nu am facut tot de 2 pentru ca efectiv nu ma lasa! casa e intoarsa cu susul in jos, de mancat mananc din an in paste. noroc ca a venit nasica la noi si ma mai ajuta!
Anca D. cu bebe
Calin Alexandru (21.01.2008)
http://www.flickr.com/photos/ancadiana/
http://www.youtube.com/watch?v=fexj6VN4N9A
Lala_D spune:
Anca cam multe ore de plans in special ziua. La noi colicii au facut ravagii seara si noaptea. Dupa administrarea picaturilor ( cam la jumatate de ore- o ora ) se linistea insa si dormea macar o ora .
Cred ca il deranjeaza si altceva.
A aaa si ii trecea plansul daca il scoteam afara, adormea instantaneu.
Intr-o noapte am fost la un pas sa il urc in masina si sa il plimb prin cartier.
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
ginnette spune:
Simona (Gatta)
Pentru invitatii, du-te in Pasajul Sf. Gheorghe (asa cum a zis si Ellenuta); noi acolo le-am facut pe cele pentru nunta (la TBZ).
Au o gramada de modele.
Acum, chestia cu Infanrixul, eu zic ca mai depinde si de copil; nu cred ca, faptul ca nu face febra, inseamna neaparat ca sist imunitar nu functioneaza.
Eu, cat am fost copil, faceam febra la orice adiere si la 10 ani mi-au scos amigdalele.
Bineinteles, fiecare face cum crede.
Roxana si Adela !
Ingerasul nostru
Poze
grati.ela spune:
fetelor, din ciclul iarna nu-i ca vara: dak Ozi la 3 sapt bantuia prin parcuri, Tudor deabia a iesit in lume, evident primul sfert de ora pemis. I-a placut iar eu ma simteam asa de mandra!!! Desigur, oamenii treceau nepasatori pe langa noi dar pt mine erau speciali: primii de care a dat Tudorash in prima lui zi de plimbare afara. Acum doarme fericit...i-am descheiat hainutza da nu l-am dezbracat; in curand se face de tzitzi...
Iry, dak nu dadeai de veste te pomeneam cu un telefon...Bebe Raresh e un shjmeker...ii place tzitzi nu gluma; oricum a iesit invingator dupa cura de lapte praf de la Filantropia! La cat timp papa? Al meu vad ca striga (de-a dreptul!) dupa papi la 90-120 minute.
Miri, uite ca iti multumesc pt shlapul de ieri...habar nu aveam ca bebe Tudor are nevoie de mai mult laptic si de asta a devenit deodata fomist!
Remiclea, mandra ta este o frumusetze!!! De fapt toate fatucile de la noi sunt belle tare! Barbatzeii sunt si ei frumoshi (al meu e simpatic!!!)...incearca sa impresioneze mandrutzele!
Bubitzele mici si rosii au disparut la Tudor cu ulei; pt cele cu vf alb am fol doar ser fiziologic.
Tudor are si el mucisori uscatzi de la aerul uscat din apartament...folosim ser fiz si pompitza...face scandal cat China dar ii trece dupa. Imi este ca si cu batista bebelushului tot scandalagiu va fi asa ca raman pe pompitza...
mami de Ozi si Tudorash
http://www.flickr.com/photos/23738993@N08/
irinouka spune:
grati, cam la 2 ore cere din nou de mancare, in timpul zilei. daca ii dau la o ora si jumatate, nu are nimic impotriva. :-) ma bucur si eu ca a iesit invingator, hihihi! sper ca, pana ii apare un frate sau o sora, la filantropia se va schimba sistemul de "prafuit" bebeii. :-) felicitari pt prima iesire a lui tudy-zuzy! mama a iesit adineuri cu palugel ca s ama lase pe mine sa dorm. cam plangea. :-) iar eu...uite in ce somn profund sunt!
lala_d, ellenutz, !
anca diana, imi pare rau pt ce patimesti cu bebe calin...si eu zic ca e posibil sa il deranjeze si altceva in afara de burtica, la plansul asta non-stop. stiu ca e f greu de aflat ce anume. poate fi scutecelul, poate fi o iritatie...lala_d ti-a dsat un sfat f bun, incearca sa il duci la plimbarica, aerul de afara il calmeaza si il adoarme. plus ca iti face si tie bine sa iesi.
