*Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (147)*

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adryana_4u spune:

AJUTOR FETELOR!!!! Sunt disperata...acum a plecat de la noi asistenta, s-a uitat in gatutul fetei (ca e cam ragusita ) si plus ca e fornaita la nasuc, si concluzia: aRe rosu in gat - cica trebuie sa ma duc cu ea la cabinet, sa o vada medicul, sa ii dea antibiotic!!!!! Asa micuta????N-are saracuta nici 3 saptamani, cum sa ii dau antibiotic???? A incercat sa ii scoata mucisorii, cu pompita, dar n-a iesit nimic, si a zis ca sunt coborati in caile respiratorii, nu sunt in nas, tocmai de aia, ca sa nu ajungem la injectii, trebuie antibiotic!!!! Sunt terminata, e prea micuta pentru asa ceva...dati-mi un sfat : a mai patit cineva? Cum ati tratat? VA ROG!!!!!

Adriana S. - mami de puiut BIANCA
de toate
www.flickr.com/photos/adryana_4u/2243343089/in/photostream/" target="_blank">Eu sunt Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

M-as lauda si eu cu gazutsa mea - ca doarme snur de la 8.30, ultima masa terminata la 7 dimineata - dar de fapt sunt ingrijorata (nu din cauza somnului) si nu ma prea bucur nici macar de asta. Se pare ca nu a mai crescut de ceva vreme, ca sa nu zic ca pe cantar arata ca a scazut???

O las sa doarma totusi, ea creste bine cu somn, iar de cand are colici a inceput o perioada nasoala pentru ea, ea dormea bine si i se dospeau falcutele in somn. De cateva zile insa falcutele au scazut, iar grasimea de pe bulanase s-a cam topit...

Daca ma adun mai tarziu, o sa va scriu mai multe despre greutatea micutei noastre. In seara asta vom face ultima masurare a greutatii in trei zile la rand si, in functie de ce zice cantarul, o sun din nou pe pediatra.

Incerc sa nu ma crizez, dar ma simt nasol, si speriata, si vinovata...nu va doresc.

Ca sa nu fiu total deprimanta, vreau sa urez bun venit pe lume clopoteilor de Rlc_Sandor si Nicole-Es ! Mamicilor, sa fiti sanatoase, si bebeii la fel, si sa va aduca numai bucurii!

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Povestea nasterii Sofiei
Poze Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stancutza spune:

quote:
Originally posted by Adryana_4u

AJUTOR FETELOR!!!! Sunt disperata...acum a plecat de la noi asistenta, s-a uitat in gatutul fetei (ca e cam ragusita ) si plus ca e fornaita la nasuc, si concluzia: aRe rosu in gat - cica trebuie sa ma duc cu ea la cabinet, sa o vada medicul, sa ii dea antibiotic!!!!! Asa micuta????N-are saracuta nici 3 saptamani, cum sa ii dau antibiotic???? A incercat sa ii scoata mucisorii, cu pompita, dar n-a iesit nimic, si a zis ca sunt coborati in caile respiratorii, nu sunt in nas, tocmai de aia, ca sa nu ajungem la injectii, trebuie antibiotic!!!! Sunt terminata, e prea micuta pentru asa ceva...dati-mi un sfat : a mai patit cineva? Cum ati tratat? VA ROG!!!!!

Adriana S.

Adryana,

hai nu te speria, asteapta sa o vada doctorul mai intai. Asistentele pot fi pricepute, dar numai doctorul se va pronunta daca e nevoie de antibiotic sau nu. Daca ai incredere in pediatrul tau, du-te la cabinet repede, macar sa te lamuresti ce si cum.

Acuma...si micuta mea e cam ragusita, dar nu tot timpul bineinteles, ci dupa reprize de plans ceea ce e normal. Iar mucisori eu ii scot cam zilnic. Dar avea si in maternitate, si nimeni nu se alarma. Hai ca poate nu e asa neagra! Bafta, tin pumnii sa nu fie nimic, asteptam vesti!

Stancutza, de Sofia Elena - 21.01.2008

Povestea nasterii Sofiei
Poze Sofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Adryana doar pt ca are rosu in gat sa-i dai antibiotic?! Unii medici au o obsesie cu antibioticele. Are febra? Mucutzii nu ies poate pentru ca ai aerul uscat in casa. Pune-i ser fiziologic si apoi trage cu pompita. Iar daca are temperatura peste 38 da-i Nurofen de bebe, in nici un caz antibiotic la varsta asta.

Roli mamica de Andrei(16 ianuarie 2008) si Marc(9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzele2008 spune:

ADRYANA off, stiu ca nu poti sa nu disperi dar te rog sa te linistesti. trebuie sa-i dai tratament daca are rosu in gat micuta. uite, mitsu i-a dat lui bebe C antibiotic pentru o otita .. si mi se pare ca tot asa era micut ca bebelina ta.

cat despre muci .. foloseste cu incredere BATISTA BEBELUSLUI .. o gasesti la farmacie, costa aprox 50 ron dar e excelenta .. te sperii la inceput de ustensilele cu care tragi din nasuc dar e ff buna!! TRUST ME!

SI MERGI CAT MAI REPEDE LA DR .. SA NU SE AGRAVEZE!

si sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Si inca ceva asta asa mici sunt fornaiti de obicei, asta nu inseamna ca-s raciti daca au cativa muci.