cat despre doctorita, e greu tare. astia care chiar sunt f buni sunt aglomerati sau nu se deplaseaza. doctorita mea presteaza pe la piata muncii, daca te avantajeaza cumva, dar stiu ca nu, e departe de zona 1 mai. fata si pe bebe, sper sa va reveniti repede!
ellenutz, ce bine ca ai rezolvat cu baita! bitzi cred ca e incantata. sa dorama asa frumos pe balcon, phiiiiii!!!
miri,
am obosit. :-) dau o fuga sa ma rasfat nitel in pat, sa ma bucur de linistea din casa. baiatul meu e plecat din bucuresti, am crezut ca o sa imi fie f nasoala ziua asta, fara el, dar incep sa am senzatia ca va fi, de fapt, mult mai relaxanta. :-) ca n-o sa mai am, seara, si grija lui. mi-am dat seama, zilele astea, ca il cam cocolosesc. de pilda, a venit de la munca si se relaxeaza pe canapea, la teveu...eu stau pe un fotoliu cu bebe in brate...si, brusc, bebe incepe sa urle. in clipa aia, eu ma simt vinovata fata de dragos si imi vine sa dau fuga cu asta micu' in dormitor, ca sa nu il streseze. nu dau curs impulsului si, in timp ce incerc sa il calmez pe bebe, ma gandesc ca sunt o egoista si ca vreau special sa il chinui pe dl sotz. hm! urate reflexe capat! :-)))))))))))))
irina de bebe rares
http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/
ceska777 spune:
Acum m-au sunat de la cabinetul dr. Imi recomanda sa ii dau Spongia D6 3x3 globuli. Daca nu se amelioreaza sa merg vineri la cabinet......Spongia e pt tusa usoara cu expectoratii, desi Benji nu expectoreaza nimic.Oricum si haraitul cica e de la bronhii...
Sa vedem ce rezolva "buretele" asta!
Ceska, mamica de Benji
mic si scump - 8 saptamani
http://community.webshots.com/user/ceska7777
Aici incepe "lumea lui Benji"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113744
Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra
roli25 spune:
Anca Diana, stranutul ca si sughitul e ceva normal la varsta lor, nu te stresa.
Zic si eu ca fetele, scoate-l afara cat mai mult ca poate il calmeaza schimbarea de aer. Uite ce frumos e afara. Daca nu ai chef sa iesi la plimbare, pune-l pe balcon.
Roli mamica de Andrei(16 ianuarie 2008) si Marc(9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
isidora spune:
Gatta,Rolli , f. putini medici alopati sunt de acord cu noua teorie referitoare la vaccinurile private.Inclusiv pediatra Isidorei considera ca exagerez dar nici nu s-a documentat de contrariul,merge cu turma cred...Primul dr. care mi-a atras atentia si pe care nu l-am ascultat pana la urma a fost homeopata noastra;atunci cand Isidora avea 8 luni si ne-am trezit ca facea infectii urinare suspecte-de fapt avea hematurie microscopica care iesea si atunci cand urina era sterila -.Pana atunci evident ca facusem vaccinurile private de la 2,4 si 6 luni.Cu infectia urinara nu ne-am lamurit nici in ziua de azi,am facut o cistografie la Budimex sa vedem daca are reflux-nu are dar nici ce altceva are nu stim ca n-am mai investigat.Poate fi o sensibilitate a ei sau poate fi ceva serios cu toate ca este atipica -fara febra sau alte manifestari.Doar ca din cand in cand ii apare ...Acum din octombrie ,cand urin a era sterila nici n-am mai facut nimic.
Acuma eu nu spun ca afectiunile Isidorei sau progresele ei ar avea vreo relevanta in argumentul meu;sunt altele mult mai serioase decat atat si pana la urma noi suntem chiar norocosi ca am trecut pe langa autism sau altele mai grave.
Isidora a fost alaptata 9 luni la san,pana la 5 luni exclusiv san.Carne i-am dat tarziu dupa 8 luni,manaca si acum fructe din belsug,afara a fost scoasa de la 3 saptamani 1 ora pana la 4 ore pe zi timp de 2 ani jumatate doar in zona marii si pe malul marii cea mai mare parte din timp...ca am stat pe malul marii pana acum 2 ani jumate.Nu spun ca slabiciunile sau lipsurile ei se datoreaza vaccinurilor private dar nici nu elimin posibilitatea,fac conexiuni ,bag la cap si la al doilea nu le mai fac-TOCMAI ca sa dorm eu linistita si sa nu am ce sa-mi reprosez.
Inainte de infectia urinara,a fost dermatita atopica- la 5 luni,dar vad ca e la moda acum si la bebeii nevaccinati deci nu se pune,nu?-,apoi rahitismul-remediat cu plaja si tratament cu D3 INJECTABIL ca vigantolul era frectie,nu-l asimila,de racit nu pot sa spun ca a racit mai des decat alti copii - dar din nou vin si spun ca noi nu suntem un caz-,a mers de-a busilea abia la 1 an si 2 luni,in picioare singura la 1 an si 3 luni.In rest nimic iesit din comun poate.
La 1 an ,iar am fost avertizati de pericolul vaccinurilor private si iar n-am ascultat,noi i le-am facut pe toate pana la 2.ani jumate -de catre o dr. extraordinara,Valentina TARICEANU ,membra de Onoare a Academiei Romane,cu diploma de excelenta in medicina,medic pediatru cu 46 de ani vechime in spitale si clinici in Bucuresti,specializata ulterior in imunologie si alergologie,participanta la numeroase congrese si conferinte aici si afara in domeniu.A trait singura toata viata,n-a fost casatorita ,n-a avut copii,si si-a dedicat tot timpul carierei si studiului-era nelipsita de la biblioteca si congrese.Ea ne-a spus ,venea la Mangalia pt. tratament la oase,cand a vazut-o pe Isidora la un an sa-i facem doar vaccinul de la stat,sa nu-i facem niciodata vaccinul antigripal valabil si pt. noi.N-am ascultat-o ca mi se pare expirata dr. CA era prea in varsta,avea 80 ani,era lucida cum eu nu sunt si vorbea cursiv vreo 4 limbi straine...dar na,aveam sa aflu mai tarziu ca stia ea ce spune...
Al treilea dr., care recomanda schema de vaccin pana in 1990,e in Bucuresti,se numeste Pavel Chirila,are cabinet in cadrul NATURALIA-IN Voluntari,este medic internist la baza,dr. in stiinte medicale,membru al Institului Boiron ,specializat in homeopatie si fitoterapie.A tinut o conferinta la CONSTANTA pe tema e-urilor din alimentatie si a vaccinurilor,atunci m-am lamurit .Abia astept sa ajung la el cu Isidora.
Alt dr. la care m-a trimis cu o cautare pe google homeopata noastra-e TINUS SMITH ,renumit homeopat olandez care e celebru prin faptul ca vindeca 9 din 10 cazuri de autism administrand de fapt antivaccinuri la cele facute de copil...
Eu nu astept nici un studiu care sa-mi spuna de ce mi-e frica deja;am experimentat pe Isidora crema NUMITA Elidel,recomandata acum 4 ani ca f. buna pt. dermatita ca nu are hidrocortizon,zilele trecute aflu de pe google ca de fapt s-a descoperit a fi f. periculoasa ,cangericena...MAI POT EU SA DAU TIMPUL INAPOI?Ma rog la Dumnezeu sa n-o fi afectat prea mult,ca nici n-am folosit-o mult...Dar vaccinul are efecte si peste 10 ,20 de ani asta-i buba...
S-a demonstrat ca cel responasbil cu autismul-rujeola,oreion,rubeola,-este intr-adevar responsail?NU.Sau nu inca...Dar se imbolnavesc copii pe capete tocmai in urma acestui vaccin...Cu ma mai ajuta pe mine daca ei descopera contrariul peste 3-5 ani?Cu ce-l mai ajuta pe copilul meu daca face aceasta boala?Nu-mi dau pumni in cap ca aveam atatea semnale si nu le-am luat in seama?Stiti ce spunea o mama invitata la Oprah-Jenny Mc Garth,actuala partenera a lui JIm Carrey,cu un copil autist schimbat radical imediat dupa vaccinul de 1.an jumate ?Ca a simtit ca nu tb.. sa-l faca,l-a intrebat pe dr. :Asta e vaccinul resp. cu autismul nu?La care dr:ei doar esti o femeie inteligenta,doar n-o sa crezi prostile astea...Si inevitabilul s-a produs imediat dupa...
Ah, si ce mi s-a mai parut interesant din ce spunea ea :ca o enerveaza teribil ca vaccinurile sunt one size fits all si nu i se pare normal,ca nu toti suntem la fel dar asta e deja alta poveste...