Roli mamica de Andrei(16 ianuarie 2008) si Marc(9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gattasalvaje spune:

quote:
Originally posted by ginnette

Neata la toate fetele,

Simona (Gatta),

Ontrebai unde am facut toate "chestiunile " de botez; eu n-am facut invitatii scrise - am doar 20 de pers. invitate si n-a fost nevoie de invitatii.

Cat priveste trusoul, eu i-am cumparat costumul de botez (un fel de rochita mai scurta cu pantalonasi), am si ciorapei, si sac de scos afara (l-am comandat la Quelle) si imi da nasa bani pe ele.

Nasa o sa cumpere doar costumul in care o scoate a doua seara dupa baie. Si tot nasii o sa faca lumanarea si o sa plateasca preotul.

Buburuza mea este tot caraita; cand maraie, cand zbiara; parca o doare ceva si eu nu-mi dau seama ce

Roxana si Adela !
Ingerasul nostru
Poze

Roxana , thanks !
Noi avem botezul in mai , pe 3 ...insa , stresata cum sunt , am inceput de pe-acum sa ma interesez de cele necesare...

Gattasalvaje - mamica Sarei ( 22 Decembrie 2007 )

Sara Eliza - cel mai frumos cadou de Craciun POZE

Povestea nasterii

Lucrushoarele Sarei vacanta 2007 Bebelina din burtica Cununia civila Nunta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Adriana, s-o luam sistematic.
Avea Bianca ceva simptome, sau pur si simplu s-a uitat asist. in gatul ei, asa.....din simt de raspundere? :)
Oricum, cred ca parerea DOCTORULUI conteaza. Du-te s-o vada el/ea.
Si ca sa te consolez, Markus al meu a luat antibiotic la 1 luna fix. Pt. ca nu mai manca, si la el asta a fost intotdeauna simptom clar de rosu in gat. Asa ca i-am dat.....mi-a fost mai frica de ce s-ar fi putut intampla daca il lasam netratat, decat de efectele antibioticului la o varsta asa de mica. Acuma, tu faci cum crezi.
Succes si sanatate multa!

P.S. Si Mathias e fornait. Inca de la nastere. Dar nu e bolnav, asa e el :)) Zici ca are asa, o flegma in gat care nu pleaca de acolo, dar daca copilul in rest e ok, ii dau pace....
P.P.S. Si cum zic fetele, Batista Bebelusului e o MI-NU-NE! N-as fi crezut, dar nu se compara cu nici o pompa si pompita. E rapida, nu streseaza copilul mai deloc, si super-eficienta. Chiar si cand copilul nu e racit. Si al meu are muci uscati zilnic, care nu ies din cauza de aer uscat. Asa ca punem ser fiziologic/apa de mare in nasuc si-i scoatem cu chestiunea asta.

Mathias creste vazand cu ochii!
Markus e baiat mare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzele2008 spune:

stancutza nu face obsesia cantarului. fiecare bb creste in rituml lui. nu inteleg dc te simti vinovata?? suna si la dr si intreaba ce sa faci.

acum, cu somniku lui bebe .. poate ar trebui totusi s-o trezesti sa pape ..

fata si nu-ti mai face procese de constiinta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinouka spune:

pupam zuzele si contzopeii!

bebe rares a inceput sa scartaie in secunda in care am luat laptopul in brate...o sa scriu putin si pe urma ma duc la el sa stam de vorba. nu plange, scoate asa, niste scancete...tocmai a mancat.
in fine. suntem bine, tot aici, in sectorul 2 - bucuresti, nu in tenerife sau unde mai ziceati, bishu si grati. desi nu mi-ar fi stat deloc rau pe acolo...

am fost azi la controlul de 4 saptamani. palugel a basculat 1,3 kg si 6 cm si o sa mai creasca pana la implinirea lunii, m-a "avertizat" doctorita. e de bine. are, si el, bubitele rostii pe care le descrieti, plus crustisoare galbui pe la sprancene. serul fiziologic nu prea a dat rezultate, asa ca o sa il trec pe o cremuta cu aloe de care mi-a spus azi madam doc. imediat ce imi amintesc cum se cheama, va zic. de fapt, va zic direct dupa ce incep sa o folosesc. cu ocazia respectiva, o sa pot spune si daca isi face sau nu treaba.

doamne, pic de somn, si scancetele se intensifica...dar nu ma las! :-)

felicitari noilor clopotei de zuzici!
felicitari si noilor zuze si clontzopeilor din dotare!
la multi ani sarbatoritelor!!!

tre' sa trag acum aer in piept si sa citesc din urma, sa vad cine ce-a mai facut/patit. ellenuta, ca asta am retinut (PT CA AM PATIT SI EU), cand sunt probleme cu apa si caldura, sau chiar numai cu apa, sari peste baita fara remuscari. eventual clateste-o pe bitzi la popou cu ceva apa fiarta si racita si gata. acolo e bine sa dai cu apa in fiecare zi, pt ca si urina, si fecalele, dar si servetelele pot irita pielicica. apa cu sapunel e sfanta.

aaaaaaaaahhhh, mai era ceva...

da! honey, pup si tin pumnii pt maine, de-abia astept sa il vad pe baby andrew. cred ca arzi de nerabdare! sa va ajute doamne-doamne!

azi o sa imi rezerv timp ca sa citesc cat mai mult din urma. urasc cand pierd, asa, contactul cu grupul dar promit sa recuperez.

pupici la zuzici!

irina de bebe rares

http://www.flickr.com/photos/10189719@N06/

Mergi la inceput