Acuma imi pare rau si va rog sa ma iertati ca va disturb linistea dar eu nu pot sa tac atunci cand stiu ceva...pacat ca nu am toate argumentele necesare ,dar pt. asta il puteti cauta pe site-ul Naturalia pe dr. Pavel Chirila,pe orice homeopat bun din Bicuresti...
Eu am spus cat am stiut;n-o sa mai intervin pe tema asta pt. ca realizez ca e incomoda,foarte chiar, avand in vedere ca dr. in care aveti incredere va recomanda cu atat patos vaccinurile acestea.Si se stie ca alopatii sunt f. putin de acord cu homeopatii;toti au argumentele lor,voi faceti cum va spune instinctul vostru de mama,e cel mai bun!
O ultima remarca-rautacioasa evident dar cat de reala-si plec:cati din medicii pe care ii cunoasteti v-ar recomnada cel mai potrivit antibiotic,medicament ca si pret ,calitate ,firma producatoare,efecte secundare putine ,etc.in functie de afectiunea diagnosticata?Cati? Daca medicul e poate mama,sau sora sau unchiul sunt sanse sa te alegi cu remediul corect ,si poate nu cel mai scump la aceleasi efecte si dozaje .....DAca nu , sunt toate sansele sa te alegi cu un antibiotic la moda-adica cel mai des recomandat de reprezentantii medicali care stiu sa-si faca bine treaba-nu intru in detaliii ca n-are sens-....si care poate nu e intotdeauna cea mai buna optiune pt. tine sau copilul tau...DAr asta nu se intampla doar la noi asa ca n-are sens sa o mai lungesc...
Va cer inca o data iertare si Doamne ajuta!
Adina
Mami de(Isidora-4ani) si (39sapt) cu
www.kodakgallery.eu.com/BrowsePhotos.jsp?&localeid=en_GB_EURO&collid=4516866000233.5781386000233.1202646267017&page=1&sort_order=0&navfolderid=0&folderid=0&ownerid=0" target="_blank"> Poze cu noi
stancutza spune:
Anca.Diana,
zic si eu ca fetele ca bb Calin poate plange din mai multe motive - inclusiv ca e obosit de atata plans dar nu poate adormi, inclusiv ca simte ca esti tu stresata ca el urla...
nici la san nu se linisteste / adoarme? chiar daca are somnuri mai proaste din cauza colicilor - asta s-a intamplat la noi saptamana trecuta, dar macar adormea la san.
Irinouka, welcome back! Asteptam si un Cretz???
Asaaa... sa va povestesc cu greutatea Sofiei, subiect de stres pentru mine acum. Deci eu am avut de la inceput cantar de bebe in casa si mi-am propus sa il folosesc o data pe sapt. Istoricul cantaririlor a fost urmatorul:
Pitica a avut la nastere 3.200 si am externat-o cu 3.100
La o saptamana de la nastere, cantarita de mine cu cantarul de bebe: 3.250
La doua sapt de la nastere, cantarul de bebe a ramas fara baterie, dar au cantarit-o atat pediatra cat si neonatologul care au venit acasa s-o vada: 3.400
In a treia sapt (adica saptamana trecuta) luni ne-am urcat si eu si sotul cu ea si fara ea pe cantarul de adulti. rezultat: 3.800
Duminica trecuta eu am observat ca i-au scazut falcutele si am cantarit-o din nou cu metoda empirica de mai sus. Rezultat: 3.700
Lunea asta am cumparat baterii pt cantarul de bebe: 3.700 (deci cantarul de bebe a confirmat rez de la cantarirea anterioara)
Marit - adica ieri - tot cu cantarul de bebe: 3.600
La sfatul pediatrei, ii monitorizez evolutia cateva zile (azi e ultima din trei zile de cantarire pe acelasi cantar) ca sa vedem daca exista intr-adevar o stagnare / scadere.
Oricum am da-o, eu zic ca tot e prost, pt ca avem o luna de la externare si doar 500 grame in plus. Pe aici am auzit de 750 / 1000 gr in plus la o luna.
Deci asta ar fi. Diseara o cantarim asa cum am zis si dupa aia vorbesc cu pediatra - si pe urma va anunt ce si cum. As vrea sa fie doar o sperietura, dar tot mi se pare prea putin intr-o luna.
apropo Anca. Diana, eu am pediatra buna, dar e scumpa rau...daca vrei iti dau detalii pe PM.
Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008
Povestea nasterii Sofiei
Poze Sofia